63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Vagy külön lighton alkalmazod a volumetric lightot és annál excludeolod azokat a tárgyakat, amiken azt akarod, hogy átmenjen. -
köszi!Majd dobok egy közelit a fülről.
GTA-hoz nem csinálsz autóskineket? -
üdv!
megoldható, de a volumetrikus fény lényege az amit mondasz, a fán, vagy fémen nem megy át a fény, de az üvegen igen, és ezt a volumetria is fogja tükrözni. Az enviormentnél tudod majd addolni a volumetrik light-ot, és egy lámpához kell csatolni. Aztán rengeteg beállítás, azt majd kísérletezd ki.
Ha esetleg(nemtudom mire gondoltál átlátszó anyag alatt) nem működne üveggel, akkor ahol majd átlátszó anyag lesz, ott ne legyen semmi, akko átmegy szépen a fény, és utána majd összekompozitálod. -
pauly #11828 Üdv
Az érdekelne,hogy azt hogy tudnám megcsinálni,hogy a volumetrikus fény csak ott menjen át a felületen,ahol az anyag átlátszó.Sima scanline renderrel megoldható?
Ha nem,akkor mivel,és hogy?
Előre is kösz! -
Kijött a Nascar játékhoz egy Indycar szerű mod, gyorsan kiszedtem belőle az autót, csináltam rá egy F1-es texturát, hozzá illő gumikkal. A kerék belső felével nem szórakoztam, úgyis csak egy teszt volt az egész. Ilyen lett:
-
Tetszik az egész, de a füle besz@rás jó lett szerintem!! -
-
:)
ez egy drogos punk lesz azért huyorít ennyire
update:

wire -
Már látom a szeme csücskét :)
Szép lesz, de szvsz a szeme kicsit kicsinek hat... a referencián is ilyen?
U.I.: Miért nem az AP Contestre csinálod a képet??? :P -
nem sajnos, DE! a material editorban a blur-t lehúzva meglepően jó eredmény. még egy kicsit matekoltam a pyramidal helyett (most nem jut eszembe) vmi másik fajta samplinggel (maponként és globálisan is lehet állítani a render menüben) és egész tűrhető lett. -
Pp #11821 Nem lehet, hogy a kamera mélységélességén kell állítanod?Bár nemértek a maxhoz de a kamerákhoz konyítok egy kicsit.A valóságban akkor van ilyen jelenség ha túl közel van a tárgy, vagy gyenge a fény és vagy nem megfelelő optikát raksz fel.Úgy tudom valamit lehet állítani a maxban is a kamerákon. -
sajnos nem segített egyik sem. lehet hogy a max csak ennyit tud ezen a téren?
-
GixEr #11819 Allitsd at a bitmapnal a filtert "summed area"-ra
De az is lehet, hogy tul kicsi a texturanak hasznalt bitmap (pixelben), Renderelj nagyobb felbontasban talan segit. -
sziasztok!
sos-ben kellene nekem egy help 6os maxhoz.
a probléma:
van egy háromszög alapú hasáb, aminek minden oldalán más a textúra. a gond az, hogy amikor lerendereli a képet, akkor az egyik oldal textúrája éles, egy másik, amelyik pedig élesebb szögben van, az pedig nagyon tompa, olyan mintha blur lenne rajta. ha elmozdítom úgy a kamerát, hogy az előbbi tompa oldal legyen láthatóbb, és az előbb éles oldal legyen az élesebb szögben bezárt, akkor megfordul a helyzet és tompa lesz az, ami előbb, és éles, ami eddig tompa. (remélem érthető). mit és hogyan kell beállítanom, hogy mindig, minden szögből egyforma éles legyen a textúra?
a válaszokat előre is kösz ,isszonyat fontos lenne! -
hehe :))
Te állat!!! Az ilyenek miatt mint te nem olyan nagy a látogatottsága az APnak... :)) -
Ja,.... MIÉRT NEM A CONTESTRE CSINÁLOD INKÁBB A KÉPET???! -
Őszintén szólva azért, mert félek megszólnak, hogy miért ezzel foglalkozom, ahelyett hogy a contestre csinálnám a képet:)
De ahamrosan felrakom, mondjanak bármit is!! -
Pedig egészejn egyedi hangulatot adna a képnek. :P
AP-re miért nem pakolod fel? He? :o) -
Nem.:) -
Érdekes színvilág... :o) A végső képen is iylen megvilágításba akarod majd helyezni? -
update:

wire -
javítottam, ma este 8-kor törlöm!! -
Rozmy #11809 sajna 404-es a link, ellenőrizd kérlek, amugy kösz! -
GhostPainter2.rar -
Ez nem az a topic! -
Rozmy #11806 Hello, valakinek nincsen véletlenül Ghostpainter2 nevű csodája? égen-földön keresem, de sehol. ha valakinek van, emailben átküldhetné, gondolom nem nagyobb 1-2MB-nál...
vagy url vagy akármi is jó lenne
előre is kösz
[email protected] -
Kösz CSaba!
Látom ennek a toturnak a lényege, hogy az ajak csücskénél a vertexek ne 1 pontban egyesüljenek, mert akkor ha kinyitja majd a száját a kari béna lesz, ezért ott szépen folytatódniuk kell a loopoknak, ami nálam meg is van valósítva:) -
Pp #11804 Hi Switch!
Nagyon szuper.Erre gondoltam.Még egyszer köszönöm szépen. -
Pp #11803 Máris kipróbálom.Nagyon szépen köszönöm a segítséget. -
switch #11802 Itt van még ez is :
Volumetrikus Fény Tutorial -
switch #11801 Hi !
Kivalasztod a fenyforrast -> Modify -> Atmosphere & Effects -> Add -> Volume Light -> Setup -> Pick Light
kezdesnek ennyi,remelem segitettem -
Chabee #11800 Hi Frenkie!
Jó lesz a fej! Küldtem neked egy email! ;) -
Pp #11799 Sziasztok!
Szeretném ha segítenétek egy kicsit.Már alapszinten rájöttem az árnyékok használatára, viszomt szeretnék megvilágítani egy feliratot, aminek az árnyéka gyönyörűen látszik a háttéren, viszont szeretném ha maga a fénycsóva is látható lenne.Erre van-e megoldás.Kérlek segítsetek. -
Lehet, ahogyan mayával is :) -
lehet a 3d studióval élethű mozgó lángot készíteni? -
Az a takonycsatorna:) Referenciáról dolgozom, és a csávónak is ilyesmi. a szeme csücskét majd megmutatom.köszi. -
Szép lesz...
Egyetlen dolog ami eddig nem tetszett, hogy a száj és az orr közötti két párhuzamos kitüremkedés/él (nem tudom a nevét :) párhuzamos...szvsz a legtöbb embernél az orr felé összetart, de ha pont ilyenre akartad, akkor nem szóltam.
A szeme csücskét megnézném világosabban! -
-
ah!:) -
sorry, este volt:) Pantomim.