18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#1136 Egyéb megoldás? -
Borg #1135 Az egyik legelterjedtebb módszer, hogy lehűtik a kártyát, ettől törős lesz a hűtőzsenya, és le tudod pattintani róla a hűtőbordát, mondjuk egy telefonkártyát aládugva és lefeszegetve...
De valahogy nem hajlok eme megoldás felé.. ki tudja minek árt még a hűtés.. állitólag kb 10percre be kell tenni a mélyhűtőbe.. -
#1134 Hol találhatók azok a módszerek? -
Borg #1133 Hát arra vannak módszerek, de nekem egyik sem nyerte meg a tetszésem eddig.
Per speciel (mint következő termék:) éppen egy feltétet tervezek, amit a fan helyére rögzitve lehet felfogatni az eredeti bordára, kiegészitve azt egy nagyobb bordával. Vagy réz vagy alu. És erre pedig vagy 8CM vagy normál 4centis fan lesz rögzithetö, részleteket még nemtok, de a héten előállok valami tervvel:) (másrészt tervezek egy 5.25" winyóbeépitőkeretet is, ami rézből lesz, és egyben hűti is azt... megint rámjött az alkothatnék, majd meglátjuk mi megy sorozatba belőlük:) -
#1132 Nagyon meleg a GPU hűtő, ezért eldöntöttem, hogy felteszek rá egy hatékonyabbat. Van valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehet biztonságosan leszedni a kártyáról a bordát? -
#1131 Látom ellátogattál a rage3d.com-ra -
Borg #1130 Na
feltettem radeonator 2.0b1-et, simán megy minden eddig supported funkció benne. rage3dtweaket le is gyalultam gyorsan...
kis info:
UNITECH (RV250 chip):
OPTMIUS R9000PRO: 275/275 128MB only
OPTIMUS R9000LE: 220/220 64-128MB
"The Pro version also comes equipped with ViVo functionality."!!! -
#1129 Nagyon egyszerû, simán rá jössz hogy megy. Ha mégsem, dobj egy mail-t, és segítek.
Boot folppy azért legyen a kezed ügyében -
netrunner #1128 Köszi a biost, ma este majd kipróbálom.
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a "flashbios" progi használatához van valamilyen útmutató? Vagy ha "-?" paramétert beütök neki akkor kiírja a használati módját? -
#1127 a Borg féle bordák vannak rajta, CoolerMaster zsírral. De néha van egy két artifact, ha a GPU 280 fölött van, ezért inkább 295/310-en mennek. -
zero_cool51 #1125 nekem kéne seggítség: Van 1 gép:
Athlon XP 2100 (1700 Mhz körül)
512MB DDR 333mhz Ram (vagy 768 nem biztos még)
na most: Gef4, vagy R8500? Melyik bírja a hőt jobban? És milyen a kártyák Képe 17"os TFT moncsin? véleményeket várok -
netrunner #1124 o.k., várom a biost.
És köszi. -
vrob98 #1123 Nem. A Bios lasitott 8500ak memoriaja 240-250en megall, 320 az mar igencsak a vege a memoriadnak. -
#1122 @netrunner! Én elküldöm neked azt a bios-t ami többünknek is bevált. Ne kisérletezz a letöltött bios-okkal, az elején én is próbálkoztam vsz. azzal a csomaggal, amit Te is letöltöttél, és volt hogy nem indult a gép, mert a bios nem volt jó. Ha haza értem a melóbó, akkor átküldöm.
Crazyn! minden esély megvan rá.
Most én kérdeznék tõled (Crazyn)! Van valamilyen hûtés a ramokon, hogy 320-on tudod hajtani? Nem forrósodik nagyon? -
netrunner #1121 Borg, vagy akárki, aki retail bios égetett, meg tudná mondani nekem, mi volt a bios száma?
Csak azért kérdem mert amit letöltöttem flashromot ahhoz mellékeltek vagy 8 félét...
nekem most a 113-85704-104 van fönn (ez az alap a kártyámnak). -
#1120 Az eredetileg 250/275-ös kártyám 290/320-on stabil. Másik bios besütésével lehet, hogy tovább is bírná? -
#1118 Kicsit elnéztem a hozzászólásodat, 18 órának 18.-a helyett , hja aki nagyon várja ... -
Anee #1116 14-e van még négy nap.....hol jelentették volna be?:-) -
#1115 Na most már bejelentették? Még mindig semmi -
Anee #1114 18.-ára mondják:-) -
Borg #1112 PS: olvassátok el a the inqirer cikkét, majd a PCWORLD "enyhe félreforditását", és röhögjetek jókat -
Borg #1111 Ennek semmi megerősitése nincs sehol a neten. Még a pcworld által forrásként megjelölt the inquirer-en is csak találgatás SPEKULÁCIÓ amit odairtak. Szó sincs sehol arról, hogy megjelent.
