341
Ps2 Vcd&Divx player help!
-
#181 HI ALL!!!! kene egy kis help!!! persze vegig fogom olvasni az egesz topikot amint visszajottem a munkabol de most nincs sok idom szal ime a sztorim:
vettem egy xboxot hogy filmezhessek rajta. chipelesol nem tudtam semmit se, foleg nem azt hogy ki tudna megcsinalni nekem. mindegy.. megoldottam magam.. osszeforrasztottuk egy regi haverral.
most viszont bedoglott az xbox ( igazabol a bekapcsolo gomb.. lenyegtelen) gondoltma veszek egy masikat.. atrakom a chipet.. nahja.. de hasznalt cboc 89 dolcsi... ekkor eszembejutott hogy van nekem egy zsir uj ( 1 hetig hasznalt!) slim ps2-m.. dejo. .felhivom a boltot. jol becsereltetem..csak adnak erte egy szaros hasznalt xboxot.. tevedtem.. az almost brand new slim ps2 ert akarnak adni 30 dollart. ez kb 5 ezer ft(?) loller!
mindegy.. mert most meg lattam hogy van egy ilyen topik szal a kerdesek:
az sms media playerhez tenyleg nem kell modchip?? fut sima ps2-n???
van jopar masik dvd-m amit meg xboxra irtam azokon nincsenek semmifele fileok amiket ki kene irni a film melle.. de ha jol olvastam akkor csak egyszer kell beolvastatni a fileokat es onnantol kezdve kikapcsolasig nyugodtan cserelgethetem a filmeket meg akkor is ha azon a lemezen nincs az a file az sms media playerbol.. igaz ez?
szal semmi mast nem kell csinalnom csak kibontanom a ps2-t rakotni tv-re es az uj filmeket ugy irni hogy melle teszem azt a par filet????? uberzsir lenne.. nah valaki mondja el hogy mizu!
kosz!
-
#180 70004 es a legrégebbi slim !!!! -
Robby1989 #179 Legújjabb Slimem van 70004-es annak olvasnia kell!!! az újraírhatókat!! -
Jimmyt #178 Amugy a ps2-d olvassa az újrairható cd/dvd-t mert sajna nem mindegyik olvassa be úgyhogy lehet hogy az a baj. -
Robby1989 #177 Vagy a bootolás nem jó nem csak belekell rakni és lejátszatni aprogit hogyan kell bebútoltatni a progit dvdről? bocsi kezdő vok!!! -
Robby1989 #176 Help!! Én leszedtem az sms version 2.0-át a legújabbat.Aztán kicsimagoltam kaptam 1 sms.elf fájlt, aztán kiírtam néróval UDF/ISO ban ezt az elf fájlt egy ujraírható cd/dvdre is,de nem olvasta be a ps2-őm azt írta h nem ps2 formátum disc. mit rontottam el? Pedig én úgy tom h csak belerakom beolvassa a ps2 lejátszatom a progit és már cserélgethetem isa az avi-s filmeket!! Vagy rosszúl tudom? vagy az avis filmeket is UDF/ISO-val kell kiírni? Vki leírhatná h mit rontottam el? Előre is köszia választ! -
lowdog #175 az is elég, ha úgy írod ki a filmeket dvd-re, hogy bootolni tudjon róla a ps2, és onnantól futhat memóriakártyáról is az sms. de a legegyszerűbb ha mindig ráírod a legfirssebb sms-t a film mellé és megy
ha egyszer sikerül összehozni, utána már mindig menni fog könnyen! -
Freedy #174 sztem az enyémben valami nagyon gagyi chip van...
inkább hagyom a francba. nézem gépen a divx-eket azt jólvan.
