63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Ugyan nincs meg, de egy unalmasabb hétfő délután átolvasgattam egy könyvesboltban, ami elég nagy ahhoz, hogy elbújhass egy könyvvel, amíg végzel vele... :o)

Szvsz nem a legjobb, szokásos 3D "oktató" irodalom, azaz, az online help olvasmányosabb formája, kicsit haladók már nemigen találnak benne újat. Kezdőknek ideális, pénztárcának nem. Tudom ajánlani Pesten a Bartók úti Alexandra könyváruházat, hátul, PC-s részleg, kutya nem látja, hogy olvasod, szék is van.
  • Aquli
    Na itt egy testrender, persze csak ideiglenes textúrákkal:

És a helyzet az, hogy sokkal több részletet nem dolgozok ki, mert ilyen közelről ugyse fog látszódni.
    A következő dolog, amiben segítség kellene, hogy hogyan csinálhatnék (állóképen) szélben kicsit ringó, magas, elszáradt füvet (szavanna). Scatterrel próbáltam, de nem ismerem azt az eszközt, nem is sikerült eredményt elérni.
    Van ötletetek?
  • Penatesz
    En ugyan nem vagyok max-os,de ha elmesz erre az oldalra,es raklikkelsz a start gombra,akkor rengeteg tutorialt,tippet es otletet talalsz magyarul.Szerintem nezz korul itt.

http://x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/studiomaxx3d&page=/barlangindex.htm
  • tmate6
    Megvan valakinek a 3DS Max 5 Gyakorlatok című könyv, és ha igen szerintetek hasznos?[/szin=red]
  • FRenkie
    van külön ilyen material, vray edges valami ilyesmi..
  • FRenkie
    eddig nagyon szépen haladsz, a lábfeje talán túl nagy.
  • Mayer
    Lenne egy kérdésem. Vrayel hogy csinálok rézdrót shadert??
  • Aquli
    hát ez alapján próbálkoztam:

A lábán még a részleteket ki fogom dolgozni (körmök, ugyanúgy ráncok a térden), és akkor a formán is pontosítok, az agyarán meg változtatok majd, kicsit nagyobb hajlást is adok neki lehet.
  • Tetsuo
    Az is már qrva régi, és a cég abbahagyta a fejlesztést. Ezért kérdeztem egy hasonló progit mint a POSER.
  • Mayer
    Koxx: Motion blur ha vray-t használsz.

Mark: A "bajusza" nagyon hegyes. Az elefánt egész nap döfköd :). Lekopik a hegye :). Továbbá: a lába szerintem nem jó. Ez maximum egy elhízott ló lába lehetne. Szerintem az elefántnak tönkösebb a lába nem pedig ilyen pataszerű, de lehet hogy tévedek. A feje viszont nagyon jó. Az ormyána viszont szerintem textúrával egyszerűbb lett volna. Mindenesetre még lehet belőle valami. Nincs itt egy elefántaszakértő??
  • GixEr
    A tukrozesrol jutott eszembe.
    Kb ket eve akart hozzank jelentkezni egy fazon 3D-s operatornak ott kapott egy peldamunkat. A fel szemem rajta volt, azt mondja neki a "fonokom", "-jo most tegyel be egy falat azokkal a cuccokkal szembe, de tukrozodjon". Erre a kedves keszitett egy masolatot az osszes objektumrol es azokat forgatta at.
    Masodik korbe mar nem lett visszahivva ;)
  • GixEr
    Jobbklikk az objektumon es ott image vagy object az alpertelmezett none helyett.
  • KOXX
    különleges effecteket hogy lehet beilleszteni?
    mondjuk forog 1 kerék és a gyors forgástól elmosódik
  • KOXX
    szép lesz
    milyen textúrát akarsz rátenni?
    mert a rendes elefántbőrön kívül olyan is jó lenne mint a 3D MARK 03-ban az az elefán szobor
  • Aquli
    nyugi
  • Aquli
    Ujrakezdtem az elefántos scene-t. Idáig jutottam:

Mi a véleményetek?
    Tudom, hogy az orrán a ráncok még furcsák, de texturával remélem jobb lesz.
  • KOXX
    az eszköztáron felül van egy olyan hogy mirror select object
  • tmate6
    HOGY KELL VALAMIT TÜKRÖZNI???
  • Culram #11693
    Na sziasztok! Találkozunk szeptemberben. Mindenkinek jó nyaralást.

