34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Hmuda
    Hát én az Elite1-el (az eredeti C64-essle) akkor játszottam amikor még takonnyal ettem a zsíroskenyeret. Akkoriban még aszittem hogy síma lövöldözős ürszim. Erre egy régi warezCD-n (még a Maddog1, Syndicate1, megilyesmik voltak rajta :D) megtaláltam a Frontiert, gondoltam kipróbálom. Szerelem első látásra. Aztán gondoltam kipróbálom az eredeti Elite-t. Irtó jó lett volna ha az irányítás nem lett volna joy-ra kihegyezve. Az Elite sorozat tagjai:

Elite 1
    Elite2: The Frontier (itt már mind emgvan amit lent felsoroltam)
    Frontier2: First Encounters (jobb grafix, de tele van bugokkal)
  • _Atti_
    köcc:D volt c64 em de erről még sose hallottam
  • Hmuda
    OFF

Az se volt rossz bár szerintem a Frontier környékén kezdett kiteljesedni a játék szépsége.
  • Mossberg
    Ooops...
    Én végig arra az Elite-re gondoltam amelyik anno C4-re jött ki vektorgrafikával, IMÁDTAM !!!
    (fiatalabbak kedvéért egy Commodore számítógép-típusról beszélek )
  • Hmuda
    Elite tömören, csak kezdőknek:

Stílusa: kereskedős űrszimulátor.

Jellemzői:
    - Majdnem végtelen univerzum. Nem teljesen végtelen de a megjelenése óta eyetlen egy játék se tudta az Elite sorozatban található univerzum méretének az egy ezred részét sem elérni.
    - Rengeteg hajó. Ha jól emlékszem 44 teljesen egyedi karakterisztikákkal rendelkező hajót lehetett megvenni.
    - Upgradelhető hajók. Ebben a játékban nem fulladt ki a felszerelés a lvl2-es meg lvl6-os ágyúkban. Mindegyik tárgynak megvolt a maga előnye és hátránya (a pulse fegyverek lassúak, kicsit sebeznek, de alig esznek energiát, míg a beam fegyverek pont fordtva). Volt szkenner és Mapper (poén hogy az egész sorozatban ennek a kettőnek mindig fel volt cserélve a neve :DDD) meg még sok-sok hasznos ketyere (ECM, rakéták, hipertér-felhő analizátor, kabinok, mentőkapszula, raktéri létfenttartó rendszerek az állatok szállításához, autopilóta, légköri pajzs a bolygóraszálláshoz, és még rengeteg remek ketyere).
    - Bolygóraszállás: a játéktörténelem egyetlen olyan játéka amiben valós fizikával volt lemodellezve a bolygóraszállás amit minden aspektusában neked kellett végrehajtani. Max az autopilóta segíthetett ebben. Manapság egyik game se tudta ezt se túlszárnyalni (Freelancer-es "dokkolás" meg egyéb marhaságok). Megvolt a fílingje mikor leszálltál mondjuk a Titánra, kiraktad a bányászcumót és amíg az dolgozott, de megnézted a napfelkeltét, napnyugtát, esetleg azt ahogy a Szaturnusz fokozatosan kibukkan a horizont mögül és betölti az egész éjszakai égboltot.
    - Féligmeddig élő univerzum: bár abban az időben még nem volt olyan profi módon lemodellezve a rádióforgalom és úgy benépesítve az univerzum mint a Freelancerben, de azért például folyamatosan tartani kellett a kalózoktól, esetleg megpróbálni utolérni egy másik hajót a hiperugrásban hogy a célállomásnál szétkaphasd és beszerezhesd a rakományát.
    - Teljes szabadság: nincs kötött küldetésvonal, azt csinálsz amit akarsz. Kereskedsz, kalózkodsz, fejvadászkodsz, taxizol, csempészel, esetleg feldertőt játszol. A teljes Tejút le van modellezve és bár csak a Naprendszer környéke a hiteles másolat, a többi kitaláció, mégis a galaxisnak csak a naprendszerkörnyéki rendszerei vannak feltérképezve szóval a galaxik kb 99.9999999999%-a feltérképezetlen és hatalmas élmény felkeresni egy teljesen ismeretlen rendszert és ott sikeresen leszállni egy abszolút idegen világra és ott nézni a napnyugtát. Esetleg csatlakozol az egyik frakcióhoz és katonai rangot szerzel, küldetéseket csinálsz nekik, stb.
    - Mai szemmel már mosolyogtató grafika: bár mai szemmel a szilikongyerekeknek már olyan a grafikája hogy csuklóból rámondják hogy "fú-de-ocsmány-törlöm-is-a-f*szba" de szerencsére még vannak olyanok akik tudják a játék igazi értékeit.

