341
Ps2 Vcd&Divx player help!
  • Banyapapa
    semmi baja nem lesz
  • red13
    Na ma még átnézek pár angol fórumot és ha nemtalálok megoldást hagyom a picsába. Semmi ötletem nincs már. Ez a usbd.irx semmit nem ér. Felrakom a memóriakártyára, de semmi. Az sms-el együtt kiírtam a dvd-re úgysem jó.
    ulaunchelf-el felrakom a smst a memóriakártyára, de nemsikerül onnan indítani csak simán bejön a Ps2 menüje.
  • S8DJ
    Ha kikapcsolom a chipet és felteszem a Free MCBoot-ot akkor nem lesz semmi baja a PS2-nek?
  • S8DJ
    a kingston-t nekem is felismeri
  • lowdog
    köszi, ismerem mindkettőt.

az ulaunchelf-et is inkább a psx-scene-ről szoktam tölteni, azért azt linkeltem.
  • lowdog
    nekem nem esett le hogy a corrupted data a browserben jelenik meg, azt hittem az ulaunchelf-ben látja, lévén arról volt screenshot
  • red13
    Kösz!
    Csak az a helyzet hogy már nemtudom mivel próbálkozak. Nem működik sehogysem. Biztos a pendrive a hibás, mert az mp3 lejátszót egyből felismeri vagyis látja rajta a cuccokat.
    Mindkét oldalt ismerem, de semmi újat nemtaláltam ami használható lenne.
  • PoisonChihuahua
    Neked meg ajánlom ezt az oldalt (már nem számolom hanyadszorra linkelem be.....):

ITT

Itt mindent megtalálsz, állandóan frissítik, a legtutibb oldalak között tartják számon.

Egyébként az SMS Player letöltésével meg a készítő hivatalos weboldalán kéne próbálkozni:

ITT
  • PoisonChihuahua
    A Corrupted Data ilyen esetben "normális" jelenség, nekem is az volt és mindenki másnak is. Azért írja ezt a PS2 Browser-je mert nem ismeri föl a memkarin lévő SMS mappát (vagy azt aminek elnevezted), illetve nem tartalmaz ikonfájlt. Komolyan mit vártál? Hogy a PS2 automatikusan felismeri és integet, hogy helló itt van a memkarin egy Ulaunchelf meg egy SMS Player? Ugyan már. Egyáltalán nem jelent hibás fájlt, csak ismétlem, nem ismeri föl a PS2 Browser-je. Attól az még vígan működni fog, de ha zavar, akkor a Ulaunchelf-fel készíthetsz ikont, ha az adott mappában R1-et nyomva kiválasztod a listából a New Dir-t, majd adsz neki egy nevet (ami a PS2 Browserjében a fejlécen sárgán jelenik meg), illetve adhatsz neki feliratot ami magán az ikonon (fekete négyzet) fog szerepelni.
  • red13
    Igen az eredeti.
    Úgyérted a PS2 memóriakáryta formázása? Akkor ugye letudok menteni mindent usb-én keresztül? És hogyan formázom a memóriakártyát?

4.16. Amit előbb Banyapapa adott meg a 284 hozzászólásában azt írtam ki. Sajna mégegyszer nemtudom, mert már nincs dvd-ém :( 3 cd-t dobtam ki a kukába meg 1 dvd-ét.
  • lowdog
    ja amúgy eredeti sony 8MB-os memóriakártya?

ulaunchelf legújabb?
    hxxp://psx-scene.com/forums/official-ulaunchelf-forums/37242-unofficial-launchelf.html
  • lowdog
    formázás?
  • red13
    Az a helyzet ha már csak létre hozok egy könyvtárat és nem rakok bele semmit akkor corrupted-et ír ki a memóriakárytán. Nemtudom mi a f@sz van, de már kezdek bedilizni. Próbálkozok.
  • lowdog
    jó irányba haladsz.

az MC0-n egy "SMS" könyvtárat kell csinálni, abban vannak az SMS konfigurációs fájljai.

