63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aquli
    Frenkie: szóval a Renderering->Envinromentbe berakom azt a .hdr kiterjesztésű fájlt háttérnek, a tárgyhoz beállítok raytrace tükröződést, és az a környezet fog rajta tükröződni?
  • GixEr
    Az omnira ra lehet rakni kozvetlenul is a glow-ot akar az EFFECTS-ben akar a VideoPost-ban es ott a fallof curve es a radial color-al varialhatod.
    Es nemutolsosorban a polygonszam=0

• FRenkie
    sárga specular levelű anyag + glow effekt. a belsejébe meg rax 1 omnit, és kikapcsolod hogy arra a tárgyra világítson.
  • Csacsis
    Helló mindenki!!

Full amatőr kezdő vagyok a 3D Stúdió terén. Néhány dolgot sikerült már kitapasztalnom, de egy dolog nem megy.

Szeretnék egy fénylő gömböt (lámpabúra, vagy mint a nap, gömbvillám,stb) készíteni, melyből csak a fény látszódik, de úgy, hogy megvilágítson másik tárgyat is.

Ha lenne ötletetek az elészítéséhez megköszönném. Még a kezdőrúgást is.
    Vik
  • FRenkie
    szeva Márk!

Vray-el rendereltem, és a bevilágítás HDRi vel, vagyis High Dinamic Range Image- dzsel készült. Ez egy -esetemben- 360 fokos látószögű kép, amely minden pixeljéhez egy fényerősség értéket is tárol. Ezt berakva háttérképnek, olybá tűnik, mintha az adott tárgy abban a környezeben lenne, ahol a fotó készült. Manapság igen elterjedt eljárás. Ilyen képeket tölthetsz le a netről, hdr kiterjesztésük van. Nem feltétlenül kell vray hozzá, hogy használhasd. Illetve nem muszály ilyennel bevilágítani, ha csak a tükröződést akarod képpel elintézni, egy szintén 360 fokos panorámaképpel is elintézheted.
  • GixEr
    Pedig ott van a SYMMETRY a modifyerek kozott (MAX5,6) keresd csak batran csomo felesleges rabszolgamunkat megsporolsz vele!! (Es eltunnenek a froccsontesi hibak a modeljeidrol)
  • Aquli
    A symmetryt nem találtam. Úgyhogy megcsináltam kézzel.
    Megcsináltam a szemüvegét, arra majd a segítségetekkel kéne egy jó átlátszó műanyag-material: ittvan

A másik kérdésem pedig:
    Frenkie, az Artistpubon láttam egy képet a villanyégődről, és nagyon szép csillogás/tükröződés van rajta, Ezt nagyon sok képen láttam, és sosem tudtam, hogyan készült. Ezt pontosan milyen renderrel, és milyen technikával csináltad? Mert ilyet akarok majd a csillogó felületű műanyagra, meg az átlátszóra is. Előre is köszi
    Márk
  • icecave
    Igen, az.
  • Aquli
    A symmetry az egy modifier?
    este kipróbálom. Kíváncsi vagyok. köszi.
  • Culram #11502
    én polyval csinálom. Csinálok egy szeletet, majd lemásolom sok darabba egymás mellé, ezeket összefűzöm, majd benddel behajlítom, és kerék lesz.
  • Ackro
    autókerék mintázatot meg egyáltalán magát a gumiköpenyt milyen technikával szoktatok csinálni?
  • Ackro
    tools menü grab viewport, utána meg elmentheted ahova akarod.
  • GixEr
    Miert nem hasznalod a symmetry-t az tukrozi es levagja a ulnyulo vertexeket a meglevoket pedig weldeli. (szoval ugyanugy ahogy te csinalod)
  • Culram #11498
    Viewport képet hogy lehet csinálni, és hova menti a progi?
  • Aquli
    Hello!
    Megcsináltam az embőcnek a sapkáját is, egész jól sikerült, de baj van vele. box modellinggel csináltam, úgy hogy egy box felét tükröztem instanceszal, és az egyiket szerkesztettem. A gond az, hogy olyan helyeken használtam extrudeot, ahol a két fél összeér. És persze meshsmoothnál elbarmolódik. Próbáltam hogy attacholom, utána pedig weldelni próbáltam az egy helyen lévő vertexeket, weld ment is, de a meshsmooth ugyanolyan eredményt hozott:

Tudnátok segíteni?

A másik probléma pedig az, hogy a régi brazilos sceneknél a render ablakot nem jeleníti meg a vray. Kiszedtem az összes brazilos materialt, utána pedig a látható brazil lightokat. A gond az, hogy a select listben (select by name) van még két brazil light, de a sceneben sehol sem lehet őket látni, nincsenek sehol. Ha a select by nameből akarom őket kijelölni, hogy kitöröljem, akkor egyből kifagy a max. Mit lehetne tenni? visszarakni a brazilt, ugy letorolni a lightokat, és utána megint vray?
  • oryon
    Érdekes téma :)
    Csak így tovább!
  • Aquli
    Jah...
    háziállatként van a kertben...
  • Ackro
    felháborítóan bugyuta fröccsöntési rendellenesség... de a modell jó lesz. :)
  • FRenkie
    Minden legyen vray materiallal ellátva a sceneben.
  • RelakSfromhome
    Aha, és találtál otthon egy komplett, készre szerelt ogrét... :D
  • Aquli
    ezt csináltam tegnap meg ma.
    egy kinderes játékból. itt van két fénykép

Itt meg amit csináltam:

Mi a véleményetek?
    Meg azt szeretném megkérdezni, hogy miért csinálja a Vray azt, hogy amikor renderelek, nem mindig mutatja meg a képet, hanem csak megy a render csík, de nem látom a képet. Ha fájlba lementetem, akkor meg tudom nézni utána de így kényelmetlen. Olyan scene-eknél jött ez elő, amiket régen mentettem el, akkor még Brazil rendererrel, és most nyitottam meg őket.
    Márk
  • Aquli
    Hát ezt csak tesztnek csináltam. Mostanában modellezek összevissza tárgyakat amiket itthon találok, mert kicsit meg akarok tanulni modellezni.
  • FRenkie
    ...és legyen álla! amúgy jó, nem rax rá valamilyen shadert?
  • RelakSfromhome
    Tedd nagyobbá a szemeket, miközben távolabb rakod egymástól, szélesítsed ki a fej tetejét kb olyanra, mint Coulthard feje, és akkor már orkabb lesz.
    Az orr alja lehet lejjebb, az orrnyereg szélesebb
  • Aquli
    Hat most ezt csinaltam.
    Eredetileg ork fejnek indult, de tudtam, hogy ugyse tudok ugy modellezni, hogy elore eldontsem mit csinalok, hat ez lett belole:

velemeny?
  • Aldaryn
    Ah.. front nézet... ááá.... :) Erre aztán abszolút nem gondoltam volna. :D
  • petesilver
    Hja és Nenad ezer köszönet!!!!
  • petesilver
    Nos, megszivattam magam. Meglévő materiallal dolgoztam, és elfelejtettem a raytrace-t enviromentre kapcsolni. De mivel hülye vagyok, még mindíg nem működött a dolog!! Aztán Nenad mintájára beállítottam egy tesztscenet, ahol minden működött. Márcsak a különbségre kellett rájönnöm. Nem fogjátok elhinni!!! Volt egy kamerám, és megszokásból folyamatosan a front ablakból rendereltem, ezért nem volt jó semmi!!! Tehát miután beállítottam a raytrace-t, és átváltootam a camera nézetre, minden jó lett. Ahogy elképzelem keresztbe is csináltam rosszul, tehát rendereltem én kamera nézetből is, de akkor a raytrace beállítás még rossz lehetett, ezért nem volt jó, és fordítva!!!Már kezdtem azt hinni, hogy ha a kacsa nem tud úszni, akkor a víz a hülye!! :)
  • pauly
    Elfelejtettem mondani hogy max 5-hez akarom felrakni.
    Elvileg jónak kéne lennie a max4-hez készitett shag-nak is,nem?
    Mert nekem az előzőekben leírt problémám volt vele.
    De azért kösz hogy felraktad ezt,azért leszedtem,hátha kellhet még majd.
    Ha van max5-höz is,feltudnád tenni?
    Mert nem tudom hogy én csinálok valamit rosszul,vagy a plugin nem jó a max5-höz.
  • FRenkie
    Max 6 hoz le kell tölteni egy shag hair patch-et is hogy menjen vele->>shag hair for max6. Itt az install.txt-ben levan írva minden, meg van serial is hozzá. Ha felrkatad a shag hairt vagy furt, illetve shag render opciókat az enviorment effekteknél tudod hozzáadni, a mtl editorba pedig kapsz egy hair shadert(nem material, csak shader, mint a blinn, phong...).
  • pauly
    És a shag furn-ek nemkéne beraknia a materialhoz valamilyen anyagot is?
  • pauly
    üdv

Valaki mondja mar meg,hogy a shag fur-t hogy kell telepiteni.Mindig az irja ki hogy az rpc kiszolgalo nem erheto el? hogy tudom authorizalni?
    Előre is kösz!
  • FRenkie
    annyira nem kell sajnálni :)
    Arra meg rájöttem hogy kell postolni, ugyanis nem lehet sok féle képpen, annyit nem tudok -megmondom bátran- hova teszi?
    amugy most be se jön az ódal...
  • GixEr
    Szembol azert nem tukrozodik, mert (ha nincs fenyforrasod) a default vilagitasban a kamera mogott van egy fenyforras es annak a specularja elnyomja a tukrozodest.
  • RelakS
    htx, egyébként a felbontásáról csak annyit, hogy ut2k4-be menne, mert nem feltétlenül felelnek meg a benne levők. Pl a múltor kiraktam egyet, és mivel kb 5-ször akkora kellett volna, ezért felnagyítottam. Eredmény: Mivel a figura nem magán a sziklán, hanem a köré szőtt ütközőzónán ácsorgott, ezért fél méterrel a szikla felett "lebegett" :D Megoldottam, de ilyen paraszt módszert inkább nem szeretnék alkalmazni :)

Ez spherify egyébként jól hangzik, mert én mindenáron egy gagyi hengerben, +1szeres mesh-smooth-ban gondolkodtam, smooth előtt meg egy kis edit mesh-es "rásegítéssel" :D
  • scheri
    Meg itt:
    http://daroom.free.fr
    http://y.couderc.free.fr/akryls
  • scheri
    Itt vannak animációk:
    http://zeb.3dvf.net/
  • Ackro
    gömbből inkább a geosphere-t használd az is jú! :) a sima sphere a noise miatt érdekesen 'zajozódik' a pólusokon, azért nem javaslom...
  • Ackro
    millen sziklát? monolit szerű kiemelkedést, vagy csak a kavics nagytesóját szeretnéd?
    végülis mind1:
    Sztem valamilyen alapobject pl box vagy asszimetrikus ikozadon - ez minden maxban alap, most miva? - :) (ha vízáztatta kopottsziklát akarsz akkor is box, jó sok osztással, majd spherify) ótána meg egy tesselate meg egy fractal noise sztem... plussz textúrával (bump) tovább finomítani a felületen, ha kell, ezután esetleg egy optimize, vagy valami ilyesmi.
  • RelakS
    Jah, egy kérdés: Sziklát hogyan érdemes csinálni?