de végül is belefér a módosítgatás, mert a legnagyobb felbontáson is 2 óra 14 perc a render
Nos, a világítás természetesen fehér falakkal lett belőve először, de ugye a textúrák miatt kapásból sötétetebb lett az egész. Viszont ennél világosabbra nem akarom csinálni, mert elveszítené a depresszív hatását.
DOF lesz rajta mindenképpen, de csak nagyon enyhe, amint rájövök, hogy kell használni a Lenscare DOF effektett Adobe After Effects alatt, mert nem akarok 10 órán át renderelni csak emiatt :)
Ami szintén lesz benne, az egy volume light effekt az ablakon beszűrődő fénynél.
A letört buditető meg a papír, és glow ötlet tetszik, de nem egészen vágom, milyen glow-ra gondolt Aldaryn....
A víz hullámzása nekem sem tetszik túlzottan, meg nem is egészen ilyen vizet akartam, hanem valami jó állott világosbarna szutykot, csak kicsit erős lett rajta a textúra meg a reflection. Meg a hullámok is gagyik.
Caustics... Na igen, ennél a résznél valami trükkön töröm a fejem.... Nem lehet azt megcsinálni, hogy lerenderelem pl. CSAK a poharat meg a mellette lévő falat (matte-shadow vagy valami egyéb láthatatlan anyaggal), és a kirajzolódott caustics-t utólag illesztem a képre??? Csak azért, mert ez már tényleg megölné a rendert, egy normális caustics már 400x300-ban is 10-20 perc, ilyen felbontásnál meg brutál nagy számokkal kéne dolgozni.........