Elektronika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
minél gyengébb, annál jobban szór. Nemtom milyen osztályú, de vmi aprópénzért láttam alkatrész boltba. Talán 8-900 Ft a dióda.
Ami ilyen mutogató, nekem C osztályú van és nem is rossz.. 4-500m-re is még egész kis átmérõt ad.
*hihi ** *
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
viszont az elõbb a tápot igen, du. összeraktam, eddig forrasztgattam, bedugtam, a trafó zúgott egy darabig, aztán az egyik elkó akkorát durrant, hogy 3 utcával arrébb is hallották
lényegében az össze alkatrészt cserélhetem ki
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
szoval a laser-ek osztalyzasarol mit tudtok?
Milyet erdemes venni amit okfele helyen lehet hasznalni es nem is tul draga?
Tudna vki segiteni?
A leserek ostalyoasraol kellene vmi anyag.Most akarok egy modult venni
A lenyeg az hogy tob celu legyen,mert eleg koltsges dolog
Már csak forrasztani kell, 4 nyák-ot fúrtam fél órán át, a fülem még most is zúg, meg a csuklóm teljesen kiállt <#wilting>#wilting>
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
szvsz lakkozás többet ér, ráadásul hangfrekveciás áramkörökben erõs szkinhatást okozhat két különbözõ anyagú vezetõréteg, ez pedig felharmonikusokat idéz elõ
2: fémszalmát a felhasználói infódban láttam 😉
3: asszem ez az ónozó cucc nem is olyan jó
Örülök, hogy nem a szakmám kérdezted 😄
A foglalkozásom annyi, hogy ha behoz valaki a mûhelybe egy akármilyen elektronikus cuccot, ami nem mûködik, azt nekem meg kéne javítani . Ha épp nincs mit csinálni, akkor jegyzõkönyveket vagy munkalapokat írok, tervezéseket, szimulációkat csinálok szgépen, vagy magamnak csinálok panelt, mint ma délután pl.
Elõször mind a 4 szar lett, mert nem terült el a P20, szal kezdhettem elõlrõl, másodjára 1 jó lett, 1 tervében hibát találtam, 2-be meg fotózáskor totál beleragadt a lap 😄
Most megcsináltam a jót, rátettem a tranyókat a bordára, meg 6-7 alkatrész van rajta, azokat beforrasztottam .
A másik 2-t fúrni kéne, most lett kész a marás, majd holnap, bár lehet elviszem magammal és este kifúrom .
érzékeny pont az a rész, asszem szénszálas érzékelõsor, pontosan és hézagmentesen kell neki illeszkedni, bill . takarításkor már elcsúszott néhányszor, szívtam vele párszor
A fóliával egyébként nem volt gond, amíg a billentyûzet eredeti helyén volt (arról vágtam le ugyanis)
(bocs, és egy anyamedve)
A felsõ zöld a billentyázet nyákja, az alsó sárga az, amit én marattam. A rajta lévõ szürkülés egy mûanyag fólia, amin vezetõréteg van. Jobb oldalt oldalról látszik, hogy hogy raknám össze a dolgokat: A sárga, és a halványsárga vezetõ rétegek egymással összeérnek, és elvileg zárják arra az áram útját. Ehelyett nem mûködik....
hmm, hát a 2 oldalas egy bonyolult rendszer, tökéletes sosem lesz 😊
ezt nem értem, mit illesztesz össze ?
Attól viszont, amitõl ma találkoztam, a guta ütögetett...
Elõször is kétoldalas fototechnika: Befújom az egyik oldalt, szárítás, másik oldal, szárítás. Ezután az egyik oldalt alig lehet lerobbantani, a másik meg a legenyhébb vízáramtól is lejön. azt elfelejtettem megnézni, hogy melyik oldal a labilis... Majd holnap (vagy ma este 😉 )
A másik: Van két nyáklemezem, és egy nyákfóliám. Mind a hármon rajta van teljesen ugyan az a csatlakozósor. Minden csatlakozó mérhetetlenül kicsi ellenállású. Ha összeillesztem õket, akkor viszont egyik áramkör sem akar záródni... <#fejvakaras>#fejvakaras><#falbav>#falbav><#boxer>#boxer>
asszem az UV-C tartomány a jó, de nem veszek rá mérget
Nekem eddig van Philips TL 8W 08 F8 T5/BLB típusú UV csõ, ami elvileg UV-A. De azzal, és pausz-papírral nem sikerült kontúros képet csinálni (P20 lakk)
A lényeg: kontúros, finomrajzolatú NYÁK-ot kéne fotózni
nemtom miket kell megadni, munkatársam mániája az erõsítõ meg hangfalépítés, engem nem érdekel az ilyesmi
Délidõben olyan 50-60 sec, és kész a kép