63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Boba
    Ha minden beállítása le van írva magyarul, ez esetben mea culpa. Én ugyan nem maxozom, de sajnos azt kell észrevegyem, hogy nagyon nagyon kevés dolog van magyarul tutorialba öntve:( Az igazán komoly dolgokért az angolhoz kell nyúlni.
  • Culram #11630
    de a Vray magyarul is le van írva :)
  • Boba
    Nemkell tudni japánul ehhez.
    "a jobboldali keresőbe írd be hogy vray"
    Ezt értelmezni tudni kell... Az ezután jövő ablakban pedíg már ANGOL nyelv segítségével is elnavigálhatsz a kívánt célíg... HA angolul SEM tudsz, akkor már segíteni nemlehet. Akkor télleg nem kell neked a V-ray. Mihez is kezdenél vele?
  • tmate6
    hát bazze nekem is kellett volna ez a VRAY dehát faszom majd szolok ha tudok japánul
  • Aquli
    Az a gond, hogy nekem max 4-em van, pont ezért kéne a teljes vray, de a 4-es maxhoz.
  • Aquli
    Ami uveg, az nem a texturája, hanem a material:
    Gondolom, a sima scanline renderert használod. A Refraction slotba rakj be egy raytrace mapot. A material opacityjét pedig valamennyire átlátszóra kell állítani. Végülis ez a lényeg, de a jobb eredményért a refraction slotnál a raytrace map láthatóságát 100-ról érdemes lejjebb venni.
    Próbálgasd a beállításokat.
  • tmate6
    és még egy kérdés: és hogy a textúrája vagy mije uveg legyen azt hogy?
  • tproli
    Vray for max6:

51forum

a jobboldali keresőbe írd be hogy vray
  • tmate6
    thx
  • Aquli
    A material editorban, a különböző slotokba rakhatod be a mapokat, ami lehet textura is. Az objectre mintát rakni, ami látszik, azt ugy kell, hogy a diffuse slotba raksz be egy bitmap tipusú mapot, és kiválasztod a texturat.

Az átlátszóság pedig: szintén a material editorban az opacityt kell lejjebb venni.
  • Aquli
    Fent az eszköztáron, van egy olyan gomb hogy: Material Editor. Na abban megcsinálod az egyik slotban a materiált, kijelölöd az objectet, amire rá akarod rakni, majd az egyik gombra kell kattintani, ha jól emlékszem assign to object, vagy vmi ilyesmi.
  • tmate6
    lehet hogy most hulyének néztek de a textúrát hol választom ki vagy itt csak szint lehet mert valamit átlátszóvá akarok tenni, ötletek?
  • flegos
    jól látjátok az egyik szeme valóban kisebb de ez direkt van, szándékosan nem akartam hogy szimetrikus legyen. A textura meg sokat fog dobni a gömb testen.
    Nem akartam semmi extrát lehet nemis tudnék azért ilyen egyszerü bugyuta a figura. Olyan cartoon féleség.
  • tmate6
    a szeme lehet hogy tényleg kissebb mert nézd csak meg ott is olyan:#11605
  • Davidka
    nemtom, de nekem a szeme nagyon fura, az egyik kisebb, mint a másik, de lehet csak optikai csalódás :)
    A másik meg a gömb teste kicsit fura :) De amúgy nagyon király
  • tmate6
    grat nagyon jó pofi lett
  • flegos
    Sziasztok!

Ime a teljes figura, hát hagy kiívánni valót maga után, de most igy tele hibával elksézül mint low poly modell, megcsinálom rá textúrát meg az animációt, és ha frankón összejön utána rendesebb szebb kivitelben is elkészítem.
    Vélemény?
  • Aquli
    Ja, most látom, hogy Nenad válaszolt, hogy azért mert vray FREE-t használok. A rendes vrayt azt le lehet tölteni ingyen valahonnan?
  • Aquli
    Nah itt egy wip az elefántról:

Mi a véleményetek? Egyébként a 3dluvr contestjének témájára készítem, mondjuk az nem biztos hogy fel is adom.

