48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Lateralus
    Ilyen "időzítésről" szó sincs ott.
    Két tagnak behalt a gépe (még azt sem tudni pontosan miért, de valóban valami mechanikai probléma), erre a fél topic feldobta a zárhalál témáját és azt számolgatják kinek hány expo van még hátra, hogy behaljon az ővé is. Mert valószínűleg mindekinek ugyanakkor fog :)

Paranoia. Összesküvés-elmélet.
  • FREAK
    ja meg a súlya/mérete is zavaró :)

és ha már olcsó, akkor fos minőségű a kijelző, és kb, ugyannyit bír akkuról, mint egy mobilhdd, 2 óra körül
  • Dzsini
    akkor rendelj netrűl
  • Dzsini
    már kibeszéltük a laptop vs. mobilhdd-t... a laptop mire bebootol, stb (plusz kártyaolvasó vagy kábel, akkor viszont a masinát is meríti)... kisvacak meg 2 percet megy amíg lerántja a képeket a kártyáról, és már off is.
  • FREAK
    áh ilyet én boltból szeretnék :)
  • FREAK
    az van, már el is adtam, ahogy megkapom az árát, veszek Mobil HDD-t, meg pici kompaktot asszonynak :)
  • menta
    Olcsó laptop?
    Az másra is jó.
  • Dzsini
    teccik a vista felirat rajta :)
    amúgy biztos lehet kapni, próbálkozz ebay-en...
  • FREAK
    Ilyet lehet (még) kapni?

• FREAK
    a szándékosságot erősen kétlem, gyártási hiba előfordulhat, de az meg hiszem, hogy így lenne "időzítve"

szvsz ez a Nikon aljas trükkje, most a D70 kiadásakor :D
  • menta
    Gondolom nem kevesen rendeltek amerikából.
  • menta
    Nem tudom, nem vagyok érintett, de már az A1 topikba is átterjedt a híre :)
  • FREAK
    akkor sem értem, 1 év gari még valszeg senkinek nem járt le :)
  • menta
    muhaha :)
  • menta
    Most akarom eladni a nagylátóimat, köztük a Soligort, nyomok fel képet mingya.
  • Dzsini
    ezt a Vosonicot húzta le asszem a dpreview, hogy rossz vicc az aksi-ereje...
  • FREAK
    akkor jó gyors záridő kell, hogy ne legyen ideje vinyettálni :D
  • menta
    Azt gondoltam kamu, de indexen elég komolyan veszik.
  • menta
    Teheted az előtétlencse és az objektíved közé is a szűrőt, de hamarabb fog vignettálni.
  • FREAK
    cool, volt osztálytársam ott valami főnök, szerzek "kupont" :D
  • Lateralus
    Kely-Tech Kft.
    Vosonic vp300. Ez elég "baráti". Rendelheted HDD nélkül is, akkor olyan 28-29ezer+áfa és utólag teszel bele mobil HDD-t. Olvas vagy 8-9 féle kártyát, USB 2.0-es.

Elvileg MP3-at is lejátszik, de csak parasztvakításnak van benne.
    Vosonic
  • G_ArchAngel #4335
    ööö...
    most nem a táskára gondoltam, hanme az előtétlencsékre és szűrőkre:)

(nekem meg Samsonite Trekking táskám van)
  • Lateralus
    Már 10x oda-vissza nyálaztam a website-jukat :)
    Ilyen álom, szivárvány meg galaxy szűrő nem kéne, de átmenetes szürke, esetleg dohányszín az igen.
  • FREAK
    Soligor, nekem olyan táskám van, korrekt.

ja skacok, kéne info megint mobil HDD-ről, lassan beruházok egybe
  • Dzsini

Itt van a teljes filter meg gyűrűszettje minden méretre, minden formára... hát nemsemmi listájuk van :)
    meg van pár fura effekt-filterjük is, analóg photoshop ;)
  • G_ArchAngel #4331
    ezek a Solignor kiegészítők milyenek? Úgy nézem az Extreme idén állt rá a forgalmazásukra...
  • Dzsini
    van, cokin-ék csinálnak 118mm-ig... fizesse meg az akinek szüksége van rá :)
  • Lateralus
    Akkor jól sejtettem, a polárt csak nem csinálják műanyagból. De a tartóba helyezhető színes, átmenetes szűrőik úgy tudom műanyagból vannak és elég sérülékenyek. emellett rosszat nem hallottam róla.
    Nekem is a trató miatt kéne elsősorban, mert így egy egyszerű konverterrel megoldható, hogy többféle objektív elé illesszem ugyanazt a szűrőt. Inkább konverter, mint új szűrő.
  • Galy
    meg lehet rajta ebédelni :)
  • FREAK
    ha van...
  • FREAK
    ez jó, de akkor már vegyél hozzá Calvin Klein fejkendőt is :)
  • Galy
    82mm szűrő olcsó lehet :)
  • G_ArchAngel #4324
    Sony Tripod

• Dzsini
    cégnek tartós van, az nagyon korrekt, mert bármire felugrál 1 pillanat alatt és pici helyen elfér rengeteg szűrő, meg lehet asszem 4et egymás elé pakolni - amivel egész érdekes dolgokat lehet összehozni :)
    az enyim egy sima menetes 55mm-es ami a fujira rámegy :) (és nem tűnik műanyagnak - súlyra meg kinézetre sem)
  • FREAK
    szvsz jó, ha közöttük van, csak átmennyen rajt' a fény! :D
  • Lateralus
    Hát a 100 ezer forintos Hoya infraszűrőhöz már igazán kijárna egy árúhitel.
  • Galy
    na kérdés:

van ez a dcr-2020pro, amibek a front lencséjének a mérete 82mm, ehhez ekkora szűrőt kell venni, vagy jó, ja az előtétlene elé teszem a szűrőt (62mm vagy 52mm)?
  • Lateralus
    Nincs ilyenem, nem ismerem.
    Anno kis kompakt géphez Kenko nagylátóm volt 0.42. Torzított mint az állat, a széleken eléggé szórt, de olcsó volt (ahhoz képest, hogy valami 100 fok fölötti látószöget adott) és a kép közepe elfogadható volt..
  • FREAK
    nem lehet szűrőt részletre venni?
  • Lateralus
    Én is nagyon kacérkodom most a Cokin szűrőkkel kényelmi szempontból. A tartó miatt.
    Neked milyen ? Menetes, vagy szűrőtartós ?

Minőségre van aki dícséri, van aki húzza, mert sok szűrője műanyag és könnyen karcolódik. A polár talán nem az. Még sajna nem próbáltam.

Singh-Rayre sajna nincs pénzem.