Elektronika

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
milyen lapra nyomtattad a kapcsolást ? mert uv-val fóliát megvilágítani is kell 3-4 perc min.

RelakSfromhome
Lap? A nyák, vagy a minta?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Tuvok
neten láttam egy ilyen oldalt, meg kellett adni pár adatot és adott pár tippet, hogy azt hogyan érdemes megoldani
nemtom a címet, nem kenyerem a hangtechnika

Tuvok
50 sec ? milyen lap ??

nemcsakfeel
milyen hangfal tervezõ prg.t ajánlotok??
létezik olyan ami a mért ( meglévõ fal ) karakterisztikáját beveszi, és módosítgatom pl. reflex nyílás, stb??

*hihi ** *

RelakSfromhome
Csináltam egy kis fotomaratást 😊

Mindek ide uvcsõ? 50 másodperc a napon megoldja 😄

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

RelakSfromhome
stimmel. 3/4-et takar ki, mert a T-hez képest a G csak egy negyed gombnyit van eltolva.

Tuvok
tessék

inkább háromnegyedet takar ki, mint negyedet

RelakSfromhome
Naná, mert a g bal széle csak egy negyed billentyûnyit van eltolva a T bal szélétõl... Számold ki 😛 😄

Vagy rajzoljam le? <#idiota>

Tuvok
baze, lefényképezzem ? A G 2x akkora helyet takar ki a T-bõl, mint a T az 5-ösbõl
pont fordítva van, mint ahogy írod

RelakSfromhome
mégiscsak nekem volt az eltolásokkal igazam! 😛

5 +fél -> T +negyed -> G +fél -> B

RelakSfromhome
1: design
2: ami sokkal fontosabb: Játékban zavar a normál bill eltoltsága, ezért csinálok egy olyat, ahol egymás alatt vannak a billentyûk rendesen

Tuvok
ma rohatt jól jártam, lemóhelyen nyakig beledúrtam a lomraktárba, és találtam bontott, de komplett fénycsõ-armatúrákat, az egyikben volt 2 db 40 A-es fojtó, 5-6e egy ilyen, így meg ingyen volt 😄 Má csak az UV csövek kellenek, jövõhéten megpróbálom beszerezni, és vége a higanygõzlámpás kínoknak 😄

Tuvok
Genius KB-19e

Csak érdkelödni szeretnék hogy az uj egyedi tervezésü bilnek milyen gyakorlati értelme van?
csak dizájn vagy.. vagy mi? 😊

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

RelakSfromhome
miféle bill?

Tuvok
írtam, majdnem úgy, csak fordítva vannak a negyedek és a felek
dehogy dobom, nemtom miért baj ez, sztem sokkal következetesebb, mintha egy vonalban lenne mind, váh, hogy nézne ki, folyton eltévedne az ujjam

RelakSfromhome
Akkor nézd meg még1-szer, és ha nem úgy van, ahogy leírtam, dobd ki a bill-edet <#vigyor1>

Tuvok
hátõ, majdnem, az 5-tõl van negyednyire a t, utána fél, majd negyed

de ez miért baj ??

RelakSfromhome
nézz rá a billentyûzetedre. Megvan? Akkor most újra a monitorra, hogy tovább tudd olvasni a szöveget. Ha jól megnézted, észreveheted, hogy pl az 5 alatt a T jobbra egy fél billentyûnyit el van tolva. A G egy negyednyit a T-tõl, a B egy félnyit a G-tõl.

Tuvok
eltolva ? hova, mi merre ? nemtom milyen eltolásra gondolsz <#fejvakaras>

RelakSfromhome
attól még a gépelési felületnél gondolom el voltak tolva a billentyûk fél illetve negyed sapkányit, igaz? Ezt akarom kiküszöbölni. Úgy látom, sikerülni is fog, csak holnap megmentek a nyákból egy "billentyûzetnyit", a többin meg kisérletezek 😄

(meg milyen fasza mán, ha csinálsz valamit, és müxik 😄 )

Tuvok
tudod nekem meddig tartott olyat találni, ahol a ' í ' az Enter alatt van ?? de találtam 😊
sztem ha szétnézel, biztos találsz megfelelõt, már ha nem annyira speciális kell 😊