Az előző kérdésemre senki nem tudja, miért nincsen hdri map?
    Márk
  • Ryleh
    hi...sziasztok...noha nem teljesen idevág de megkérdezem:nagyon jo minöségű anyagokat kaptam amcsibol 1 havertol....az a gáz,hogy a cime eltűnt igy nem tudom hogy MIVEL KELL MEGNYITNI A : .sid KITERJESZTÉSŰ FILÉKET,illetve esetleg konvertálni jpegbe,tiffbe,stb....köszi
  • Culram #11611
    Kezdődik a nyár s sajnos net nélkül maradok. Nem tudom mikor leszek, de szeptemberben bizots. Lehet hogy nem hiányzok majd senkinek, de azé elmondtam.
  • fle go
    meg annit megjegyeznek hogy nagyon le van halva mostansag a forum:(((
  • fle go
    Ugy terveztem igy maradnak a szemei.
    Semmi extra nem lesz rajta, majd meg texturazni fogom az egesz testet.
    Udv mindenkit!
  • Aquli
    Fotókról kezdtem el, a fej alapja megvan, szerintem holnapra lesz wip.
    Amúgy itt van, nincsen vray hdri map nálam:
  • FRenkie
    szerintem blueprint formában nincs, de a neten biztos van állatokról szóló honlapokon oldalnézetből kép. elől nézetből nem valószínű. De fotókról is me glehet csinálni.
  • oryon
    Aranyos...a 2 szemét nem akarod egy kis bőrrel elválasztani???
  • flegos
    Üdv!
    A lego anim egyenlör pihen, ahhoz még okosítanom kell magam! De megpróbálkozom egy figura modelezéssel, igaz nem saját ötlet alapján(nem rajzolok valami jól!) Ime egy kis wip.
  • Ron Ragm
  • Aquli
    Köszi Frenkie, így már sikerült.
    A képed pedig, nem jutok szóhoz/döbbenet, NAGYON JÓ! a részletek, a modellek, a hangulat, tökéletes.

Nem tudja valaki véletlenül hogy állatokról lehet-e Blueprintet letölteni valahol? (most kimondottan elefántról kéne). Vagy ilyen egyáltalán nincs?
  • FRenkie
    Kösz emberek! Oryon köszi a cgtalkos hozzászólást, látom most regeltél:)
  • RelakSfromhome
  • oryon
    No comment kategória! Azért 5 csillagocskával jeleztem, hogy tetszik :D
  • Aquli
    Hmm. pedig vegigneztem, es a create gombot nyomogattam is, de úgy, hogy ki volt jelölve a 4 vertex. Megpróbálom úgy ahogy írtad.
  • FRenkie
    Nagyon egyszerű: átalakítod editable poly-vá, polygon alobjektum módba lépsz, ahol a geometry dobozban van egy olya hogy [create], megynomod és végigkattingatod körbe a 4 vertexet.
  • Aquli
    Hello!
    A következő képen látható 4 vertexre hogyan lehet rakni egy polygont?:

Lehet hogy ez nagyon béna kérdés, de ezt sose tudtam megcsinálni. Egyébként ez egy sima hosszú box, aminek mindkét oldalából kitöröltem ugyanonnan egy poligont ( egyébként ez egy ajtónak a bevágása lesz. Mondjuk tudom, hogy meg tudtam volna csinálni úgy is, hogy simán befelé extrudeolok, mert az ajtó miatt úgysem látszódott volna, hogy mi van mögötte, de most már meg akarom tanulni ezt.
    Márk
  • FRenkie
    köszi. van köztük pár procedurális, meg fotók is.

Ahol éles élet akarsz, őtt sűrűbben rakod az edgeket, pl. chamferrel vagy edge extrude-dal.
  • Ackro
    Frenkie: király a kép! jók a textek! procedurális map-ek?

Áruljátok már el nekem lécci, hogy ti milyen technológiával vezérlitek a meshsmooth 6ásait egy objectre pl: éles élek...
    eccerűen ott sűrűbben raktok éleket, vagy hogy?
    köci!
  • FRenkie
    :)

CGtalk: http://cgtalk.com/showthread.php?s=c8db1ac82480aeeee03f1ae3180e899f&threadid=148524
  • fle go
    Frenkie: nagyon baba lett!!!:) Gratulalok! Szep kivitelezes.

(igy talan mar nem annyira bekas a logom:))
  • FRenkie
    Így akartam volna...