18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Borg
    Én nem használtam soha a TVOUTot (lévén a TVm kisebb mint a monitorom), a kérdés csupán elméleti volt.
    Adott tehát 2 RAMDAC elvileg.
    1. 400Mhz a VGA-nak (monitornak)
    2. 240Mhz a DVI-nek
    3. És akkor most adott tehát egy a TVOUTnak is? hogy azon is lehessen külön állitani a Hz-et?

Csakmert a "2nd RAMDAC" meglétét eddig egyedül a gigabyte kártyáin láttam, még az eredeti ATI kártyákon sem láttam utalást erre..
  • Borg
    Kérdezd MIQt:)

Amúgy had legyen már nekem is egy kérdésem.
    Ugyebár van egy jókis TVOUT a radeonon. Amihez azonban tudomásom szerint nincs a kártyán 2. RAMDAC.
    Mert ugye 2.RAMDAC csak a DVI kimenetez van integrálva a GPUba (240Mhz)...

Most akkor kérdem én, nem lehet a TVn megjelenő képfrissitést a VGA képfrissitésétől függetlenül állitani? Vagy ez hogy van megoldva?

Eredeti ATIról legyen szó, mivel más tipusokon lehet 2. ramdac, mint pl a gigabyteokon is van...
  • Borg
    Na kko lehet nemjol emlékezem, mert 2 szám van ráirva, egy SN és a PN.
    na, valamelyik alapjá lehet beazonosiani.
    Amúgy a PN nekem is ugyanaz mint a tieden.
    Egyébként a vége szerintem 320 felett van a ramnak, de addig biztos nem hajtom ki, mert minek, szétfingani sem akarom. 275ön is elég a teljesitménye. Csak drivereket adjanak ki szaporán...
  • MiQ
    Qrva nehéz így menet közben megnézni a P/N-t, de nem lehetetlen.
    Az enyimen ez van: P/N.1028571500
  • MiQ
    Van abban még tartalék kakaó (310-ig biztosan)!
    Az enyém még a P/N szám alapján is Built by ATI; persze ha hinni lehet a P/N számnak.
  • Borg
    Nagy tévedés!
    Én nem azt mondtam, hogy nem az ATI épitette, hanem hogy nem eredeti ati kiadás.
    Ezeket a kártyákat (mint az enyém is ) amik még sima zöld nyákra, és standard ATIféle ramokkal stb vannak szerelve, valóban az ATI épitette, de egyéb gyártók adták ki mint OEM terméket. Ezek a kártyák voltak az AIB gyártóknak kiadott mintapéldányok szerintem. EGész addig ezeket nyomta ki pl a sapphire amig a saját készitésü kártyái el nem kezdtek potyogni a szalagról.
    Így ma már bazinagy szerencse kell hogy ilyen eredeti ATI- szerű kártyát kifogjon az ember, dobozon kivül.
    Szóval aki ma betér egy boltba, aligha talál ilyent. Vagy PowerMagic, vagy sapphire, vagy egyéb, vagy éppen eredeti dobozolt ati. De semmiképp sem zacsis.

Inquisitor egyébként az enyémben is 1002 IDjű BIOS volt, és van (mert ez az ATI), ettől még P/N alapján sapphiretech adta ki, az ATItól fehér kartonban kapott kártyát. Legalábbis a sapphire tech support szerint.
    Azonban ez a BIOS korántsem ATI, mert a sapphiret (szvsz) igy kötelezte az ATI a downclockolásra, hogy ne érhesse utól az "eredeti" boxos ati kártyákat. BIOSt sütött bele a sapphire, amitöl nem lehetett tuningolni. Az én példányom is 230as volt, és max 252ig ment tuningal. Aztán flash bele másik eredeti ATI bios, és már 306on is megy, feljebb meg nem próbáltam..
    Szal BIOS id alapján nem egyértelmű az azonositás.
  • MiQ
    Márpedig az enyim tuti ATI gyárban készült, ATI nyákra, ATI stb.; vagy qrva nagy hamisítvány, mert az összes azonosítójegy Built by ATI kártyára utal, és 64 MB-s LELE.
  • pilóta
    Hát hogy bemegy rajta a videojel meg kijön rajta avideojel :))
    Viccet félretéve: Tudod nézni a TV-n a számítógéped jelét, meg tudod nézni a monitoron a csillagok háborúját videómagnóról...
  • Borg
    Hát az semmiképp nem mehet többet szerintem MAX 270 Mhz-nél..
  • Borg
    nem, max a ramokra irt (pl -33) ns értékekből tudsz egy elméleti maximumot meghatározni.. a 3.6ns ramok elméleti határa 279Mhz-nél van, a gyakorlati meg valahol 325nél, ha elég áramot, és hűtést kap.

Egyébként eredeti CSAK dobozban van.(mint az a topic alcimében is látható). Amúgy szerintem ha a számlára (mert ugye neked van róla) azt irták hogy ati radeon 8500 abba még belekötözködhetnek, max ha ráirták hogy hány Mhz-es, tehát oda van irva hogy 250 és neked 230 lett, akkor köthetsz beléjük csak.
    Ezért ajánlottam már minden vásárlóna a topik elején valahol, hogy vételkor irassák rá a számlára, hogy a bolt szerint milyen..
  • Borg
    Az ATInakhiába ir levelet, ugyanis eredeti ATI csak a következő 3 tipusból van:
    LE 128MB 250/250
    128MB 275/275
    64MB 275/275
    Ezek dobozolak, Built by ATik, és mással nem is foglalkozik az techsupport. Hidd el, irtam nekik párszor én is. Sajnos mint irtam nincs mód hivatalos forrást keriteni, hogy az LE mennyin kell menjen, hacsak nem BBA ÉS DOBOZOS 128MEGÁS ATI.
  • Borg
    azt szivtad. Nekem is 230asat adtak 250esként, és mivel NINCS róla hivaalos álláspontja az ATInak, ezért nem veszik vissza :(
    Viszont szerencse a szerencsétlenségben, hogy simán tuningolom jelenleg éppen 306/306on...
  • Laalee
    ez eleg nehez lesz, talan irj az ati nak egy levelet hogy erösítsek meg neked, es evvel valszeg tudsz majd hivatkozni.
  • Laalee
    lele 230 asszem az le 250
  • MiQ
    Ja! Ez az a bizonyos ...1700!
    www.listan.de; persze ha tudsz olcsóbbat csak jelezd!
  • Crazyn
    Gőzöm sincs, milyen kártya. Annyit tudok, hogy Built by ATI, OEM és alapból ment 250/275-ön. De ezt már #1015-körül megbeszéltük. Amúgy én voltam az egyik, akit érdekelt a ragasztó. Honnan rendeled? A Rascom-tól vagy az EV-WEB Powerstore-ból?
  • Borg
    Engem érdekelt volna, de mivel a csipeszes megoldásom bevált tökéletesen, ezért már nem téma:)
  • MiQ
    Itt érdekelt valakit az Arctic Silver ragasztó?

Sajnos külföldi online shopban találtam, de az egyik német bolt elküldi ide is. Max 6500 Ft-ban lesz ez nekem.
  • MiQ
    Milyen kártyád van, LELE?
  • MiQ
    3.3 ns --> 600 MHz DDR!
  • Crazyn
    Ha a kártya Hynix memóriáira az van írva, hogy HY5DV641622AT-33, akkor azok hány ns-esmemóriák?
  • Borg
    Sokkal jobb procid van mellé te isten barma vedd már észre! csak azért ad 1000rel többet..

Egyébként tessék fent elolvasni a topic cimét, és most már befejezni a(z értelmetlen) rivalizálást itt.
  • Ams
    pc?
  • MiQ
    Még egy sztori a TI4200-ról aztán elfelejtem, mert ez a topic a RADEON 8500-ról szól R8500 tulajoknak.

A haverom felhúzá annak kártyáját 3xx/6xx-re (pontos adatokat elfelejtettem, mert nem negyon érdekelt a dolog), lehuttatá a codex 3Dmark2001, örül mint majom annak farkának, hogy az Õ videokártyája stabil, mint a piramisok. Midõn elkezdé jáccani UT2003-at jöve ama fagyos halál windózára (kékhalál).
    Vajh miért történt mindez?

Mert míg a 3Dmark2001 csak 1-2 teszt erejéig fingatja a VIDprocesszor minden részét, addig az UT2003 alatt mindvégig használva vannak mind a pixelshader egységek, mind a dual vertex shader is, tehát a tuningolt GF elõbb válik instabillá.

... hmmmm, jó kis mese kerekedett itt.
  • MiQ
  • Ams
    itt 1 elégedetlen felhasználó! :-)
  • Ams
    :-))
  • Ams
    lényeg:2001SE-ben mindig 1 ezressel több .-ot ad!
  • Balko
    Nekem egy Radeon 8500-am van ami gyárilag megy 275/275 és nagyon meg vagyok elégedve vele!
  • MiQ
    Erre már válaszoltam lentebb, így erre ne térjünk ki újra. Ha érdekel olvass vissza.
  • MiQ
    Elnézést kérek a normális NV tulajoktól, a lenti hozzászólás CSAK SIR AMS-nek szól.
  • Ams
    a madonion.com-on ősszehasonlítottam! és te szerinted is "az igazság oda át van"!
  • MiQ
    Na mi van? Ide tévedt egy „sz@rfaszú” GF drukker?
    Természetesen úgy jártatja a lepcsest, hogy nem is látott még radírt!

Figyusz Sir AMS elõbb próbáld ki azonos rendszerben mind kettõt, aztán kritizáld a radírt. Ha nem hallottad volna van egy teszt, akit KYRO kártyákra írtak (tudod, mint azok a tesztek amiket NV-re optimalizáltak; 3Dmark XX-ek, CodeCreatures, stb.) azon bizony az általad istenített NVIDIA zászlóshajója is elvérzett mint a szar. Tehát egy kártya értékét ne próbáld meg ilyen progik, meg különbözõ rendszerekben elért pontszámok alapján lemérni.
  • Ams
    ezek nem érvek!
  • Borg
    add ide, és kidobom én neked..

ui: már csak azért is bent hagyom eme 2 nem ideillő hozzászólást, hogy mindenki tanuljon belőle... nvidióta,ahelyett hogy matekra járt volna...
  • Ams
    dobjátok ki ezt a f*st!
  • Ams
    nekem amd xp 1700+(1470-en) inno ti4200:9400-at ad szóval, láma vagy! :)
  • MiQ
    Pontosan erre gondoltam. De augusztusban majd kézzelfoghatóbb bizonyíték is lesz. Ezt majd a TI4200 topicba kell benyomni
  • Borg
    Nekem 306/306on, 1133as P3 server procival csinál 7819-et.
    Igaz, hogy a proci az 1.3as TB, és az 1.7es P4 szintjén teljesit, jokis 512 cachel, de azért 1600+XPvel nem konkurál:)
    Szóval ennyit a dzsunka ti4200ról:)
  • MiQ
    ... persze a „radír” is 300/600, vagy többön fog futni ...