63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Igen. A mentésnél akad ki. Elkezd vadul kerregni, aztán egy ponton túl úgy dönt, megáll. És ekkor nem kívánatos stabil állapotba érkeztünk. :)

Bocs az irrmap miatt. Most megint vacakoltam vele, és most működik, úgy ahogy "kellene"... lehet, hogy csak időlegesen jelentkező bug volt.

... viszont egy apró crach-forrást már találtam. Ha a BSP építés közben hirtelen, a legelején lenyomom a rendert. (Azaz cancel, bezár...) akkor azonnal kilövi a MAX-emet. Ezt üzembiztosan végzi. :) Próbálgattam.
    Nem azé' hogy kötözködjek, csak ha valaki másnál jelentkezne, akkor tudja, van ilyen.
  • nenad
    megnezem majd a imapos add to current problemat.
    (lehet elotte resetelni kellett volna. pass nemtom)
  • nenad
    vray proxyhoz eloszor el kell menteni a mesht, majd vhogy ki kell jelolni hogy melyiket jelenitse meg. Allitolag ez egy maxscripten keresztul tortenik(az elmentes)

a cucc bugos ez nyilvanvalo, vegul is belso teszt verzio.
    Mondjuk nekem bejon :) Valamelyik haz kore megporbalok csinalni fuvet illetve novenyeket a szobaba.
  • Aldaryn
    Megint más... a VRay Proxi (ki akartam próbálni egy jópár millió polygonos rendert...) megöli a gépemet, amint lerakom.

Komolyan. Biztosan itt van a hiba.
  • Aldaryn
    Szerintem a fresnel-tükröződés típus jobban megfelelne egy zsekékockának. Így olyan "toon-os zselé" :)
  • Aldaryn
    Valami akkor az én készülékemben lehet. :((

Most meg az irradiance map "add to current map" opciója csinált olyat, hogy hanyatt dobtam magam. :(
    Elvileg azért kellett volna, hogy minden kameraálláshoz meglegyen egy jelenetben a GI, lementve. Viszont a második Irrmap pass után, mikor hozzáadta a előzőleg számolt kameraálláshoz, az egész kép iszonyat foltos lett.
    Előző VRay verzióban sosem volt ilyen problémám.

Gondolod, hogy gépfüggő lehet? Vagy valamit elrontottam?
  • TheGOro
    Na itt tartok, meta ray el, eggyenlőre mindenhol tükröződik a bubborék és az árnyék sem jó még
  • nenad
    Aldaryn>hmmm, kicsit experimentaltam a vrayel. -Osszessegeben - azt kell mondjam hogy az imap szamitas ezerrel jobb lett(es gyorsabb) feldobtam 900db teapotot. Statikus modban a gepem egyszeruen kiakadt, (vagyis nem birtam kivarni mig a BSP tree-t a vinyora irja...) aztan dynamikus modba kapcsoltam vrayt es render. Lon csoda azonnal elkezdi szamolni az imapot... Khmmm :)))

A shag furos dolog eldontott. benne lesz 100% eppen a dinamika miatt, hogy lehessen szimulalni a dolgokat.

Az AA-t ha fixed rate-re allitod sokkal gyorsabban szamolja a fuvet stb. Az ok hogyha fixed rate dolgozik akkor vray ugymond "elore tudja hogy mi varhato" (mig adaptivnal analyzal es utana antilaliasingol)ebbol kifolyolog jobban lehet cachelni. Persze egy nagy solid feluleteknel nem errdemes hasznalni, de ahol sok a noveny, fu stb igen!
  • TheGOro
    Nos nagy nehezen hozzájutottam Adv 10903m60-as változathoz, szal kipróbálom azzal
  • Aldaryn
    Pontosan. Mik hibádzanak? Nevük?
  • FRenkie
    "estleg lekell elötte törölni a régit?"

törölni?!

nekem miért nem megy?ötlet?
    3 fájl hibázik lódingnál.
    ugye csak a max rootot kell megadni instalnál?
  • TheGOro
    oksi már azt próbálom lekoppintani, de akinek fenn meg van a hubon, az se ad slotot annak ellenére hogy mint op kértem tőle :)))
  • youth #9815
    meg is mutathatnád ám! :)
  • youth #9814
    Mármint 15 perc alatt 100 framet vagy 1 framet??? :)))))
  • Aldaryn
    Most rendereltem egy kis 100 frames animot VRay fű, (fur) skylight, 3 bounce a GI-n, és 320x240-ben nekem ledarálta 15 perc alatt. :)
  • nenad
    ha sima max scanlinet hasznalsz ne csodalkozz rajta hogy baromira sokara fogsz megalkotni egy jol kinezo gel materialt. Raadasul nem akarmilyen kis mappolasi trukkok kellenek hozza. Szerezz egy vrayt max6-hoz (n verziot) es azzal probald, meg mindig raytracing modban maradva (ha annyira fontos az) Amit kepet dobtam az is csak sima raytrace, de vray renderelte.
  • TheGOro

