34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
#4036 Hát én az Elite1-el (az eredeti C64-essle) akkor játszottam amikor még takonnyal ettem a zsíroskenyeret. Akkoriban még aszittem hogy síma lövöldözős ürszim. Erre egy régi warezCD-n (még a Maddog1, Syndicate1, megilyesmik voltak rajta :D) megtaláltam a Frontiert, gondoltam kipróbálom. Szerelem első látásra. Aztán gondoltam kipróbálom az eredeti Elite-t. Irtó jó lett volna ha az irányítás nem lett volna joy-ra kihegyezve. Az Elite sorozat tagjai:
Elite 1
Elite2: The Frontier (itt már mind emgvan amit lent felsoroltam)
Frontier2: First Encounters (jobb grafix, de tele van bugokkal) -
#4035 köcc:D volt c64 em de erről még sose hallottam -
#4034 OFF
Az se volt rossz bár szerintem a Frontier környékén kezdett kiteljesedni a játék szépsége. -
Mossberg #4033 Ooops...
Én végig arra az Elite-re gondoltam amelyik anno C4-re jött ki vektorgrafikával, IMÁDTAM !!!
(fiatalabbak kedvéért egy Commodore számítógép-típusról beszélek ) -
#4032 Elite tömören, csak kezdőknek:
Stílusa: kereskedős űrszimulátor.
Jellemzői:
- Majdnem végtelen univerzum. Nem teljesen végtelen de a megjelenése óta eyetlen egy játék se tudta az Elite sorozatban található univerzum méretének az egy ezred részét sem elérni.
- Rengeteg hajó. Ha jól emlékszem 44 teljesen egyedi karakterisztikákkal rendelkező hajót lehetett megvenni.
- Upgradelhető hajók. Ebben a játékban nem fulladt ki a felszerelés a lvl2-es meg lvl6-os ágyúkban. Mindegyik tárgynak megvolt a maga előnye és hátránya (a pulse fegyverek lassúak, kicsit sebeznek, de alig esznek energiát, míg a beam fegyverek pont fordtva). Volt szkenner és Mapper (poén hogy az egész sorozatban ennek a kettőnek mindig fel volt cserélve a neve :DDD) meg még sok-sok hasznos ketyere (ECM, rakéták, hipertér-felhő analizátor, kabinok, mentőkapszula, raktéri létfenttartó rendszerek az állatok szállításához, autopilóta, légköri pajzs a bolygóraszálláshoz, és még rengeteg remek ketyere).
- Bolygóraszállás: a játéktörténelem egyetlen olyan játéka amiben valós fizikával volt lemodellezve a bolygóraszállás amit minden aspektusában neked kellett végrehajtani. Max az autopilóta segíthetett ebben. Manapság egyik game se tudta ezt se túlszárnyalni (Freelancer-es "dokkolás" meg egyéb marhaságok). Megvolt a fílingje mikor leszálltál mondjuk a Titánra, kiraktad a bányászcumót és amíg az dolgozott, de megnézted a napfelkeltét, napnyugtát, esetleg azt ahogy a Szaturnusz fokozatosan kibukkan a horizont mögül és betölti az egész éjszakai égboltot.
- Féligmeddig élő univerzum: bár abban az időben még nem volt olyan profi módon lemodellezve a rádióforgalom és úgy benépesítve az univerzum mint a Freelancerben, de azért például folyamatosan tartani kellett a kalózoktól, esetleg megpróbálni utolérni egy másik hajót a hiperugrásban hogy a célállomásnál szétkaphasd és beszerezhesd a rakományát.
- Teljes szabadság: nincs kötött küldetésvonal, azt csinálsz amit akarsz. Kereskedsz, kalózkodsz, fejvadászkodsz, taxizol, csempészel, esetleg feldertőt játszol. A teljes Tejút le van modellezve és bár csak a Naprendszer környéke a hiteles másolat, a többi kitaláció, mégis a galaxisnak csak a naprendszerkörnyéki rendszerei vannak feltérképezve szóval a galaxik kb 99.9999999999%-a feltérképezetlen és hatalmas élmény felkeresni egy teljesen ismeretlen rendszert és ott sikeresen leszállni egy abszolút idegen világra és ott nézni a napnyugtát. Esetleg csatlakozol az egyik frakcióhoz és katonai rangot szerzel, küldetéseket csinálsz nekik, stb.
- Mai szemmel már mosolyogtató grafika: bár mai szemmel a szilikongyerekeknek már olyan a grafikája hogy csuklóból rámondják hogy "fú-de-ocsmány-törlöm-is-a-f*szba" de szerencsére még vannak olyanok akik tudják a játék igazi értékeit.
