63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• petesilver
    Anim: Kerék forgat egy kart, a kar egy pumpához van kötve, és a kerék forgásakor a kar összenyomja, és kihúzza a pumpát. Hol állítom be a qrva pumpának, és a pumpafejnek, hogy szigorúan csak x tengely mentén mozoghat? A hirarchia a: kerék-szegecs-kar-szegecs-pumpafej-pumpa.
  • vaklo
    köszönöm a válaszokat. az alfára vonatkozó kapcsolót nem találtam. végül is úgy oldottam meg, hogy megdupláztam a fényforrásokat, és némelyiknél kizártam az ablaküveget. az ablakból jövő fénycsóvamegvan, az üvegen a tükröződés látszódik
  • FRenkie
    Nem ér semmit.

vaklo: kapcsold be az üveg materiálnál az Alphára meg még vmire vonatkozó két kis kapcsolót a refract slot mellett.
  • youth #11428
    őőő nekem sem jön össze v-rayel :/ hmm...
    Először csináld meg üveg nélkül szerintem a jelenetet aztán ha az kész márcsak az üveg shadert kéne belőni valahogy hogy jó legyen...
  • youth #11427
    Miért csinálnád rosszul? Várj kipróbálom!!!
  • vaklo
    a jelenet: sötét utca, világos kirakatok. a kirakatok fényei árnyékot és fényfoltot vetnek a járdára, ha üveget teszek a kirakatok ablakába (átlátszó és tükröződik benne a szemközti oldal) az árnyékok megszünnek. mit csinálok rosszul. választ előre is köszönöm
  • youth #11425
    Rakd fel újra v-rayt, ha megint szar akkor maxal együtt reinstaláld. Szerintem... én ezt csinálom ha baj van :))
  • petesilver
    Szerintem megnyerem a kiírást! :) Belinkelem az Artbeats cuccait! :))
  • FRenkie
    Ez t írja a max rendernél. Bármit csinálok mindig ez jön, Próbáltam már materiál és GI nélkül, de úgy i szar. Nemtudjátok mi lehet???
  • K.András
    Ezeket mind tudja,profi embernek nem mutsz maxban olyat amit ne csinálna meg neked bármilyen plugin nélkül,szal nem a progiban van a hiba...
  • Ackro
    na jó értelmetlen, visszaszívom, Aldaryn! moderálj! :)
  • Ackro
    Írjunk ki versenyt, hogy ki tud jobb gyufalángot vagy tábortüzet csinálni sima combustion-nel vagy mivel, bár lehet bármelyik beépített részecskerendszer is.
    (pl olvastam leírást cigifüstre sima poly-cone-ból nois-zal biztos ti is találkoztatok vele sztem itt volt belinkelve az is egész jó, de ezekkel az a baj, hogy szinte csak egyféle beállítással és megvilágítással néz ki élethű(szerű)nek és azt nehéz elkapni ezt hívom én körülményesnek vagy csalásnak.)
    A részecskerendszerekkel meg folyadék modellezés legyen a téma (metaball) egyik üvegpohárból a másikba átömlés (persze a létyó ne lógjon ki a pohárból).

A sima maxos dinamikával meg labda pattog egy felületen amíg le nem csillapodik és megáll.

Bocs ha értelmetlent vagy lehetetlent írtam, de a max alpcsomagnak 1milláért sztem ilyeneket tudni kéne... vagy nem?

jajaj vigyázzunk vigyázzunk! lehet, hogy az alapcsomagban benne vannak ezek, csak arról is én nem tudok (tudom hatos maxban benne van talán a reactor meg ha jól sejtem a particle flow is?) mindegy ezeket most ne vegyük alapfelszereltségnek.
  • fle go
    ACKRO: nalam sajnos nem megoldhato a darabkak duplazasa, igy is rengeteg van:( Hat megha duplaznam ...bele is doglene a gepem:))
  • Ackro
    ezt az edge tex-et meg nem ismertem... nembeszélve a part. flow-ról a reactorról meg nincs leírásom... én szegény... :)
    de azért adhattok linket meghasonult animátortársatoknak aki már már a sámlit rugdossa maga alól a kötélen lógva mert még hiszi, hogy igenis meg lehet csinálni plug-in nélkül is amit elképzelt... :)
  • Ackro
    Fle go: meg lehet oldani, csak kettőt kell csinálni mindenből és a dupla objecteket összegrouppolni, együtt mozgatni, az átfedést a már leírtak szerint -kis átalakítással- megcsinálni, csak ez nem szép megoldás sztem nembeszélve arról, hogy dupla annyi polyval jár, de megoldható... csak hááát... :)
  • GixEr
    Egy kis modellezes(22MB):
    http://www.3d-palace.com/video.php?vid=385#
  • fle go
    En is Vray Edges Tex-re gondoltam, max standard wire funkcioval el se tudom kepzelni hogy lehetne megoldani animacioban az ugynevezett wirebol materialra valo atuszast.
    Meg az Edges Tex-el se mert nem probaltam, csak egyszerubbnek tunk mivel az is egy shader. No csak ennyi, gozerovel olvasgatok es animacios gyakorlatokat csinalok vegig. Kemeny dio.
  • RelakS
    "Ha neked egy Particle Flow, és egy Reactor 2.0 nem professzionális, akkor nem tudom, hogy mi az"
    Biztos az ut részecskerendszere prof neki :D Mondjuk egy kis szöszöléssel brutális dolgokat lehet vele csinálni :)
  • Aldaryn
    Ha neked egy Particle Flow, és egy Reactor 2.0 nem professzionális, akkor nem tudom, hogy mi az... részecskerendszerből eddig a legjobb a CEBAS Thinking Particles rendszere volt... nos, a Particle Flow kb ugyan az lett, ráadásul ez Discreet fejlesztés. :P

