63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• FRenkie
    Sziasztok!

Elkészült a képm: http://frenkie.uw.hu/gallery/tn/baba_tn.jpg
  • Aldaryn
    3D Smax gyakorlatok címmel kapható egy kicsit ígényesebb könyv (A discreet gondozásában készült...) ezzel már majd minden nagyobb könyvesbolt számítástechnika részlegében összefutottam. Librikben nem... :) Ha más nem Alexandrában biztos akad.

Aquli: Pedig annak ott kell lennie... Ez a shader a VRay egy tartozéka... :o)
  • fle go
    Studio 21-nel megrendelheted, meg is veheted.
  • RelakSfromhome
  • FREAK
    arab a srác :)
  • RelakSfromhome
    Mondták már neked, hogy balról jobbra olvasunk, nem pedig jobbról balra?
  • bizar
    Hol lehet megvenni vagy megrendelni a 3ds max könyvet??
  • tmate6
    PLS Help kezdó vok és meg szeretném tudni hogy van e vállalkozo akinek van msn cime és segitene néhány dologban ha van ilyen nagyon megkoszonném és priviben megbeszélnénk
  • fle go
    Az a hajaaaa:)))
  • FRenkie
    hát ott a fején a kis korona, és a 2 szeme, a többi része meg nem látszik:)
  • fle go
    Nem unatkozom, szo sincs rola, csak kellett mar valami egyseges avatar dolog ide is meg AP-re is.
    Koszi a mailt en is kuldtem.
  • tmate6
    hi betudna vlaki szurni egy képet a programrol??
  • oryon
    Mi az Flegos unatkozol és minden nap új logó...? :))))
    Amúgy szép, de az elözőben lévő ART felirat nagyon tetszett :P
    Mail ment!!!
  • Aquli
    A nagy gond, ami miatt másik hdri-t toltottem le, hogy nincsen Vray HDRI mapom, egy vrayes map van, a VrayMap, ami viszont reflectre, refractre használható.
    Én rontottam el valamit, hogy nincsen vray hdri mapom?
    Márk
  • LionTR
    Culram: Mondom, ha a GI melletti fulre rakod, akkor abbol jon a vilagitas is, ha csak az alatta levo environment melletti slotba, akkor csak tukrozodest kapnak az objectek az adott kepbol.
  • fle go
    Frenkie hogy nezel te ki ebbol bekat nem tom:))
  • FRenkie
    király! innen békakirálynak tűnik, de AP-n látszik, hogy ez egy mogorva humánus király :P
  • fle go
    koszi, ma mar masik logom van :)) de most mar egyseges, AP-n is hasonlo van.
    Udv
  • KOXX
    sokmindent egyszerűen csak testekből formáztam ki, nem vagyok még nagyon járatos ebben a progiban, még csak kezdő vagyok. a gumin is a feliratot ki akarom javítani hogy az is textúra legyen
  • GixEr
    A gumi es egy ket mas cucc mibol van? Ahogy latom nem sima lathe mert haromszogekbol van (Nurbs?) . Es egy kicsit mintha pazarolnad az eroforrasokat (feliratok a gumin).
    A kullok es a kerek kozepe szerintem egy kicsit vekonyak.
  • Culram #11571
    de akkor a világítás nem jön belőle nem?
  • LionTR
    Aquli: VRay-ben picit mashogy kell osszerakni a HDRI-t. Eloszor is az environmentben rakattintasz a none feliratu gombra, (ahol a mapot szokas megadni, gondolom nem ujdonsag :) es kivalasztod, hogy vray hdri. Ezt rahuzod a material editor egy slotjara, ott tudod megadni a parametereket, utana pedig ra kell huzni a render ablakban a vray environmentbe, vmint a skylightra, ha azt akarod, hogy HDRI-bol jojjon a vilagitas is. Ja, az environmentben a use mapot uncheckelni kell, kulonben rarakja a HDRI kepet a renderre, mintha hatterkep lenne.
    Remelem tudtam segiteni
  • KOXX
    a kocsi kerekéről amit készítek a képek a gallériámba vannak, ha van kedvetek megnézni. jelenleg ott tartok vele
  • Aquli
    Hello!
    Letöltöttem a splutterfish hdri plug-injét.
    Scanline renderrel működik, de vrayel nem.
    Mi lehet az oka? Vagy 4-es maxxal inkább ne is erőlködjek?
  • Aldaryn
    Lesz ez még ígyse... :) Cool logo... :D
  • FRenkie
    wow. új logo! vagyis nem új, hanem logó!
  • fle go
    Nagy a pangas:(
  • RelakS
    Úgylegyen
  • GixEr
    Egyezunk ki dontetlenbe ;)
  • RelakS
    Te, vagy Én?
  • GixEr
    Szerintem kicsit felreertettem, a nem latható poly-k fogalmat.
  • RelakS
    Nemfeltétlenül, ha a gumi stimmel a felnire szvsz, és nem karsz külön gumit renerelni :)
  • GixEr
    Csinalj egy 20+ szegmensu cylindert aminek a cap szegmense 4-5 (a height pedig 2), konvertald at editabled poly-va a kozepso vertexeit kijelolod es soft selection-nel elforgatod kb 90fokkal ugy, hogy a soft selection kierjen a szeleig. Miutan megkaptad az enyhen elcsavart vertexeket, akkor sugar iranyban megcsinalhatod a veseteket (Chamfer+extrude) es a lyukakat vertexChamfer es az igy keletkezett negyzetes poly-kat connect-el osszekotod a szembenlevo parjukkal, Ezutan a szukseges eleket edgeExtud-al v. chamfer-el megkemenyited.
    Nagyjabol ennyi ;)
    A nemlathato polyk torlese eleg barkacs megoldas !! Elobb-utobb szidni fogod magad, ha mas nezetbol is renderelnel kepet vagy az arnyekok nem szepek.
  • KOXX
    rudom hogy nincs benne belső, ez így jött össze. meg ki is javítom azokat a részeket ahol nem kell a másik oldal
  • RelakSfromhome
    Én is erre gondoltam, hogy a külső oldala elég, mert a másik nem látszik. Egyébként is rossz helyen van, mert a mai gumik ha minden igaz csak külsővel rendelkeznek...
  • KOXX
    már a komplett kerék megvan, a tengelyel, felfüggesztéssel együtt, majd mostmár csak a tárcsafékbe kell a véséseket + lyukakat tenni. majd abban még kell a segítség
  • Culram #11555
    Csökkentheted a polik számát úgy hogy a nem láthatóakat törlöd. Könnyebben kezeli a gép a dolgokat a renderen meg úgy sem látszik.
  • KOXX
    van belső oldala mert én csak egy egyszerű hengerből csináltam, máskép még nem nagyon megy.
    amúgy megvan a külső is ráillesztve
  • RelakSfromhome
    Jól látom, hogy a guminak van belső oldala? Kérdem én: Minek az?
  • Culram #11552
    Faja, csak bele nem zakkanjál. De Frenkie-nek igaza van.

Nem ismerem a kocsit, de ha vannak barázdái lemodellezheted őket, vagy rajzolsz hozzá bump textúrát. Ha már ennyi polyból áll a tárcsád lyukakat is lehet rá csinálni. Én régebben úgy csináltam egyet hogy a kivánt helyeken kijelöltem a pontokat,és chamfereltem őket (asszem). Majd a keletkezett poly négyzetet kitöröltem,és összekötöttem a lyukak két oldalát. És lőn sok kis lukacska.