341
Ps2 Vcd&Divx player help!
-
#141 Valaki segítsen már plz ne értem hogyan kell feltenni bármit is a memória kártyára...A szgépet hiába kötöm össze a ps2-vel nem történik semmi a ps2-n meg nemlátok semmit amin bármiféle ftp-t lehetne állítani...Hogy kell rátenni bármit a memória kártyára?
Thx! -
#140 Légyszi ha tudod tedd fel újra az SMS működő iso-ját!
Vagy valaki tegyen fel plz egy működő iso-t mert rohadtul nem vágom mit hogy kell konfigurálgatni,és iso-t készíteni hogy működjön!
Thx! -
tukko #139 tomtrial szedj le egy képfájlt innen: http://sms.ps2-scene.org/eng/cdimage.htm és azt ird ki! mindent ugy kell csinálni ahogy leírtad ilyen egyszerű és igen usb-ről is lejátsza a filmet!
Haxley Hogy érdemes-e gyilkolni? Hát csak annyira, mint írott játékkal, de ha jó minőségű dvd teszel a gépbe, akkor nem fog elromlani a fej (olyan gyorsan). És van pár extra dolga az SMS-nek ami nem megy az olvasó kárára. Tud pendriveról és vinyóról is lejátszeni avi-t, plusz ha hálozatba van kötve a pc-vel akkor a pc vinyójáról is tud avit lejátszani! -
Haxley #138 Sziasztok!Olvasgattam a topikot és látom hogy már egy éve erről beszéltek.Nem akarok bántani senkit,de érdemes szegény PS2-t gyilkolni ilyenekkel? Egy divx-es dvd lejátszót már tízezerért kapni a boltban...Nekem most volt fejcserén a másfél éves PS2-m, pedig CSAK játékot raktam bele, semmi film , és a szívem szakadt meg. Vagy ha mindenképp a PS-en akartok filmezni, a divx-et át lehet konvertálni dvd-be, és minden ok! Szóval értelmetlennek látom ezt az egészet..De ha nem féltitek a PS-t, hát csak így tovább! Bocs.. -
tomtrial #137 sziasztok
érdekelt ez a téme és én is végigolvastam pár beírást ..
Az én PS2-m ilyen Myth csippes, de gondolom ez most mind1, leszedtem az SMS Version 1.8 (Rev.2).elf fájlt és most ezzel akkor mit is kell csinálnom, mert nem egyértelmű.
Ki kell írnom ezt a fájlt egy CD-re bebootoltatni a PS2-n utána ha bebootolt akkor meg kicserélni a másik CD-vel amin a Divx-es filmek vannak? Ilyen egyszerű lenne ez???
Másik kérdésem hogy az USB portra nem lehet pendrive-ot csatlakoztatni hogy filmet nézhessek róla?
köszi -
tukko #136 Milyen chipped van? Én mem kártyárol vagy pendrive-ről bootolok minden ilyen programot! Van SMS 1.8? Na ezt én is megfigyelem! -
#135 Végigolvastam a netet és végre sikerült csinálnom 1 olyan ISO-t ami tökéletesen megy. A legújabb (SMS VERSION 1.8) playert tettem bele. Tölthetitek innen (csak ki kell írni dvddecrypterrel vagy Alcohol120%-al DVD-R lemezre):
http://rapidshare.de/files/37121863/pack.zip.html
Ha bebootolt akkor csak cseréld ki a divxes lemezedre és ennyi. -
#134 MEgcsináltam, 1 pillanatra felugrott a Playstation2 felirat és utána memóriakártyás menü jött be = nem indult el a lejátszó.
Nem tudna valaki 1 ISO-t csinálni amit csak kiírunk és utána cserélgetnénk a divx-es filmeket?
Csippezett gépem van, MINDENT a leírás szerint csinálok és semmi siker.
Esetleg Screenshotokat feltehetne az akinek megy, mert lehet a NERO-ban van még valami kapcsoló elállítva.
KÖSZÖNÖM -
csokihuszár #133 Már 2 perce írtam és még semmi válasz????? :-) -
csokihuszár #132 Hello Tisztelt Ps2 mágusok.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Én mostanság kapcsolódtam be ebbe a témakörbe (Ps2 Divix,mp3 stb. Play)
Kipróbálta, telepítettem a leírtak szerint az sms player 1.76_rev7-et a telepítés és a player config tutin
működött is a lejátszásnál már nem volt ilyen egyszerű de szerencsére találtam egy leírást amivel ez is sikerült.
Viszont ami a nagy probléma számomra és erre nem is sikerült egyértelmű választ kapni az, hogy működik e direkt módon,
pl a memóriakártyára telepítve az sms, ill. más hasonló player vagy minden egyes dvd-t, cd-t a player-rel együtt kell megírni.???