Tömören ennyi és tutira kihagytam kismillió dolgot, de hirtelen erre futotta.
Bocsi az OFF-ért. -
Mossberg #4031 És lehet, hogy aki ezt annak idején kitalálta még él és köztünk jár !!!
(Én a zöldségesre gyanakszom itt a téren... ) -
#4030 Lol, ki találta ki ezt. Nagyon lol. :-)))) -
#4029 Lollllll
Akkor mi is a halálzónában vagyunk? :) -
#4028 Ezek a panorámaképek marhajók! -
#4027 Lol, ezt olvassátok el :DDD -
Drizzthsz #4026 Tudom, tudom. De túl jól hangzik. Bár ha elvetik a súlykot, meg kevés lesz a valós cél, akkor el is cseszhetik sajna.
Valami olyan cél kéne bele, mint a Quarantineban volt anno. Ha összegyűlik mondjuk XY pénz, akkor mehetcc arrébb is. -
#4025 hm elite elite de mi az?;)
amugy ezeket tudom ezért (is) várom annyira... a kocsikat meg lehet majd vezetni:D alig várom...
amugy fps/rpg/survivor ;)
first person survivor...
az rpg rész a szabadságban,inventory rendszerben,kereskedésben,kommunikációban,nameg az npck aijának emlékezőképességében,hirnév kialakulásában,factionokben mutatkozik meg...szal nem 98/200 XP és akkor 3 as szintű harcisztalkerleszel és 2* többet fogsz sebezni....lol -
#4024 Alap. -
Drizzthsz #4023 Ja, a hivatalos honlapon egy interjúban azt mondják, hogy teljes szabadság, főleg fontos a kereskedés és az interakció a többi stalkerrel.
Amúgy FPS\RPG-nek definiálják maguk.
Ugye a moszkvicsokat, meg a Nivákat lehet vezetni? -
#4022 Elite. -
#4021 Elite? -
Drizzthsz #4020 Ehh, királyul hangzik ez a fejlődésmentes rpg-hez hasonlított megnevezés, meg hogy az Elite-hez hasonló szabadságot akarnak adni a játékban. -
#4019 :DD -
Drizzthsz #4018 Ahhoz gondolkodnom is kéne... -
#4017 kb 3-at kellet volna visszaolvasni.Valamikor ősszel reméljük. -
Drizzthsz #4016 Mikó jenikkmá me'g? -
Drizzthsz #4015 Ejjha, ez nem semi... -
#4014 Az Isten adja... -
#4013 STALKER bétafázisban
Birdy, 19:20 - Játék: MOHA
(IGN) A legutóbbi IGN-es STALKER interjúban Anton Bolshakov STALKER projektvezető egy kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy jelenleg a a játék egyjátékos és multirészének belső bétatesztje folyik, de nagyon hamarosan várható a teszt kibővülése néhány ezer szerencsés kiválasztottal. A megjelenés még mindig "ősszel" várható.
info: Hardwired -
#4012 Ebből is látszódik h. politikuséknál a pénz mindenek felett... -
#4011 Jó tudni. Nem vagyok valami nagy politikai történész mint látható. :-) -
Cat #4010 fehéroroszország már évek óta szankciók alatt van, lukasenko diktátor, nincsenek választások, azt csinál amit akar stb. -
#4009 Nagy az Isten állatkertje! -
#4008 -
#4007 Azért ez már tényleg durva. Remélem szankciókat kapnak a kajaexportra. -
#4006 Berakunk szörnynek a játékba! :P -
#4005 Azért ennyire még egy politikus se lehet hülye... -
#4004 Én megyek..aztán majd visszajövök ha már két fejem lett..... -
#4003 Beszarás:
http://index.hu/politika/kulfold/wormwood3237/
-
#4002 -
#4001 http://www.gamestar.hu/kommentek.php?sid=12421
második része a multkori moznak -
#4000 Jaja, kellene már vmi jo coop game.
4000. :) -
#3999 Szvsz egy jó Co-op lenne az igazi... :) -
Mossberg #3998 Már előre tartok a multijától, ebben a susnyásban kiszúrni egy snipert nem lesz kis meló :)
Remélem ebben a gameban végre lesz olyan szerveroldali opció hogy az admin a multiba berakhat néhány npc monsztert is amik mindenkire vadásznának, hatalmasat dobna a feelingen -
#3997 Nekem így is ez (lesz)a tökéletes játék... :)