[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
viizo #63663 Transformers - Dark Of The Moon
A multiplexnek majdnem sikerült elrontani a szórakozásunk, ugyanis a film első 5 percében égve felejtették a teremben villanyt. Már azon filóztam, ha ez végig így lesz, visszakérem a jegy árát, annyira zavaró volt.
A roppant gyenge, óvodás sztorival és shakycammel telezsúfolt első, és a látványosabb, ám totál agyatlan második rész után végre sikerült egy közepesnél jobb filmet összehozni Bay-nek. Nem is értettem, eddig miért nem tudta legalább ilyen színvonalon forgatni a franchise-t, korábban voltak neki azért ütős filmjei is (Szikla, Con Air, A Sziget).
Itt az eddigi legkomolyabb látvány mellett a történeten is agyalt végre valaki egy kicsit, mert bár egyszerű, de azért sötétebb és jobb mint az eddigiek. A 3D-t sokan istenítették, mint az Avatar mellett az eddigi legjobb: nos sztem kb semmit nem tett a látványhoz, 8-10 jelenetben láttam értelmét, amikor jól nézett ki, de egyébként sehol máshol. Nem voltam egyedül ezzel a véleménnyel, többen néztük, de senkinek nem tetszett a 3D benne, sehol nem volt az eddigi látott legjobbakhoz, az Avatarhoz vagy az Őrzők Legendájához képest.
A szinkront (itt is) elrontották, Megatron hangján konkrétan azt hittem besírok. Volt, hogy 3-4 robotnak _ugyanaz_ adta a szinkronhangját, csak picit máshogyan torzítva. Az eredeti rajzfilmben is így volt, de a 80-as évek Amerikájában meg tudták oldani, amit a 21. századi Magyarországon nem, hogy ez ne legyen feltűnő.
Az új lány jobban tetszett, mint a régi, bár sok szerepe neki sem volt.
A soundtrack ismét kiváló, de Steve Jablonskyban ritkán csalódik az ember, még otthon is dúdoltam 1-2 főmotívumot.
A film összességében az eddigi legjobb TF rész, de már az elsőnek is ilyennek kellett volna lennie - kár hogy csak a harmadikra ért be. Megalátványos popcornmozi, kellemes nyári szórakozás, viszont amekkorát durran, olyan könnyen felejthető is.
10/7