34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Gabe18
    Hát minimumnak lehet jó az 56k,a ping meg majd 4 számjegyű lesz...
    Eszerint még nálam is eldöcög majd,pozitív!
  • zaki
    mondjuk az 56k-s modem vitszes :D
  • zaki
    min. config :)

Windows 98/ME/XP/2000 + DirectX 8.1

1.5 GHz-es proci

512 MB RAM

GeForce 3 64 MB vagy ATI Radeon 8500 64 MB

DirectX 8.1 kompatíbilis hangkártya

Multiplayerhez 56 kb-os modem
  • Glpetyus
    Mi ez a pangás?Vége a tavaszi szünetnek?
  • Zsoltee_a_bator
    realtime volt.
  • radical
    Sziasztok, a Kölnben rendezett bemutatóról kilopott alfát meg lehet valahol találni?
  • Sadun Tryst
    hát aki csak másolni tud... :DDDD
  • zaki
    büntess Pisti, ezen behaltam :DDDDDDDDDDD
  • Glpetyus
  • toMpEr
    amugy valoszinu nem real timeban vettek fel, hanem lerendeltek, szoval framedrop egy 486-os gepen se lenne.
  • toMpEr
    a szar divx miatt szaggat a quicktime verzio folyamatos
  • Glpetyus
    Valószinü :D
  • Zsoltee_a_bator
    a legelso videot amit stalkerrol lattam egy gf4mx -en vettek fel :) pedig az sosem volt egy csucskartya.
    lehet mostse r800xt -t hasznaltak :)
  • Glpetyus
    Na leszedtem a legutolsó videót("kicsit" késve).Qrva jó De! Csal a szemem vagy néha tényleg szaggat a tesztgépen??? Pedig tuti nem egy P1-es
  • Colonel Sink
    Így van.
  • Colonel Sink
    Hát ez igaz.
  • Zsoltee_a_bator
    miert kene kihagyni? pont hogy jo lenne.
    sugarzo helyen mindenkibe ezt tomik, miert maradna ki a jatekbol.
  • Glpetyus
    Remélem azt végül kihagyják...jöjjön má'!!
  • Glpetyus
    Sugárvédő tabletta?:DDDD
  • HuAn82
  • Glpetyus
    Mér nem hagyjátok azt a hüvelykivetőt,mit sem fog változtatni eme kiváló(?)játékon.Legyen má' kész én leszarom merre repül a hüvely!
    Egyébként ha ez olyan realiszikus lesz 2 mp alatt elfüstölünk a sugártól
  • LSC
    kíváncsi vagyok hogy a ballisztika lessz e olyan mint az etalon OFP-ben. Vagy a szokásos ahova lövök odamegy azonnal effektus lessz.
  • LSC
    jól mondod, az 1%-a nem veszi észre.
  • hispan2
    Na igen, a baj csak annyi, hogy erről halgatnak mélyen, elsusmusolják, ami százszor roszabb, mint az, hogy valójában tükrözöttek a fegyverek.
  • [NST]Cifu
    Már megbocsáss, de amikor egy interjúban szóba kerülnek a fegyverek, általában kihangsúlyozzák, hogy ennyire, meg annyira ügyelnek arra, hogy reális legyen minden (hangok, ballisztika, stb.), de de erről a fegyvermodel-tükrözésről nagy kuss van...

Félreértés ne essék, egy mondattal el lenne intézve a dolog - ha azt kinyilvánítanák, hogy a látvány miatt csinálták így (a'la BF:Vietnam)...
  • Zsoltee_a_bator
    nem hangoztatjak uton utfelen. sok dologban megis joval realisabb lesz mint az fps-ek 99 szazaleka. mellesleg szereny velemenyem szerint a realitasra nem ilyen teren van szukseg.
  • [NST]Cifu
    De akkor ne hangoztassák, hogy mennyire ügyelnek a realitásra - ha még erre sem képesek...
  • Tibre
    de ha észre se veszed,akkor nem mindegy,hogy bal vagy jobb oldalt van?
  • Colonel Sink
    Szerintem az a baj, hogy te túlságosan értesz a fegyverekhez. Minket, laikusokat nem zavarnak ezek az eltérések. És az a gyanúm, hogy a Stalker célközönségének 1%-a sem veszi észre őket. Úgyhogy a fejlesztők inkább a többség szórakoztatásának elvét követik, és meghagyják a tükrözést stb.
  • [NST]Cifu
    Ez nem balkezesség kérdése. A fegyverek a valóságban jobbra dobják ki a hüvelyt, éppen azért, hogy jobbkezes használat esetén a lövőtől elfele dobja ki a hüvelyt, és ne keresztbe elötte. Gyakorlagilag már a kanócos puskák óta jobbkezesek a fegyverek (ott is a fegyver jobb oldalán volt a kanóc, hogy kézre essen). Egyedül a bull-pup fegyverek (ahol a tár és zárszerkezet a váltámaszban található), pl. az Steyr AUG vagy FAMAS olyan, hogy át lehet szerelni bal kezesre, mivel a jobboldali hüvelykivető balkezes használat mellett a lövő arca mellett lenne (lehet belegondolni...). Kivétel is akad, pl. az angol SA80 (L85) gépkarabély csak jobbkezes kialakítású (rühellik is az angol bakák, nem csak ez okból...).
    Emiatt aztán elég hülyén is sikerült megoldaniuk az SVU-t, és a Groza-t, mert az is csak jobbra dobja ki a hüvelyt a valóságban, itt meg úgy ábrázolják, hogy a hüvelykivető eléggé elöttünk van - mintha nem lenne a válhoz szorítva a tus...

Amúgy a balkezeseknél is van többféle fegyverfogás, én pl. a TOZ-8 kispuskát úgy töltöm legtöbbször, hogy a bal kézzel fogást váltok, ráfogok az előagyra, és jobb kézzel ürítek/töltök. Máskor meg balra billentem (jobb kéz marad az előágyon), bal kézzel kezelem a zárdugattyút és azzal töltök is. De tény, hogy ha úgy alakulna, hogy komolyabb sportlövői terveim lennének, akkor be kellene szerezni egy balkezes puskát, mert ez katasztrófa...
  • 0ppika
    Ja hogyne, netezés közben is balkézzel tartom a puskát
  • Colonel Sink
    Netezés közben is?
  • dikki*yysw
    stalker.hu @ quakenet - come and join!
  • 0ppika
    Kössz, megnyugodtam.
  • Tibre
    akkor normális vagy ;)
  • 0ppika
    Nem, jobb kézzel a cső végét tartom/támasztom.
    Bal kéz/ujj az "elsütő szerkezeten".
  • Tibre
    tehát jobb kéz a ravaszon?
  • 0ppika
    Így van én balkezes vagyok, és a bal oldalon tartom a fegyvert (légpuska ).
  • Tibre
    meg ez az egész egy nagy shit,ha bal fele van a hüvelykivető akkor miért jobb fele tartja a fegyvert?mert így a gyerek feltehetően bal kezes,tehát a bal keze,ami erősebb/ügyesebb a ravaszon van,viszont azzal kéne felhúzni a fegyvert,de a jobb kezével meg közbe nem tudja megtartani a puskát,tehát elég körülményes így a tárcsere
  • Tibre
    ez viszont baromság,én is balkezes vagyok és nem a bal kezemmel húzom fel a fegyvert(már,ha felhúznám :)),meg a fegyvert is úgy tartom,hogy jobb oldal felé nézzen