"Aki másnak felbontás...!"
-
Ahogy elnézem, a Virtual Frame Buffer is átesett egy kis ráncfelvarráson. :)
Ugyan csak apróságok, de hasznosak:
Most már lehet VFB-ben normálisan dolgozni, vannak presetek, stb. Viszont, még mindig nincsen lehetőség a render utólagos HDR skálázására, ami kétlem, hogy egy napnál többet rabolna el a fejlesztőktől. :)) És ez MAX-6 ra is vonatkozik: Exposure control preview-jét LEHET realtime HDR skálázni. Akkor egy vacak rendert mér nem? Hja..
Akkor, végre a G-buffer csatornák nem csak a VFB számára férhetők hozzá legfelülről, hanem a MAX render frame pufferénél is. :) Ez jó pont. Főleg egy-két render effekt akadt ki ezen régebben.
Csináltam pár sebesség tesztet is. Majd esetleg apkolok fel képeket. De gondolom elhiszitek. :)
Az MTD tényleg gyorsabb, de én alig vettem észre. Bevilágítva, GI-vel, már abszolút nem olyan érezhető a sebességjavulás.
Az Irrmap számolás mintha egy kicsit lassabb lenne. Nekem pár százalékkal lassabbnak bizonyult, mint a régebbi.
Fotonokat viszont gyorsabban tüzel. :) GI fotonoknál alig, Caustics fotonoknál 6-7% is megvan. Egy-egy egyszerűbb scene-ben kipróbáltam. Ezt még senki sem említette.
Az AA megintcsak mintha lassúbb lenne. Ezt nem értem.
Na, viszont a fur tényleg nagyon jó dolog. Egyből megszerettem. Ha még egy kis dinamika is be lenne építve... :))