106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Lantee #63678 "There is Something About Mary" - örök klasszikus -
Jajj, és ha már, mondjatok nekem kérlek jó vígjátékokat.
Dumb és dumbertől az Apádra ütök-ig típusúakat. : D -
Pff, "teljesen felesleges volt megcsinálni ezt a filmet, max a fanoknak".
Árad a tömény értelem a mondataidból. Pár mondatban annyi baromságot hoztál össze, amit másoknak oldalakon át sikerül csak.
Ehhez csak annyit fűznék, hogy nem véletlenül kapja a jó kritikákat, de biztos Te mindenkinél jobban értesz hozzá és látod ezt, én barátommal néztem, aki kifejezetten rühelli az x-men témát, plusz a hasonló kategóriájú képregény adaptáció vagy szuperhős filmeket, de az X-men First Class kifejezetten tetszett neki, persze mondta, hogy ettől még nem lesz a kedvence, de elismerte, hogy jó film.
Nálam mondjuk 8-9/10 simán, de én alapból szeretem a sorozatot, ezért az ellentábor ízlésével nem tudok szólni, de azért kicsit átestél a ló túloldalára a jellemzésekkel, az egy dolog , hogy Neked nem tetszett, de akkor ne írj róla objektíven.
Másnaposok 2
2/10
és akkor le is írtam, hányzsor nevettem fel halkan a filmen. Szomorú vagyok, hogy 2011-ben sokan ezt nevezik jó vígjátéknak, igencsak alábbhagytak az igények. Szerintem nem szórakoztató egyáltalán, és hgoy volt pofájuk teljesen ugyanazt a sztorit elénk rakni ezer pénzé. Egyszer végignéztem (moziban kénytelen az ember : D, mivel nem adták a Karib tengert eredeti nyelven), nem azt mondom, de egyáltalán nem voltam oda érte. -
Csaba007 #63675 Take me home tonight(2011)
Nem volt rossz,egy egyszer nézős vígjáték.Volt pár jó poén benne,de igazából semmi extra.Nem bántam meg,egynek elment,bár tetszett a mondanivalója.Valami,hogy használd ki a lehetőségeket és csapj le mindenre.
6/10
X-men:Elsők
Hozzáteszem sosem szeretettem az x-men trilógiát,valahogy unalmasnak találtam,egyáltalán nem keltette fel ez sem az érdeklődésemet.Ez sem tetszett,tudom előzmény film,de akció alig volt benne,az is csak a végén.A történetet meg hát szerintem mindenki tudja,így semmi meglepetést sem hozott.Egyszerűen untam.Nem is értem a jó kritikákat,és ráadásul lesz folytatása is,nah egyre jobb.A szereplők viszont jól játszottak,de még így is Logan cameoja volt a legjobb.Teljesen felesleges volt megcsinálni ezt a filmet,max a fanoknak.
5/10 -
Hanna
Pár lopott ötlet ebből-abból (többek között Leon, Kill-Bill), de alapvetően tetszett, mégis valahogy gyengének találtam magyarázatokban, valamint volt egy halom jelenet, de egyik se volt kerek, viszont sok : D Lehet, ha két órára kihúzzák, és pár fölösleges részt kiszednek, a lényegesebbeket pedig jobban meghúzzák, akkor felfelé kerekedne a szám, de így
6/10 -
viizo #63673 A Tetovált Lány (2009)
Miután több ismerős is ajánlotta, hogy hiperszupercsudajó, és mivel nagy ívben dübörög az amerikai remake PR-ja, betöltöttem a playlistbe.
Az első 5 perc után kénytelen voltam váltani a szinkronról az eredeti svédre, mert rettenetesen rossz magyar hangokat válogattak a szereplőknek. A svéd eredeti hangsáv mindjárt nagy megkönnyebbülés volt, bármennyire is szokatlan a fülnek.
A történet jó, bár lassan csordogál, egyedül a végére gyorsul fel egy picit. Viszont végig az volt az érzésem, a nagy hype kizárólag annak köszönhető, hogy 'a vakok között a félszemű a király' - azaz a sok hollywoodból áradó szemét között egy, a közepesnél kicsit jobb filmet láthat a nagyérdemű. A svéd színészek mindenesetre kihozzák a maximumot a szerepükből, beleéléssel és jól játszanak.