RelakSfromhome
egyben van 😊

Az új billel az a gond, hogy ugye el vannak csúsztatva a gombok, a keypad-nél meg túl kevés van. Ezért kell építenem egyet :/

Tuvok
na, a méretre vágással nem lesz gond 😄

Tuvok
tényleg nem érné meg egy új bill ? 😊)

Tuvok
vezetõréteg ? áh, sokkal-sokkal több, 6-8 táp réteg, vagy 10 gnd, órajelek, buszok, rengeteg van

RelakSfromhome
(most hajtott át a székével a bill nyákján O.o )

RelakSfromhome
mi a probléma? 😊

RelakSfromhome
mi? réteg?! tudtommal az is 6 vagy 8 rétegûre készül...

Tuvok
áh, alaplapokban van 200 körül

Tuvok
jézus 😄

RelakSfromhome
Ja, mellesleg beszereztem a fotocucokat, hétvégén tesztelem, hogy nappal hogyan müxik 😊 (naná, hogy felhõs idõ lesz O.o)

RelakSfromhome
150? Az vastagabb, mint dvdrom 😄

RelakSfromhome
A régi billt úgy képzeld el, hogy egy kis két lábú mûanyag érintkezõben végzõdik. Ez hozzáér két db 3mm-es koronghoz, ezt rövidre zárja (100ohm-nak mértem az ellenállását), és ezzel kész is a dolog.

Nagyobbat fogok szívni a nyákom, és a bill vezérlõ összekötésével...

Tuvok
igen, erre tök elég egy eagle is, amivel kb. 5 perc alatt össze lehet dobni

protellel 150 réteg alatt nem érdemes tervezni

nemcsakfeel
hú hát nagy mérgezés..
én csak a nyákot rajzoltam ki vele ( nem szimuláció ), gyorsan megvan a rajz, átlátszó fóliára kinyomtatod, és azt világítod át..
utána maratás .. és ha ügyes vagy rohatt kis csíkszélességet tudsz elérni + minden pontos lesz..

*hihi ** *

Tuvok
És a nyomásérzékelõket hogy csinálod meg ? 😄

RelakSfromhome
De egyedi a kiosztás, amit használni akarok 😛

Tuvok
egy tervezõprogram, az Asus csinálja vele az alapjait, tanulókat nemtom mi értelme mérgezni vele 😊

Tuvok
annyiból új bill-t is vehetsz 😉

RelakS
prottel? Az mi?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

RelakS
Nah, mai feladat egy próbarajz lesz. A téma: Megvan 0.5mm pontossággal a billentyûzet nyák csatlakozó része, cirka 26 láb. Ezt megrajzolom, maratás, majd zárlat ellenõrzés, és rádugom a gépre, hogy mûködik-e. Ha nem, akkor kénytelen leszek vagy vékonyabb rajzolatot használni, vagy tizedmiliméter pontossággal rajzolni... 😄

Mindenesetre itt a napsütés, meg a hurrá, lehet, hogy veszek fotózáshoz cuccot, a lomex-nél zsírtalanító+lakk+elõhívó=2400+tréfa

A kémiai ónozónak egyébként van sok értelme, vagy mind1? (mondjuk egy billentyûzetnél lehet elkéne, ahol is a rajzhoz ér egy gumi, és az zárja az áramkört)

nemcsakfeel
ja ok, forr fül, amit protellel be tudsz tervezni 😊

*hihi ** *

Tuvok
úgy is kell 😊

RelakS
Mivan? 😄

Én azt csináltam, hogy mindkét oldalra rajzoltam bogyót, maratás után fúrtam egy lyukat, átdugtam egy ellenálláslábat, mindkét oldalon forrasztottam, majd örültem 😊

nemcsakfeel
át kell fúrni úgyhogy mind a két oldalon a forrfület eltaláld 😊

*hihi ** *

Tuvok
olyan lakk, ami védi a rézvezetékeket a patinásodástól, és lehet forrasztani is rajta, nem folyik el a cin
a másik is olyan lehet, nemtom, én sima akril lakkot használok, sztem olcsóbb

RelakS
TN170: forrasztható panelvédõ lakk

Álltólag a 180-as is forrasztható. Akkor meg?

Tuvok
Mármint melyik ?