48078
-
#4635 akkor szerinted milyen felbontáshoz milyen képméret tartozik? -
#4634 de ez nem fog neked mp3at lejátszani, meg webkameraként működni :DDDD -
#4633 háááát, 10x15ben már csak nagyon jószándékkal, és rengeteg utómunkával... -
#4632 Geronimo: egyrészt nézz körül divatfotós lapokon, hogy mennyivel fotózgatnak, másrészt ismeretlen helyzetben bízz meg a gép fénymérési dolgaiban.. legalább az első pár képen, vagy vakuvillogás előtt legyél ott, és csinálj pártíz próbamérést... -
#4631 ha manualban fotózok, akkor a hisztogram vagy a kijelző alapján állítgatok, és ha filmre fotóznék, akkor is lenne nálam egy digi pont ezért -
#4630 az nekem elég lenne, akkor a monitor felbontásom is, minek annál nagyobb?
az mekkora fénykép lenne?
10*15?
-
#4629 nnna szóval samsung: 800ezer pixeles CCD van rajta, lehet tippelni milyen minőségű fotókat csinál vele.. kb 1024*768at tudhat... -
#4628 mint mondtam, nem értek hozzá, és lófasz rutinom nincs ilyen téren, képtelen vagyok megsaccolni a fényerőt
passz -
#4627 Reméljuk, akkor tehát F6.7-1/125mp lehet a nyero vagy esetleg F8-1/125mp és 400-as film? -
#4626 csináltam filmfelvételt is - koncerten pl. - de azért vettem fényképezőgépet, mert fotózni szeretnék. tudod ez olyan, hogy filmfelvételhez kamerát, fényképekhez fényképezőt. egyelőre nincs olyan CCD, ami mindkettőt egyszerre élvezhető minőségben profin csinálja. (majd talán az újgenerációs Foveon, ha megírják a szoftvert hozzá... vagy valami olyan, amit nem ismerünk még) -
#4625 attól függ, mekkora a tárgytávolság
abból indultam ki, hogy elég messziről fotózol, ha 300m kell, és ha így teljes alakot látsz, akkor bőven lesz élességed -
#4624 KEzdo fényero 6.7 300mm-nél de ebben az esetben kb. 5-6 cm az élesség. Pont szembol nem gond de amugy nem olyan jó.
-
#4623 szoktam videózni is, de az időigényes meló
azért vannak terveim azzal is :D -
#4622 az a felbontás amit ezek tudnak kb ekkora képre elegendő jó minőségben... -
#4621 igen és valóban nem ugyanaz mint egy fénykép, bár a kamera (Samsung VP-D73) leírása szerint EZ fotót készít.
közületek filmet nem is készít senki?
nem hiányzik soha a filmfelvétel? -
#4620 meg én láttam már egy komolyabb sony DV "fényképeit" (amit külön memóriakártyára csinál, nem a kazira), és háááát ma már 1-2 telefonba épített kamera is szebbre képes...
az meg mindegy, hogy hol nyomtattatod a képet, ők se tudnak több adatot kinyerni belőle... -
#4619 szal
??? -
#4618 láttál már kimerevített video képet? -
#4617 fénykép méretű fényképeket szeretnék majd és nem az én nyomtatómmal, hanem mondjuk egy netes laborban előhívatni
tényleg melyik előhívó oldalt ajánlanátok?
-
#4616 plusz a DV-nél a szoftver se arra van felkészítve, hogy fotózzon, hanem az csak egy többé-kevésbé (inkább kevésbé) működőképes plusz szolgáltatás.. mint a fényképezőgépéknél a videofelvétel. -
#4615 okés de az a8-as méret már nagyon kicsi :D -
#4614 másrészt A5 felett nem is akarok majd nyomtatni -
#4613 lásd lent, a felbontásnál. 300ezer vs. 3millió pixel mondjuk -
#4612 állókép a Mona Lisa is pl.... -
#4611 a digitális zoomot én sem nézem, itt csak az optikai 22x-es
mi a különbség az állókép és a fénykép között?
-
#4610 nem tudok jobbat, de láthatólag tapasztalat nélkül beleszaladni egy ilyenbe... persze ebből lehet tanulni. -
#4609 szal mi lesz ma este? -
#4608 aha
nem értek hozzá, de szvsz 125-250, a rekeszt meg nyugodtan nyisd ki, nem kell neked éles háttér -
#4607 Miért mondod? Te mit javasolsz?
-
#4606 Fogalmam sincs hogy hol lesz helyem. De 100mm és 300mm kozott valahol.
-
#4605 Azért gondolom a teljes manuális módot. Amúgyis az autómatikája elég szar képet ad. ált. túlexpós. Még -2EV-el is jó képet csinál. -
#4604 F11, lámpák/vakuvillogás, iso400... hááááttudod bátor :) -
#4603 nemhát
és milyen fókusztávról van szó? :) -
#4602 A bemozdulás nem a rekesztol fugg, vagy igen??
Hát én olyan F11 (vagy max 9)-re gondoltam. tapasztalatom alapján ebbe belefér egy ember hogy éles legyen. -
#4601 :DDDDDDDDDDDDD -
#4600 jóreggelt Freak mester :D -
#4599 ja csak összehasonlításnak: az átlag filmfelvétel mondjuk 640x480 pixel, a 2(!) megapixeles fotó 1600x1200 - és ezt mondjuk A5 felett nem illik nyomtatni...
Geronimo: mozgó alak mondjuk 1/120 felett már elég jó, de szerintem amekkora vakuvillogás lesz ott, nagyon be fogja zavarni minden fénymérési meg számítási módszert... -
#4598 milyen rekesznél? :D -
#4597 mikike: mert egy filmhez elég _nagyon_ kevés pixel a CCD-n (hiszen mozgókép van, az is letömörítve, stb...) mindez egy állóképen nagyon kevés. a zoom pedig 2 féle lehet : optikai és digitális - ebből a digitális zoom (éljenek a 220x-es videokamerák) semmit nem ér fotózásnál, csak az optikai számít... abból pedig kiskompaktoknál legjobb esetben 3x-et találsz -
#4596 AZ ÁLLÓKÉP KÉSZÍTÉS NEM EGYENLŐ FOTÓZÁS.
VIDEO KÉSZÍTÉSRE JOBB.