341
Ps2 Vcd&Divx player help!
  • kill3r22
    ez jo kérdés.......én amugy azért nem variálok mert ez a verzio amui van nekem az müxxik....ennyi az a fasza...
  • lowdog
    van rá mód, hogy mindkét playert rárakjam a filmek mellé a DVD-re, és onnan bármelyiket futtassam? gondolom valamilyen homebrew-loader kell hozzá, de vajon van-e ilyen?
  • kill3r22
    passz.....nemtudom miért nincs hang....de az 1.5ben pl nekem még az AC3 hang is Szól.....pedig az 5.1es....szal nemtudom...tippelni viszont tudok.....lehet hogy lacsony a Bitráta tedd 192re.....lehet a lejátszóban ezek vannak belöve....egy próbát megér....
  • lowdog
    A PS2 reality homepage-rol letoltheto, itt a PRO2 readme... ha erdekel.

most probaltam vele egy filmet lejatszani,
    kep: div3, DivX 3 Low-Motion 1427 kb/s bitrate
    hang: mpeglayer3 (mp3) (0x0055) ISO/MPEG, 128 kb/s bitrate

a kep teljesen jo, nem akad, hang viszont nincs valamiert. otlet?
    (meg 1.5-el is koprobalom azert majd)
  • kill3r22
    én eleve nem is találtam pro2 verziot 1.2 meg 1.50 volt...de nekem ez megy!(1.50)
    és fasza....az kadozos filmre meg lentebb leirtam a modszert ami náalm bevált....
  • lowdog
    ezek szerint az 1.5-ot erdemes hasznalni a PRO2 helyett?
  • kill3r22
    Tudtommal nincs.....de az egypont ötös lejátszó birja a jobb minöségü filmeket...is...de a jelszó.....(nekem bejön....) XVID :)
    a divx filmet virtual dubbal átkonvertálni Xvidbe.....
    VHQ mode 2-Limited search
    asszem ez a megold.....én a Terminál cimü film 2cd-s divxját nyomtam át xvidbe(persze elötte akadt....)és jó lett....ja meg az AC3 hangot nyomtam át mp3ra....de lehet hogy csak az Xvid a megoldás....
  • FoToS
    Van esetleg más lejátszó ami jobb ennél?
  • Neme.
    A lejátszó hibája. A jobb minőségű filmeket már nem nagyon bírja.
  • FoToS
    Miért van az,hogy néem a filmet minden ok,de akadozik a hang?! kösz előre is
  • kill3r22
    Na Skacok...
    Mint abszolút amatőr a ps2ő világában letöltöttem ezt:
    PS2 Reality Media Player 1.50.bin
    kirtam cd-re....müködött is....betölt utána berak divx dvd azt go play.
    Söt megy az Xvid is nekem meg ha AC3 hang van alaatta akkor is...
    most meg neroval irom a dvdt playerrel eggyütt.....szal fasza minden köcce...
    most már nem veszek divx lejátszót....:D
  • Neme.
    Np. Igen, tudja a feliratot is, a LETTER.CHR nevű file-nak rajta kell lennie a DVD-n. Ez mondjuk nem a legszebb fontkészlet, valahogy lehet is saját fontset-et csinálni, de én különösebben nem foglalkoztam még a témával.
  • lowdog
    ezer köszönet, gyönyörűen működik. nem csak hogy lejátssza a filmeket, sokkal gyorsabb is a browse például...
    úgy emlékszem, láttam valahol a beállításokban hogy feliratot is tud rárakni, igaz-e vagy rosszul emlékszem?

