63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #9868 ... -
nenad #9867 de, megnyomod az F1-et es beirod inset. Erre ezt kapod:
Select an editable poly object. > Modify panel > Polygon sub-object level > Edit Polygons rollout > Inset Settings button
-
Redfox #9866 Én is csak ezzel vertem el az aprópénzt, nemsokára lesz fetöltőkártyám úgy is.:)
Te nem tudod insetet honnan lehet elérni? -
nenad #9865 hat nem gyozott meg, 80 forintot ki nem dobnek erte! :))) -
Redfox #9864 Első orvosolva, már látok egy képet, csak állítgatni kell rajta. Ti mit javasoltok beállításnak? -
Redfox #9863 Négy percen belül ki tudod törölni az hozzászólásaidat, 16kbytos lehet a logód, meg 150x25-ös, aztán csillagokkal jelöli a megkezdett évek számát, lehet változtatni a fejléc színét. Asszem ennyi.:)
Van pár láma kérdésem:
Az miért van, hogy amikor vrayben renderelek, csak akkor látom a képet, ha bekapcsolom az alfa channelt vagy mit?
Az inset az honnan érhető el? -
csak probalgattam vray hadri, nem untatlak bennetek tovabb ezzel a darabbal:)
-
nenad #9861 SAWO nyugodtan epitkezhetsz ugyanazokbol a darabokbol csak majd amikor mar megvan akkor majd noiseal vagy valami olyasmivel szepen egyenive teszed oket.
Milyen elonye van a vipnek? :))
-
Redfox #9860 Egy hónapra nyolcvan Ft, és van pár előnye, meg a szép csillagok.:D -
Mi ez a WIP tagság egyéb iránt?????
Más:
A övetkezőt akarnám lemodellezni:

Ti mivel csinálnátok? Nyílván subdiv, de darabonként a kockákat? Ha ring array-jel csinálom, túl szabályos, az a baj :SSS Valami tipet plíz. -
Józsi!
Má te is VIP vagy mi??? :)) Ha lenne 80 ftom én is megcsinálnám, dehát................
:))))) -
Okes koszi Nenad! -
nenad #9856 antialiasingot is ha vegtermeket csinalsz vedd fel 1-3 es a tresholdot 0.03-ra Szebb lesz es kicsit lassabb. -
nenad #9855 fasza! :) Ha szeretnel meg szebb shadinget a first diffuse multiplier vagy primary rays multiplier (nemtom ma hogy hijjak) vedd fel 1.2 re a secondaryt kapcsold ki (igy is 1 bouncet szamol, mint brazilnal...) na akkor olyan hatasu lesz mint a brazilos,(kontrasztban)
De nekem ez is teccik. -
Ahoj!
Orul a majam!! Ma minden gond nelkul megcsinaltam ezt a darabot, igaz masodszorra sikerult csak. Es rendesem szemugyre vettem amit nem reg nenad meg Aldaryn belinkelt. Szerintetek milyen, uti a mercet?
-
Aldaryn valamit felreerthettem, bocs. Ettol vanak meg olyanabb darabok is, persze ez csak nekem jelent nehezseget, egyenlore de par honap es talan az osszes darabka elkeszul aztan mar osszeallitani nem lesz nagy dolog:)
Sajnos a rar-file val nem tudok mit kezdeni! kicsomagolasnal is hibat jelez, aztan ha meg is sikerul kicsomagolni, akkor meg olyan hogy eleg csak az egerrel a file fole mennem ra se kell kattintsak es azonnal lefagy az egesz rendszerem! Nem tudom mi lehet, az erdekesseg a dologban az hogy barki mastol pl Nenadtol kapott rar file gond nelkul mukodik. -
Mondtam, hogy ki kell kapcsolni a default lightokat.
VRayben pár dolog máshogy van, mint Brazilban.
Klafa a LEGO darab. Már ilyen alakúak is vannak? A rar-ral semmit nem tudsz kezdeni? -
switch #9851 Kijött valami Service Pack:
Link -
Bocsánat, csak a melóhelyemről raktam be, és a zűrzavarban el is feledkeztem erről. Hazajöttem, mindjárt orvosolom! -
K.András #9849 Á dehogy :)
-
nenad #9848 531 kbyte az eros egy kicsit :) -
nenad koszi!!! Egyebkent nekem brazilban soha nem kellett ki vagy be kapcsolnom a default lightot ahhoz hogy mukodjon a GI.De lehet hogy kellet volna. Na mind egy erre magamtol nem jottem volna ra!
