Elektronika

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nemcsakfeel
osztályzásáról?
minél gyengébb, annál jobban szór. Nemtom milyen osztályú, de vmi aprópénzért láttam alkatrész boltba. Talán 8-900 Ft a dióda.
Ami ilyen mutogató, nekem C osztályú van és nem is rossz.. 4-500m-re is még egész kis átmérõt ad.

*hihi ** *

Tuvok
hát nemtom, rámértem a fõbb helykre, ahol nem kell, ott nincs rövidzár, ahol meg kell, ott van, alkatrészeket is átnéztem 2x, mégis pukkant utána, majd holnap hibakeresek

RelakSfromhome
Szép 😊 Fordítva bekötés rulz? 😊

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Tuvok
tn 120-at még nem próbáltam

viszont az elõbb a tápot igen, du. összeraktam, eddig forrasztgattam, bedugtam, a trafó zúgott egy darabig, aztán az egyik elkó akkorát durrant, hogy 3 utcával arrébb is hallották
lényegében az össze alkatrészt cserélhetem ki

Tuvok
mivel nemtom milyen ár / teljesítmény / típus az igényed, így javaslom a Google-t, sok katalógust lehet ott találni

RelakS
Olvastam is, hogy a p20 az terül ahogy kell, a tn120 meg folyik, minden baja van. Tapasztaltam is az utóbbit.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Trade
boccs:
szoval a laser-ek osztalyzasarol mit tudtok?
Milyet erdemes venni amit okfele helyen lehet hasznalni es nem is tul draga?

Trade
Hello!

Tudna vki segiteni?
A leserek ostalyoasraol kellene vmi anyag.Most akarok egy modult venni
A lenyeg az hogy tob celu legyen,mert eleg koltsges dolog

Tuvok
Mondjuk vettem de. új P20-at, fõtt a radiátoron fél órát, utána olyan szépen terült, ahogy az elõ van írva !

Tuvok
Egyet sem 😊
Már csak forrasztani kell, 4 nyák-ot fúrtam fél órán át, a fülem még most is zúg, meg a csuklóm teljesen kiállt <#wilting>

Tuvok
simán 😊

RelakS
Egyébként ma hány nyákot csesztél el? 😄

RelakS
És azzal is be tudod világítani este a szobát? 😉

Tuvok
5k-ért már van 2 UV csöven is 😊

RelakSfromhome
Ehh... kvarclámpa helyett: Vannak ezek a reflektor+olvasólámpa állólámpák, már 4-5000 ft-ért, ha minden igaz. Két percig sem tartottam oda a fotolakkos cuccot, és jó lett 😊

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

RelakSfromhome
Zenélõ billentyûzet? KELL!!! <#idiota>

Tuvok
<#fejvakaras>
szvsz lakkozás többet ér, ráadásul hangfrekveciás áramkörökben erõs szkinhatást okozhat két különbözõ anyagú vezetõréteg, ez pedig felharmonikusokat idéz elõ

RelakSfromhome
lötyi. Beledobod a nyákot, és ónréteg rakódik ki rá.

Tuvok
Hmmm
Dunsztom sincs mi az 😊)

RelakSfromhome
Vettem kémiai ónozót, meg lakkot, de nem nyûgözött le. Ennek ellenére szerintem fel fogom használni.

Tuvok
1. elektrolit kondenzátor
2. cal-toh, vulkáni logikai játék 😊
3. ???

RelakSfromhome
1: mi is az az elkó?
2: fémszalmát a felhasználói infódban láttam 😉
3: asszem ez az ónozó cucc nem is olyan jó

Tuvok
Õ az, amelyik majdnem kész, csak a 2 elkó, és a vezetékek hiányoznak

Tuvok
Fémszalmát ?? 😊
Örülök, hogy nem a szakmám kérdezted 😄
A foglalkozásom annyi, hogy ha behoz valaki a mûhelybe egy akármilyen elektronikus cuccot, ami nem mûködik, azt nekem meg kéne javítani . Ha épp nincs mit csinálni, akkor jegyzõkönyveket vagy munkalapokat írok, tervezéseket, szimulációkat csinálok szgépen, vagy magamnak csinálok panelt, mint ma délután pl.

Tuvok
Ja, kb 😄
Elõször mind a 4 szar lett, mert nem terült el a P20, szal kezdhettem elõlrõl, másodjára 1 jó lett, 1 tervében hibát találtam, 2-be meg fotózáskor totál beleragadt a lap 😄
Most megcsináltam a jót, rátettem a tranyókat a bordára, meg 6-7 alkatrész van rajta, azokat beforrasztottam .
A másik 2-t fúrni kéne, most lett kész a marás, majd holnap, bár lehet elviszem magammal és este kifúrom .

