341
Ps2 Vcd&Divx player help!
-
lowdog #61 Egy kis segítség kéne:
az avikat Nero-val írom, UDF/ISO formátumba. Először DVD+RW -re, kipróbálom a gépen, ha jó, akkor DVD-R -re véglegesítem.
most vettem észre, hogy a DVD-R -eket nem olvassa be a számítógép, pedig a Windows XP már olvassa az UDF lemezeket (ráadásul a DVD+RW -n meg bejön az UDF)
próbáltam UDF drivert feltenni (roxio, nero), de nem segített. egyéb ötlet? (a ps2-n mind megy, egyébként) -
lowdog #60 lásd #46-os hozzászólás -
lowdog #59 LaunchELF letölthető, dokumentációval
[URL=#46}lásd #46 hsz[/URL] -
Horyk #58 Hali !
Kinek van usb drive-ja PS2-höz? -
Alien1024 #57 holvan ez a launch elf meg elmentéseket hol lehet törölni nemkm seholn nem sikerült
-
lowdog #56 Úgy biztos, hogy lehet csinálni, hogy a memóriakártyádról LaunchELF-el átrakod a save-eket USB-re, majd ha kell valami, akkor vissza a memóriakártyára. -
#55 ÉN nem hiszem,hogy lehet,de jó lenne. -
Alien1024 #54 az lene a kérdésem van 2usb hej a ps2 öben usb memoriát rá lehet rakni és arra elmenténé a savekat
-
lowdog #53 Ennek utanajarok, bar nem tudom 100%-ra hogy milyen chip van a gepben. -
lowdog #52 az MCloader-ben lehet azt valasztani, hogy memoriakartyarol fusson a Reality Player, ekkor lehet cserelni lemezt.
Illetve SMS-ben is, ha memoriakartyarol/usb-rol futtatod.
konyvtarak lehetnek, de sztem 2-3 szintnel ne legyen tobb, es csak 8+3-as fileneveket hasznalj -
Petya25 #51 lemet=lehet :) -
Petya25 #50 Miután elindítottam a Mediaplayer-t hogy tudok lemezt cserélni ,hogy azt fix beolvassa?Mik a kritériumai?Mappákban lemet a film vagy zene?Köszi a segítséget! -
#49 Nincs mit. :)
Az én csipem nem tud memkártyáról bootolni, de úgy tudom, hogy ezt valamilyen gombnyomással lehet elérni annál a csipnél, amelyik támogatja, s alapból mindig lemezről bootol. -
lowdog #48 már tegnap beregisztráltam oda, igaz, az SMS fórumot találtam ott meg, de leszedtem most az új LaunchELF-et is!
kösz még egyszer a segítséget! -
lowdog #47 köszönöm a részletes információt!
tegnap este kipróbáltam, és valóban ment a tekerés, néhány funkcióra sikerült rájönnöm a hagyományos, empirikus módszerrel :)
egy dolog van, amit nem próbáltam, az a felirat, ha jól sejtem, azt még nem kezeli.
sikerült összelőni a LaunchELF-el, kipróbáltam pár avi-t, amiket a RealityPlayer akadozva játszótt, és azok is tökéletesen futottak az SMS alatt!
már csak azt kell megoldani, hogy hogyan/honnan fussanak a dolgok :) azt tervezem, hogy a memóriakártyára kerül a BOOT könyvtárba a BOOT.ELF, remélem a chipem azt beolvassa, és USB-re pedig felrakom az SMS-t, így mindig a legújabb Revisiont könnyen rá tudom tölteni... Viszont, ha pl egy PS2 játékot rakok be, akkor is a memkártyáról bootolná a BOOT.ELF-et, ugye? ebben ha jól emlékszem van olyan funkció, hogy tovább "bootoljon" a meghajtóban lévő lemezről? -
#46 A #41-re sajna nincs ötletem, a Neroval tökéletesen kellene működnie...
A nem hivatalos LaunchELF újabb verzióit meg a www.ps2-scene.org fórumáról le lehet szedni, csak előtte regisztrálni kell. A fórumon belül PS2 Homebrew/Dev & Emu Scene > Official ULaunchELF Forums > unofficial LaunchELF topik első hozzászólása. -
#45 Na, a Rev 7-ben elvileg már bele lehet tekerni a filmbe a jobbra-balra gombokkal.
Meg még néhány funkció:
A program indításától számított 1 másodpercen belül:
select+R1: interlaced NTSC videomód
select+R2: interlaced PAL videomód
select+R1+négyzet: non-interlaced NTSC mód
select+R2+négyzet: non-interlaced PAL mód
Menüben:
fel, le, jobbra, balra, X, háromszög: navigálás a menüben és a fileok között
select+kör: a PS2 kikapcsolása
select+négyzet: beállítások mentése az mc0:/SMS könyvtárba (vagyis a memkártyára)
select+háromszög: kilépés a PS2 menüjébe
Lejátszás közben:
fel, le: hangerő szabályozása
jobbra, balra: tekerés (csak a legalább 3 másodperc távolságra lévő I-Frame-eket jeleníti meg, ismételt gomblenyomással még 3 másodperccel növeli az ugrást)
X: tekerés leállítása
select: pause
start: folytatás
háromszög: leállítás és vissza a menübe
Menüben és lejátszáskor:
select+R1: képernyőpozíció állítása jobbra
select+L1: képernyőpozíció állítása balra
select+R2: képernyőpozíció állítása lefelé
select+L1: képernyőpozíció állítása felfelé
-
lowdog #44 hahó!
