Elektronika

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
Sztem külön tápról megy, a 7805 1 amperes terhelhetõsége kutyafüle egy motorhoz

Tuvok
csak a led van hülye helyen, változik a fénye mikor a potit tekered ?
elég pontatlan is, mert ha nagyon letekered, a fesz leesik a tranyó nyitófesze alá és lekapcsol, 5 V-ból 2 holt fesz, ami nagyon nagy

Tarajos Sül
igen

Vmi feszültség szabályzó féle!

Amugy fordulatszám szabályzó nem lehet,mert a motor + és - kivezetése nem látható
Tuvok
fordulatszám szabályzó ?
amúgy egy változtatható kimenetû fesz. stab. kapcsolás

Tarajos Sül
huha nem tom

lehet hogy egy "tápicé"nek a panelja!
RelakS
igen.

Így nézhet ki a kapcsolás:

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Tarajos Sül
Egy panelban van benne?
RelakS
Ja, egy kis tranzisztorról van szó

Tarajos Sül
Bocs egy kicsit elkalandoztam!

Ha az egy trafó,akkor van neki egy bemenet,ahova a hálozati csatit kötöd,és egy kimenet,ahol ha rámérsz pl lesz benne 12V vagy 6,24 stb

Amugy most jöttem rá,hogy összekevertem a trafot a tranzisztorral!

Akkor a tranyo az a Tranzisztor röviditése!
A Trafo a Transzformátor-é!
uhhh na mind 1

Szoval már végképp nem tom!

Egy kis alkatrész fekete dobozban?
RelakS
elektrokontha?

Tarajos Sül
hááát nemtom mi lehet az!

Amugy a Lomex(lehel téren)2.ahova a fateromat szoktam elküldeni alkatrészért!

Bp asszem a 6 kerben a Király utcában is van egy elektronikai bolt!Nálam az az elsö!

Pl:tönkrement dvd lejátszokat árul 500 Ft alatt,külsö sérülés nem láthato rajta,azok pont a a kedvenceim!

Ki szoktam szedni belöllük a motorokat,ledeket,fogaskerekeket!

Ti hogy vagytok ezekkel?
RelakS
A kütyürõl olyasmi derült ki, hogy pnp tranyó, becsületes nevén talán 2SA102

Úgyhogy nem fogom szétszedni 😄

Gugli meg nem adott pontos találatot. Mondjuk errõl csak annyit, hogy a panelen találtam 710ohm-os ellenállatot, amit pl a lomex nem árul O_o

Tarajos Sül
Ja és még...

Nem tud vki egy olyan honlapot,ahol távvezérlésü adoval és vevövel foglalkoznak?

Vagy vki tudna nekem adni NYÁK-rajzot alkatrészekkel?

12V-hoz kb 500 mAh motort meghajtani vele

Tarajos Sül
Szét kéne szedned!

Vigyázat!A hálozati veszültség megszakitása után!

Jártam már ugy de szerencsére nem voltam korházba!

Hozzáértem a 240V-hoz és abban a pillanatban elrántottam a kezem!(Reflexszerüen)

Tarajos Sül
uhh élek-halok a ledekért!
Tuvok
Passz, ennyibõl nemtom, google ?

RelakSfromhome
tranyónak látszó tárgy:
A102
M314

(így ráírva egy fekete dobozra)

Mi lehet ez?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

maozedong
piezo sugárzót szeretném bekötni a szélessávú hangszóró mellé, mekkora kondit kapcsoljak vele sorba?
A kondi kapacitása mit változtat? Azt hogy milyen freqtõl szóljon?

Resurrection!

Tuvok
Annyiban különbözik a normál diódától, hogy záróirányban is használható, ahol kicsi U változáshos nagy I változás tartozik .

Rafaelo
kösz közben neten megtaláltam

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

egyenirányúsításra

Rafaelo
zener dióda mire való?

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

RelakSfromhome
milyen led?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Hümm hümm...<#wow1><#wow1><#nemtudom><#nemtudom>

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Tuvok
1k fölött meg egyet

Tuvok
ha úgy vesszük kettõt, de a led-é nem nagyon számít

RelakSfromhome
Nemúúúúgy!!! 😄 Mármint egyszerre csak egy ellenállást mértél-e 😊

Tuvok
Persze, tökéletes mindkettõ, amivel próbáltam, ha változtattam a táp kimenetét, mutatta tökéletesen a feszt .

Ez tényleg érdekes, h az ellenállás után nem esik le az egyenáram feszültsége... roppant érdekes.. jó a mûszered ???

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Tuvok
Egyébként kezdet gyanakodni a leválasztó trafómra, hogy szakadt benne a föld, emiatt közösön van minden, ami utána van . De most nincs kedvem átmenni a szomszédhoz méregetni :/

Tuvok
Dehogy, vagy 10-et kipróbáltam, meg potit is .
2 mûszerrel is .

RelakSfromhome
És egyetlen ellenállás feszültségét mérted?

Tuvok
Még nem felejtettem el feszt mérni, legalább is délelõtt melóban még ment

RelakSfromhome
Arra már gondoltál, hogy a digitális multimáter ellenállása gyakorlatilag végtelen? Innentõl kezdve szinte minden feszükltség rajta fog esni. Meg egyébként is. Ha jól veszem ki, a multit úgy raktad be, mintha egy árammérõ lenne. Így mindig 12V-ot kell mutatnia, nem?

Tuvok
Na erre adjon nekem légyszi magyarázatot, mert én már totál kiakadtam ...
Adott a tápom, beállítva rajta 12 volt . Fogom a multimétert, rámérek, az is mutatja . Beteszek a mûszer elé egy ellenállást, de marad a 12 volt . Betettem másika, majd másikat, legalább 10-et kipróbáltam 47 ohm-tól 100k-ig, de végig maradt a 12 v, pedig a kezemben fogtam az egészet, szal esélye nem volt a cuccnak, hogy kikerülje az ellenállást . Próbáltam potival is, hiába tekertem, de a 12 v csak maradt .
Szal valaki világosítson már fel, hogy ez hogy a picsába lehetséges, mert én még ilyet pályafutásom alatt nem nagyon láttam ...

Rafaelo
:C

akyyy
vegyél X Aprót (pl Borsodi Aprót, attól függ milyen megye) és abban van sok hírdetés, poloska is sok van😊

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Rafaelo
ok

Rafaelo
kösz

Tetsuo

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tuvok
Dunsztom sincs, a Conrad katalógusban is benne van 2500 Ft-ért, szal ennyit a készletrõl .

Rafaelo
a készletet milyen néven árulják???

Rafaelo
ok

Tuvok
Hát ajánlani nem, nekem nincs, de a legtöbb folyóirat leadta jópárszor, meg sztem akármelyik amatõr kapcsolásos oldalon fenn van .
kapcsolasirajz.lap.hu

Rafaelo
nemtudsz ajánlani egy k.rajzot amihez itthon is belehet alkatrészt szerezni??
iszonyatosan minimális a tudásom 😞

Rafaelo
o ! köszi

Tuvok
Igen, bármelyik elektronikai bolt

Rafaelo
tucc olyan boltot ahol alaktrészeket lehet beszerezni hozzá?

Tuvok
Biztos nem illegális, készletként is árulják
100 Ft-ból fél óra alatt megcsinálható amúgy

Rafaelo
írták elektronikai oldalon