48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Loál János #5436
    De!
  • geronimo77
    A múltkor az állatkertben is láttam valami csapatot. Nem tudom hogy szakkor volt vagy tanfolyam. Egy oregebb csóka magyarázott fiataloknak még a bejáratnál láttam oket utána meg a Vidráknál.
  • menta
    Egyik ismerős jár fotós tanfolyamra, majd megkérdezem milyen, de én úgy vagyok vele, hogy sokkal jobb az amit magam fedezek fel/tanulok meg. Úgyse fotós leszek ha nagy leszek.
  • G_ArchAngel #5433
    nézted a portfóliókat?
    tanultak vmit a srácok...
  • FREAK
    regelsz, login és submit (deviation-photography-etc)
  • FREAK
    így igaz, mindegy ki állt a kamera mögött ha jó a kép
  • G_ArchAngel #5430
    Freak,

deviantART-ra hogy lehet képet feltölteni?
  • geronimo77
    Na igen, olvasni meg tanulni nem nagyon szeretek, de fotózni annál jobban.
    Elvileg nem kell hozzá papír hogy cikket jelentess meg vagy képet adj el.
  • FREAK
    nem feltétlenül

megteheted, hogy elutazol szicíliába (vagy akárhova), megszállsz egy városban és először csak a környéken fotózol, aztán egyre keményebb helyekre mész el, ahogy szokod a terepet meg a környezetet

és addig is fotózol, nem pedig egy könyvet bújsz kelet Európa segglyukában

• geronimo77
    itt egy fotosuli
  • geronimo77
    Nekem a másik hobbim a makettezés! :))
  • G_ArchAngel #5425
    igen, de az alapokat a netről vagy könyvekből kell megtanulni...
  • FREAK
    de ezt nem otthon a netről tanulják meg, hanem 20-30 év alatt a terepen

senki nem egy 7000 méteren fekvő nepáli faluban kezdi, oda el kell jutni, és nem 2 év az "út"
  • G_ArchAngel #5423
    Ismerniük kell a népcsoportok szokásait, életmódjukat, kultúrájukat, történelmüket - felkészületlenül lehet, hogy teszel egy olyan mozdulatot egy nomád sátortáborban, hogy a legközelebbi kollégádat már a Te kopjára tűzött koponyád fogadja a birtokuk határán...
  • FREAK
    igen, ez az alja a szakmának szerintem
  • geronimo77
    Olyan én sem lennék. Meg olyan sem aki a mindnefele politikai eseményem próbálja lencsevégre kapni a sok hulye politikust.
  • FREAK
    értem, de ez nem tudás kérdése, hanem elhivatottság

te is bemennél abba a faluba, ha utaztál odáig 10000 km-t és olyan fotókat csinálhatsz bent, amikből megvan a lakbér a következő 50 évre....
  • geronimo77
    Hajrá Zsoca!!
    Na persze tudom én. Valahol azonban el kell kezdeni :)
    Pl ha nyernék a lotton biztos elutaznék olyan helyekre ahol szétfotóznam az agyam itthon meg megpróbalnán eladni egy részét. Rittyentenék valami cikket mellé. (a makett uújságba úgy is írok mindne számba úgyhogy azzal nem lenne talan annyi gond)
  • G_ArchAngel #5418
    ez nem úgy megy, én tiszetelem az igazi NG fotósokat (nem azokat akik madár makettet építenek...) - hihetetlen tudás van mögöttük, komolyan néha meglepődöm, hogy olyan falvakba bemernek menni, ahol se az nem biztos, hogy egészségesen távozol, sem az, hogy egyáltalán elengednek...
  • FREAK
    konkrétan a fotóra gondoltam, de lehet hogy itt még a site-ot se mutattam :D
  • FREAK
    5. miért? neked fotózni kell, majd a régész kolléga elolvassa a hieroglifákat
  • G_ArchAngel #5415
    hát inkább ide töltök fel, mint fikázz.hu-ra...
  • FREAK
    igazad van, én a szűk értelemben vett riporterre gondoltam, akik egymást tapossák agyon a bíróság, stadion, baleseti helyszín stb előtt

az utazó riporter királyság szakma az én is lennék, de egyelőre több esélyt látok pénzt keresni a pinafotózással :D
  • G_ArchAngel #5413
    jah...
    de NG riporteri annyi esélyed van, mint Baumgartnernek F1-et nyerni...:)