Azért kösz a segítőkészséget!!! -
lowdog #173 megoldást sajnos nem tudok (nekem nem slim gépem van), az viszont érdekes, hogy a divx player nem játssza le - nekem ugyanúgy megy az asztali divx-en mint ps2-n a lemez...
melyik tipusu UDF/ISO-t használtad? én a Nero alapbeállítást használom (mielőtt írok mindig resetelem default settingekre, mert az a tapasztalatom hogy ha nem teszem ezt meg, akkor nem mindig lesz ps2 számára bootolható a végeredmény)...
vagy simán az asztali nem kezeli? fura... -
lowdog #172 ahogy korábban már volt róla szó, a chip tud (ha tud) ELF-et bootolni a memóriakártyáról. ehhez a chip dokumentációját keresd elő, mert csak az tud segíteni. (megtudod belőle, hogy a kártyán hová kell rakni, és hogy indításkor kell-e valami kombinációval aktiválnod ezt a funkciót) -
Freedy #171 Azt elfelejtettem mondani, hogy SCPH-70004-es modellem van.
-
Freedy #170 Helo!
rámásoltam a memcardra az SMS.elf-t BOOT.elf-re nevezve. úgyis, hogynem csináltam neki külön mappát meg külön csináltam neki BOOT nevű mappát.
ezután mit kell csinálnnom? ha bemegyek a ps2 alap browser-ébe látja file-t, de nemtudok ott semmit csinálni vele. csak törölni másolni, de azzal nem sokra megyek....
Légyszi segítsetek!!!! Arra gyankszom, hogy nem megfelelő chip.van benne, vagy valamit át kellett volna írnom az .elf fileban -
gazsiba #169 Megoldás? -
#168 Aha ! Akkor az ajtónyitás miatt van a probléma. -
gazsiba #167 igen slim -
#166 Slim géped van? -
gazsiba #165 Help!Kiírtam az SMS-t iso-ból UDF/ISO-ban el is indul a program és a filmek, de csak azt az avi-t játsza amelyik azon a lemezen van amelyikröl bebootol az SMS,ha kicserélem a lemezt egy másikra villan egyet és újra indul a PS és jön a piros képernyő.Elég szar így mert minden lemezre rá kell írnom az SMS-t de ezeket a lemezeket asztali Divx playeren viszont nem tudom lejátszani.Miért van ez ?
Azt is leírhatná valaki lépésröl lépésre,hogyan kell a memoria kártyára felrakni az SMS-t ,hogy onnan lehessen inditani.Köszi -
#164 Zutty:
SMS will read video files from a variety of sources:
* Network Streaming
* USB Drives
* Hard Drives (both the Official Sony HDD and any normal PC HDD)
* CD/DVD-ROM (and NO modchip required!)
SMS can even read DVD-RW discs specially formatted with the DVD-Video filesystem, or CD-R Discs formatted with CDDAFS without needing a modchip or any Swap tricks.
-
lowdog #163 ja bocs ;) figyelmetlen voltam! -
tukko #162 Oehler1985
Sehogy! -
ett #161 Köszi a választ! Megpróbálom, bár már ígyis örülök, hogy megy hálózatról a film meg a zene. :) -
lowdog #160 pl SMS, egész eddig erről volt itt szó! -
lowdog #159 na, haladás! az, hogy mit és hová kell rakni a memkártyáról való bootoláshoz, chiptől függ, ilyesmi lehet, hogy ms/boot.elf vagy ms/boot/boot.elf (ezért is hívják a launchelf-et alapból boot.elf-nek)
ha a chipről talált dokumentációkban nem találsz ilyet, akkor is érdemes próbálkozni, bár olyan is lehet, hogy bekapcsoláskor nyomva kell tartani valamelyik gombo(ka)t akár az irányítón ahhoz, hogy a boot.elf-et a memkariról inditsa! -
ett #158 Usb extreme progi kell hozzá, de nem minden játék megy vele. Ha vastag ps2-őd van, akkor érdemes sima vinyót rárakni network adapterrel. Ha meg vékony, akkor nem érdemes vesződni vele. Ez az én véleményem. :) -
netmasin #157 sziasztok ps2-re hogy lehet vinyót csatlakoztatni usb porton? kell hozzá valami progi,? tudna nekem segíteni valaki? :( -
Oehler1985 #156 hali hogy a fenébe lehet nem chipelt ps2-vel mp3-at hallgatni és avi filmet nézni ????