Tömören ennyi és tutira kihagytam kismillió dolgot, de hirtelen erre futotta.

Bocsi az OFF-ért.
  • Mossberg
    És lehet, hogy aki ezt annak idején kitalálta még él és köztünk jár !!!
    (Én a zöldségesre gyanakszom itt a téren... )
  • Hmuda
    Lol, ki találta ki ezt. Nagyon lol. :-))))
  • Esrohnoil
    Lollllll
    Akkor mi is a halálzónában vagyunk? :)
  • hispan2
    Ezek a panorámaképek marhajók!
  • dikki*yysw
    Lol, ezt olvassátok el :DDD
  • Drizzthsz
    Tudom, tudom. De túl jól hangzik. Bár ha elvetik a súlykot, meg kevés lesz a valós cél, akkor el is cseszhetik sajna.

Valami olyan cél kéne bele, mint a Quarantineban volt anno. Ha összegyűlik mondjuk XY pénz, akkor mehetcc arrébb is.
  • _Atti_
    hm elite elite de mi az?;)
    amugy ezeket tudom ezért (is) várom annyira... a kocsikat meg lehet majd vezetni:D alig várom...
    amugy fps/rpg/survivor ;)
    first person survivor...
    az rpg rész a szabadságban,inventory rendszerben,kereskedésben,kommunikációban,nameg az npck aijának emlékezőképességében,hirnév kialakulásában,factionokben mutatkozik meg...szal nem 98/200 XP és akkor 3 as szintű harcisztalkerleszel és 2* többet fogsz sebezni....lol
  • dikki*yysw
    Alap.
  • Drizzthsz
    Ja, a hivatalos honlapon egy interjúban azt mondják, hogy teljes szabadság, főleg fontos a kereskedés és az interakció a többi stalkerrel.

Amúgy FPS\RPG-nek definiálják maguk.

Ugye a moszkvicsokat, meg a Nivákat lehet vezetni?
  • dikki*yysw
    Elite.
  • _Atti_
    Elite?
  • Drizzthsz
    Ehh, királyul hangzik ez a fejlődésmentes rpg-hez hasonlított megnevezés, meg hogy az Elite-hez hasonló szabadságot akarnak adni a játékban.
  • Glpetyus
    :DD
  • Drizzthsz
    Ahhoz gondolkodnom is kéne...
  • grebber
    kb 3-at kellet volna visszaolvasni.Valamikor ősszel reméljük.
  • Drizzthsz
    Mikó jenikkmá me'g?
  • Drizzthsz
    Ejjha, ez nem semi...
  • Glpetyus
    Az Isten adja...
  • grebber
    STALKER bétafázisban

Birdy, 19:20 - Játék: MOHA

(IGN) A legutóbbi IGN-es STALKER interjúban Anton Bolshakov STALKER projektvezető egy kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy jelenleg a a játék egyjátékos és multirészének belső bétatesztje folyik, de nagyon hamarosan várható a teszt kibővülése néhány ezer szerencsés kiválasztottal. A megjelenés még mindig "ősszel" várható.

info: Hardwired
  • Esrohnoil
    Ebből is látszódik h. politikuséknál a pénz mindenek felett...
  • Hmuda
    Jó tudni. Nem vagyok valami nagy politikai történész mint látható. :-)
  • Cat #4010
    fehéroroszország már évek óta szankciók alatt van, lukasenko diktátor, nincsenek választások, azt csinál amit akar stb.
  • HuAn82
    Nagy az Isten állatkertje!
  • Seth
  • Hmuda
    Azért ez már tényleg durva. Remélem szankciókat kapnak a kajaexportra.
  • insp
    Berakunk szörnynek a játékba! :P
  • Hmuda
    Azért ennyire még egy politikus se lehet hülye...
  • Seth
    Én megyek..aztán majd visszajövök ha már két fejem lett.....
  • insp
    Beszarás:

http://index.hu/politika/kulfold/wormwood3237/

• Glpetyus
  • _Atti_
    http://www.gamestar.hu/kommentek.php?sid=12421
    második része a multkori moznak
  • Esrohnoil
    Jaja, kellene már vmi jo coop game.
    4000. :)
  • cifuatwork
    Szvsz egy jó Co-op lenne az igazi... :)
  • Mossberg
    Már előre tartok a multijától, ebben a susnyásban kiszúrni egy snipert nem lesz kis meló :)
    Remélem ebben a gameban végre lesz olyan szerveroldali opció hogy az admin a multiba berakhat néhány npc monsztert is amik mindenkire vadásznának, hatalmasat dobna a feelingen
  • Glpetyus
    Nekem így is ez (lesz)a tökéletes játék... :)