63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• K.András
    Na, new user vagyok azért van ez.
  • K.András
    Tényleg mi történt a cg-talkal??Felraktam a galériába az orás képem(raktam rá bujtatot is),és nem jelenik meg.Nem láttam mert nem figyeltem csak annyit vettem észre hogy valami 12 hours...
  • K.András
    Hallgas Nenadeszre mert igaza van ,megcsinálsz egy két gyakorlatot rhinoval és kb három perc alatt megcsinálsz egy ilyet,egymásbol vonod ki a tárgyakat ennyi,nálad szerintem az a baj hogy tul akarod bonyolitani a szitut,ha ezt neked élöben valaki megmutatná leesne az állad hogy milyen könnyü...
  • SaWo
    Flego, ne csüggedj, szép képeket, modelleket nem azért csodál meg az ember, hogy elkeseredjen, és azon bánkódjon, mikor fog ő ilyet csinálni, hanem, hogy ösztönözze!!! Nyugodj meg Aldaryn asem tegnap telepítette először a gépére a MAX-ot, - bár ez mit semcsökkenti érdemeit ;) - meglátod, ha most azt mondaná neked vaalaki, csinálj lego kockát, fél órádba se telne ;)))

• fle go
    Nenad: kevés vagyok én ehhez, maxot se tudom rendesen használni, rhinot meg még nem is láttam.
    De azért köszi!
    Aldaryn: megtennéd hogy a maxos filet átküldöd mailban, persze csak ha nem TOP SECRET mert jó lenne ha tanulmányozhatnám a technikát.
    Köszi
    [email protected]
  • nenad
    flego, meg midig ajanlom rhinot, booleannal es fillettel seperc alatt kesz. Mostmar pedig nurbskent at is hozhatod...
  • fle go
    Hat Aldaryn nagyon szepen koszonom! Asszem en ezt a minoseget soha az eletbe nem fogom tudni elerni!! Ahhoz nem akkor kellett volna szuletnem amikor az valojaban megtortent. Es cseppet sem csodalkozom hogy fel ora alatt osszedobtad azt ami nekem hetek ota nem megy (nevetseges de igy van)! Azert jo latni, hogy vannak emberek akik ilyen elethu es preciz dolgokat tudnak csinalni,en csak amulok!
    Es bocs hogy raboltam az idodet!
  • nenad
    Sound, Meg FG sem...(huha) :D
  • Aldaryn
    :)) Írta, hogy az csak ott egy adag box, cilined, meg egyéb össuenyomkodva. :)))

Flego: Mostanában Nincs időm. Ez van. Talán másnak sem. Volt szabad fél órám, a referencia alapján eddig jutottam ennyi idő alatt:

Ennél többel most nem tudok segíteni. Bocs.

• Sound
    nincs GI, hűha... :D
  • K.András
    #9656 itt berakot kép után, már bocsi de neked nincsen szükséged segitségre,csak megszoktad hogy megkérdezed hogy kéne.Persze mindez saját vélemény.
  • fle go
    Szomorú hogy senki nem ér rá nekem egy kicsit segíteni lego ügyben, de se baj egyszer csak rájövök...
  • Aldaryn
    Téyleg? Mér, melyik az? :D Na, én a nagy Manual olvasgató. (LIon tudja) mégis kihagytam valamit. :))
  • SaWo
    Áááááááá, ez fájt ... Emlékeztek, múltkor siránkoztam haj shader után mental rayben, esetlegm, ha olvasgatnám az online manulat ..., amit inklusáltak MAX öcsiék a programjukba, ... .)
  • SaWo
    HELP! Sub Surface Scattering (SSS) nevű csodálatos képződményt vajon milyen néven futtatják Mental Ray alatt? Ha tudja valaki, ne mondja meg, nem azért kérdeztem, mert nem tudom ... :))))))))

