63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Lewy_

Remélem most jó lesz.
  • Lewy_
    Erre kérnék kritikát.De csak a jókat fogadom el:))
  • fle go
    nenad mar beraktam korabban az onimusha 3-at nagyon allat !
  • Aldaryn
    Exponent kell clampolni a white pointot.

Ez is jól hangzik. :P
  • nenad
    inkabb sasoljatok ezt meg,nemtom bedobta e mar valaki, tenyleg szuperul nez ki.
    http://www.gametrailers.com/gt_vault/t_onimusha3_gi.mov
  • nenad
    :) ha bazel.. ha nem vagsz oda neki, akkor tul vilagos lesz.
    vegul is az egesz 64 vagy nagyobb bitmelysegben megy, es ha eleri a megadott szint (jelen esetben a feheret) akkor vmilyen muveletet vegez, ha jol gondolom eltolja az egesz (szurke)skalat lejebb. Vegul is ez a color mapping lenyege is vraynel,(hsv/exp) ami jo hogy mar amikor rendererl 1 samplet mar akkor is mukodik...
    No jo van skacok ezentul iszonyat technikusan fogom kifejezni magam :D marha sikerul nemit aludnom is hozza.
  • RelakSfromhome
    "clampolni kell a brightnesst"

Báz, én egyéb agymenéseim miatt kimaradtam ezekből a szépségekből, de itt majdnem lfodultam a székről :D:D:D
  • nenad
    igaz, vegul is a szoban is benne van ha az ember szetbontja photo/metrikus.
    hmmm :)) szerintem ez az egesz baromsag onnan indult ki hogy a fenyero a tavolsag negyzetgyokevel aranyosan csokken.
    Noh ez ezert mondtam nem tul helyesen photometrikus, tehat akkor a vraylight fenydisztribucioja photorealisztikus.
    :)
  • Aldaryn
    Nem, lényegében enm fotometrikus. :)) Mert nem ISO értékkel adod meg a fényerősséget. :) Hanem valami skalárral, de így nehéz valós értékekre (pl. fényforrás doksi) támaszkodni. :(
  • nenad
    vegul is vraylight fotometrikus...
    Csak clampolni kell a brightnesst amit ugye az emberi szem automatikusan megtesz. Pl hsv/exp color mapping + vraylight nagyon szep foto hatasu shadinget lehet csinalni.
  • Aldaryn
    Huh, már majdnem megijedtem, hogy vannak fotometrikus fényforrások VRay-ben. (jobban mondva van fotometrikus UI... :) ) Azt hittem, elsiklot felette a tekintetem!
  • fle go
    ertem koszi
  • Thunderstorm
    pályaszerkesztőt keresek.3dsmaxban kéne csinálni a pályákat.egy 3ds cyber tps-ről van szó.a játék alapjai már készen vannak.e-mail címem:[email protected]
  • nenad
    mondjuk a magahertz itt nem annyira mervado> ugy ertem ha pl ossze akarod hasonlitani egy intel procival. Erre a tipus jelzes szolgal. 2500+ ami azt jelenti 2500 megahertzes intel Pentium IV vagy annal nagyobb teljesitmeny. Gyanitom ez esetben nagyobb.
  • nenad
    oda van irva hany megahertzes 19xx megahertz ha jol emlekszem a feliratra. Barton magos jo valasztas mert nagyobb a cache es az igen jo hatassal van a rendering sebessegere. Memoria 1GB eleg leszen majd mindenre foleg az uj vöröllyel :))
  • fle go
    Nenad koszi!
    Egyebkent mivel en lamer vagyok a gepekhez is valaki elarulna hogy az a gep amit venni akarok az milyen pricival lesz ugy ertem tom hogy AMD csak hogy mibol derul az ki hany herzes?
  • nenad
    ja es a refract interpolaciot (vraymaterialban) a tesztek idejere vedd le -4/-3 ra akkor amikor sikerult beloni a fenyerot feljebb veheted, -3/-2 vagy meg. Ahogy tetszik majd.
  • nenad
    hasznalj interpolated glossy refractiont az most jol jon, a subdivs 50 legyen a glossy erteke 0.1 majd latod...
    negy vraylight van benne mind kek, es a multiplier 5

az egesz uloket egy materialbol csinaltam azert ilyen tompa.
    de majd te csak a karfat vagy amit akarsz csinald attetszobol. A glossy mindenkeppen nagy kell hogy legyen.
    Ha megsem igy gondoltad este tudok segiteni, de az valoszinu akkor transluciencyvel kell megoldani.

• nenad
    flego szerintem hasznalj visible lightot... akar gombot is self illuminated materiallal... vagy vray light (spehere)
    ez a fenyforras tipus nem lathato es nem is vraylight a
    neve photometric/ free point.
  • nenad
    lehet mindja megnezem
  • fle go
    koszi a gepre vonatkozo tippeket, remelem en is hogy jol szolgal majd, mar alig varom hogy nyomuljak rajta:)

ez meg amolyan kinlodas eleg sokaig renderelte, a fotel karjaiban lampak vannak (kek) csak nem nagyon revenyesul, mit kellene allitani rajta? A fenyforras vray freepoint light isotropikus es a resulting intensity az 18000 cd.
  • oryon
    Az én villanykörtémet anno 6 óra alatt számoltattam ki (jóval gyengébb minőségben) P200MHz-en...azok a régi szép ídők :)
  • nenad
    nezd meg jobban a kepet, az ink ottan van rajta csak megmondtam neki, hogy mennyire latszodjon illetve mennyire nem... Jelen esetben egy blend materialrol van szo...