A dinamika pedig már-már Maya szagúan teljes körű lefedettséget biztosít a dinamikai szimulációk terén, a kötelektől, a ragdollokon át a ruhákig, és persze, mivel mind egy rendszer, mind együtt is működhet. Ez benne a szép. Ezért csípem. Egyedül komplex folyadékszimulációt nem tud.
  • Aldaryn
    Erre tényleg azt lehetne mondani, hogy "nem a gép, hanem a felhsználó nem logikus..." :P Na, jó, elvárható lenne, hogy működjön, a gond ott van, hogy az a módszer, ahogy a MAX leképzi a "wireframe" shadelést, nem egy map-pal van megoldva, hanem mélyebb szinten, ami nem tesz lehetővé ilyen operációt.

A megoldás nem nyakatekert, nem is furfangos, egyszerűen csak annyi, hogy szükséged van egy wire shaderre. ami az objektumokra rajzolja a wireframe-jüket. Ebből kapásból kettő, jó plug is van, ráadásul mindkettő ingyenes. Az egyik az Edges Tex, szerintem a jobb. Vagy a Vray hasonló funkciójú map-ja.
    Természetesen, ez nem mentség a MAX-nak, egy ennyire egyszerű shadert nyugodtan implementálhattak volna már... :/
  • Ackro
    De hogy folytassam a shitelést a legborzalmasabb élményeim a részecskerendszerek és a dinamika terén voltak. Nem értem miért rakják bele, ha úgyis csak plug-in formájában lehet jót találni ezekből... bár ettől drágábban el lehet adni. Modellezésben is lefikázza egy rhino ezt a... inkább nem mondom mit.
    Bocs, hogy így elfogott a düh azért még nem uninstallálom úgyis tudom, hogy az egész az én hozzánemértésemből fakad de úgygondolom, hogy egy ilyet azért már el lehetne várni egy ilyen 'komoly' szoftvertől...
  • Ackro
    Addig eljutottam, hogy az egyik textúrát megcsináltam úgy, hogy brick textúra diffuse-ra meg ugyanez opacitynek, ezzel ugyan működött, de az nyilván nem az eredeti térhálóját adja az objectnek.
  • Ackro
    De én azt akarom, hogy a wireframe animálva átússzon textúrába és úgygondoltam, hogy egy blend materiallal megoldható amiben az egyik wire, a másik meg a textúra, az átmenet meg egy gradient, animált output rgb-vel.
    Ha lattice-t használok akkor ott csak térháló van poligonokból és nincs felület.
    Nem először állok fel visítva a max mellől és ezért tanulom a maya-t úgygondolom ott egy kissé átgondoltabb és flexibilisebb a textúrázás is többek között. Persze a max könyebb, de annyival szarabb is ha az ember nem csak egy egyszínű kockát akar mozgatni a síkon. (na jó tudom egy kicsit túloztam, de nálam tapasztaltabb animátorok is tépték már ki hajtincseiket a maxtól) :)
  • Malakai
    A material wire funkciója nem túl jó, vagyis nem túl flexibilis. A lattice (azthiszem, vagy valami ilyesmi) modifierrel lehet elérni hasonló hatást, csak az rengeteg polyt tud eredményezni bonyolultabb, sok polys tárgyaknál.
  • Ackro
    Sajna megint kiment a fejemből, hogy ez a max nem pedig egy logikusan felépített rendszer.... :(((
    Kipróbáltam egy blend materialt, úgy hogy az egyik egy sima textúra volt, a másik meg ugyanez, csak wireframe... hát nem müxik miért is működne... ha valamelyiken bekapcsolom a wire funkciót, mindkettőt wireframe-ben rendereli. Na az ilyenektől kapok a maxban idegbajt. Bár még most tanulom a maya-t és nem vagyok benne biztos, hogy ott működne, de van egy tippem...
    Persze biztosan meg lehet oldani valami nyakatekert módon, vagy csalással a maxban is, de nekem az eredeti object térhálója kéne és szerintem ahogy csináltam az logikus, csak a fejlesztők nem gondoltak arra, hogy ilyen egyszerűen megoldható legyen.
    árrrgggghhh!
    Azért ha van még 5letetek akkor szívesen várom, mert engem is érdekelne a dolog.
  • FRenkie
    ..Ja igen, így tényleg fura, de ha rajta lesznek a cuccok, akkor azért nemfog előre dőlni, mert a többi alkatrész nekiér a falnak és nem engedi.
  • FRenkie
    Ha megfigyeled a lán leér egészen a kis vasszerkezetig a nyaknál, és 2 kampóval van ráakasztva. ott a baba jobb fülénél látszik valami, persze majd nagyobb felbontásnál jobb lesz.