(Csak egy fáradt ember, fárasztó vicce volt, bocsi )
  • Aldaryn
    Újfennt köszi a segítséget! Egy két aspektus nem tiszta még a rendszerrel kapcsolatban.
  • nenad
    ja es hasznalhatsz color mappingot is mint pl en ezen hsv 1/1 Igy fel tudod loni magasra a multipliert (output) anelkul hogy beegne a kep
  • nenad
    nem kell magas output szerintem... A masik megoldast ugy hivjak vraylight...(skylight portal on - meg akkor is ha nincsen skylight, ugyanis a skylight portal valojaban azt csinalja hogy tovabbitja azt ami mogotte van...tehat a transferrolja a fenyt)
    nagyon buli, dobok erre egy peldat.
    A kepen NINCS GI...:)
  • Aldaryn
    :)) Az egyetlen gondom az az, hogy ha éles árnyékokat akarok egy ilyen szerkezettől, akkoz nem tudok más megondást. :) Csak kicsi plane-t, meg magas outputot. :)

Köszi az ifót, kipróbálom!!

Ja, mellesleg: Megírtam életem első pluginjét! :)) VRay Dispersion Glas. :) Nem nagy szám, meg manuálisan is össze lehet rakni, de így gyorsabb, kényelmesebb. :)
  • fle go
    Aldaryn, Frenkie: tökéletesen igazatok van, de ha látnátok hogy az hogyan van összetákolva akkor dobnátok egy hátast!!! 2 henger meg egy téglatest van összetologatva szó szerint és én ezt nem tartom jónak már mint az össze vissza tákolást. Nem csak a kinézet a fontos (ugyan ha nagyobba kirenderelném azt a darabot látszódna milyen gagyi!), hanem szeretném amit lemodellezek az szerkezetileg is OK legyen, ezért okoz ez nagy fejtörést nekem, hogy csináljam meg profin, valami módja csak van, olyan munkát akarok csinálni amire majd azt mondjátok ( Ez igen!) Remélem értitek.
  • nenad
    tedd fel 100ra a HSPH subdiveset (10.000 samples...)
    kitisztitja, tudom jovel lasabb lesz, de ha tullosz a multiplierekkel ne csodalkozz. Talald meg a jo egyensulyt inkabb.
  • nenad
    mondjuk 100-200 output az brutal eros, minek kell akkora?
  • nenad
    aldaryn, dobj sample scenet. talakoztam mar en is az esettel, valamikor, es biztosan ki is talaltam ra valamit...
  • FRenkie
    cool logo tényleg
  • SaWo
    Ezt néztem én is ,de azt hittem, én látok rosszul valamit.
  • Aldaryn
    Flego, ez az alkatrész már ott van az egyik képeden, lemodellezve.
  • fle go
    Na semmi tipp?
  • Redfox
    Ez lesz az, azért köszi mindenkinek.:)
    Ezt honnan tudom elérni, miben van?
  • basta002
    Köszi.
  • fle go
    Udv!
    Hehh na megint van egy szep darabom, szeretnek otleteket kapni hozza hogyan fogjak bele, mert van elkepzelesem meg mar probalkoztam is vele ( hogz egy teglatestbol indulok ki es nyolcszoget rajzolok bele edgekkel, aztan azt kiextrudalom, es meg van a hengerem meg a teglatestem szepen. eddig ok. de utana az edgeket extrudalom hogy szepek legyenek az elek de ha erre radobom a meshsmooth-ot akkor a nyolcszogbol nem lesz szep henger, vajon miert?
    Most tenyleg elkel a segitseg!
    Koszi!
  • Aldaryn
    Miért van az, hogy ha egy kicsi, de nagyon erős (100-200 RGB Output level) self illuminated plane-el világítok meg valamit VRay-ben, akkor az irradiance map "foltosra" számolódik, de mintha tényleg olyan is lenne a megvilágító geometria, mert a felbontás, vagy az érzékenység növelésével nem egyenletes lesz, hanem "élesebb" körvonalú foltokat kapok.... ?
  • nenad
    veletlen meglattam az uj npower translatorba uj rhino import van. Nosza problajuk ki. Es mit talalok Rendering Approximation/view dependent approximation. Hmmm. gondoltam csak nem? Csak de? Minel kozellebb az object annal finomabb a mesh, minel tavolabb annal kevesebb. Es nagyon jol be van love mit nem mondjak. Szuper cucc, a demo 30napig jo(addig csak megjelenik ra vmi megoldas) npowerekrol letoltheto :)
  • Aldaryn
    SaWo: Cool logo. :)

