48078
-
G_ArchAngel #7150 DMW-LWZ10
Wide Conversion Lens for DMC-FZ10
-
G_ArchAngel #7149 akkor mit ajánlanál? az eredeti Panasonic-Leica kiegészítőket... -
Lateralus #7148 Ez a 6600 is olyan, hogy "szódával elmegy".
Az biztos, hogy akármit is teszel az obi elé, mind rontani fog a képen. Azért fizetsz, hogy kevésbé, vagy jobban rontson. A Panában az a Leica optika egy egységes, optikai rendszer. Egy akármilyen távolkeleti gyártó, olcsó digitális camcorderekre gyártott előtétjei a nagyobb teleobjektív, vagy a nagyobb látószög előnyét megadhatják, de ugyanazt a minőséget már nem. -
G_ArchAngel #7147 DCR-6600PRO asszem előbb ez...
a tele nem győzőtt meg... -
Lateralus #7146 A DCR-6600PRO Nikon Coolpix 5700-on.
Ez elvileg jobb, mint a 720, mert PRO.
Tesztképek
Hasonlítsd össze az eredetikkel ! -
G_ArchAngel #7145 és ezek közül melyik készült Panasoniccal?:) -
#7144 wide -
G_ArchAngel #7143 nem tudom...
igazából kicsit félek tőle, hogy többet fizetek, mint amennyi minőséget visszakapok...
a wide-okról van tesztképed? -
#7142 kedvenc egyik Nobel-díjasunk mondta volt, hogy nem tudni kell, hanem tudni kell hol keresni... ez meg ma már fokozottan igaz. - egyszer a kedvenceid listáját bevághatnád ide :) -
Lateralus #7141 Legjobb cimborám, de ilyesmit mindig a bevált oldalakon, vagy fórumokon keresztül keresek, mert a google-ból kimazsolázni a lényeget embertelen. -
Lateralus #7140 Nem ismerem amúgy a Raynoxokat, csak ami tesztképet láttam némelyikről itt-ott. (Nem a hivatalos oldalon!)
A 1850-es azért maradt meg emlékeimben mert anno kerestem egy kis géphez én is konvertert és ez is a listán volt, de gyorsan kihúztam. :) -
#7139 milyen jóbarát a google mi? :) -
Lateralus #7138 A 2020 Pro meg ezt tudja Pana FZ10-en:
Teszt -
G_ArchAngel #7137 ha szerinted jó a 2020...
csak én féltem zőle, hogy túl nagy és ez okoz minőségromlást... -
#7136 És a DCR-720-ról tudsz valamit, mielőtt belevágnék? -
Lateralus #7135 Nem akarlak elkeseríteni, de ettől a DCR-1850Pro-tól még nem láttam jó képet. Rosszat már igen. Ez csak a nem "pro" jelzésű Raynoxokhoz képest "PRO", de abszolút nem ad szép képminőséget.
Persze nem tudom, hogy neked mennyire jön be, vagy láttál-e már képeket tőle. De az is mutat valamit, hogy max. 6x-os zoomos gépekre ajánlják.
A Panára a 2020Pro-t vagy az 1540Pro-t ajánlják.
Mondjuk itt egy teszt, ahol Olympus konverterekkel hasonlítják össze Fuji S602-n.
-
G_ArchAngel #7134 Ha csak Wide, akkor a
-
G_ArchAngel #7133 Raynox DCR-1850Pro Silver Tele előtét
Raynox DCR-720 Nagylátószögü előtét
-
#7132 és melyik mellett döntöttél? -
G_ArchAngel #7131 ok, vegyél csütörtökig, mert ha jó, akkor köv.pénteken én is veszek:) -
#7130 nem, wide-ot veszek, ha minden igaz a héten, vagy a következőn -
G_ArchAngel #7129 vettél már tele előtétet? -
#7128 HAGGYÁ! :D -
#7127 elég egyértelműen hot pixel a leírás alapján. -
#7126 No igen.
De ha nem felejtem el, holnap hozok egy képet, amin látszik, hátha jobban megtudjátok mondani úgy! -
#7125 és minden zoomállapotban pontosan ugyanaz a pixel, és valamitől fehér, pedig másik oldalról van megvilágítva :) -
#7124 persze, ahhoz, hogy egy porszem éles pöttyként jelenjen meg az érzékelőn, fókuszban kéne lennie, az meg ugye..... -
#7123 Mondjuk a belső lencsék pöttyet porosak, de szerintem az nem adna elő ilyen hibát! -
G_ArchAngel #7122 persze...
meddig bírod ki? 2 óráig?:DDD -
Cat #7121 nem biztos hogy a fényérzékelő lapka a hibás, lehet hogy a lencsére került ott egy porszem - szal mindenképpen szervíz -
#7120 nincs több hülye kérdés :) -
#7119 "programok beszerzése" főcsoportot ajánlanám ilyen esetekre. -
#7118 vidd be 1 HP szervízpontba és ott megmondják mennyi lenne a javítás -
#7117 Imaging Factorys' Debarrelizer
ezt a warezt keresném -
#7116 Értem. Szerinted mennyibe kerül megjavíttatni, illetve érdemes? "Szaporodik" a hiba? -
#7115 EL! -
#7114 hmmm nekem kéne, de mire eladom a másikat............. -
Cat #7113 képzeld el ugyanugy, mintha egy notebook kijelzőjén egy pixel folyamatosan fehéren világítana, ott is teljesen szokványos dolog az ilyesmi, megvételnél eleve közlik hogy max. hány ilyen pixel lehet -
#7112 hova tünt penpő? -
Lateralus #7111 Itt nézelődj:
http://www.exakta.org/homeb.html
http://captjack.exaktaphile.com/
http://www.wrotniak.net/photo/exakta/index.html
http://www.peterlanczak.de/ihagee.htm
Ha ezzel a géppel megtanulsz jó képeket csinálni, akkor bármivel menni fog.