48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Galy
    nem indokolják
  • Galy
    a prospektuson vanik rajta
  • Lateralus
    Esetleg olyasmire gondolhatnak, hogy a polárszűrő hatása csak egy adott területen érvényesül, így pl nagyobb látószögnél (kb. 28mm-alatt) a tájképeken az ég nem lesz egységes kék színű.
    Hol írják ezt ? Nem indokolják ?
    Kizárt dolog, mer nem tudom ! :)
  • G_ArchAngel #7227
    szerintem, hogy nem működik együtt...
    vagy rá sem teheted, vagy nagy a minőségromlás...
  • Galy
    #7216?
  • G_ArchAngel #7225
    igazából ez egy olyan dolog, hogy fel kell menni megnézni...
    ha csak minimális a különbség, akkor másra is lehet elkölteni azt a 8k-t...
  • FREAK
    mondjuk NEKED megérné? :)
  • Lateralus
    Megválaszolhatatlan kérdés, hogy kinek mi éri meg.
  • G_ArchAngel #7222
    tudom, hogy nem gond, mert elvileg a panorámaszerkesztő összerakja (amatőr szinten ez is elég), a lényeg úgyis a fix pozició...:)

kérdés: amatőrnek érdemes-e a drágább fej miatt megvenni a drágább állványt?
  • Lateralus
    Nem hiszem, hogy van rajta, de még nem volt szerencsém hozzá. Gömbfejeken nem szokott lenni semmilyen skála. alapvetően a gyors pozícióváltás miatt használják őket, pl. természetfotóhoz, nem panorámára. De talán a panorámázás sem lehetetlen velük alap szinten.
  • G_ArchAngel #7220
    WOW!!!

én arra gondoltam, mikor bizonyos szögenként van egy rovátka, ahová rögzíteni lehet a fejet, hogy minden szög, amiben elfordítom megegyezzen...:)
  • Lateralus
    Általános célra, panorámázni szinte bármilyen megteszi.
    Komolyabb panorámákhoz (szférikus, szűkebb térben) már elkélhet egy komoly panorámafej. Pl. egy ilyen:

Kérdés, hogy mik az igényeid. Tájképek panorámázásához nem kell ilyesmi.
  • G_ArchAngel #7218
    Köszi szépen, a drágább fej alkalmas lehet panoráma fotózásra?
    (tudom, mindegyikkel lehet, de ugye van ahol vannak fix rögzítési pontok...)
  • Galy
    a gyakorlati fotózásban?
  • Galy
    azt írják, hogy polár filter not operative with dcr-720
    ez most szerintetek pontosan mit jelent?
  • Lateralus
    A Slik hivatalos oldala amúgy gyalázatosan gyenge. Mindig az amerikai forgalmazójuk oldalák nézem:

http://www.thkphoto.com

Ráadásul egy csomó Hoya, Kenko és Tokina termék is van az oldalon. Ezeknek is béna a hivatalos oldaluk (úgy tudom egy cég). A Thk-photon jobban lehet róluk tájékozódni.
  • Lateralus
    Szerintem annyi a különbség, hogy az első a saját Sprint Pro gömbfejével van, míg a drágábbon egy némileg komolyabb gömbfej van az SH-704-es.
    Ez a fej is ott van az árlistán kicsit feljebb. 11900 forint.
    A GM jelzés meg talán a Gun Metallic rövidítése, mert ezt emlegetik a Sprint sorozat mellett. Szóval a színe "fegyverfém fekete"
  • FREAK
    lehet hogy az elsőn nincs fej......
  • G_ArchAngel #7212
    a második drágább 8e HUF-tal...
  • FREAK
    nem lehet hogy az első gömbfejes a másik nem?
  • G_ArchAngel #7210
    vki, help, pls!
  • G_ArchAngel #7209
    itt sem találtam a #7195-ösre választ...:(
  • Dzsini
    az megtörténik a legjobbakkal is :))
  • G_ArchAngel #7207
    azé nem találtam, mert silk-et írtam be...:)
  • Dzsini

• Dzsini
    www.slik.com eszedbejutott? :) vagy csak a google első találat volt ijesztő? :)
  • G_ArchAngel #7204
    Nem tudod véletlenül a Slik official oldalának címét?
  • Dzsini
    nemtudom - ami a 602ben van és a 7000ben nincs, az az ISO1600 és az F11 (csak F8 van 7000ben) - minden másban a 7000 vagy ugyanolyan, vagy jobb a számok alapján.
    Itt a compare
  • Lateralus
    Mit parázol ezen ? Nem fog szétcsúszni.
    Egyrészt mindegyiken van gumiborítás, jobbakon fémtüske is (vagy külön vehető)
    Másrészt a súlypontja a kellős közepén van, az legtöbb erő lefelé hat és nem oldalra, így minél nagyobb rajta a súly (a megfelelő terhelhetőség határain belül), annál jobban letámaszkodik.
    Harmadszor általában rögzíthető a lábállás, tehát nem nyeklik mindenfelé.

Ráadásul sok ilyen állvánnyal szabadabban lehet dolgozni, mind az alul rögzítettekkel. Némelyet teljesen szét lehet terpeszteni és nagyon mélyre levinni. De ha továbbra is parázol, akkor vegyél U sorozatút, bár azokat nem nagyon dícsérik.
  • Galy
    az vajon miért van, hogy használtan drágább a 602, mint az s7000?
  • Dzsini
    S7000 rulz, stabil minőségű, nagyon szép képeket alkotó 6MP-s cucc... az S602 egyik méltó utódja.
  • G_ArchAngel #7199
    egy G megy egy K betűt nyertél, tessék vidd:

G és K

:P
  • FREAK
    mitől csúszna szét? rögzítve van a végén

ilyen alapon amiatt is aggódnod kéne, hogy nem csúszik-e össze a teleszkópos láb
  • FREAK
    a G meg a K betű!!! mit nyertem???
  • Timber
    de akkor mi garantalja, hogy nem fog szetcsuszni ugy magatol? ^.^ mert a 'gumitalp' az nem igazan meggyozo erv ^.^
  • G_ArchAngel #7195
    SL-CXSPRQG Sprint Pro GM
    SL-CXSPRQK Sprint Pro 3Way black with head SH 704

mi a kettő között a különbség?

• Punkerwork
    mult héten adtam el 1-et :)
  • Balu san
    Hi all!
    Tud valaki véleményt mondani a Fuji S7000 szerkentyűjéről?
    Előre is nagyon köszönöm. (A tesztekből eredő infókat keveslem)
  • Lateralus
    Pedig az Optiform exceles árlistájából néztem ki az árát múltkor is. Most is ott van.

A Sprint Mini 16530 bruttó, ez csak 110 centiig nyitható ki, viszont összecsukva jó kicsi.
    A sima Sprint 15450 bruttó.
    A Sprint Pro 18410 bruttó, és ennek lehet cserélni a fejét is igény esetén.
    Mindháromhoz egy egyszerű gömbfej van, a PRO-nál, ha egy jobb minőségű gömbfejjel veszed akkor 25370 buttó forint az ára. Csak rendelésre van mindhárom.

Ugyanúgy forgalmaz Slik-et az Elinfo (www.elinfo.hu) is. Nekik a Sprint sorozat nincs az árlistájukon, de lehet, hogy csak nincs frissítve.
  • Dzsini
    a lekapcsolható/kioldható merevítőt meg az égvilágon senki nem találta még fel? :DD