Erre az üzenetre nem kell válaszolni, mert úgyse olvasom el csak szeptemberben.
  • KOXX
    ok kösz
  • Aquli
    A render ablakba, a tetején ki lehet választani, azt is, hogy az egész animot, vagy csak egy részét, x képkocától y-ig. És ezt már lehet menteni mondjuk .avi-ba.
  • tmate6
    Jó reggelt mindenkinek. 3D Studio MAX-ot használom de nem a 6-osat hanem az 5-öst. És a probléma közben megoldódott, de azért thx.
  • KOXX
    és ha már megvan 1 animáció, hogy lehet úgy renderelni, hogy ne csak az adott képet számolja ki, hanem mondjuk 1 mozgóképet?
  • Mayer
    Tetsuo: Poser 5 :D
  • Tetsuo
    Bocsi én is.
    Régebben kipróbáltam a Poser 4et. Hát az nagyon megfogott és érdekelne h ma van-e hasonló progi (amivel 3D-embereket lehet tervezni könnyedén) mai színvonalon?
    A Maya meg a Studio is jó erre tudom, de én nem poligononként akarok megtervezni alakokat, hanem sablonokból válogatni s azt módosítani, sztán (keverve 1 kis Bryce-szal meg talán ArchiCADdel) videót csinálni.
  • Mayer
    Bocsi hogy idepofátlankodok, de most épp senki sem ír maya fórumba :).
  • Mayer
    Te most milyen progit használsz tmate6? :) Na mind1 én is csapongok. A textúrát meg igenis ráhúzza a testre nem tudom miről beszélsz. Ha nem húzza rá, akkor + húzd rá te (ball egér gomb+ drag). Szerencséd hogy nem tudok aludni úgyhogy meg is mutatom melyik gomb a shaderhozzárendelő (ez aztán a jó szó :)). Kiválasztasz egy alap tesztúrát, és megnyomod az assingn material to selection gombot (legyen kijelölve amire rá akarod húzni). Ennyi

1.
    2.

KOXX: A timeline alatt auto key gomb.
  • KOXX
    hogyan lehet egyszerű animálást csinálni a maxban?
  • FRenkie
    Na szóval:

tmate6: Bocs, de erre a "képre" nem lehet semmit mondani. Próbálj meg valami létezőt lemodellezni, vagy valamit, amit meg is tervezel, és nem csak standard objecteket rakjál egymásra, standard materiálokkal. Nézegess toturiálokat...

textúrák: world3d.hu

Culram: Először is kapcsold ki a gépet. Menj el a cimborákkal és igyál egy sört. Ha hazajöttél fogj plajbászt és papírt, és essél neki, rajzolj!!! Ami csak kifér belőled... Ha megvan a témakör, kapcsold be a gépet, indíccs MAXet, és kezd el megvalósítani 3dben is. Nekem ez a módszerem
  • tmate6
    hi nem tudjátok lehet textúrákat valahonannan leszedni és ha lehet honnnan?
  • Culram #11681
    Alkotói válságban vagyok. Itt ülök a gép előtt egésznap (<-- na ezt hogy kell írni?)és nincs semmi kedvem alkotó munkát végezni. CSak kattingatok össze-vissza, pedig van két projectem is amit csinálgatni kéne, de nincs kedvem hozzáfogni.

Volt már valakivel ilyen?
  • tmate6

íme textúrával
  • Culram #11679
    Nem tudom mit csinálsz. Bár alapalakok rakosgatására nem rossz. Mondjuk az asztal alá tegyél egy plane-t, és valami texturát rá (pl:parketta). Olvasgasd végig a max tutorialokat (ha tudsz angolul). Ott kapsz segítséget az anyagszerkesztővel kapcsolatban is.
  • tmate6
    engem is kritizáljon meg valaki
  • FRenkie
    Nagyon nagyon sötét, illetve nemértem miért nem szögletesek az ablakkeretek.
  • Ron Ragm
    gondolkozok, hátha eszembejut valami jó ötlet, de nemhinném hogy sokra mennék...
  • Ron Ragm
    Ez a legutóbbi munkám... nem vmi bonyolult, ma "dobtam össze"
  • tmate6

csak a lámpa szinét még ajd megváltoztatom
  • FRenkie
    BOCS... a pályázat senkit nem érdekel?!
  • tmate6
    pedig nem teszi rá semi