Ez megint csak egy buzgómócsing szerkesztő műve, semmiféle bemutatásról nincs szó még, noha voltak hirek hogy ma jelenik meg.. -
Callisto #1110 ATI bemutatta a Radeon 9700-at! -
vrob98 #1109 kinek mi tetszik.... -
#1107 Ok! -
Borg #1106 Én még nem néztem személy szerint..majd holnap... -
#1105 Akkor ez nekem miért nem megy?
Ha beálítok valamit, és kilépek, majd vissza a Radeonatorba, akkor visszaállítja az alap beállításait. -
Borg #1104 Ok, tedd azt:)
Egyébként a cwx oldalam most nem megy, de nemsokára újra jó lesz. (egy buzi hacker -aki azóta még nem tudott lábraállni- tönkretette a szervert egy hete)
Radeonator 2.0 beta 1!!!!
Elvileg minden működik benne, és full support for catalyst drivers!
http://users.skynet.be/bk265512/Downloads/Radeonator_2.0_Beta_1.exe -
netrunner #1103 akkor majd lehet rendelek tőled néhányat. :) -
Borg #1102 orig BIOS +fasza ramhűtés -
netrunner #1101 Borg, te hogy lehet hogy idáig fel tudtad húzni?
Grafitoztál, vagy csak az orig biost írtad be? -
Borg #1100 Nos, felraktam az új drivert... egyelöre nemtom mit mondjak róla.
Szokásos 306/306on elinditom 3Dmarkot, 4-5 game teszt után kifagy. Semmi artifact vagy ilyesmi, kimerevedik a kép, majd kb 10-15s mulva resetel a gép.
Nos, teszteltem párszor, mindig eljáccotta. Hol nature, hol már a dragon tesztnél.
Viszont gondoltam rá, hogy ma a szokásosnál is melegebb van, igy (hátha melegszik) visszavettem 275/306-ra. Simán megy a teszt. Ezekszerint a GPU nem birja a hőt a mai melegben már 306on. Ramnak semmi baja, figyel a profi:) hűtés rajta:)
Így, 290/290es tesztet is nyomattam, hogy az előző (7678as) 3Dmark teszttel összevethessem. Eredmény: 7640.
GTA3mat néztem, semmi változás, FPSek ugyanannyik stb..
Viszont.
Gondoltam szakitok ezzel a hányás r3dtweakkel, legalább a refresh rate beállitás erejéig, és letöltöttem jól, a RefreshForce nevű proggit.
Indul, király, beállitom a refresheket, nagyon pozitiv, én irhatom oda mennyin akarom. Apply becsuk. CS indit, ablakban jelenik meg. Ja, elveszett az 1024es felbontás a "tudom" kategóriából, a 640, és a 800x600al együtt. Sehogy sem tudtam visszahozni, igy RF gyalu, monitor INF ujra feltesz, és r3dtweakkel beállit->fasza. Szal RefreshForce VBT.
Jah, egyébként radeon driver installal semmi gond nem volt, uninstall, regclean, filetörlögetés, rebút, aztán ujdriver,rebút,újcontrolpanel,rebút ->megy. (többé kevésbé..)
Csak azt sajnálom hogy az elözö (6094) driverrel ma nem teszteltem le, hogy most tényleg a meleg miatt fagy e, vagy az új driver miatt. Mert amikor fagyi után újraindul az XP, ilyent tol az arcomba:
-
Borg #1099 http://www.fileconnect.net/modules.php?name=News&file=article&sid=944
Új ATI Radeon Driver leaked 6.13.10.6118! Egyelöre csak XP! -
Borg #1098 Jó ok, akkor ez megoldott.
Akkor már csak 1 kérdés maradt, mi a francnak tesznek a gigabyte kártyákra +RAMDACot?:) -
#1097 ... egyébként mintha a Rage3D-n hablagyoltak volna valamit arról hogy a DVI ramdac-ja foglalkozik a TV kimenettel.
Hát én nem tudom!? -
Anee #1096 Én próbáltam hogy moncsi+tv együtt de a monitor ment szépen 85Hz-en míg a Tv 60Hz-en
persez ugyanaz a kép volt -
#1095 Ha a Theatre chip állítja elõ a jelet, akkor nem szükséges ... szerintem -
Borg #1094 Ez igaz, de ha közös RAMDACot használ a VGA-val, akkor tv-s megjelenitésnél a monitort is vissza kéne rakja a TVvel együtt 60Hzre (amennyiben a TV ennyit követel meg)...
? -
#1093 Állítja az magának; ha beállítod hogy milyen színrendszert használsz, akkor az automatikusan adja a hozzátartozó képfrissítési frekit is.
ARDEN
A biost elküldtem. -
Anee #1092 Van egy ATi Rage Theatre chip a kártyán-az első rédonokon is ez van- az foglalkozik a tv képpel..
Nekem nem lehetett állítani a tv frekvenciáját mert minden tv-nk 60Hz-es
de az mért nem elég?