Itt egy kis kep egy ujabb lego darab, ez meg nem az amirol a multkor szo volt, ezt a kepet 2 percel hamarabb renderelte vray mint brazil es szerintem sokkal szebb finomabbak az arnyekok.
-
Juj -
nenad #9844 rajottem, ha a plane tobb szegmensbol all sokkal gyorsabb rajta a fur! :)) Ole! -
nenad #9843 figyuzzad csak, erdekes, tudtam valami nem oke, sik feluleten a fur baszottul lelassul, de pl egy gombon hasit mint egy allat? :) -
nenad #9842 normalisan: a skylightos kephez a kovetkezot kell tenni.
Kikapcsolod a defaul light-ot a vray global switchies-ben
allitasz valami enviroment szint (ahogy mas renderernel is szokas) aztan bekapcs az indirect illumination es hajts.
Nyugodtan vedd le -4-3 az elejen a tesztrenderek idejere az ertekeket, az alaperteket igen magas minosegi beallitosok.(0 mar direct computations szintu..) -
Jelenleg ezen a képen dolgozom:

Még nincs árnyék, és nincs a halványan látható vonal mentén szép fehér füst. Hogyan tudnék legszebben szép vastag fehér füstöt rakni a vonalra ??? Előre is köszi a segítséget. -
nenad #9840 flego. a problema nyilvanvalo es minden renderenel igy mukodik... KAPCSOLD MAR KI A KB@SZOTT DEFAULT LIGHTOT! :))) -
tegyél be mellé még pár tárgyat közel egymáshoz,és egy vraylightot is tegyél be és úgy nézd meg.az enviormentet nem muszály bekapcslni -
A vray Indirect Illumination: On ott bekapcsolom az Irradience map-et es mindent gyari beallitason hagyok, aztan bekapcsolom a GI Environment(sky light)ezt bekapcs Multiplier 1 es tokmindegy hogy fekete vagy feher a szinbeallitas max annyi valtozas tortenik hogy kicsit sotetebb vagy vilagosabb lesz a kep. Es Image samplernel az Adaptive subdivision van bekapcsolva gyari ertekekkel.A global switches be van kapcsolva. Ezena kepen latszik valami..ennyire finom arnyekot nyomna vagy az nem is az hanem reflekcio? Nem tom mit cseszek el!
-
Nem!
A max 5 ös könyvebn minden benne van sőt még több is! -
Sziasztok! Kérném a segítségeteket. Érdemes még beszerezni a 3DS Max3 két kötetes bibliáját ismeretbővítés céljából, vagy nem érdemes tipródnom. A Descreet-es Max5 könyv már megvan. -
Illetve tovább szórakoztam a zselével, kezd már kicsit zselére hasonlítani, de az árnyéka még mindig megvan.
-
Nos feltöltöttem, nem tökéletes, de legalább fut max6 alatt.VRayInstall_Adv10903m60.rar -
Az environmentet pl. fehérre állítod, és bekapcsolsz egy GI-t default beállításokkal, akkor csinál iylet? -
Flego: Egyáltalán: Hogyan állítottad be a GI-t?
Skylight? (Environment override-al? pl.) -
Nekem tovabbra se megy ez a vray GI arnyek vetes...ha plussz beteszek egy fenyforrast akkor van arnyek egyebkent nincs, mit kellhet allitani? -
Sawo ha hazaérek feltöltöm FTP-re a legújabb tört Adv max6-osat amit tegnap sikerült lekapnom. -
Írjatok már egy olyan Vray verziót, ami tutisan működik max 6 alatt. Nem kell a legújabb. -
Mental Ray-ben állítsd az árnyékokat shadow map-ról Ray Traced Shadow-ra, meg Kapcsold be a Chaustcs-ot. Csak előtte ne felejtsd el a tárgy-on (zseléken) bekapcsolni a generate Chaustics opciót. Meg azt a csillogást biztos leljebb lehet állítani. Tegyél a csillogás map csatornájára Falloff-ot, szemből ne csillanjon!!