Basta: Jah, valszeg saját belős fájlformátum. Legtöbbször általában valami ismert fájlformátum )pl. 3ds) megbabrálva, hogy vagy ne lehesse kívülről olyan egyszerűen megnyitni, vagy plusz extenzsönöket pakolnak még mellé, ami a játéknak kell. De lehet akár teljesen saját fejlesztésű formátum is.
    A Blizzard féle .mpq-k pl. semmi mások, csak egy nagy "gyűjtemények", eccerű fájlok tömkelege. Így elég volt egy "titkosítást" elkészíteniük. :))) Vagy ha jól emlékszem, az IDSoft os wad-ok nem más, mint kb. átnevezett zip fájlok. :))
  • SaWo
    Szerintem az scx az a játék saját formátuma, bár lehet, hogy tévedek. Egyes cégek a saját szoftverükhöz jóváhagyják a 3ds kiterjesztést, hogy beimportálhatsd a játékba. (Lásd Microsoft : Motcross Maddness 2 level editor akceptálta a 3ds formátumokat. Lehetett karaj ugratókat modellezni :DD )
  • basta002
    Helló! Ismeritek a Street Legal Racing játékot? Ahhoz szeretnék felnit csinálni, egy eredeti átalakításával. A fájlok kiterjesztése: scx. Nem tudom, a 3ds max 4-gyel lehet-e ilyen fájlt valamilyen módon megnyitni. Gondolom, plug-in szükséges hozzá. Vagy rossz programmal próbálkozok?
  • Aldaryn
    Köszi. Tudod, 2 megát sem mernék bevállalni. :)) Komolyan. Siralmas? Igen.
  • nenad
    sawo szerintem ez vilagos, mental ray jo, a leggyorsabb foton shooter, de ez (boven) nem eleg az udvosseghez.
    (lassu aa, lassu FG, korulmenyes light setup,) FG+HDRI viszont nagyon szep, foleg 1000+sampleval... :( Glass is nagyon szep.

En vraynel maradok tovabbra is. Foleg mert mostmar tenyleg hamarosan kint 1.1, az pedig nagyon killer lesz.

Aldaryn a video merete ~2 mega :)
    de itt a maxfile>
    http://www.freeweb.hu/losbellos/causticsvrayfree.zip
  • SaWo
    Srácok, a véleményetekre lennék kíváncsi:

Vray VS Mental Ray - minden érdekel. Most van egy 30 órás renderem, mental ray-vel, pedig nincsenek benne csak standard shaderek, meg a geometria sem sok, scak GI van benne, még tán FG asincs. Am,i lassítja egyedül az a volumenikus fény. KKicsit elbizonytalanodtam, hogy megéri-e mental ray-vel számoltani, más render nem tudná-e ezt hozni gyorsabban. Végül is, a GI nem olyan nagy igény már manapság...
    Most bezzeg visszasírom a Brazilos időket :), még ha fagyott is "olykor". Tényleg van már megfelelően -warez - kezelt" Brazil Max 6 alá? Mennyire stabil?
  • SaWo
    Nekem a szélvédő kerete tűnik kicsit fúrcsának, de ha ilyen a valóságban is ,akkor biztos jó ...
    Nem csinálsz belőlle kompozitált képet, valami fényképre?
  • SaWo
    Frenkie, szerintem inkább az Inset-re gondolt ...