341
Ps2 Vcd&Divx player help!
  • lowdog
    Egy kis segítség kéne:
    az avikat Nero-val írom, UDF/ISO formátumba. Először DVD+RW -re, kipróbálom a gépen, ha jó, akkor DVD-R -re véglegesítem.
    most vettem észre, hogy a DVD-R -eket nem olvassa be a számítógép, pedig a Windows XP már olvassa az UDF lemezeket (ráadásul a DVD+RW -n meg bejön az UDF)

próbáltam UDF drivert feltenni (roxio, nero), de nem segített. egyéb ötlet? (a ps2-n mind megy, egyébként)
  • lowdog
    lásd #46-os hozzászólás
  • lowdog
    LaunchELF letölthető, dokumentációval
    [URL=#46}lásd #46 hsz[/URL]
  • Horyk
    Hali !

Kinek van usb drive-ja PS2-höz?
  • Alien1024
    holvan ez a launch elf meg elmentéseket hol lehet törölni nemkm seholn nem sikerült
  • lowdog
    Úgy biztos, hogy lehet csinálni, hogy a memóriakártyádról LaunchELF-el átrakod a save-eket USB-re, majd ha kell valami, akkor vissza a memóriakártyára.
  • pc killer
    ÉN nem hiszem,hogy lehet,de jó lenne.
  • Alien1024
    az lene a kérdésem van 2usb hej a ps2 öben usb memoriát rá lehet rakni és arra elmenténé a savekat
  • lowdog
    Ennek utanajarok, bar nem tudom 100%-ra hogy milyen chip van a gepben.
  • lowdog
    az MCloader-ben lehet azt valasztani, hogy memoriakartyarol fusson a Reality Player, ekkor lehet cserelni lemezt.
    Illetve SMS-ben is, ha memoriakartyarol/usb-rol futtatod.

konyvtarak lehetnek, de sztem 2-3 szintnel ne legyen tobb, es csak 8+3-as fileneveket hasznalj
  • Petya25
    lemet=lehet :)
  • Petya25
    Miután elindítottam a Mediaplayer-t hogy tudok lemezt cserélni ,hogy azt fix beolvassa?Mik a kritériumai?Mappákban lemet a film vagy zene?Köszi a segítséget!
  • Neme.
    Nincs mit. :)
    Az én csipem nem tud memkártyáról bootolni, de úgy tudom, hogy ezt valamilyen gombnyomással lehet elérni annál a csipnél, amelyik támogatja, s alapból mindig lemezről bootol.
  • lowdog
    már tegnap beregisztráltam oda, igaz, az SMS fórumot találtam ott meg, de leszedtem most az új LaunchELF-et is!

kösz még egyszer a segítséget!
  • lowdog
    köszönöm a részletes információt!

tegnap este kipróbáltam, és valóban ment a tekerés, néhány funkcióra sikerült rájönnöm a hagyományos, empirikus módszerrel :)

egy dolog van, amit nem próbáltam, az a felirat, ha jól sejtem, azt még nem kezeli.

sikerült összelőni a LaunchELF-el, kipróbáltam pár avi-t, amiket a RealityPlayer akadozva játszótt, és azok is tökéletesen futottak az SMS alatt!

már csak azt kell megoldani, hogy hogyan/honnan fussanak a dolgok :) azt tervezem, hogy a memóriakártyára kerül a BOOT könyvtárba a BOOT.ELF, remélem a chipem azt beolvassa, és USB-re pedig felrakom az SMS-t, így mindig a legújabb Revisiont könnyen rá tudom tölteni... Viszont, ha pl egy PS2 játékot rakok be, akkor is a memkártyáról bootolná a BOOT.ELF-et, ugye? ebben ha jól emlékszem van olyan funkció, hogy tovább "bootoljon" a meghajtóban lévő lemezről?
  • Neme.
    A #41-re sajna nincs ötletem, a Neroval tökéletesen kellene működnie...
    A nem hivatalos LaunchELF újabb verzióit meg a www.ps2-scene.org fórumáról le lehet szedni, csak előtte regisztrálni kell. A fórumon belül PS2 Homebrew/Dev & Emu Scene > Official ULaunchELF Forums > unofficial LaunchELF topik első hozzászólása.
  • Neme.
    Na, a Rev 7-ben elvileg már bele lehet tekerni a filmbe a jobbra-balra gombokkal.

Meg még néhány funkció:

A program indításától számított 1 másodpercen belül:

select+R1: interlaced NTSC videomód
    select+R2: interlaced PAL videomód
    select+R1+négyzet: non-interlaced NTSC mód
    select+R2+négyzet: non-interlaced PAL mód

Menüben:

fel, le, jobbra, balra, X, háromszög: navigálás a menüben és a fileok között
    select+kör: a PS2 kikapcsolása
    select+négyzet: beállítások mentése az mc0:/SMS könyvtárba (vagyis a memkártyára)
    select+háromszög: kilépés a PS2 menüjébe

Lejátszás közben:

fel, le: hangerő szabályozása
    jobbra, balra: tekerés (csak a legalább 3 másodperc távolságra lévő I-Frame-eket jeleníti meg, ismételt gomblenyomással még 3 másodperccel növeli az ugrást)
    X: tekerés leállítása
    select: pause
    start: folytatás
    háromszög: leállítás és vissza a menübe

Menüben és lejátszáskor:

select+R1: képernyőpozíció állítása jobbra
    select+L1: képernyőpozíció állítása balra
    select+R2: képernyőpozíció állítása lefelé
    select+L1: képernyőpozíció állítása felfelé

• lowdog
    hahó!

