Star Trek: Bridge Commander
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"At the end of this day, one shall stand, one shall fall\"
Elég érdekes, amikor rádtapad egy warbird a warpon át, és torpedózzátok egymást 😊 (phaserek ilyenkor nem mûködnek, csak pulse disruptorok, és torpedók, csakúgy, mint az in-system warpnál)
Vagyis: A Kronosnál indulsz Kurn hajójával. Veled van a Rotarran, és Gowron hajója a Bortas is, valamint 2 BOP még. Rádtámadnak Duras-ék, Lursa, BEtor stb.
Eközben a szomszédos szektorban a föderáció felépíti a Tachyon grid-et néhány hajóval (pl a USS Sutherland (Nebula) Dataval, az enterprise, meg még pár másik).
A Kronosnál zajlik a csata, amibe 1-2 perc után még néhány saját, és néhány ellenséges hajó is megérkezik.
Tegyük fel nyersz.
Nyomsz egy Fleet ordert, hogy follow me. Átwarpolsz a másik rendszerbe, és õk követnek téged 😊 Jól néz ki, lásd screenshot.
Na ha ügyes voltál, akkor még a Warbirdök lebuktatása (érkezése) elõtt csatlakozol a föderációs flottához, a megmaradt klingon hajóiddal. Elõször 2, majd 1-2 perccel késõbb 2 warbird jön elõ, õket kell legyõzni.
Arra kell vigyázni, hogy a missioncritical hajók a Bortas, és az Enterprise. Ha nem vigyázol a Bortas-ra a Kronosnál -> Mission Failed. Ha nem érsz oda idõben a másik szektorba, akkor a warbirdök rámennek az Enterprise-ra -> Mission Failed. (nem bir el 4 WB-vel egy Galaxy, egy Nebula, meg néhány kisebb-közepes support hajó, max az elsõ 2 érkezését vészelik át)
Na szal efféle érdekes dolgok várhatók.
Ja és csináltam bele egy olyen scriptet is, hogy redistribute shields. Ez újraelosztaná a shieldek erejét. Ha mûködne. De olyan jó, hogy valamiért még jól le is fagy 😄D Pedig nem lenne rossz.

Az utóbbi héten a következõ dolgokat csináltam:
Kiganéztam az egészet, és alapjaitól újra felépítettem a scriptrendszert, meg néhány új dolgot is megoldottam.
Ezzel a következõket értem el:
-ai bugok java része kiiktatva (még rengeteg hajónál kell az energy systemet átírni, ami marha idõigényes dolog)
-damage fx bugok java része kiiktatva
-új ablativ armor rendszer, ami közben nincs látható sérülése a hajónak
-in system warp, vész megfordulás, vésztranszporter, hajó elhagyása escape podokkal, önmegsemmisítés visszaszámlálással
-bõvebb flottairányítás: kövessetek, célpontomra lõjetek, mindenki állj, stb... (és ugyanezek specifikus célbavett hajónak is)
-lehetõség rá, hogy egyes fajoknak legyen pajzson áthatoló torpedója (ezt még meg is kell valósítani)
-lehetõség rá, hogy több phaser sorral rendelkezõ hajók egy másodlagos tüzelési móddal egy második célpontra is lõni tudjanak, avagy ugyanarra a célpontra 2 fézersorból (és nem úgy, mint a V5-ben pl a Galaxy Uprated, hogy minden phasere lõ ami cél felé van)
- ütközési útvonalra lehet vezényelni a hajót (addig próbál ütközési pályán maradni, amíg all stop-ot nem nyomsz, vagy nem ütközik ténylegesen)
-mp3-akat lehet betenni a gamebe, amit a HUD-on lévõ mp3 lejátszó vezérel (lol)
-ja és ami a legjobb: új missionbuilder rendszer, sokkal részletesebben meg lehet tervezni már missionöket 😊 (köv hsz-ben bemutatok egyet)
Ezenkívül kész vagyok a teljes kligon arzenállal, és beállításukkal, szal elég jól lehet használni már õket is 😊
Néhány újratextúrázás, modellcsere, fegyverrendszer módosítás...
Magyarul a subsystemek hp-ját növelem. De ettõl nem fog ablativ armornak tûnni a dolog.
Bár már gondolkodtam rajta, hogy igy módosítom (tehát vissza eredetire), mert a grafikai bugot se tudom kiküszöbölni, vagyis hogy a fél hajó hiányzik már, holott csak az armor lett lelõve róla...
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
-
Amúgy most több frissítést is sikerült eszközölnöm az AI-n, szal a következõ release-ben azért látható javulás várható.
Ezenkívül új hajók, és új funkciók is lesznek benne. Meg persze a balance további javítgatásai.
amhogí látszik még az elején van a csata és a százalékokat és húztam túl
Amúgy a reinstall szinte ziher hogy nem segít, mivel ha file probléma lenne, akkor egyátalán nem menne a mod (erõsen függnek a komponensei egymástól). Tehát nem lehet olyan, hogy valami kimaradt, vagy sérült.
Vagy pl a D'Tai-nál volt az a gond, hogy a pulse disruptor rendszernek el volt irva a power drainje, és túl sokat fogyasztott. Ezért alig lõtt vele...
Persze, egetrengetõ változás nem várható, de az AI azért látványosan jobban viselkedik miután rendberaktam.
Ezenkívül mondhatnátok ötleteket missionokra is. Tehát olyan scenariok, amiket érdemes lenne megvalósítani a startrekbõl, vagy csak úgy. Hajók, állomások, felállások, helyszínek, stb...
Most pl már alakul a TNG:The Defector részbõl az a jelenet, amikor az enterprise-D hirtelen 2 warbird társaságába kerül, aztán mikor már elbíznák magukat a romulánok, megjelenik 3 klingon D'Tai BoP is 😊