Nem varázsolt el teljes mértékben a film, de jó iparosmunkának tartom - annyira mindenképp, hogy érdekeljen a folytatás.
10/6 -
Rango
rohadt jo kis animácio, zene, karakterek minden a helyén volt.. a félelem és reszketés las vegasban utalások nagyom voltak :D
9/10 -
Most megnéztem az elejétől, pont most hagytam abba. Hát ez a film tényleg nagyon jó lett. Nicolas Cage nagyot alakított. Az a fordulat a végén...
10/10 -
Az a film nekem is nagyon tetszett, én is a felétől néztem még régebben.:) -
"Nem nagyon értem hogyan is tetszhet ez a film bárkinek is"
Én sem értem hogy nem tetszhet ez valakinek:D -
Én is tegnap néztem 3d-ben, egyszer voltam imax-ben, sima 3d-ben most először.
A sztoriban tényleg van egy ovis csavar szóval ez előrelépés. Az akciók nagyon tetszettek végre lehetett látni mindent, rengeteg lassítással hiperszuper robbantásokkal tényeg szuperjó volt, a zene szintén. Meglepetést nem okozott a film, azt kaptam amit vártam de ennek ellenére olyan béna minden benne az akción kivűl...
Ezek a ultragáz lassítások, kiszáll a kocsiból, felrobban mögötte valami, 10 éve is szar volt most egyenesen gáz, a szokásos amerikafényezés, vagányul gyalogolunk a naplementében szigorúan nézünk a messzeségbe áhh nem bírnak erről leszokni.
Persze feltétlen kellett a filmbe egy jó modellpina, miért nem tudtak betenni egy sokkal szerethetőbb csajt, akinek az arcát még meg is jegyezné a közönség. Pontozni nem is akarom úgy éreztem magam közbe mintha véletlen valóvilágot néznék ami totál szánalmas, én érzem égőnek hogy ilyet nézek és még hülyülök is tőle. Felejthető. -
viizo #63667 mivel az első 5 perc pont sötétben játszódik, pont alig lehetett látni valamit.
lehet hogy Te nyugodtan ültél volna végig világosban, de itt mindenki idegesen tekintgetett az ajtók felé, hogy mi van már, le azzal a villannyal. -
Nálunk olyan volt a Westendben elég régen, h az Átok közben elment a hang, kb. 1 perc múlva a jegyszedő berontott, a mozigépésznek felkiabált, hogy "Tényleg nincsen hangja!", aztán még 3-4 percig baszakodtak, ajtó nyitva, film pörög, minden süket. Kérdezem a berontós faszit, h akkor most ezt ugye újra nézzük hanggal?! Erre kiröhög és elmegy... -
Hoz_Hun #63665 Sucker Punch (2011)
Hát én is csak most vettem a fáradságot, hogy megnézzem. De ha kihagytam volna sem vesztek semmit. Nem nagyon értem hogyan is tetszhet ez a film bárkinek is. Ez úgy lett volna jó ha csak a CGI világban játszódik, azok jó részek voltak. Persze hiteltelen, meg eltúlzott, de szórakoztató. Az alap sztori borzasztó gyenge volt, ráadásul még elégtételt sem kapok a végén. Az egyetlen értékelhető dolog még a csajok voltak, úgy hogy van jóindulat a pontszámomban.
5/10 -
Ha csak 5 percre felejtik el lekapcsolni a villanyt, nem tudom minek kell úgy odalenni. Előfordul, a szórakozásod nem tette tönkre e csekély emberi hiba, kár is volt említeni. -
viizo #63663 Transformers - Dark Of The Moon
A multiplexnek majdnem sikerült elrontani a szórakozásunk, ugyanis a film első 5 percében égve felejtették a teremben villanyt. Már azon filóztam, ha ez végig így lesz, visszakérem a jegy árát, annyira zavaró volt.
A roppant gyenge, óvodás sztorival és shakycammel telezsúfolt első, és a látványosabb, ám totál agyatlan második rész után végre sikerült egy közepesnél jobb filmet összehozni Bay-nek. Nem is értettem, eddig miért nem tudta legalább ilyen színvonalon forgatni a franchise-t, korábban voltak neki azért ütős filmjei is (Szikla, Con Air, A Sziget).