1., ismerettség
    2., bizonyíték
    3., sok pénz
    4., hatalmas szerencse
    5., félisteni tudás (nyelv, történelem, geográfia, biológia...)
  • geronimo77
    Pedig múltkor pont az futott át az agyamon hogy szívesen lennék fotó riporter. mondjuk a NG-nél. Milyen szar is lehet mindenhováutazgatni vinni azt a nehéz felszerelést, izzadni a melegben fázni a hidegben, még belegondolni is rossz :))
  • FREAK
    akkor fotózz épületeket, és kezdd el kiállítani a munkáidat, előbb-utóbb dől a lé meg a pi(n)a (minden filmben így van) :D

Erről jut eszembe, ezt még nem mutattam.

• geronimo77
    Akkor építs bordélyházat!! :DDD
  • G_ArchAngel #5409
    Újabb csillagászati esemény...
  • FREAK
    thx!

a sima fordító mellett döntöttem, jó lesz az a 18-55 fordítva, eddig sem azon múlt, hanem a stabilitáson meg a világításon, mert ugye nem volt 6 kezem :D
  • G_ArchAngel #5407
    de alapnak jó, onnan tovább lehet menni...
    engem a fotózáson és az építészeten kívűl csak a nő+pia+pénz érdekel...:)
  • FREAK
    egyrészt digiből is lehet jó diát csinálni, másrészt szvsz undorító szakma a fotóriporter
  • G_ArchAngel #5405
    de jövőre újra indul (2 évenként)

ha vki talál ilyen sulit, linkelje be pls, bár azt hallottam, hogy a Népszabadságé a legnívósabb...
  • menta
    Szerintem az EOS-M42-t is megcsinálja ha nem találsz.
  • geronimo77
    8*13-as képet digit géppel is lehet készíteni.
    Egyébként velem egyszer készítettek riportot a Blikktol és neki 1D-je volt.
    Fontos is volt a jó gép mert kb. 2cm átméroju kép kerult be rólam az újságba :))
  • menta
    :)
    Schuster István (06-20/ 216-1292)
  • geronimo77
    Miért??
    Egyébként itt minden felejtos mert tavaly szept. 23-ig lehetett jelentkezni :D
  • G_ArchAngel #5400
    szerintem a labor gykorlat sem az ami pont a digitgépeket jellemzi...
  • G_ArchAngel #5399
    A hallgatók felvételének feltételei: Érettségi bizonyítvány és olyan szintű idegennyelv-ismeret, hogy a hallgató a sikeres szakvizsga időpontjában, vagy attól számított 6 hónapon belül be tudja mutatni alapfokú, bármelyik típusú államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványát. Felvételi vizsga, amely két részből áll:

Fekete-fehér, vagy színes képriport készítése. Választható témakörök:
    Kettes villamos mentén (helyek, emberek, utak)
    Forog az idegen (idegenforgalom)
    Vásárcsarnok (homlokzat, belső szerkezet, környezet)
    A képriport álljon 8-20 db, diapozitívból vagy legalább 13x18cm-es nagyítású képből. Címmel, bevezető szöveggel és képaláírásokkal legyen ellátva, amelyek írógéppel vagy szövegszerkesztővel készüljenek. Leadási határidő: 2003. szeptember 16., Népszabadság Oktatási Központ.

Szóbeli felvételi, ahol a hallgatók alapfokú fényképészeti ismereteikről adnak számot. (Kötelező irodalom: Sevcsik- Hefelle: Fényképészet, 4.,7., 8., 11. fejezet. Műszaki Könyvkiadó Bp., 1980.)
  • FREAK
    miért?
  • geronimo77
    De nem valami csalógatóak a díjak :)
    Én nem indulhatnek, hacsak nem átverem oket :D
    Azért van egy-két jó. pl a világítoópókháló tetszik.