malakai tudom hogy nem úgy értetted.
  • Mayer
    Ez szerintem egyáltalán nem probléma. Ami nekem szemet szúrt az a felfüggesztés. Lehet hogy a felbontás miatt nem látom rendesen, de hogyhogy ez a babafej így tud lógni? Hátul be van csavarozva a fejébe a lánc? Mert a nyakán van a foglalat, és ha abba van csavarozva, akkor orra kéne bukni a nem?
  • Mayer
    Nem láttok a dolgok (illetve a bör) mögé. Szerintem egy jó nagy szög van bellülről a baba fején át a nagyítóba verve, és az tartja :).
  • Aldaryn
    Nem tudom. Nekem az egészben egyedül, ez, de ez igen... mármint szúr szemet. :P
  • Malakai
    Nem, tényleg nem nagy hiba, nem is szúrja ki az ember szemét, szóval nem gáz. :) Persze ez mellett kétségtelenül egyedi, szép munka továbbra is. Nehogy félreérts. :)
  • Ackro
    télleg, hogy ez nem jutott eszembe! vazze, megyek is kipróbálni (az áttünést egy animált gradienttel faszán meg lehet csinálni) :))
    a video post-tal valóban nem a leghatékonyabb a vágás de nem árt ismerni, a kamerákat úgyis be kell állítani, azt meg hogy melyik kamera melyik frame-nél kapcsoljon be vagy ki már nem olyan nagy meló megcsinálni, áttünéseket meg nem kell használni, azt majd külső programmal szebb is meg egyszerűbb is pl premiere és/vagy after effects (persze manapság nem nagyon divatosak ezek a cirkalmas átúszások, az olyan amatőr...)
  • FRenkie
    Lehet, de talán ez nem olyan egetrengető hiba.
  • Malakai
    A material animálása legyen a legkissebb gondod szerintem. A maxben majdnem minden számszerű érték animálható, így a material editorban lévők is. 2 bitmap file áttűnését is meg lehet oldani ott, ha nem akarsz semmi nagyon extrát, egyszerűen egy mix compositorral (de akár még bonyolúltabbat is lehet többszörös mixekkel, maskokkal, stb). De nemhiszem, hogy flegonak ez lenne a legnagyobb gondja az animációban. :)
    A video postot én nem szeretem, akkor már inkább egy külső programban vágom össze a snitteket. De ez egyéni szocprobléma. :)
  • Ackro
    Ja! Érdemes lenne még a video post részt is átnézned, mert sztem több kamerasnittet kéne alkalmazni, nem pedig egyet mozgatni, vagy pláne nem statikusan használni.
    Nézegess meg pár introt autósjátékoknál, pl needforspeed, colinmcree rally stb, mert ott is használják előszeretettel ezeket a technikákat, figyeld meg a kameramozgást és a vágásokat.
  • Ackro
    Szeva Fle-go!

Megpillantyúztam az avit, a mozgatás sztem nem lesz gond, érdemes a track editorral szerkeszteni az animációs kulcsokat, mert a mozgás koordinálása ott oldható meg legpontosabban. A textúra átmenetek viszont nem eccerű dolgok, erre most csak túl bonyolultnak tűnő ötleteim vannak, ráadásul elég brutális mennyiségű előkészület kéne hozzá, ezért inkább még azt mondom, hogy arra nincs ötletem, de majd megnézem, hogy hogy lehet egyszerűbben megoldani. (gondolom átmenetekkel szeretnéd megoldani nem csak élesváltással nyilván...)
    Animációval kapcsolatban tudok segíteni, a textúra ilyetén animálásához azonban utána kell néznem a dolgoknak.
  • fle go
    Na most remélem müködni fog!Innen letölthetö
    Szóval valami ilyesmin gondolkodok, 5-6 fö darabra szeretném szétszedni a legót + a 4 kerék úgy kb max 1000 frame-ben gondolkodok. Kezdetben csak sima szürke szinü lenne a legó amig összerakódik, utána szépen átmenne wire-ba, majd abból a átváltozna a megfelelö materialokra.
    Hát ehhez kéne nekem segítség, hatudtok esetleg maxhoz animációs oktató tutorialt az is jól jön...sok mindennel meg kell ismerkednem megint, de remélem csak hasznomra válik és egy frankó kis anim lesz a végén:)
    Üdv
  • fle go
    bocs skacok, csak ma vettem észre hogy nem lehet letölteni a filet amit felraktam:( merthogy épp egy picivel nagyobb mint 1Mb:(( Hamarosan készítek egy kisebbet, és abból láthatjátok mit szeretnék.
    Üdv
  • Malakai
    Nemhiszem, hogy a drót igazából megtartaná a nagyítót, szerintem lecsúszna a végéig...
  • oryon
    Bizony-bizony...ez alkotás...mind Frenkie, mind a fiktív illető által :)