Itt az eddigi legkomolyabb látvány mellett a történeten is agyalt végre valaki egy kicsit, mert bár egyszerű, de azért sötétebb és jobb mint az eddigiek. A 3D-t sokan istenítették, mint az Avatar mellett az eddigi legjobb: nos sztem kb semmit nem tett a látványhoz, 8-10 jelenetben láttam értelmét, amikor jól nézett ki, de egyébként sehol máshol. Nem voltam egyedül ezzel a véleménnyel, többen néztük, de senkinek nem tetszett a 3D benne, sehol nem volt az eddigi látott legjobbakhoz, az Avatarhoz vagy az Őrzők Legendájához képest.
A szinkront (itt is) elrontották, Megatron hangján konkrétan azt hittem besírok. Volt, hogy 3-4 robotnak _ugyanaz_ adta a szinkronhangját, csak picit máshogyan torzítva. Az eredeti rajzfilmben is így volt, de a 80-as évek Amerikájában meg tudták oldani, amit a 21. századi Magyarországon nem, hogy ez ne legyen feltűnő.
Az új lány jobban tetszett, mint a régi, bár sok szerepe neki sem volt.
A soundtrack ismét kiváló, de Steve Jablonskyban ritkán csalódik az ember, még otthon is dúdoltam 1-2 főmotívumot.
A film összességében az eddigi legjobb TF rész, de már az elsőnek is ilyennek kellett volna lennie - kár hogy csak a harmadikra ért be. Megalátványos popcornmozi, kellemes nyári szórakozás, viszont amekkorát durran, olyan könnyen felejthető is.
10/7 -
Csaba007 #63662 13 assassins
Jó film volt.Kissé lassan indul,de a végére nagyon is begyorsul.Nekem nagyon nehéz volt követni ki kicsoda a filmben,mindenki ugyanúgy néz ki :) A csata a végén kb 1 órás és nagyon izgalmas és látványos.Rengeteg kard,sok vér,nagy harcok.Nehéz volt rávenni magam,hogy elkezdjem,de megérte nagyon is.
8/10
Trust
David Schwimmer rendezte dráma.Itt bebizonyította,hogy tényleg tud rendezni.Nem sok filmjét láttam,talán egyet,de az nem tetszett.Ez viszont,le a kalappal,jó rendezés.A történet elég egyszerű,mégis egy percét sem untam.Egy lányt megerőszakol egy idős férfi,de a lány szereti,az apja (Clive Owen) elakarja kapni a pedofil ürgét,közben meg minden összeomlik körülötte. Egy vérbeli dráma,nem egy bosszúfilm.Az apa szerepét nagyon áttudtam érezni,Clive Owen jó színész,leginkább az ő lelki folyamatait láthatjuk.Kissé felidegesített,hogy tényleg mennyi beteg állat rohangálhat a világban...
7/10
-
xxxpaulxxx #63661 Trükkös fiúk
Most ment a Viasaton, sajna csak a 2. felét kaptam el, de nagyon megérte!
Így is simán 9/10es a film, meg kell néznem az első felét is:D Nagyon jó kis átverős film, egyike Cage legjobbjainak szerintem:)
A csajszit meg én sem hittem el (ahogy ítt visszaolvasva mások sem), hogy 14... Mondom hogyne... a Pokolba taszítvára meg hirtelen nőtt egy 10 évet mi?:DD
Nah lényeg, hogy 9/10:D -
xxxpaulxxx #63660 ???:) -
Sucker Punch (2011)
Most szántam el magam h megnézzem, ez a borzalmasan rossz filmet, ami Zack Snyder rendezése, 2006ban a 300at is ő rendezte, nem is értem h lett ez az Álomháború, (újabb idióta magyar cím) ennyire szar, mert az. Jó a 300 sem lett az a hű de szuper év filmje, 50% körül volt. De ehhez képest az sokkal jobb, talán maradjon a rendezésnél abban kevésbé szar mint az írásban.
