63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #9623 akarom mondani mapot, lehet az a gond, a mappingot a texturanal pedig allitsd explicit akarmire.(nemtom fejbol a nevet) -
nenad #9622 tegyel ra UVW modositot.. -
Rajzold meg fehérrel. :))) -
#9598 -
Ez egy érdekes script. Gondolom hasznos is. :)) Engem úgy isten igazából az érdekelne, hogy mik a VRay specifikus funkciók, addattípusok, stb... max script nyelven. :) Jó lenne írni pár kis segédprogramot! Ötletem az lenne pár. -
nenad #9618 !!vray automator!! 0.1
http://www.metinseven.com/menu_goodies.htm
Aldaryn, viz stb nemigen mutat semmit sem 1 db gombon. Azokkal mi legyen?
majd atdobok egy parat csak megnezem mennek e max 6 alatt.
-
Azért készül, hogy használják is. :) Majd akkor lesz dögös, ha lesznek, akiknek segített. :) -
Nagyon dögös lett!!! -
Ha csupán MR shaderek, akkor a MAX-os implementáció fel tudja dolgozni. Tényleg feltéve, hogy semmi Mayás vonatkozás nincsen benne!
(magyarul, a shadered nem más, mint egy akár txt-ként is megnyitható utasításcsomag.) -
DC-ről szedtem le mental ray-hez shadereket, de maja-s cucc. Szerintetek az a max-hoz is jó lesz? Mondjuk, ha már lejött, bviztos okosabbak leszünk ... -
Ebben különösen a Nenad a Te segítségedre számítok... ha van valami jobb anyagod, frappáns megoldásod, találó beállításod VRAyMat-hoz, (És meg is osztanád... :)) )akkor légyszi küldd el mailben, hogy hozzáfűzhessem a gyűjteméynhez. :) -
Mellesleg, ha valkit érdekel, vagy esetleg aktívan bővíteni szeretné:
Abbys IM - AP :: VRay Shader Gyűjtemény -
Jaj... most megint nem voltam képben egy jó darabig. De ahogy nézem, Nenad ezerrel tartja a frontot! :))
SaWo: Valami csak akkor fog látszani a renderen, ha "tényleg ott van". Ha nincs lemodellzve, akkor nem fog látsazni (A post effekteket, meg a volumetrikusokat leszámítva!!!) , ha le van, akkor fog.
Ha egy fényesen világító lámpát akarsz a lyuk mögé, akkor rakj oda egy fényesen világító tárgyat. Ennyi.
(( Ott sajnos még nem tartunk, hogy fényforrást is lehetne így minden további nélkül "modellezni", de már halad effelé is a technika. :) )) A Vray fényforrás azért "látszik" a renderelt képeken, mivel a program létrehoz geometriát megfelelő fényerővel a helyén renderelés előtt.
-
nenad #9610 az -
FG=Final Gather???? -
nenad #9608 sound az nagyon gyer GI-t eredmenyez nem? Egy olyan kis self illum nem tudja bevilagitani normalisan FG-vel nem?
Vagy tevedek? -
nenad #9607 vaczak, win2000-nek sulyos gondjai vannak maxal service pack III-IV korul.. nezz el a discreet oldalara ez ugy ben ha erintett lennel esetleg de elobb>>
A masik dolog regi a vrayed, hasznald ezt.
vray_max6_max5
Hasznald a max 6 osat.az 5s-hoz nincs crackem
Elotte uninstallalj, vagy torold ki a vray fileokat a plugins es a max gyokerbol.
meg a biztos az ha ezt a kulszot is kitorlod a regisztracios adatbazisbol:
HKEY_CURRENT_USER\Software\ChaosGroup -
SaWo: figy, FG-t kell használod, Ennyi. Ablakot meg megadod selfillum. 100%-ra
-
nenad #9604 mentalban ezt ugy szoktak, hogy teszel egy selfillum planet,(csak hogy ott legyen egy feher negyzet) es odatesznek egy lampat. en igy tanultam es megmondom oszinten nem is latok mas lehetoseget. -
nenad #9603 vaczak, szerintem itt valami install/crack/max problema lesz. Nekem sem megya materialod, de a tobbi igen, es ha csinalok egy uj materialt a parametereiddel akkor megy.
Egyebkent milyen operacios rendszert hasznalsz?
-
Nenadesz. Csak Vray-yel lehetne ezt megcsinálni? Én mental ray-vel akarom .. -
nenad #9601 vagy egy vraylight pl -
1: Ha az tényleg ablak akkor set environment to white... ha az nem ablak, akkor egy fehér self illumos box. -
A két kép elvileg ugyanazzal a technikával készült, a Frenkie képe Vray-vel, neki fehér az ablak, nekem mental ray-vel, és fekete. Miért? Nenad, Aldary, ti hogy csináljátok? Plíz help!!!
Mental Ray - Standard max6 shader, Mental Ray area Spot