Rájöttem, hogy részben mi okozza az AI relatív bénaságát.
Ez pedig a power rendszer bugja egyes hajókon (némi AI string bugokkal megspékelve.)
Ennek kiküszöbölése folyamatban, de ti is segíthettek benne.
Konkrétan annyit kellene csekkolnotok, hogy az egyes hajóknál, ha minden rendszert 100%-on hagytok, akkor a power csík beleér e sárga, vagy piros mezõbe. No és ezt kéne jelezni nekem, hogy melyik hajónál hogyan fest a téma, én meg szép sorban kiiktatom a gondokat.
Néhány hajónál már megoldottam, és sokat javult a viselkedésük. Kevésbé voltak passzívak.
Amúgy van klingon fighter, meg klingon dtai bop is 😊 (a kicsi meg a nagy madár) Jóak lettek. Rengeteget dolgoztam a klingon hajók kiegyensúlyozásán is, szal mostmár méltó ellenfelek a megfelelõ hajóknak (fõleg ha az AI-t nem nézzük...lol).
A legjobb amit most csináltam, az egy fighteres mission 😊 Föderációs meg klingon meg kazon fighterek mennek benne. Tudom hogy nem túl életszerû, de hatalmas fun 😊 Kazonraider, K'Pak, danube, peregrine, maquis raider... Ezekkel a hajókkal pl igen jól mûködik az AI, szal egész izzasztó mission lett.

Egyelõre csak azzal voltam eddig elfoglalva, hogy megtaláljam miért nem csinál semmti az AI a kazonraider-nél. De csak nem jövök rá...
Az egyik ok a fézerek, a másik meg az, hogy a modell kifejezetten szép. Nagyon tetszik 😊
Amúgy viszont, ha van olyan rendszere a hajónak, aminek kevesebb Hp-je van mint a torpedó által bevitt max sebzés, akkor az armor ellenére is kiütheti azt a rendszert.
Az AA ugyanis úgy mûködik a modban, hogy be van scriptelve, hogy amíg az armor hp-je el nem fogy, addig bármi más rendszer sérülése azonnal javítódjon meg. Ha viszont a torpedó kiütött egy rendszert 1 találatra, akkor nem tud már visszajavítódni. De ez a defiantál is csak kisebb rendszerekkel, pl egy-egy pulse disruptorral, vagy tractor emitterrel fordulhat elõ - amíg le nem megy az AA.