63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• SaWo
    Nem tudjátok, hogy a max6 service pack 1 mit tartalmaz?
  • nenad
    a lenyeg az, hogy 3d studio max meghatarozott szamjegyhosszusagot hasznal a koordinata ertekekhez.

Ez azt jelenti ha pl csinlasz egy kupot es a kup tetejet akarod betajolni akkor ha kicsi a kup, akkor mindjuk 12.45678438 kapsz. Ha nagy a kup, akkor 32165456.45 azaz ha megnezed a tizedes vesszo utani szamot, mar csak ketto van.
    Ha pedig a ket szamot nezed meg ugyanannyi szamjegybol all.(8) Magyarul csokken a pontossag minel nagyobb scenet epitesz...
    A hatranya a dolognak igazabol az arnyekoknal es pl fenytoresnel jon ki. Foltosodik, stb. Ezt is azert dobtam be mert egy faszinak egyszeruen szarul renderelte le az uveget valamin, es nem tudtak rajonni mi az. Aztan Vlado bedobta a valaszt.
  • fle go
    nenad: pár szóban leírnád mi az angol szöveg ennyire jól nem tudok angolul, nem egészen értem, köszi
  • piktor
    Köszönöm! Már jártam is ott, csak nem esett le a tantusz... :)
  • FRenkie
    bazz, ezek csalók!! :)
  • nenad
    egy kis erdekesseg a 3dsmax limitaciojarol, bazzeg ilyen kibaszott lusta programozokat! ezt en is megszoptam mar nemegyszer!

Max works with single precision numbers, which typically have 6 to 7 decimal digits precision. For example, the numbers 20000.002 and 20000.001 are represented in exactly the same way and the computer can't distinguish between them. The same is true for 200000.02 and 200000.01; and for 2000.0002 and 2000.0001 etc.

Basically as your numbers get bigger, the precision after the decimal point becomes less and less. The reverse is also true - smaller numbers allow for better fractional precision.

This is why you should always model your stuff closer to the origin. If the geometry is too far away, the bigger numbers will eat up all of the fractional precision and things will start to mess up.

Best regards,
    Vlado
  • Culram #9943
    AP= Artispub

www.artistpub.hu
  • piktor
    Szia Aldaryn!

Bocs, ha egyértelűt kérdezek, de mi az az "AP"? A fejmodellezés engem is érdekel. Én is dolgozom egyen. (Már régen elkezdtem de időnként ha van időm, akkor folytatgatom.) Majd megmutatom! :-)
  • Aldaryn
    Alakul, és mintha egy kicsit határozottabbak lennének már a vonalai... a szem környékét viszont egy kcisit jobban kidolgozhatnád, valami ott nagyon enm stimmel.

Mellesleg az AP-re is felakolhatnád, rengeteg ember van ott, aki fejkészítő guru. :))
  • fle go
    Sawo: szepen alakul ez egyre jobb lesz,csak igy tovabb!
  • SaWo
    Még mindig wip, csak egy pillanatkép, fülfelvarrás közben:
    füles_béla
  • SaWo
    Flego, gratula a legos képedhez, ezentúl méltón visel7ed a nevet: f"LEGO" :DDDDD
    Ja ment privi
  • fle go
    Ja nenad egy dualprocis 450 Mhz-e gépem van a cégben ezért ilyen hosszú a render idö.
    És még van 8 elég komoly darab amit le kéne modellezni hogy összerakható legyen a dolog, de az is elkészül csak lenne több idöm.
  • fle go
    Köszi emberek a kritikákat! A helyzet az tényleg csökkentettem a poly számot ugyan ez nem nagyon látható a képen.
    Frenkie: az anyagokkal kapcsolatban, még semmit nem foglalkoztam velük ez csak egy sima standard szürke material kicsit világosítottam rajta csak, a gumin meg sötétítettem, ennyi.
    Alaryn haver nem tom mér vagy elkenödve, de biztosan meg van az oka, de ne add fel haver! Én csak annyit mondok haver 92 óta nem voltam otthon!! De mindig reménykedtem, és tegnap felhívott a faterom, hogy eljött a nap most már mehetek. És erre cirka 13 évet vártam, (lehetett volna több is) úgy jöttem el otthonról 92-ben hogy pár hónap és visszamehetek, hát csak most jött el a nap amikor megtehetem, szóval ne csüggedj haver, bármi történt is a reménynek mindig élni kell, engem is ez éltetett.
    (Bocs ez nem igazan tartozik a forumba, csak nálam rögtön beindul a vigasztalás ha valakin látom hogy el van kenödve!)
    A talaj és az lego elemek közti hibát hogyan lehetne kiküszöbölni?
  • Aldaryn
    ... s ha jól látom, van egy-két hiba a talaj és az elemek találkozásánál a GI-ben.
  • Aldaryn
    Frenkie, a józserencse tartson meg téged ebben a hitedben. Tényleg. Komolyan.
  • Aldaryn
    Brute force... :))))
  • Aldaryn
    Jaj, még valami: A kis "lezáró" elemek (amiket a + alakú fekete rudakra tudsz ráhúzni) szerintem nem elég magasak. Ennyi. :)
  • Aldaryn
    Nagyon szépen összeraktad az alkotóelemeket! Gratula. Na látod. Csak gyakorlás kérdése az egész. A Shader és render beállításokkal ugyan így leszel. :) Komolyan.