Frenkie - Vray - vray shader, és vray light
-
csá!
Én nemértem ezt a vray displacementet(módosító).
Tök hülyén mozdítja ki-be a felületet.
Pl. ha azt akarom hogy pár köralakú bütyük legyen pl egy kockán, és megrajzolom a disp. mappot- pár fekete pöttyöt- akkor a fehér részt tolja kifelé, ha invertálom, akkor is ugyanezt,tehát a fekete részt tolja be!!
micsináljak? -
nenad #9597 vaczak este megnezem, most mennem kell -
Flego: Igaz...
Más.: Hogy lehet megmondani egy geometriának, hogy fotonokat bocsásson ki? (ergó lámpaként működjön? Illetőleg Nenad, ti Aldarynnal hogy csináljátok azt, amikor egy ablak van a jelenetben, és olyan ragyogó fehér? Gondolom az a fényforrásotok is. -
Sawo: a referencia kepen is lathatod hogy a kereszt bevagasnal nem olyan elesek az elek, nezd csak meg jol, a kerekitest meg megcsinalom. -
Mostlegózós szemmel nézem :) Szerintem is a végét csináld meg, hogy féljkör alakú legyen, meg még ami nekem nem tetszik rajta, az az, hogy a legutolsó lyuk, ahol az a kereszt alakú bevágás van, ott egy kicsit, legyenek a bemetsződések élesebbek, tudod, amibe azokat a fehér rudakat beledugod. -
Gix-Er az lehet de nekem igy tetszik:)) -
a forma oké -
ha beraksz egy fényt ami a képedbe világít az csakis fehér lehet,nem? -
Udv!
Kinek mi a velemenye? Csak a format nezzetek, se rendert se szineket (az csak azert van ne legyen annyira szurke minden :))se vilagitast ne nezzetek:)

Jo lesz? -
Most kezdem magam beleásni a belsőtér bevilágításba. Azt áruld már el Nenad, Aldaryn, meg aki még ilyet tud, hogy hogy lehe azt megcsinálni, hogy az ablak heléyén nektek ilyen tök fehér minden. Ott a plane-reraktok shelf illumination-t? Pl.az előző képeni s, amit linkeltél. Ja, és milyen fénytípust használtok? Mental Rayben is meg lehet csinálni ,vagy csak vray-vel? -
nenad #9584 az beaillitasokat kell ertelmezni ennyi.(nagyon alapvetoket kihagyom)
Folulrol lefele>
Diffuse>a targy szine.
Refract, Merteke es szine
Glossyness is be kell kapcsolni.(kb 0.5-0.2)
Translucyent color, a szine a scatternak ill, merteke.
thickness, a targy legnagyobb atmerojet kell megadni
Light multiplier, a bejovo feny erejet meg lehet szoroni (igazabol arra szolgal hogy ne kelljen tobb fenysugar "pattanast" hasznalni, vraymat jelenleg ugyis csak 1 et szamol...)
scatter coef: a sugarak szorodasara utalo parameter. 0 azt jelenti a sugarak ossze vissza pattoghatnak, 1 azt jelenti hogy a fenyforrastol kiindulva megtartjak iranyukat a testben is.
scatter frw/back a sugarak iranyara utalo parameter.
0 > a sugar befele a testbe tud haladni csak.
0.5 befele es visszafele is 50%/50%
1 a sugar csak visszafele (~ a fenysugar/test fele) azaz arrafele ahonnan jott.
A jo sss-hez kell az utobbinal (ugye mindenki azt akarja latni hogy a test tuloldalan megjelenjen a feny) a scatter frw/bckw mindenkeppen 0 legyen... -

-
nenad #9581 csinalhatok egy tutorialt esetleg ha kell. -
nenad #9580 
scatter_vray_max6 -
nenad #9579 mindjart csialok egy plda't -
Aldaryn megdobhatnál ismét egy ötlettel, hogy hogy csürjem csavarjam a polykat hogy ugy nézzen ki a legom ahogy a referencia kép...mert már szétvet az ideg, mer nem akarózik összejönni ez nekem:( Pedig asszem elég idöt szánok rá! De hát kezdö vagyok.