Segítsen vki PLEAS !!!!!!!!!!!!!!!4 -
ett #155 Ollé. Belőttem a hálózatot is. Megy remekül. Márcsak a memkártyáról való boot lenne a legszuperebb. -
ett #154 Kicsit utánajártam a dolognak. :) Titan-sx3 van benne. Annyit találtam róla, hogy támogatja a dev módot memóriakártyán, toxic dual layer patch a kétrétegű dvd támogatásához (majd kiderül, ha megnézem a gt4-el),rgb fix, rw támogatás, meg ilyen marhaságok. Nem tudom képes-e memóriakártyáról futtatni ezt-azt. Az sms-t már felraktam rá, de cd-ről bootolok. Jó lenne ha memkariról bootolna úgy, hogy bejön a launchelf, és akkor már tolhatnám is. Meg lehet ezt oldani? Ha igen, milyen fileokat rakjak a karira? -
ett #153 Ez jó kérdés. Elvileg titan sx3, vagy modbo 760 azt hiszem. -
lowdog #152 mem kártyáról való futtatást nem mindegyik chip támogatja! érdemes utánajárni, hogy a Tied milyen! -
ett #151 A memóriakártyáról bootolós dolgot meg lehet oldani valahogy? Ha igen, miket rakjak rá az sms-en kívűl, hogy menjen is a cucc? -
ett #150 Szívesen. :) -
turando #149 Koszonom ett! -
ett #148 Szerintem legegyszerűbb, ha az sms oldaláról leszeded az isot, aztán kiírod. Ez is egy iso file, az alcohol progi saját formátuma. -
turando #147 sziasztok! en egy olyan rar-os mediaplayert talaltam a torrenten,amit kicsomagolva egy MDF es egy MDS file van. Errol tudtok valamit? -
ett #146 Átraktam memóriakártyára, megy is. Az lenne a legjobb, ha kártyáról lehetne valahogy bootolni, hogy bejőjjön kapásból a launchelf. Amit nem sikerült még, a hálózatot beállítani. Router van, de ps2 nem enged auto ip-t, csak fixet. Akkor viszont a routerben kell kikapcsolni a dhcp-t, de azt nem komálja a drága. -
lowdog #145 az a legtutibb, ha az sms-t a memoriakartyarol futtatod, es akkor maga melle menti a beallitasokat!
launchelf configot is le lehet menteni a memkartyara, ugy emelekszem a gyokerbe berakod onnan olvassa, de launchelf mauanlba le van irva...
-
ett #144 Úgy kezdődik a móka, hogy elindítja a launchelf progit, és kiírja a bal felső sarokban, hogy failed to load launchelf.cnf.Aztán megyek a settingsbe, hogy állítgassak ezt-azt, de amikor ok-t nyomok, kiírja, hogy failed to save launchelf.cnf. Miket pakoljak a memóriakártyára, hogy jó legyen a dolog? Maga az sms elindul a cd-ről is, csak jó lenne, ha be tudnám állítani, hogy gépről is tudjak filmet nézni. -
ett #143 Üdv a klubban!
Leszedtem az sms oldaláról az isot. El is indul remekül, csak a beállítást nem tudja elmenteni. Nyílván, mert cd-re nem lehet. Az a kérdésem, hogy mely fileokat másoljam fel a memóriakártyára? Biztos van valami configfile,amibe menti a beállításokat. -
lowdog #142 cdre v dvdre kiirod a ulaunchelf -et, es a filekat amiket a kartyara tennel
ulaunchelf-ben van file browser azzal tudsz masolni
chippelt gep kell hozza