(és még 1x kösz!)
  • lowdog
    értem. már verify-olja a CDVDGEN-es verziót, de mindjárt készítek még egyet az általad javasolt módon Neroval
  • Neme.
    Igen, valószínűleg a realityplayer-ben lévő LIBCDVD modul hibája miatt nem olvasta a player a CDVDGEN által gyártott hivatalos formátumot (hibás TOC számolás). Elvileg a nérós verziónak működnie kell.
  • lowdog
    "elindult a látszó"
    természetesen a lejátszó indult el :)
  • lowdog
    nos. egyelőre ott tartok, hogy CD/DVD Generator 1.5-el készítettem egy egyrétegű DVD-t, amire felraktam MCloader 1.35-öt, mellé a realityplayer 1.5-öt, valamint négy különböző .avi-t.

a lemezt az itt található leírás alapján készítettem el (fájlok az MCloaderből és a playerből a megfelelő sorrendben a generatorba, LBA beállítása, majd iml export, iml2iso, és írás DVDDecrypterrel)

egy 50004-es PS2-m van Ripper2 chippel, egy DVD+RW lemezre írtam ki a képfájlt, amit a gép azonnal be is olvasott, elindult a látszó, a menüben a Browse-ot választva bejött az összes avi, de bármelyiket indítottam el, egy fekete képernyő jött be, bal felső sarokban Loading, majd rögtön vissza a menübe.

a realityplayerből letöltöttem még a PRO2 változatot is, azt viszont egyelőre nem igazán tudom, mi a különbség a kettő között. jó lenne ha pl nem csak divX-et, hanem XviD-et is le tudnék játszani, ugyanis újabban így jelenik meg a legtöbb stuff.

ahogy látom, amit írsz, az a PRO2 változatra vonatkozik. most ezt fogom megpróbálni megcsinálni, először azért a DVDgeneratorral, mert a PRO2 readme-jeben benne van a SYSTEM.CNF-nek és a PS2MEDIA.ELF-nek milyen LBA-ra kell(ene) kerülnie.

ha ezzel kész vagyok, írok :) és köszi a segítséget, remélem együttes erővel működésre bírjuk :)

• Neme.
    A kérdés, hogy eddig mivel próbálkoztál pontosan. A realityplayer gond nélkül olvas szinte bármilyen formátumú DVD-ROM-ot, kivéve az eredeti Sony-t, ugyanis abban apró eltérések vannak a filerendszer struktúrában, amit a realityplayerben lévő LIBCDVD modul nem tud kezelni, a PS2 ROM-ban lévő viszont igen. Ha alapbeállításokkal csinálsz egy ISO 9660-as DVD-t Neroval, a mediaplayer be tudja olvasni, és le is játssza, de bootolni valószínűleg nem lehet a DVD-ről, szóval a playert máshonnan kell indítani.

Viszont Neroval is lehet már UDF ISO-t csinálni, amit szeret a PS2 (bár hogy a régebbi és új PS2-k egyformán szeretik-e, azt nem tudom). A new compilation-nál DVD-ROM (UDF/ISO)-t kell választani, beledobni a SYSTEM.CNF-et, PS2MEDIA.ELF-et (SYSTEM.CNF-ben értelemszerűen BOOT=CDROM:\PS2MEDIA.ELF;1), utána a filmeket, és burn.
  • lowdog
    kicsit elakadt a topik, latom nem sikerult megoldani...

no de azota hatha van 1-2 expert a temaban, ugyhogy hajra:

osszeszedtem nehany tutorialt es reality player verziot, ezekkel kiserletezem, egyelore nincs siker, foleg, mivel olyan tutorialt es eszkozoket egyelore nem sikerult talalnom, amivel DVD-re ki tudom irni a lejatszot es a filmeket is melle

(ez lenne a legjobb, mivel sorozatok archivalasarol van szo, igy 2 dvd-re felferne egy teljes evad aviban, melle kerulne a reality player, igy ps2-rol, szamitogeprol, es divx asztali lejatszorol is mukodne - gondolom')

ha valakinek sikerult olyan szoftvert talalni amivel fel lehet tenni a filmeket es a playert dvd-re, kerem segitsen

elore is kosz :)
  • ergo
    Sziasztok.
    Tudja valaki hogy hogyan működik?
    Akármit csinálok nem akar szuperálni.