-
#131 Hát nekem kasán bebootolt a cd, elindítottam az sms playert bejött a menü, ráélveztem a tv-re, aztán jött a pofáraesés, minden berakott cd-re azt mondta, hogy illegal format (vagy valami hasonló), a poén az, hogy kivettem a lemezt amiről bebootolt, visszaraktam és az is illegal formatum volt. Próbáltam egy cd-t úgy is megírni neroval ahogy a leírásban volt, de az is illegal formatum volt help pls. -
lowdog #130 az én kérdésem a következő:
miért lehet az, hogy
- ha DVD+RW -re írok UDF/ISO -ban, akkor utána a PS2 és az XP is simán olvassa,
- ha pedig DVD-R -re UDF/ISO -ban, akkor csak a PS2 olvassa?
tud valaki erre megoldást esetleg?
előre is kösz
üdv -
lowdog #129 passz nekem eddig mindig ment... próbálj esetleeg más típusu DVD-t, vagy Nero-t újratelepíteni -
imei1 #128 Sziasztok!Próbáltam az SMS-t,de az írás hibára fut(Az egymenetes(DAO)lezárás nem hajtható végre)Néróval írtam UDF/ISO,system.cnf-SMS.elf majd a videók.
Valaki segítsen!!! -
lowdog #127 tényleg elég jó ez a lejátszó (már azóta használom, mióta először írtad ide a fórumba), de a nagyobb felbontású (HDTV) filmekkel nekem nagyon akad -
#126 Igen. -
imei1 #125 KÖszi!
Az mp3 is működik? -
#124 Ha "SMS Version 1.6 (Rev.6).elf" néven töltötted le, akkor adj neki egyszerűbb nevet, pl. SMS.ELF. Ugyanúgy kell kiírni, mint a mediaplayert. Semmi más nem kell a CD-re illetve DVD-re, csak a SYSTEM.CNF, SMS.ELF, meg a videók.
System.cnf-ben az indítandó program útvonala az SMS.ELF-re mutasson:
BOOT2 = cdrom0:\SMS.ELF;1
VER = 1.00
VMODE = PAL/NTSC
-
imei1 #123 Sziasztok!
Leírná valaki,hogy az SMS hogyan működik(mi az írási technika?) -
#122 Neme: Nagyon köszi az nfo-t!
"Vén" PS2-es/Pc-s gamer vagyok, de csak most jutott eszembe, hogy kihasználhatnám a PS2 ilyen irányú képességeit. Valamelyik nap kipróbálom ezt az SMS-t... remélem menni fog egyedül is :-) -
#121 A Reality Media Player felejtős téma, évek óta nem fejlesztik, és minden tekintetben felülmúlta egy új lejátszó, a Simple Media System. Magas bitrate-es filmek is gond nélkül mennek, nem kell butítani, gyönyörűen olvasható latin2-es felirat, vinyó/usb/host támogatás etc. -
#120 Sziasztok!
Sok helyen sokmindent lehet olvasni erről és már-már abban a hitben voltam, hogy ez is csak egy nagyvárosi legenda... és szerencsére nem :-)
Jómagam innen kezdtem el az okosságokat:
http://www.techtree.com/techtree/jsp/article.jsp?article_id=57797&cat_id=584
De sokra nem mentem vele.
Kezdtem azt hinni egy napos szenvedés után, hogy ez csak a PS2 "SLIM" verziójával megy, de ma végre sikerült és MEGY A RÉGI -természetesen chippelt- PS2-vel is!
Szóval leírom mivel ne próbálkozzon aki most vágna bele:
1.CD-vel... bővebben: bármilyen CD-vel. Méghozzá azért ne, mert a legtöbb film 697-699MB és a lejátszóval ez a méret már 720-730 MB is lehet ami az általánosságban elterjedt 80 perces CD-knél már túl sok. 90-essel nem próbáltam, azzal biztos jó.
DE! Ha már egyszer bebootol az ember a progival, akkor utánna már szabadon cserélgetheti a diskeket így nem kell azt a metódust követni, hogy 1film mellé legyen ott a lejátszó is.
2.Karcos DVD-vel/CD-vel ne próbálkozzatok. Olyan szörnyű hangokat adott ki szegény PS-em egy karcos CD-nél, hogy a szívem szakadt bele :-(
3. Újraírható CD-vel NEKEM nem ment! DE egy TDK 1-4x újraírható DVD+RW-el tökéletesen!
4.Sokan panaszkodnak arra, hogy szaggat némely movei...
"A PS2 nem igazán erős hardver ahhoz, hogy magas felbontással és bitrátával képes legyen szaggatásmentessen dolgozni. Néhány optimalizáló eljárást, mint a Qpel, GMC nem ajánlatos használni amikor Divx-et, X-videt tömörítünk.
A felbontási limit 640x480 (de az 512x384 az optimálisabb). Amikor Divx-et/xvidet készítesz a video bitrate 800kbps alatt legyen. Mp3 legyen az audio rész. Ezekkel a beállításokkal egy korrekt eredményt kapsz ami TV-n nézve abszolút élvezhető és szegény PS2-t sem terheli meg annyira." -fordítás angolból.
Szóval, aki úgy gondolja az szépen szedje le a Virtualdub legújabb verzióját és a nagyon high/szaggatós cuccokat kódolja át és máris élvezheti a masináján.
5.kill3r22 2006. jan. 08. 20:07 #74 -es hsz-ében leírtak TÖKÉLETESEN működnek!
