63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Sziasztok!
Elkészült a képm: http://frenkie.uw.hu/gallery/tn/baba_tn.jpg -
3D Smax gyakorlatok címmel kapható egy kicsit ígényesebb könyv (A discreet gondozásában készült...) ezzel már majd minden nagyobb könyvesbolt számítástechnika részlegében összefutottam. Librikben nem... :) Ha más nem Alexandrában biztos akad.
Aquli: Pedig annak ott kell lennie... Ez a shader a VRay egy tartozéka... :o) -
Studio 21-nel megrendelheted, meg is veheted. -
-
arab a srác :) -
Mondták már neked, hogy balról jobbra olvasunk, nem pedig jobbról balra? -
-
tmate6 #11584 PLS Help kezdó vok és meg szeretném tudni hogy van e vállalkozo akinek van msn cime és segitene néhány dologban ha van ilyen nagyon megkoszonném és priviben megbeszélnénk 

-
Az a hajaaaa:))) -
hát ott a fején a kis korona, és a 2 szeme, a többi része meg nem látszik:) -
Nem unatkozom, szo sincs rola, csak kellett mar valami egyseges avatar dolog ide is meg AP-re is.
Koszi a mailt en is kuldtem. -
tmate6 #11580 hi betudna vlaki szurni egy képet a programrol?? -
Mi az Flegos unatkozol és minden nap új logó...? :))))
Amúgy szép, de az elözőben lévő ART felirat nagyon tetszett :P
Mail ment!!! -
A nagy gond, ami miatt másik hdri-t toltottem le, hogy nincsen Vray HDRI mapom, egy vrayes map van, a VrayMap, ami viszont reflectre, refractre használható.
Én rontottam el valamit, hogy nincsen vray hdri mapom?
Márk -
Culram: Mondom, ha a GI melletti fulre rakod, akkor abbol jon a vilagitas is, ha csak az alatta levo environment melletti slotba, akkor csak tukrozodest kapnak az objectek az adott kepbol. -
Frenkie hogy nezel te ki ebbol bekat nem tom:)) -
király! innen békakirálynak tűnik, de AP-n látszik, hogy ez egy mogorva humánus király :P -
koszi, ma mar masik logom van :)) de most mar egyseges, AP-n is hasonlo van.
Udv -
sokmindent egyszerűen csak testekből formáztam ki, nem vagyok még nagyon járatos ebben a progiban, még csak kezdő vagyok. a gumin is a feliratot ki akarom javítani hogy az is textúra legyen -
GixEr #11572 A gumi es egy ket mas cucc mibol van? Ahogy latom nem sima lathe mert haromszogekbol van (Nurbs?) . Es egy kicsit mintha pazarolnad az eroforrasokat (feliratok a gumin).
A kullok es a kerek kozepe szerintem egy kicsit vekonyak. -
Culram #11571 de akkor a világítás nem jön belőle nem? -
Aquli: VRay-ben picit mashogy kell osszerakni a HDRI-t. Eloszor is az environmentben rakattintasz a none feliratu gombra, (ahol a mapot szokas megadni, gondolom nem ujdonsag :) es kivalasztod, hogy vray hdri. Ezt rahuzod a material editor egy slotjara, ott tudod megadni a parametereket, utana pedig ra kell huzni a render ablakban a vray environmentbe, vmint a skylightra, ha azt akarod, hogy HDRI-bol jojjon a vilagitas is. Ja, az environmentben a use mapot uncheckelni kell, kulonben rarakja a HDRI kepet a renderre, mintha hatterkep lenne.
Remelem tudtam segiteni -
a kocsi kerekéről amit készítek a képek a gallériámba vannak, ha van kedvetek megnézni. jelenleg ott tartok vele -
Hello!
Letöltöttem a splutterfish hdri plug-injét.
Scanline renderrel működik, de vrayel nem.
Mi lehet az oka? Vagy 4-es maxxal inkább ne is erőlködjek? -
Lesz ez még ígyse... :) Cool logo... :D -
wow. új logo! vagyis nem új, hanem logó! -
Nagy a pangas:( -
Úgylegyen
-
GixEr #11563 Egyezunk ki dontetlenbe ;) -
Te, vagy Én?
-
GixEr #11561 Szerintem kicsit felreertettem, a nem latható poly-k fogalmat. -
Nemfeltétlenül, ha a gumi stimmel a felnire szvsz, és nem karsz külön gumit renerelni :) -
GixEr #11559 Csinalj egy 20+ szegmensu cylindert aminek a cap szegmense 4-5 (a height pedig 2), konvertald at editabled poly-va a kozepso vertexeit kijelolod es soft selection-nel elforgatod kb 90fokkal ugy, hogy a soft selection kierjen a szeleig. Miutan megkaptad az enyhen elcsavart vertexeket, akkor sugar iranyban megcsinalhatod a veseteket (Chamfer+extrude) es a lyukakat vertexChamfer es az igy keletkezett negyzetes poly-kat connect-el osszekotod a szembenlevo parjukkal, Ezutan a szukseges eleket edgeExtud-al v. chamfer-el megkemenyited.
Nagyjabol ennyi ;)
A nemlathato polyk torlese eleg barkacs megoldas !! Elobb-utobb szidni fogod magad, ha mas nezetbol is renderelnel kepet vagy az arnyekok nem szepek. -
rudom hogy nincs benne belső, ez így jött össze. meg ki is javítom azokat a részeket ahol nem kell a másik oldal -
Én is erre gondoltam, hogy a külső oldala elég, mert a másik nem látszik. Egyébként is rossz helyen van, mert a mai gumik ha minden igaz csak külsővel rendelkeznek... -
már a komplett kerék megvan, a tengelyel, felfüggesztéssel együtt, majd mostmár csak a tárcsafékbe kell a véséseket + lyukakat tenni. majd abban még kell a segítség -
Culram #11555 Csökkentheted a polik számát úgy hogy a nem láthatóakat törlöd. Könnyebben kezeli a gép a dolgokat a renderen meg úgy sem látszik. -
van belső oldala mert én csak egy egyszerű hengerből csináltam, máskép még nem nagyon megy.
amúgy megvan a külső is ráillesztve -
Jól látom, hogy a guminak van belső oldala? Kérdem én: Minek az? -
Culram #11552 Faja, csak bele nem zakkanjál. De Frenkie-nek igaza van.
Nem ismerem a kocsit, de ha vannak barázdái lemodellezheted őket, vagy rajzolsz hozzá bump textúrát. Ha már ennyi polyból áll a tárcsád lyukakat is lehet rá csinálni. Én régebben úgy csináltam egyet hogy a kivánt helyeken kijelöltem a pontokat,és chamfereltem őket (asszem). Majd a keletkezett poly négyzetet kitöröltem,és összekötöttem a lyukak két oldalát. És lőn sok kis lukacska.