abba kell tenni az USBD.IRX és USBM.IRX fájlokat

a corrupted data nem tudom mi lehet de nem jó jel, gondolom valamelyik mentésed hibás lehet.
  • red13
    Hát így sem megy. Dobtam egy képet, hoyg egyáltalán jól csináltam-e? Amúgy a memóriakártyán ilyne kis kék kockának kell lennie aminek a neve a corrupted data?
  • lowdog
    érdekes nekem mennek a kingston-ok, próbáltam 1 és 8 GB-osat is!
  • lowdog
    hát az úgy nemjó :)

ha csak a BOOT.ELF-et rakod rá az nem elég, kell hozzá SYSTEM.CNF (ami a BOOT.ELF-re mutat), és UDF/ISO módban kell írni

(én CD-vel még nem próbáltam)

SZErINTEm a kovetkezőt kéne csinálni:
    - egy DVD-t, amin SYSTEM.CNF+BOOT.ELf (boot.elf = ulaunchelf)
    - mellé a legújabb SMS (SMS Version% 2.8 (Rev.5).elf én ezt át szoktam nevezni pl sms28r5.elf)
    - mellé az USBD.IRX és az USBM.IRX fájlok az általad linkelt oldalról

ha a lemez megvan, elindul az ulaunchelf (screenshotot szerintem találsz google-ben hogy lásd hogy jó)

innen a következőket tudod megcsinálni:
    - PS2 memóriakártyára (mondjuk létre hozol egy könyvtárat: mc0:/sms) rámásolod az SMS-t, elindítod
    - menüben elmented a beállításokat
    - gépet újraindítod, ismét bejön az ulaunchelf
    - átmásolod a két USB fájlt az mc0:/sms könyvtárba (a PS2 memóriakártyára)
    - most indítod az SMSt
    - imádkozol hogy menjen a pendrive így :)

ha nem akarsz a lemezekkel baszakodni, és van egy üres memóriakártyád, akkor lehet jobb ha a freemcboot-tal kezdesz amiről a másik topikban olvashatsz!
  • Banyapapa
    ha USB-röl tudsz inditani ELF-t (mert ulauncher látja),ird ki ezt dvd-re.

Nekem ment,és másnak is itt.
    kingstone nekem se ment,van egy verbatim 4gb-s,az sima látja ps2,és sms-nél is müködik.
  • red13
    Egy cd-re kiírtam csak a boot.elf-et és elindítsa a ps2, de az a rész jön, hogy mitassa a memóriakártyákat és a cd-ét. nyomom a kört, de semmi. Vagy dvd-re kellett volna kiírni?
  • lowdog
    úgy írd ki a lemezre az ulaunchelf csomaból BOOT.ELF-et hogy azt indítsa a PS2.

ha elindult, nyomj egy kört a file browser-en, és ott meg tudod nézni a pendrive (mass:/) tartalmát, és akár a rajta lévő SMS-t is elindíthatod.

ez amúgy is kelleni fog a fájlmásoláshoz.

az általad linkelt oldalon azt javasolják, hogy szedd le az ott lévő csomagot, és a benne lévő USBD.IRX és USBM.IRX fájlokat másold a memóriakártyádon (ahová a játékmentések is kerülnek, NEM a pendrive) az SMS könyvtárba
  • red13
    Első kettő megvolt.
    Ezt az unlaunchelfet már olvastam a topikba, de nemigazán tudom, hogy mire gondolsz: nézzed meg a tartalmát. Mert leszedem az unlaunchot és ilyen fájlok vannak benne: launchelf, boot.elf, uncompressed BOOT.ELF, 1 Source mappa, meg jópár szöveges dokumentum. Bocs ha hülye vagyok, de egész nap ezzel szenvedtem és már kivagyok :D

Amúgy megoldás biztos van, mert egy csávó írta, hogy elsőnek leszedett egy korábbi verziót az sms-ből annál nemműködött egyáltalán, majd a legújabb verziót annl felismerte, de nem mutatott semmit. Tovább nemtudom, mert még annyira nemvágom az angolt. De itt van
  • lowdog
    próbáld meg
    - FAT32-re formázni
    - sima FAT-ra formázni
    - megnézni a pendrive tartalmát ulaunchelf-fel, hogy az viszi-e
  • red13
    Ok, azt megköszönném.