A LEGO elemekre dobhatnál egyszerűen egy tökfehér fresnel tükröződést. Már az is baromira megdobná!
  • nenad
    flego 20 perc az enyhen szolva sok egy ilyen kepnek, milyen proci van a gepben?
  • oryon
    Én a gumit kicsit túl sötétnek találom.
    Persze tudom, hogy fekete, de akkor is...
  • oryon
    Szépen sikerült a poly-szám csökkentés :)
  • FRenkie
    a render télleg jó, de az anyagok még nem igazán adják vissza a LEGOét.Nagyobb reflection, még az abroncsra is!vagy még direkt nincs rajta?
  • fle go
    Na most talan a render is joval elfogadhatobb mint a multkori.
  • FRenkie
    szerintem nem szar az élet, eddig(!) még nem volt annyi tapasztalatom hogy kijelenthetném hogy szar...szürkének sem az, csak most télen... remélem sokáig így fogom gondolni
  • fle go
    nenad mostmar mukodik vray render... a beallitasokkal volt gond koszi!
  • nenad
    siman megbirkozik vele 1GB memoria az rengeteg!
  • fle go
    nem hinnem hogy megbirkozna a gep animalasnal a rengeteg polygonnal. Masreszt meg azt javasoltatok ha jol emlekszem hogy minden elemet kulon kulon modellezzek le. Jo lecke ez nekem megha lesz is olyan elem amivel sokat kinlodok de nem fog latszodni.
  • nenad
    hatha animalja.? uveglapos korbe ala-fole fogros lego anim :D
  • SaWo
    Ezen mondjuk fikóztam én is sokat ...
  • GixEr
    Szepek lettek a LEGO-k!
    Csak azt nem ertem, hogy minek olyan reszt is fullra lemodelezni ami nem latszik (marmint az osszerakott autonal). Valoszinuleg a polygonok minimum 60-80%-a takarasban lesz.
  • fle go
    Aldaryn ne kenödjél már er! Szürke meg [email protected] van megoldas!
  • Aldaryn
    Mert a világ sz@r és szürke.

Nenad: Gondolom, talán az egyenletesebb szőrelosztás, meg a normálhoz igazítás miatt, ha nagyobb a mesh-sűrűség, kevesebbet kell dolgoznia. Ez csak tipp. De lehet benne valami. :)

• fle go
    ok koszi!
  • nenad
    flego ja erdemes. mukodnek.
  • fle go
    Ettöl a játék trailertöl meg egyenesen beszartam...érdemes megnézni kb 47Mb.
    http://www.gametrailers.com/gt_vault/t_onimusha3_gi.html
  • fle go
    Hali!
    http://www.psoft.co.jp/visual/en/products/pencil/screen.html
    Ezen a cimen maxhoz található egy (asszem) új shader demo
    a munkákat ceruza rajzhoz hasonlóvá teszi ha jól hámoztam ki az angol szövegnöl.
    Meg itt egy másik gondolom állati jó link:
    http://www.evermotion.org/gifts.htm
    Az oldal alján 52 db Vray video tutorial található, regisztráció nélkül letölthetök. Párat leszedtem de nálam Mac-en sajnos nem müködik:(( Nézze meg valaki érdemes-e letöltögetni öket. A videok .avi de szükséges hozzá XVID Codec!
  • FRenkie
    Te meg miért lettél szürke?
  • nenad
    a legeslegfontosabb beallitas az hogy a plane amire teszes jo sok szegmensbol alljon, valamiert ugy sokkal gyorsabban szamolja? De majd rajovok.

A beallitasokat meg tuningolom holnap postolok adatokat.

• Aldaryn
    Ha elmondani nem akarod, akkor egy screenshotot küldhetnél a fur UI-ról, a beállításokról. :)