Az illustratornal valoban nem, viszont finaltonnal igen.
    Ami pedig a managelest illeti vegezetul szerintem izles kerdese, osszesegeben nekem jobban bejon az ha az illustrator, vagy a finaltoon sajat ablakaban vezem el a dolgaimat, mint hogy a materialokkal kulon kulon kinlodjak.
    Oke, ha mind1ik mas vonalvastagsag kell(ami akar a feher hollo) akkor jo, de alltalaban egyfele rendszerben szeretne prezentalni a dologot nemde?

A masik elonye ezeknek, hogy nem kell ujrarenderelni, ami nem is akarmilyen elony, foleg ha egy epulet kell, ami a barzil toonra nemigen mondhato el, szereny tudasom szerint.

A harmadik pedig hogy szep GI-t is lehet veluk csinalni, sot akar szep uveget is, realisztikusat de meg a toon fele shading kategoriaba tartozot.
    No mind1 nekem ez a velemenyem a dologruuu! :)
  • pauly
    Ja,és nekem mindig ugy ahogy a walk to closest face nagyjából jól szokta,viszont a farthest face sosem jól teríti ki.
  • pauly
    Üdv

Nem tudja valaki,hogy unwrap-nál,az unfold féle kiterítés,az milyen elv alapján terít ki?
    Merthogy van hogy jól kiteríti,ahogy a face-ek egymáshoz csatlakoznak,máskor meg egy összevisszaságot kapok.
    Miert van ez?
  • K.András
    Jo az a gép,föleg ilyen áron!
  • Aldaryn
    Érdekes, énnekem tök fura eredmények jönnek ki InknPainttel... :(( De úgyis mind1.

Az Ink (ami ugyebár a lényege lenne) pedig nem is renderelődik.

Toonhoz használom Brazil Toon-t. Szerintem roppant gyors, és material edittorból menedzselhető. Ami jó dolog. (Nem úgy, mint illustrator... :( )
  • nenad
    ha fake highlight koll a toonhoz :D hasznalj standard materialt. ;)
  • nenad
    flego jo lesz az! :)
    sajna mostanaban kib@szottul nem alszom. :(

Hat ja modellezni (is) :) Nem elveszett no, nem kell felteni :))

Frenkie, van meg egy dolog, az uvegnek kene vastagsag, azaz falvastagsag (ha nincsen, nekem ugy tunik nincs)

toon, nemtom valaha lesz e ilyen vrayben direktben, de azt mondani vraynem tuggya :) aze az eros :)
    Na komolyan szolva vray tokjol egyuttmukodik a max6 ink n'paint materiallal, (ez a kep azzal keszult) illetve pl finaltoon, illustrator stb...
  • Aldaryn
    Ha ez a pénzkeret. Akkor sztem kalafa. :)
  • Aldaryn
    Pangunk? Pangunk? :)

Akkor én jövök: Ezek újak: Csak egy kis szórakozás azzal, amit a VRay nem tud. :P

A többi a kapcsolódó AP topicban.
  • fle go
    Frenkie teccik nagyon a villanykörte!
  • fle go
    Üdv skacok!
    Nahh eljött az idö, még a héten meglesz a gépem:)))
    Ugyan nem olyan lesz amit szerettem volna mert az túl sokba kerül, de gondolom ez is megteszi:
    http://www.bluefish.hu/konfig.php?action=viewfull&ID=6
    Mit szóltok hozzá? Annyi változás lesz benne, hogy az ATI Rodeon helyett egy Chaintech GeForce4 Ti4600 128MB GT61 videokártya lesz benne. Meg majd belökök neki még 512M RAM-ot.
    Mit mondtok? sajnos több lóvém nincs erre a célra.
  • Aldaryn
    Modellezni, mi? ;)

Nem rossz példa. A föld és a váza találkozása kicsit éles. Nem tudom. Mintha onnan egy kis sötét csík hiányozna talán. Túl kis irrmap "felbontás" talán?

Amúgy meg kifejezetten jó formája van.
  • Aldaryn
    Vagyok... csak pár napot kihagytam. :) Lecipeltem a gépet a TV mellé. Bevackoltam magam. A telefonkábel meg nem ért el odáig. Így nem is jöttem netre. :) Hehe.
  • FRenkie
    légy áldott nenad! kb 30as ubdivsel nyomtam.köszi!
  • nenad
    az uveg materialnal is be kene allitani az affect shadows meg a masikat es a multipliert, kicsit erosnek erzem az arnyekot.
  • nenad
    eleg jol nez ki, amit nezz meg hogy a glossinessnel a subdivs ne legyen tobb 10-nel semmikeppen sem mert a kulonbseg lenyegtelen antialiasing utan vegkepp...
    Az 50s ertek iszonyatosan nagy.5-7 alltalaban eleg.
  • FRenkie

Hi!
    Mint láthatjátok több mint 1 óra a renderidő.'Normális'-e ez?
    -hdri+1 vraylight
    -irradiance map medium presettel
    -a fém foglalaton erős glossiness és anisotropy
    -illetve a fékony fémhuzalok jól láthatósága végett 2*2 es adaptive subdivision

(utána megnéztem -1*2 es simítással és ott is kb fél óra volt)
  • nenad
    Frenkie jo majd kuldjed,
    Megjelent a Brazil 1.2.xx innen lehet leszedni, 3dwarez sekcio :) Hat mondjuk sebessegi fejlodes az nincs benne, de a lista alapjan sok a bugfix benne. Meg max6 es 5 alatt is.
    A dof-ot at allitolag gyorsabban szamolja. Na en majd a 2.0 leszek kivancsi.

Culram: mert nincsen sem internete, se nem tudja hasznalni.