Hát még mindig nagyon üveg, és full raytrace map-okat használtam ehhez mérten a renderelési idő is baromi nagy. Arról nem beszélve hogy légbuborékkokal begspékelve még durvább mivel az az gél felületén is tükröződik...stb
  • TheGOro
    Mármint az értelmére mondod hogy jó, vagy csak tudod honnan van???
  • TheGOro
    A géllel meg még szórakozok, mert nem nagyon akar összejönni úgy ahogy nena mondta, de ez bittos annak dudható be hogy béna vagyok...
  • TheGOro
    mátrix hubon 1-2 embernél láttam, de slot hiányában nem tudtam letölteni, mert nekem is m6-os kéne.
  • Culram #9807
    Van ebból az új v-ray-ből max6-ra való verzió is?
  • fle go
    En nagyon buta lehetek de Vray planet hol talalom melyik menuben vagy merre keressem?
  • youth #9805
    Nagyon klassz!
    Vray hogy számolja a füvet GI-vel? :) Vagy az nagyon kiakasztaná?
  • Aldaryn
    Ezek a fűszálak *laposak*? Hol kell beállítani?
  • Aldaryn
    Ez olyan, mintha nem is lenne, sehol árnyék... :) El lehet nézni, ha csak GI megvilágítás van: Kikapcsoltad a MAX default fényforrását? (Global switches)
  • fle go
  • fle go
    szoval itt wgy sima GI megvilagitasom van de a planera nem ad arnyekot a targy.
  • Aldaryn
    VRay plane. :) Pont most, csak neked.
  • Aldaryn
    Komolyan, mitha csak egy MAX gyári texmapot látnék... :)
  • Aldaryn
    Ja, én egyszerűen fölételepítettem, és paff. Megy. Sőt, vissazfele is, feltelepítettem a régit, és az is megy. Kár, hogy egyszerre nem lehet fenn kettő. Úgy könnyebb lenne a tesztelgetés. :(
  • fle go
    vryban van olyan mint brazilnal a (CSG Serveren belul a Ground plane)?
  • Aldaryn
    Ez teccccik. :) Ha a shag outputjából képes lenne elkészíteni a maga VRay mesh-jét, az igencsak baba lenne!

Mivel még Internal, ezért tényleg kicsit vigyázva kell bánni a kijelentésekkel, de a perspektíva igencsak bíztató.

Frenkie: Nem kell törni.

Flego: Nem értem, hogy érted azt, hogy GI-nél "nincsen" árnyék. Leraksz egy fényforrást, és még ha az maga nem is vet árnyékot, az általa megvilágított tárgyak GI-je fog. Ez a számolási technikából adódik így.

Képet nem mutatnál a problémáról?
  • fle go
    Hol van az a vray shadow hogy GI nel legyen arnyek?
    Na megint van mivel nyaggatni benneteket!
  • FRenkie
    hé! enekm ne megy ez az új verzió!
    estleg lekell elötte törölni a régit?
  • nenad
    szerintem GI is gyorsabb... lehet mivel bele van turkalva az architekturaba valtozasok vannak a displacement ezerrel gyorsabb viszont, sot, siman meg lehet vele olyan dolgokat csinalni amit azelott nemigen, majd kitargyaljuk lepnem kell
  • nenad
    dinamika a shagfur-on keresztul lesz beleepitve...
    itt van meg1 fur iszonyatosan teccik :)
  • FRenkie
    Csá!

Látom összeségében királyabb lett az uj vray egy kevéssel, nekem még nem volt szerencsém tesztelni...
    De jöhetnek azok a tesztrenderek!
  • FRenkie
    ÜDV!
  • Aldaryn
    Ahogy elnézem, a Virtual Frame Buffer is átesett egy kis ráncfelvarráson. :)

Ugyan csak apróságok, de hasznosak:
    Most már lehet VFB-ben normálisan dolgozni, vannak presetek, stb. Viszont, még mindig nincsen lehetőség a render utólagos HDR skálázására, ami kétlem, hogy egy napnál többet rabolna el a fejlesztőktől. :)) És ez MAX-6 ra is vonatkozik: Exposure control preview-jét LEHET realtime HDR skálázni. Akkor egy vacak rendert mér nem? Hja..

Akkor, végre a G-buffer csatornák nem csak a VFB számára férhetők hozzá legfelülről, hanem a MAX render frame pufferénél is. :) Ez jó pont. Főleg egy-két render effekt akadt ki ezen régebben.

Csináltam pár sebesség tesztet is. Majd esetleg apkolok fel képeket. De gondolom elhiszitek. :)

Az MTD tényleg gyorsabb, de én alig vettem észre. Bevilágítva, GI-vel, már abszolút nem olyan érezhető a sebességjavulás.

Az Irrmap számolás mintha egy kicsit lassabb lenne. Nekem pár százalékkal lassabbnak bizonyult, mint a régebbi.

Fotonokat viszont gyorsabban tüzel. :) GI fotonoknál alig, Caustics fotonoknál 6-7% is megvan. Egy-egy egyszerűbb scene-ben kipróbáltam. Ezt még senki sem említette.

Az AA megintcsak mintha lassúbb lenne. Ezt nem értem.

Na, viszont a fur tényleg nagyon jó dolog. Egyből megszerettem. Ha még egy kis dinamika is be lenne építve... :))
  • fle go
    Nenad en azt raktam fel amit Te linkeltel be