Történetről nem akarok sokat írni, fura, de ötletnek jó, csak nem sikerült úgy áthozni mit egy Viharszigetben vagy az Inceptionben. Azokhoz hasonló. Itt teljesen kusza, vagy a vágás a rossz vagy a forgatókönyv vagy mind2ő.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezzel a 2 szintes képzeletbeli világgal talán az Inceptiont akarták másolni. A filmben van 4 cgi harc jelenet ezek annyira nem lennének rosszak a film többi részéhez képest, de a csajok 0 színészi tehetsége és a bele élés teljes hiánya miatt szintén rosszak. Mellesleg az alacsony költség vetési is látszik rendesen. 3. jelenetbe már alig van kidolgozva, pedig a legjobb lenen a 4 harc közül. De ilyen hibák, minthogy hiányzik a gép jobb rotorja, nincsenek kirepülő töltény hüvelyek, a minigunnál persze nem spóroltak... és a torkolat tüzek, a hangtopítós résznél látszik h full ctrl + c/v az egész. stb és stb.Van Bady Doll, a kis szőke csaj akinek meghal az anyja, és a kistestvére, majd diliházba kerül és ott képzeli a film eseményeit
Nem nézném meg újra, soha többé. Pedig lehetett volna nézhető film, egy jobban átgondolt forgatókönyvvel, több pénzzel és vmi normális színészekkel. Scott Glenn, ő jó volt benne, legjobb amikor dobja ki a palackot a repülőről. az XD -
viizo #63658 Hobo With a Shotgun (2011)
Az igazi Grindhouse megérkezett! Tarantino és Rodriguez elbújhat, a Machete után másik kamutrailerből forgatott mozi fogta meg legjobban a lényeget.
Hamisítatlan a 80-as évek eleje fíling - a kamerabeállításoktól az irtózatos túlszaturáltságon át a 8 bites szintipop zenékig minden a helyén. Viszont a film ettől még nem lett jó, csak szimplán ez fogta meg mind közül a legjobban a lényeget.
Gyenge idegzetűek meg se nézzék, ekkora darálást és hentet talán utoljára a Hullajó!-ban láttam. Nyilván szándékos az eltúlzott brutalitás, de kevesebb vérrel is kiegyeztem volna.
Rutger Hauer nyugdíjas korára érdekes mit be nem vállal, viszont a szerepet tényleg egyenesen rászabták, lubickol a bedühödött, puskás hajléktalan szerepében.
Az értékeléssel gondban vagyok, mert a filmnek vannak nagyon jó, és a (grindhouse témára erős rájátszás miatt) rettentő gyenge részei, úgyhogy igazából 10/2-től 10/8-ig bármi lehetne. Hangulattól függően. -
Kellékfeleség
Ahhoz képest, hogy sem Sandlert, sem Anistont nem nagyon bírom, egész elviselhető volt a film. Sőt megkockáztatom, az elmúlt 1 évben nem volt olyan vígjáték, amin ennyit nevettem volna. Pozitív csalódás volt.
Brooklyn Decker pedig hááát...:) mázlista Andy Roddick :D
Szinkron nekem nagyon tetszett, főleg Nick Swardson német akcentusa nagyon betalált. A kiscsaj pedig hatalmas arc volt!!
Egyedül talán Nicol Kidman nem tetszett, de csak azért, mert nem ilyen szerepekhez vagyunk hozzászokva tőle.
A lényeg, hogy aki ki akar kapcsolódni, akkor az nyugodtan üljön le, kortól, nemtől függetlenül. 7/10
-
ZZ88 #63656 Pig Hunt
6/10
Egyszer nézhető, a végén ez nagyon ütött:
"Az állatok a disznókról az Emberekre, az Emberekről a disznókra, aztán a disznókról megint az emberekre néztek, és már nem tudták megmondani, hogy melyik az Ember és melyik a disznó."
George Orwell, Állatfarm -
Beastly nem volt rossz, csak az a baj, hogy gagyi a sztori es a csavo valoban ronda lett volna ha nem bad ass tetkokkal lett volna teli amitol inkabb valami fasza-ronda palinak nezett ki akivel akar menozni is lehetne hogy ilyen pasim van. A vege borzalmasan lapos es egyszeru volt.