Amúgy ittzagyválnak valami usb problémáról, de nemnagyon értem.
  • PoisonChihuahua
    Apámnak van ilyen, majd elkérem tőle és kipróbálom.
  • PoisonChihuahua
    Helyes! Ne is nyugodj bele, mindig van valami megoldás. Van aki már itt föladná, azt legyintene, hogy szar az egész, de én azt mondom megéri bajlódni vele. Max veszel egy másik USB pen-t.... (Csak viccelek)
  • red13
    Ilyenem van
  • red13
    Az a helyzet hogy felismeri, mert rámegyek a start usb support és megjelenik fent a kis usb jel, majd rámegyek, de üres. Ha nem ismerné fel akkor nem jönne be a pen jel. De baja nemhiszem, hogy van mert egyik gépről a másikra tudom vinni az adatot a pendrivel.

Formázni meg próbáltam Fat és Fat32-es. Egyikel sem jó.
    Addig nem nyugszom amíg jó nem lesz.
  • PoisonChihuahua
    Pedig működnie kell, nekem fölismer mindent, PSP-t, Pen-t, MP3 Player-t. Szerintem a fájlrendszerrel van valami, de ez nem biztos. Próbáld formázni. Más ötletem nincs.
  • red13
    Raktam rá egy avit meg egy zeneszámot. Egyiket sem látja. Viszont mp3-on meg látja az összes zeneszámot meg képeket.
  • lowdog
    mi van rajta, amit látnia kellene az SMS-nek?
  • red13
    Na kiírtam a 2.8-as verziót. Már felismeri a pendriveot, de nem lát rajta semmit. Mp3 lejátszómat bedugtam a ps2-be, ezen meg látja a zenéket.

Valakinek van ötlete, hogy miért nem lát semmit a pendriveon a ps2? Kingstone 2gigás(az a zöldszínű) van. Tegnap vettem. A funkcióját betölti, mert ha gép rendesen felismeri. De mégis én csak ezért vettem, másra nem is használnám.
  • lowdog
    hat ezt most nem fogom leirni, de a topikban ha olvasgatsz az segit, pl a #237
  • red13
    Fat rendszerű. De most olvastam egy angol oldalon, hogy elvileg az újabb sms lejátszók támogatják csak a legtöbb usb portot. A régiekhez le kell szedni valamilyen USBD.IRX fájlt, de nemnagyon találok.

Ha más nem lesz leszedek egy új verziót, de azt nemtudom hogyan kell kiírni,mert én iso-ba szedtem le és ott ilyen fájlok vannak: Dummy.bin, System.cnf, Boot.elf. És ha leszedem a 2.8-as verziót akkor csak egy fájl van benne: SMS Version 2.8 (Rev.5).elf a többi nincs.
  • lowdog
    nekem is kingston van és megy.

milyen fájl rendszerű a pendrive? lehet hogy NTFS és azért nem jó?
  • red13
    Köszi!

Huh ez eég gáz, mert most vettem 2500-ért egy Kingstonet :(
    Amúgy felmegyek arra a kis pendrive jelre és kiírja, hogy reading media, de semmi nem jön be csak tölt.
  • lowdog
    van újabb.
    kontrasztot tudsz állíani a menüben vagy a tévéden.
    "jelenetet" csak akkor lehet lépni ha a filmben vannak jelenetek beállítva. egy avi-ban ilyen nem szokott lenni tehát tekerni lehet.

lehet hogy nem támogatja a pendrive-odat, próbálj meg egy másikat.
  • red13
    Na már megy minden. Sms 2.2 verziót ír a program. Ettől van újabb? Mert a kontarszt egy kicsit erős. Lehet vele jelenetet lépni?

bekapcsolom,hogy USB autostart, de semmi. Újra kell indítani vagy mit kell csinálni, hogy lássa a filmet az usb-n?
  • lowdog
    meg. nem egyből fog menni, hanem elindítod a programot aztán a filmet. nem, elég ha a pendrive-on van. Nem, nem muszáj.

az SMS-ben a device settings-ben lehet bekapcsolni az USB supportot.
  • red13
    Úgy megoldható, hogy a program mindig pendriveról fusson? Tehát ha rajta van a program és a film akkor egyből menjenek a filmek? Vagy muszály a kártyára másolni? Meg muszály egy dvd-re kiírni a programot?
    Ja és nekem a ps2 nemlátja a pendriveot. Hol kell beállítani a usb csatlakozót? 700004-es gépem van.
  • PoisonChihuahua
    ULaunchElf-fel. De ez már klasszikus.....