egy 3.4-es verziójú LaunchELF-et találtam, japán leírással... közben láttam van két új revisionje a SMS-nek, úgyhogy azokat is leszedtem, remélem, holnap lesz időm kipróbálni. Az volna jó, ha az 1.5, és a PRO2 RealityPlayer és a SMS is rákerülne a lemezre, és a LaunchELF-fel választhatnék majd közülük, hogy melyiket indítsa a PS2.
    a #41-re ha van ötleted, kérlek oszd meg velem!

kösz előre is :)
  • lowdog
    ha kitomoritetted, akkor a ps2/ -ből ezeket:
    SYSTEM.CNF
    ps2media.elf

csak eddig kellett volna legorgetni...
  • Alien1024
    mediaplayer pro2 öböl mit kell rá másolni
  • lowdog
    mondjuk volt rajta 3,5 GB avi, viszont nem CDVDGEN-nel hanem Neroval csinaltam. ez lehet baj?
  • Neme.
    Érdekes. Lehet, hogy nem volt elég adat a lemezen, úgy hallottam, hogy ilyenkor nem biztos, hogy beolvassa a PS2. A CDVDGen pl. nem enged DVD-t csinálni 600000 szektor alatt (kb. 1.2GB), meg asszem, a CD-knél is van egy alsó határ.
  • lowdog
    egyelore nem sikerult, kiirta hogy PlayStation2 (elkezdte elinditani a lemezt), de utana disc error. a reality megy.

LaunchELF-nek utananezek, ez a pendrive-megoldas jo lehet.
    a legjobb volna ha lehetne pendrive-t memoriakartyakent hasznalni. :) keves ez a 8MB...
  • kill3r22
    sztem kikevereri stereoba......mert infoba is azt irja ki hogy 2channel ac3....
  • Petya25
    Hali!Egy rövid kérdésem lenne.Az 5.1 hangot 5.1-ként is játsza le vagy csak sztereóban?Köszi!
  • Neme.
    Igen, ennyi, ha lemezről akarod futtatni. Én USB flashdiskről indítottam LaunchELF-fel.
  • lowdog
    gondolom annyi, hogy a system.cnf-ben at kell irni a masik elf-re es kirakni lemezre?
  • lowdog
    ok, kosz az info-t, kiprobalom...

"Csip nélküli gépen valamilyen swap módszerrel vagy exploittal lehet progikat indítani."
    akkor jo, azt hittem ez valami amit ez a program tud :)
  • Neme.
    Nemtom, én próbáltam lejátszani mediaplayerrel 688x400-as 1278 kbps XViD-et AC3 hanggal (DVDrip), de bármilyen beállítással akadozott (lowquality, 16bit). SMS-sel egyszer sem akadt meg, bár a mozgókép nem volt tökéletesen folyamatos, de élvezhető volt. Amúgy egyszerű használni, elég intuitív.
    Csip nélküli gépen valamilyen swap módszerrel vagy exploittal lehet progikat indítani.
  • lowdog
    kar hogy nincs valami reszletesebb leiras, kiprobalnam.. mert abbol amit egyelore irtal, hogy tud, nem erdemes cserelni :)

"csip nélküli gépen"
    hogy inditasz homebrew-t azon?
  • lowdog
    "egy lusta láma vagyok."
    lattam... azert kell sokat olvasni hogy ne legyel :)

"Azért nincs harag ugye?"
    persze, hogy nincs :)

"Most itt van még1X na puff neki"
    ha majd erted hogy miert irtam amit irtam akkor ezt elfelejted :)
  • Neme.
    Van egy új próbálkozás, a Simple Media System. Egyelőre még fejlesztés alatt, néhány dolog még hiányzik belőle, pl. felirat, tekerés, de már most sokkal letisztultabb, mint a PS2Reality. Vinyóról és DVD-ről is képes lejátszani, csip nélküli gépen video-DVD-re adatként felírt .avi-kat is lejátssza. Érdemes kivárni az újabb verziókat.
  • tyler82
    Na ez az MSN cím a legtisztább, majd kereslek.
    Köszi előre is.
  • tyler82
    Lolvastam csak hát egy lusta láma vagyok.

Azért nincs harag ugye? Most itt van még1X na puff neki.
  • lowdog
    te se vagy semmi ember... 20 hozzaszolassal lentebb a leiras hogy hogy kell, 6 hozzaszolassal lentebb pedig egy link az egyik media playerhez...

ha mondjuk lenne tobb szaz hozzaszolas a topikban es nem olvasod el megertem, de basszuss, 24 hozzaszolast csak el tudtal volna olvasni (es akkor lehet hogy nem is kell kerdezned)...
  • kill3r22
    Letöltöd ezt
    Aztán Neroval
    UDF ISO lenezt irsz.
    ráhúzod a lemezre a progit a fileit....lényeg hogy győkérkönytárba...
    azt ráhuzod a DVD re filmeket mp3makat képeket...azt bedob ps2 azt onnan má menni fog
    de itt keresehetsz [email protected]
  • tyler82
    Üdv.
    én abszolút kezdő vagyok ebben a divXes témában. Egy SCPH50004esem van Silver Edition nemtom milyen chip van benne. minden játékot visz, de most,ár kedvet kaptam a DivX és Xvid lejátszásához is.
    kérdésem: honnan lehet ilyen lejátszót letölteni és hogyan írjam meg a lemezt??
    Kérlek titeket hogy a letöltésre vonatkozólag lehetőleg biggyeszetek ide egy linket ne kelljen keresgélnem.
    hogy hogyan írjam meg arról is kéne egy részletes instruction, mert elég láma vagyok még ebben.

előre is 1000 kössz
  • lowdog
    50004
  • kill3r22
    Mijen ps2öd van?slim vagy a Régi?700004??
  • lowdog
    :) jo neked, en meg nem talaltam meg a megfelelo kombinaciot, kiserletezgetek...