egy 3.4-es verziójú LaunchELF-et találtam, japán leírással... közben láttam van két új revisionje a SMS-nek, úgyhogy azokat is leszedtem, remélem, holnap lesz időm kipróbálni. Az volna jó, ha az 1.5, és a PRO2 RealityPlayer és a SMS is rákerülne a lemezre, és a LaunchELF-fel választhatnék majd közülük, hogy melyiket indítsa a PS2.
a #41-re ha van ötleted, kérlek oszd meg velem!
kösz előre is :) -
lowdog #43 ha kitomoritetted, akkor a ps2/ -ből ezeket:
SYSTEM.CNF
ps2media.elf
csak eddig kellett volna legorgetni... -
Alien1024 #42 mediaplayer pro2 öböl mit kell rá másolni -
lowdog #41 mondjuk volt rajta 3,5 GB avi, viszont nem CDVDGEN-nel hanem Neroval csinaltam. ez lehet baj? -
#40 Érdekes. Lehet, hogy nem volt elég adat a lemezen, úgy hallottam, hogy ilyenkor nem biztos, hogy beolvassa a PS2. A CDVDGen pl. nem enged DVD-t csinálni 600000 szektor alatt (kb. 1.2GB), meg asszem, a CD-knél is van egy alsó határ. -
lowdog #39 egyelore nem sikerult, kiirta hogy PlayStation2 (elkezdte elinditani a lemezt), de utana disc error. a reality megy.
LaunchELF-nek utananezek, ez a pendrive-megoldas jo lehet.
a legjobb volna ha lehetne pendrive-t memoriakartyakent hasznalni. :) keves ez a 8MB... -
#38 sztem kikevereri stereoba......mert infoba is azt irja ki hogy 2channel ac3.... -
Petya25 #37 Hali!Egy rövid kérdésem lenne.Az 5.1 hangot 5.1-ként is játsza le vagy csak sztereóban?Köszi! -
#36 Igen, ennyi, ha lemezről akarod futtatni. Én USB flashdiskről indítottam LaunchELF-fel. -
lowdog #35 gondolom annyi, hogy a system.cnf-ben at kell irni a masik elf-re es kirakni lemezre? -
lowdog #34 ok, kosz az info-t, kiprobalom...
"Csip nélküli gépen valamilyen swap módszerrel vagy exploittal lehet progikat indítani."
akkor jo, azt hittem ez valami amit ez a program tud :) -
#33 Nemtom, én próbáltam lejátszani mediaplayerrel 688x400-as 1278 kbps XViD-et AC3 hanggal (DVDrip), de bármilyen beállítással akadozott (lowquality, 16bit). SMS-sel egyszer sem akadt meg, bár a mozgókép nem volt tökéletesen folyamatos, de élvezhető volt. Amúgy egyszerű használni, elég intuitív.
Csip nélküli gépen valamilyen swap módszerrel vagy exploittal lehet progikat indítani. -
lowdog #32 kar hogy nincs valami reszletesebb leiras, kiprobalnam.. mert abbol amit egyelore irtal, hogy tud, nem erdemes cserelni :)
"csip nélküli gépen"
hogy inditasz homebrew-t azon? -
lowdog #31 "egy lusta láma vagyok."
lattam... azert kell sokat olvasni hogy ne legyel :)
"Azért nincs harag ugye?"
persze, hogy nincs :)
"Most itt van még1X na puff neki"
ha majd erted hogy miert irtam amit irtam akkor ezt elfelejted :) -
#30 Van egy új próbálkozás, a Simple Media System. Egyelőre még fejlesztés alatt, néhány dolog még hiányzik belőle, pl. felirat, tekerés, de már most sokkal letisztultabb, mint a PS2Reality. Vinyóról és DVD-ről is képes lejátszani, csip nélküli gépen video-DVD-re adatként felírt .avi-kat is lejátssza. Érdemes kivárni az újabb verziókat.
-
#29 Na ez az MSN cím a legtisztább, majd kereslek.
Köszi előre is. -
#28 Lolvastam csak hát egy lusta láma vagyok.
Azért nincs harag ugye? Most itt van még1X na puff neki.
-
lowdog #27 te se vagy semmi ember... 20 hozzaszolassal lentebb a leiras hogy hogy kell, 6 hozzaszolassal lentebb pedig egy link az egyik media playerhez...
ha mondjuk lenne tobb szaz hozzaszolas a topikban es nem olvasod el megertem, de basszuss, 24 hozzaszolast csak el tudtal volna olvasni (es akkor lehet hogy nem is kell kerdezned)... -
#26 Letöltöd ezt
Aztán Neroval
UDF ISO lenezt irsz.
ráhúzod a lemezre a progit a fileit....lényeg hogy győkérkönytárba...
azt ráhuzod a DVD re filmeket mp3makat képeket...azt bedob ps2 azt onnan má menni fog
de itt keresehetsz [email protected] -
#25 Üdv.
én abszolút kezdő vagyok ebben a divXes témában. Egy SCPH50004esem van Silver Edition nemtom milyen chip van benne. minden játékot visz, de most,ár kedvet kaptam a DivX és Xvid lejátszásához is.
kérdésem: honnan lehet ilyen lejátszót letölteni és hogyan írjam meg a lemezt??
Kérlek titeket hogy a letöltésre vonatkozólag lehetőleg biggyeszetek ide egy linket ne kelljen keresgélnem.
hogy hogyan írjam meg arról is kéne egy részletes instruction, mert elég láma vagyok még ebben.
előre is 1000 kössz -
lowdog #24 50004 -
#23 Mijen ps2öd van?slim vagy a Régi?700004?? -
lowdog #22 :) jo neked, en meg nem talaltam meg a megfelelo kombinaciot, kiserletezgetek...