Tehát NEM kell a "cdgenps2" progi hozzá... megy szépen Nero-val is és nem kell a CDRWIN sem!
Remélem lesz aki ennek a hsz-nek is hasznát veszi. -
Sliderx #119 Nekem is van néha hogy beakad, ez a lemez minőségétől és az írási sebességtől függ, nomeg hogy milyen codec kell a cucchoz. -
ensi #118 én tv rippes cuccokat raktam rá, müxik is, csak akadozik? ilyenkor mit tudok tenni? -
ensi #117 vegyél fel msnre :D -
Sliderx #116 Ezt még nem tudtam kipróbálni, de a másik műxik. -
ensi #115 csá mindenki, tudna nekem segíteni ebben a SMS-es verzióban, plz. aki ért hozzá vegyen fel msnre : [email protected] vagy ide irja le a cimét, és én felveszem, előre is kössz! -
Sliderx #114 Most már csak azt az SMS-es szart kellene letesztelnem, de nincs rá időm. -
imei1 #113 Szia ! Működik nálam is igaz én DVD-R lemezzel próbáltam,de viszont ez 10-ból 10x működik ! -
Sliderx #112 Alapból indítsd el a Nero Express-t. Amúgy meg ha simán a nero-ból választod ki az UDF/ISO-t akkor is ugyanazt éred el. Csak azért írtam az Expresst mert én azt használom, egy szóval nem mondtam, hogy neked is azzal kéne.
Egyébként tegnap sikerült elindítanom CD-RW-t és DVD-RW-t is, szal nem a lemezzel van a gond, csak ez nem igazán ps-nek való móka és pár újraindítás után be is veszi. Egyébként szerintem ez nem igazán tesz jót a fejnek, szal én nem sűrűn fogom ezt használni.
Tegnap kipróbáltam a képnézegető funkciót is és működik, mondjuk annyi hiányosságot észrevettem, hogy valamiért legtöbbször nem engedi lapozni a képeket. -
imei1 #111 Szia!
A nero indítása után ha kiválasztom a (bal oldalról)UDF/ISO-t akkor nem aktív a NeroExpress ! -
Sliderx #110 Na!
Jelentem hétfőn megoldtam a problémát! Most már szinte biztos, hogy eddig azért nem működött a dolog, mert rw-re lett kiírva a cuccos. Szóval kiírtam DVD-R-re és működik.
Akkor leírnám mit kell tenned, ha nem tudnád:
Fogsz egy üres DVD-T, beteszed a DVD íródba. Elindítod a Nero-t, én nero 6.6.0.18-at használok és abból is a Nero Expresst. Kiválasztod, hogy UDF/ISO DVD-t akarsz írni, ez nagyon fontos! Ráhúzod a system.cnf-et majd a ps2media.elf-et a lemezre. Nem kell semmit átírnod a system.cnf-ben mert megnéztem és jó a hivatkozása. Szóval miután ezt a két filet ráhúztad jöhetnek a filmek. Akár mappában akár csak simán ráhúzhatod a lemezre. Még Képeket is rakhatsz rá! Én csak 7 video file-t raktam rá, hogy tele legyen a lemez, a képeket még nem volt időm kipróbálni, de a menüben van ilyen opció. Szóval kiírod, berakod a PS2-be, ami nagyon fontos és ezt sajnos itt még senki sem mondta, hogy CSAK CHIPES GÉPBEN MŰKÖDIK!!! Miután beraktad a lemez beolvassa, jobb esetben, mert lehet, hogy párszor újra kell majd indítanod, hogy bevegye. Megjelenik a Logo, licensz, majd készítők és bejön a menü. Szerintem nagyon profira sikerült a progi, sok funkciója van!
Sok sikert hozzá! -
imei1 #109 Jelezz ha működik ! -
Sliderx #108 Ezt eddig is mondhattad volna.
Akkor valszeg meg van a hiba oka. Na délután kipróbálom egy üres lemezzel. Lehet, hogy a progi nem kezeli le az rw-t. -
#107 Nem, RW-t kizárólag pc-be rakok, asztali lejátszókba meg konzolokba soha. -
Sliderx #106 70-es gépen lenne szal alig van 1 éves. Biztos hogy jónak kellene lennie. Újraírhatóval nem is próbáltad sosem? -
#105 A +RW-t egyáltalán nem ajánlom, bár az új gépek állítólag lejátszák. Ha régebbi típusú géped van akkor csak -R-rel érdemes próbálkozni, az én 50004-esem gond nélkül viszi a +R-t is. Ha jó, akkor természetesen bejön a playstation2 logo, és elindul a mediaplayer. -
Sliderx #104 ok kössz! Lehetséges, hogy dvd+rw-vel nem működik a dolog?
Amikor kiírod a lemezt és berakod a PS-be akkor mi történik? -
#103 Semmit. Elvileg csak annyit kell tenni, amit a #65-ösben írtam. Ha úgy nem megy, akkor sajna nem nagyon van ötletem. -
Sliderx #102 Kösz, de a memkártyára mit és hogy kell rámásolni?