Sucker punch vege ehhez kepest mestermu volt! ami amugy szvsz siman 9/10 film -
Mit írt? -
de azért ne legyen már ő a szuperember, ha tényleg igaz amit valaki korábban írt itt -
xxxpaulxxx #63652 Three next days
Az első felén majdnem bealudtam, a második fele viszont iszonyat pörgős és tetszetős volt!:) Crowe egy hatalmas színész az fix!
7/10 -
"Bár ahhoz képest,h "milyen szegénység van",tele vannak a termek"
A szegénységet ne a mozitermek környékén keresgéld.
Off
Komáromot idáig messze elkerültem mozi szempontjából mert nem akarom minősíteni milyen is volt eddig.
Azt hallottam hogy felújítják a műemlék jellegű épületet, de arra nem gondoltam hogy ilyen nagy beruházásvárható.

Talán van még remény hogy ismét kis városunk moziját látogassam.
A képen Baloldal látható az igen csak régi homlokzatú mozi, amihez most jócskán építenek.
Kíváncsian várom a végeredményt.
-
Inquisitor #63650 Amikor én anyukám keresett 2-3000 forintot, akkor szerintem én 18Ft-ért vettem 20 alkalmas mozibérletet :D -
Aztán csodálkoznak,hogy 90%-a letölti a filmeket :))
Mondjuk Tranformers 3-at mi is moziban néztük meg múlthéten,egyrészt 3D miatt,de szerintem megérte a pénzét kivételesen.
Bár ahhoz képest,h "milyen szegénység van",tele vannak a termek...
De egy másfél órás B kategóriás filmért még 500 Ft-ot se adnák... -
viizo #63648 én konkrétan olcsóbban járok jelenleg moziba, mint ~10 éve.
Győr, Cinema City, 2001-2003-as árak: 890-1290 Ft
Békéscsaba, Center mozi 2011: 790-1090 Ft, 3D: 1390. -
Mozijegyhez annyit anno az Indy Jones,és a frigyládát haverral 16ft-ért néztük meg ketten. Itt helyi moziban 3 féle jegyár volt ez volt a legolcsóbb ,mert páholyban volt tehát oldalról nézted :) Mivel ő hívott meg,én meg már látam előtte azt hiszem 16ft-ért ami a teljes ár volt alegjobb helyekre.. Akkori fizetés kb 3000ft körül volt a szülőknek. 1ft volt egy gombóc fagyi is:) -
Persze, hogy nem igaz. Persze, hogy fényévekkel volt olcsóbb.
Igaz, hogy egy 12 éves mozijegyet tudok mutatni, de azt tudom, hogy akkor 40-45 ezer körül volt a fizetésem, vagyis kb. a százszorosa egy mozijegy árának. De a 80-as években, amikor 20-30Ft volt, akkor édesanyám fizetése szintén 2-3ezer forint környékén volt. Most mennyi a mozijegy(szerdai napokon Palaceban 1000, nem érdekel az 1800 Ft-os 3D) és mennyi az átlagfizetés? Szóval tessék előbb tájékozódni, mielőtt ilyen erős szavakkal dobálóznánk, mint a "fényévékkel".
-
Mentol #63645 Ja, csak ugye az árak mentek felfelé, a fizetés meg nem annyira. Tehát, az arány változott. -
Inquisitor #63644 "Régen is közel ugyanannyi volt a mozijegy."
