48078
-
G_ArchAngel #7830 szerintem az index.hu fotós fórumain nézzél körbe, ott van Olympus topic - valaki elküldi neked, ha szépen megkéred... -
#7829 hát filecserélőkön talán ráakadsz, de hivatalosan csak a frissítéseket szokták felrakni a netre... -
Doma #7828 Sziasztok!
Vettem használtan egy Olympus C-360ZOOM tipusú gépet!
A dolog szépséghibája hogy a kábelen kívül semmit nem kaptam, hozzá! Aszittem valahol tudok hozzá szerezni progit, de sajna nem tudtam letölteni Olympus honlapról, mert ott csak frissítések vannak. Esetleg nem tudjátok honnan szerezhetnék egy CAMEDIA Master Pro 4 progit!!
Előre is köszi... -
#7827 meg hatalmas marketingkampányban vannak, azért utcán nem látsz sok digifénykép óriásplakátot, az is HP (meg mostanában van asszem Canon a pixelvadászos képekkel...) -
G_ArchAngel #7826 nem kell venni: sok akcióban adják más termékekhez:) -
#7825 komolyan mondom nem értem ki az a barom aki HP fényképezőt vesz, most is hoztak egyet (szervízpont vagyunk) a nő megvette 19-én és 20-án már adta is vissza az eladónak, ha a garos arányt veszem akkor 5 cuccból 3 fényképezőgép, szal nem értem, tényleg ilyen buták az emberek -
#7824 "megilyedtem" ?????????????
HE? -
#7823 najó, 1 gigánál más érzés... én most pl arról beszéltem, hogy egy szkennelt könyv pl 50 mega pdf helyett 4,5 mega djvu-ban, és még minőségre is jobb :) -
#7822 nem hát, mert mire lementi a cf-re a 18 megás tiffet, addigra....
-
#7821 hát egy egygigás kép az még mindig sokáig tart..:D
amennyire jól tudom egy csomó nagy nyomtató/levilágító ripszoftvere már alapból így bontja... plusz még ehhez hozzá jön amikor a nyomtatási rácsot is random fraktálba konvertálja... valami eszméletlen minősége lesz a nyomatoknak (érdekes, hogy nálunk ez nincs még nagyon elterjedve de germán testvéreinknél szinte már hagyománya van - talán megfizetik a tudást? :D) -
#7820 a fraktál alapú képtárolásra meg ilyesmikre egyre több dolog épül, hatalmas potenciál van benne, és a gépek számítási teljesítménye már észrevehetetlenné teszi a hosszadalmas háttérgondolkodást. -
#7819 elvben jobb minőséget kell hogy kapjál egy a gép által interpolált mint pl.a photoshop által felhúzott képről...
géptől függ, fuji-nál így van...
s-spline-nal meg vigyázni... egyáltalán nem olyan nagy szám mint azt sokan hiszik...
nagyon nagy méretű nyomtatáskor pedig 80%-ban fraktált szoktak csinálni a képből... ami persze szintén egy óriási "csalás" de még mindig ez a legjobb eredmény... -
#7818 Huh, akkor jóvan, már megilyedtem, hogy fingja sincs róla, milyen száksz gépe van :-)))))))))))q -
#7817 tud róla, nem használja, meg arra különben is ott az s-spline -
#7816 a Foveon érzékelőktől eltekintve minden fényképezős ccd csal :) -
#7815 Fudzsi száksz!
Szójjunk Galynak? :-D -
#7814 *image -
#7813 egy igényes "images size = 200%" funkció :) -
#7812 interpolálás pl. a photoshopban amikor felhúzol egy képet... van egy rakat formátuma...
digi gépeknél annyiban különbözik hogy a ccd elhelyezkedő pontok alapján számolja, ami pl. a fuji-nál azért jobb mert a nyolszögletű rácsokból nyolszoros minta vételézést jelent a köztes pontok kiszámolása... -
#7811 Áhhháááá!
Szal csalás :-DD
Tuttamén -
#7810 matematikailag egy függvény mért pontjai közötti értékek "kiszámolása" - digifényképezés terén arról van szó, hogy pl. a fuji SCCD-jén van 6 millió érzékelő, mégis 12megapixeles képet alkot :) a köztes helyet matematikával tölti ki :) -
#7809 Mit jelent az interpolálás? -
#7808 "Today, CCD's are getting large enough and computers are getting fast enough that it is significantly easier to find these types of planetoids than it was even 5 years ago. We use a 172 Megapixel camera mounted on a robotic telescope to find these things."
persze, 8 megapixel mi? meg 12 interpolálva... sajt :D -
Lateralus #7807 Örülök, hogy segíthetem !
A barátnőddel kapcsolatban meg:
"Pénz olvasva, asszony verve jó", mondja a magyar.
:))) -
G_ArchAngel #7806 oh, köszi, most megkönnyítetted az életemet:))) -
Lateralus #7805 Nem régebbi a Sony F828 a Pana FZ10-nél. Kb egy időben jöttek ki. -
#7804 na igen, ez is egy indok :)) (és talán nyomósabb, mint az eddigiek :D ) -
G_ArchAngel #7803 meg valami olyasmi is rémlik, hogy a barátnőm kitekeri a nyakam, ha idén költök még pénzt fényképezőgépre:)
marad a Pana, legfelejebb, ha fekete lesz az FZ20, majd azt mondok, hogy garanciális burkolatcsere volt, mert megrepedt...:) -
#7802 arról nem is beszélve hogy a nagyobb mérettel mindig több az utómunka... -
G_ArchAngel #7801 igazad van...
asszem megvárom az FZ20-at, abban nem csalódhatok:) -
#7800 és váltasz 1 sokkal régebbi, kevesebb képességgel rendelkező (hurrá 8MP, úgyse plakátra nyomtatsz) masinára ahelyett, hogy a Panádnak örvendve használnád addig, amíg csak akarod... (sose értettem ezt a "gyorsaneladom-ésveszekmásikat" rendszert, hosszú távon több pénzt szórsz bele, mintha várnál, és egyszer váltanál majd egy profi SLR-re) -
G_ArchAngel #7799 ez igaz, de most kell eladnom a Pana-t, hogy ne bukjak rajta, és kicsit tanácstalan vagyok...:)
ez meg túl jó áron lenne... -
#7798 arra azért készülj fel, hogy 8MP bezsúfolása egy olyan pici területre lényegesen nagyobb zajosodást fog okozni, mint ami most van... plusz az egy sokkal régebbi konstrukció, mint a Panád... -
G_ArchAngel #7797 hát, jobban bízok benne, mint a fénymásoló és faxgyártókban:))) -
#7796 dehogy kell, jó gép az!
különben is nem mindegy, hogy melyik discman gyártó fényképezőgépnek álcázott kenyérpirítóját használod? :D -
G_ArchAngel #7795 na, akkor már csak a Panasonicot kell eladnom:) -
#7794 én is így gondoltam tesó :) -
#7793 szerintem a Sony gépek közül a legjobb, volt a kezemben... elég "érdekes" a fogása (balkéznek csak az optikán van hely), memorystick+CF-et eszik, és a sony ccd-k híresek arról, hogy low-light helyzetben a legszebb képeket hozzák.
http://www.dpreview.com/reviews/sonydscf828/ -
G_ArchAngel #7792 egyébként, ha vki tud infót erről a 828-as Sony-ról, azt megköszönném, mert tudnának nekem szerezni nagyon jó áron, és ha a jó a gép, akkor miért ne?:) -
G_ArchAngel #7791 az amúgyis hosszú Sony-ra Raynox 2.2× konverter már fegyvernek minősül: