1385
Kapcsolási rajzok, ötletek, leírások....
-
#625 a márkátol és a tipustol eltekintve bármilyen stereo,mono erösitö xy w erösitö jo neked? -
#624 Nekem inkább egy Hitachi mmzj8 hifi erősítő kapcs . kéne, mert azt kéne megcsinálnom holnapra . -
#623 Amugy villogot is tudok csinálni 2 relével és 2 kondival!
Kéritek a kap.rajzát? -
#622 Én egy modellmozdonymotornak terepasztalhoz a fordulatszabályzo kap. rajzát találtam
Ventimotor és a mozdonymotor ugyan az motor motor,de lehet hogy a ventimotor milliampereit nem birná!
12V-ra,van benne 2 tranyo egy poti és asszem kondik!
Elkészitem a kap.rajzát,kirakom ide és eldöntöd hogy kell vagy nem!
Ok? -
#621 Amit én terveztem, az az, hogy tudom kapcsolni 5V-beállított fesz-12V között
viszont kezd marha gyanus lenni, hogy csak terheletlenül volt olyan alacsony a feszültség.
Mind1, jó lesz ez így. -
#620 Kicseréltem a leégett inverterben a két kondit
bekapcsoltam
az egyik cső még mindig nem világít
mozgattam az egyik kondit
most fogorvosi rendelő szagú a szobám O_O -
#619 Amugy itt van az a kap.rajz,amikor egy gombot benyomsz,és csak utána szakad meg az áramkör,miután benyomsz egy másikat
Hogy miért nem egyszerübb a kapcsoló?
Nem tom legalább kondolkoztam,mert ugye kipatant a burámbol :))
(alul)
1:Ez egy olyan nyomogomb,amely alaphelyzetben zárja az áramkört!
2:Ez egy relé,amit nem tudom hogy magyarázzam el a fajtáját,de remélem kivehető a arjzbol!
3:Ez... nyomogomb,ami alapban nyitja az áramkört
Müködés:a 3 nyomogombal a aktiválod a relét,aminek a két érintkezöje elmozdul,és az eggyik rajta keresztül kapja a relének a feszét!
Ha a 1 ny.gombot benyomod,a relé nem kap áramot,mert az a nyomogomb nyitja az áramkört!
Értitek?
Ugye milyen zseniális?
De szerintem nem olyan jo,mert egy valodi elektronika nem ilyen!
[URL=http://www.kepfeltoltes.hu/view/050813/kap_rajz1.bmp.jpg]A "relés" kütyü[/URL] -
#618 kösz, de szgép ventiszabályzónak ez is megteszi
Jobban belegondoltam, és csak az 5V-ra lekapcsolás lesz gyakorlatilag használva, az meg müxik -
#617 Ha akarod adhatok Neked egy fordulatszámszabályzónak a kapcs.rajzát 12V DC motorokhoz! -
#616 Egészen más a belső felépítésük is, a fesz stabilizáláson és a tokozáson kívül nem sok hasonlóság van köztük . -
#615 Csak annyi a különbség, hogy a középső láb a 78xx-nél föld, az LM317-nél meg szabályzás, és a 78xx-ek mindig a megadott fesz . -t fogják stabilizálni akármekkora a tápfeszfesz, míg az LM317 a szabályzó és kimeneti láb közti arány nagyságában fog leadni kimenő feszt a táfesze függvényében . -
#614 ja, meg az lm317 "középső" lábán nem 4.25mA jön, ha 12V-ot kap, hanem 100uA-en próbálja tartani (kisebb fogyasztás lenne belőle? :) ) -
#613 nos, ahogy nézem az lm317 és a 7805 az gyakorlatilag ugyan az. Ugyan úgy kell bekötni, ugyan úgy kell számolni.
Nemtom. Egy próbát talán megér. Csak már lusta vagyok a próbapanelt szétszedni :S -
#612 1 . Sztem ott eltolás esete forog fenn, a 7805 fix 5 V-os kimenetű stabilizátor, szabályzó körökre alkalmatlan .
2 . 1,2 - 40 V -ig szabályozható fesz . stab . max 42 V -os táppal . -
#611 1: zallman-ban ez van, meg a computernode-on is ezt mutogatták
2: az mi? -
#610 A 78xx-ek fix referenciafeszültségűek, fix stabilizálásra használják őket, nem szabályzó körökre, csináld meg LM317-tel . -
#609 A mostani kapcsoláson kb 1/3-ot tudok tekerni, és gyakorlatilag állandósul a fesz :( -
#608 Mert ventit akarok vele vezérelni. Ha a kimenete és a középső lába közé berakok egy ellenállatot, a középső láb és a föld közé meg egy potit, akkor lehet elvileg a tápig felnyomni a kimenő feszt. Hát nem egészen :S -
7805-ből miért akarsz 5 V-nál többet kiszedni ? -
#606 Tárgytalan ... Kár, hogy a 7805-ből 12V táp esetén nem lehet többet kiszedni 10.75V-nál :( -
#605 Hogyan lehet olyan kapcsolást csinálni, hogy egy lineáris potmétert ahogy csavarok exponenciálisan növekedjen az eredő?
Amíg alacsony az ellenállás, addig lassan, amikor magas, ott már gyorsan kéne, hogy növekedjen -
#604 Igazábol én nem is szoktam kiprobálni egy kapcsolást vagy egy panelt probapanelen!
Hobbyelektronikábol szoktam kinézni magamnak villogot,vagy bármit,megvesszük az alakatrészeket,és inkább elöbb "pókháloban" csinálom meg!(vezetékekkel összeforasztom az alkatrészeket,de ugy hogy ne érjenek össze a lábai,és ugy probálom ki!