Ez persze nem igaz. És még kismillió másik dolog van, ami fényévekkel olcsóbb volt anno a fizuhoz képest, mint ma. Mást ne mondjak fagyi, vagy ha már mozi, akkor a kukorica ... :(
És mostanság nem egy moziteremben jártam, ahol az 1300-as jegy mellé f*s képminőség vagy pocsék hang jár. Már amikor van, mint ugye a Corvinban volt olyan, hogy egyik oldal elszált a fenébe, gépészék meg tettek rá. -
Beastly
nekem nagyon tetszett -
sandor8206 #63642 hát kíváncsi voltam sikerül-e Bay-nek olyan hatalmas szart összelapátolnia mint a 2. rész, hát sikerült
látványfilmre ültünk be (magamtól nem mentem volna, sejtettem, hogy ez lesz) egy unalmas, felesleges, túlhúzott, túlspirázott akció katyvaszt láttunk
sztori, párbeszédek egyebekről nem is írnék, azok meg értékelhetetlenek
nem értem miért mondják, hogy jobb mint a 2. ugyanolyan kaki
Az első rész még egy jól összerakott popcorn film volt, viszonylag egybe és koherens sztorival, volt eleje, közepe és vége...szép lineárisan, folytonosan ha még egyszerű is volt mint egy bot
A 2 "csúcsponton" már röhögtem kínomban, annyira gáz volt, a zene, a beállítás, a sírás stb. EPIC pillanatok voltak, ereket vágtam
1. Űrdongó,trófeák jelenet
2.Megatron, szőke picsa jelenet
jó hogy végre pattan Bay a franchise-tól/10 -
Régen is közel ugyanannyi volt a mozijegy. Már az akkori fizetésekhez képest. (Ezt meg én fejtegettem egy másik topikban). Ha szerdán mész, akkor kedvezményes nap van, 1000 Forint a jegy, bár nem tudom, hogy Nyh-án így van-e. Plusz régen sokkal szarabb minőségű volt a kép, a hang, kényelmetlen vállig érő fakeretes székek, úgyhogy nem igazán értem az elégedetlenkedést. -
megnéztem a Transformers 3-at én is a hétvégén véleményem ki is fejtettem róla a saját topikjában,ami lényeg ez a film rádöbbentett hogy én bizony nem igen fogok moziba járni max ha valami oltári nagy fantasztikus mérföldkőhöz érünk.
Ilyen jegyárak mellett meg amit egy kis nyíregyházi palace/cinemacity jeggyel(ezt még most se értem),ilyen vetitést produkál(értem ezt a homályos,zajos,szemcsés képre nem teljesen tökéletes hangra)az egyetlen 3d termében addig én itthon megvárok mindent BD-n és kellemesen megnézem full HD-ban 1080p-ben 107cm-en az adott filmet eredeti hangon annyiszor amennyiszer akarom és nem húznak ki a zsebemből hirtelen 6-7-8k HUF-ot,amikor még a kis mezei mozik voltak a kis 20-30-50 forintos jegyárakkal többet járt az ember moziba( jó most kiegyeznék egy 500-800FT-os max árban),de családostul elmenni egy filmet megnézni úgy hogy a mozi nem hozza a pénzemért az elvárt színvonalat az nem kicsit felháborító.Úgyhogy részemről maradok híve a home cinemának,elnézést a kirohanásomért. -
Transformers 3 (Imax)
Már a jegyvásárlásnál történt érdekesség,ugyanis Andy Vajna jelent meg két hölgy társaságában és vett valamire jegyet.Nem nagyon tetszett neki,hogy nehezen ment 250 Forint visszaadása xD
A film 157 perce meglepően jól kivolt töltve,szinte egy percig sem unatkoztam viszont a történet kicsit gyenge volt de nem is vártam nagy csodára.Hihetetlenül látványos,profin kidolgozott az egész de 2011-ben ha van elég pénz egy filmre akkor azt gondolom nem nagy cucc.
A főszereplő srác nagyon jól játszotta a szerepét de Rosie Huntingtonról ez már nem mondható el viszont a testének a látványa kárpótolt mindenkit.Az autobotok és az álcák túlságosan emberségesre sikerültek mind kinézetre mind viselkedésre.Ez sem volt szimpatikus.
Akinek nincsenek nagy elvárásai és csak kikapcsolódni akar annak nagyon fog tetszeni.
6/10
egy hete vasárnap is Imaxoltunk :
A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken
A 3D itt sokkal kevésbé érvényesült annak ellenére,hogy nagyobb költségvetésű film mint a T3.Nagyon sokszor levettem a szemüveget és egy deka különbség nem volt a látványban.
Johnny Depp szépen elviszi a hátán az egész filmet.Vicces,provokatív,szórakoztató.A történet jobban tetszett sokkal mint a második és a harmadik rész de még mindig az első a fav.
Szerencsére itt már nem erőltették a Krakent és hasonló misztikus butaságokat.
7/10
Imax összességében csalódás sokadjára is.Az Avataron kívül egyszer sem érte meg a plusz pénzt amennyivel a jegy többe került a normálnál.