RelakS
Egyébként mi a foglalkozásod azon kívül, hogy azt a fémszalmát bogozod ki? Csak hogy nyákokat gyártasz munka alatt 😊

RelakS
Õõõõ.... Ezek szerint 3 darab teljesen szar lett és egy darab 80%-os? 😊

Tuvok
Ma csináltam 4 panelt ... 20 % -os sikeraránnyal 😄D

Tuvok
de ha a fóliát ráteszed az érintkezõsorra, mint ahogy gyárilag van, annál jobbat nem nagyon tudsz kitalálni

RelakSfromhome
de már ott tartottam, hogy fúrok lyukakat, és odaforrasztok vezetéket. Szénszállal ez nem fog menni

Tuvok
bazz, az volt a vezetõréteg <#idiota>

RelakSfromhome
Ja, a szénborítást már lepolíroztam róla, jöhet a házi fólia: Alufólia papír hordozón 😄

Tuvok
kontakthiba

érzékeny pont az a rész, asszem szénszálas érzékelõsor, pontosan és hézagmentesen kell neki illeszkedni, bill . takarításkor már elcsúszott néhányszor, szívtam vele párszor

RelakSfromhome
kh?

A fóliával egyébként nem volt gond, amíg a billentyûzet eredeti helyén volt (arról vágtam le ugyanis)

Tuvok
kh, vagy rossz a fólia

RelakSfromhome
TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

(bocs, és egy anyamedve)

RelakSfromhome
Az viszont tetszett, hogy még a hibás nyomtatás ellenére is a két oldal illesztése szinte tizedmilliméter pontos lett 😊

RelakSfromhome
Ez itt egy vázlat a problémáról:

A felsõ zöld a billentyázet nyákja, az alsó sárga az, amit én marattam. A rajta lévõ szürkülés egy mûanyag fólia, amin vezetõréteg van. Jobb oldalt oldalról látszik, hogy hogy raknám össze a dolgokat: A sárga, és a halványsárga vezetõ rétegek egymással összeérnek, és elvileg zárják arra az áram útját. Ehelyett nem mûködik....

Tuvok
ja értem

hmm, hát a 2 oldalas egy bonyolult rendszer, tökéletes sosem lesz 😊

ezt nem értem, mit illesztesz össze ?

RelakSfromhome
Ott is átvilágított, ahol nem kéne.

Attól viszont, amitõl ma találkoztam, a guta ütögetett...
Elõször is kétoldalas fototechnika: Befújom az egyik oldalt, szárítás, másik oldal, szárítás. Ezután az egyik oldalt alig lehet lerobbantani, a másik meg a legenyhébb vízáramtól is lejön. azt elfelejtettem megnézni, hogy melyik oldal a labilis... Majd holnap (vagy ma este 😉 )

A másik: Van két nyáklemezem, és egy nyákfóliám. Mind a hármon rajta van teljesen ugyan az a csatlakozósor. Minden csatlakozó mérhetetlenül kicsi ellenállású. Ha összeillesztem õket, akkor viszont egyik áramkör sem akar záródni... <#fejvakaras><#falbav><#boxer>

Tuvok
elméletileg mind1, csak ne legyen UV szûrõ bevonat rajta
asszem az UV-C tartomány a jó, de nem veszek rá mérget

nyák-készítéshez milyenfajta UV-t ajánlanátok?
Nekem eddig van Philips TL 8W 08 F8 T5/BLB típusú UV csõ, ami elvileg UV-A. De azzal, és pausz-papírral nem sikerült kontúros képet csinálni (P20 lakk)
A lényeg: kontúros, finomrajzolatú NYÁK-ot kéne fotózni
Tuvok
túl erõs ??

RelakSfromhome
Szimpla energiatakarékos izzóval is sikerült exponálnom (kb másfél-két óra), de kicsit túl erõs lett 😊

Tuvok
dunsztom sincs, annyit láttam belõle, hogy volt egy doboz, aminek megmondta milyen anyagú legyen, hogy álljon benne a mélysugárzó, és hogy álljon a szubcsõ
nemtom miket kell megadni, munkatársam mániája az erõsítõ meg hangfalépítés, engem nem érdekel az ilyesmi

nemcsakfeel
azok ilyen Qms, Vas, Pe, Dia adatok voltak, nem?
vagy karakterisztika?

*hihi ** *

RelakSfromhome
<#idiota>

Tuvok
akkor fölötted van az ózonluk 😄

RelakSfromhome
elõször 120 sec-et próbáltam: Jónak tûnt. még rányomtam 120-at: Átégett <#idiota>

Délidõben olyan 50-60 sec, és kész a kép

RelakSfromhome
Pausz papír.