De nem pl egy ado-veveönél vagy egy rádionál:))
Nekem amugy az az Edison tetszett meg!Amikor 3D alkatrészeket kell
összekötögetni!
Pl most is kipatant a fejemböl egy olyan kütyü,hogy egy gombnyomással zárom az áramkör,és addig marad zárt,még egy másik gombot meg nem nyomok!
Semmi triak,ic,tranzisztor
Majd elküldöm a bbs elektronikának
is meg ide is!
Csak a kap.rajzot ugy kivehetöen elkészitem! -
#603 csakmer tinapro ban ezt irja ki
szóval amik külsőleg hasonlitanak egy ellenállásra de indukvitás cimén árulják
azok helyettesítenek egy tekercset ? -
#602 Igen, annak is mondják, de pontosan az induktivitás az indukciós tényező lenne . -
#601 az induktivitás az tekercs??? -
#600 Sztem kár rá költeni, vannak jobb programok, amik "ingyen" elérhetők . -
#599 Huzalozással, és a célszerűség kedvéért kihúzzák két szélén a tápon ill . a földet pár centi hosszan .
-
#598 Így van ez :) -
#597 Oké
Tuvok:akkor ha nagyon megtetszik jöhet a teljes verzió!
Relaksfromhome:ugy kell használni,hogy a pici forrszemeket ugy forasztod össze,mint ha egy vonalat huznál!
Tehát egyenes vonal alakzatba forasztod öket össze,és ez a cin(k)-es vonal alkotja a "vezetéket" az alkatrészek között! -
#596 A csupa-lyuk csupa-forrszem próbapanelt hogya kell használni? -
#595 vettem egy lentebb említenn kondenzátort. Az egyetlen gond, hogy kb 3x-4x akkora tányér, mint ami eredetileg az inverterben volt -
#594 Nemtom mennyibe kerül, rég használtam, olyan kis játszósnak jó, de komolyabb dolgokra nem . -
#593 Aha
Én azért maradok a ceruza akkunál,és a lednél!
Amugy nekem is van zseblámpám,3,5V izzoval,és laposelemmel,de azt is ki fogom cserélni ledre,mármint az izzot és a laposelemet!
Meg szeretek "szerelgetni",forrasztani,ragasztani stb.
Amugy azt a lámpát vagy tekerni vagy rázni kell!Nem tom melyik fajta van neked!
Ja és szerinted a Tina teljes verzioját meg tudom venni a Media Markt-ba?
Nagyon régi progi,mert már akkor lehet hogy "kifutott"
És a teljes nem tudod mennyibe kerül? -
#592 Van nekem szuperfényű zseblámpám, amihez még elem se kell :)
Tinából vagy licenszes, vagy demo van, a teljeshez fizetni kell . -
#591 Nem tom Szerintem autosboltban is lehet kapni
12V led néven!Még nem kérdeztem,de a Conrad 2003-2004 szep. katalogusában láttam ilyen fajta ledet!
Tudod,mit majd ha lesz pénzem a telcsimen,lefényképezem öket,mms-ben elküldöm a képet az email cimemre,lementem a képet a vinyomra,feltöltöm a kepfeltöltes.hu-ra és jöhet az a titokzatos led! :)) -
#590 Nem gond az auto hiánya!
Sötétben pl fogsz egy aksit(12V)nem az autoaksi :)
hanem nekem pl 10 db 1,2V ceruzaakku van sorba kötve az simán megteszi
és teljes sötétben egy ilyen fajta led kb 15 m képes bevilágitani!
Csak sacc!
Ja és én arra gondoltam,hogy pl egy izzo(normál 230V-os)foglalatába bele lehet tenni kb 4 db ledet,és azért kérdeztem a számolosdit
Egy normál 230V izzo min/max 40W fogyaszt!
Mig a led lényegesen kevesebbet!(4 db párhuzamosan kb 80 mA)
Gond van a villanyszámlával!Elég sok!(Nekünk)
Amugy a Tina Pro-nak a teljes verzioját honnan tudom letölteni?
Mert ez a Tina Pro 6 csak demo,amit a tina.com-rol töltöttem le! -
#589 Nem gond, tina p1-en is fut -
#588 Hát nincs kocsim, szal nincs szükségem rá, azt sem tudom, hogy egyáltalán felénk árulnak-e ilyet ...
De akkor mit kell számolgatni, ha megvan az ellenállás, valszeg 1-200 ohm, fogod és rákötöd . -
#587 Amugy letöltöttem a Tina.com-rol a Tina Pro for windows programot!
Még nincs feltelepitve,de kiváncsi vagyok rá!
(hogy miért?Átviszem az én gépemre,és majd ott ütyködök vele,az amugy pentium 3 az nem gond? -
#586 De különleges fajta!
Amugy nekem van belölle!És ilyenröl is van szó!
Én ugy tudom,hogy autolámpákban is használják,mert van neki müanyag foglalat
Szuperfényes,10mm,beépitett elenállással(nem kell külön ell.)simán ráköthető a 12V-ra,Nekem müanyag foglalatba van,és a lábai le vannak görbitve
Ja és 215Ft/db körüli ára van Bp. 6 kerben a Király utcai boltban
Van n.sárga,zöld,kék,v.kék,piros,fehér szinekben legalább is én ilyenekröl tudok
Szerintem Te is vegyél tök szuper!
Nem vmi csekély a fényereje!