Elektronika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
elég pontatlan is, mert ha nagyon letekered, a fesz leesik a tranyó nyitófesze alá és lekapcsol, 5 V-ból 2 holt fesz, ami nagyon nagy
Vmi feszültség szabályzó féle!
Amugy fordulatszám szabályzó nem lehet,mert a motor + és - kivezetése nem látható
Ha az egy trafó,akkor van neki egy bemenet,ahova a hálozati csatit kötöd,és egy kimenet,ahol ha rámérsz pl lesz benne 12V vagy 6,24 stb
Amugy most jöttem rá,hogy összekevertem a trafot a tranzisztorral!
Akkor a tranyo az a Tranzisztor röviditése!
A Trafo a Transzformátor-é!
uhhh na mind 1
Szoval már végképp nem tom!
Egy kis alkatrész fekete dobozban?
Amugy a Lomex(lehel téren)2.ahova a fateromat szoktam elküldeni alkatrészért!
Bp asszem a 6 kerben a Király utcában is van egy elektronikai bolt!Nálam az az elsö!
Pl:tönkrement dvd lejátszokat árul 500 Ft alatt,külsö sérülés nem láthato rajta,azok pont a a kedvenceim!
Ki szoktam szedni belöllük a motorokat,ledeket,fogaskerekeket!
Ti hogy vagytok ezekkel?
Úgyhogy nem fogom szétszedni 😄
Gugli meg nem adott pontos találatot. Mondjuk errõl csak annyit, hogy a panelen találtam 710ohm-os ellenállatot, amit pl a lomex nem árul O_o
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Nem tud vki egy olyan honlapot,ahol távvezérlésü adoval és vevövel foglalkoznak?
Vagy vki tudna nekem adni NYÁK-rajzot alkatrészekkel?
12V-hoz kb 500 mAh motort meghajtani vele
Vigyázat!A hálozati veszültség megszakitása után!
Jártam már ugy de szerencsére nem voltam korházba!
Hozzáértem a 240V-hoz és abban a pillanatban elrántottam a kezem!(Reflexszerüen)
A102
M314
(így ráírva egy fekete dobozra)
Mi lehet ez?
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
A kondi kapacitása mit változtat? Azt hogy milyen freqtõl szóljon?
Resurrection!
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Adott a tápom, beállítva rajta 12 volt . Fogom a multimétert, rámérek, az is mutatja . Beteszek a mûszer elé egy ellenállást, de marad a 12 volt . Betettem másika, majd másikat, legalább 10-et kipróbáltam 47 ohm-tól 100k-ig, de végig maradt a 12 v, pedig a kezemben fogtam az egészet, szal esélye nem volt a cuccnak, hogy kikerülje az ellenállást . Próbáltam potival is, hiába tekertem, de a 12 v csak maradt .
Szal valaki világosítson már fel, hogy ez hogy a picsába lehetséges, mert én még ilyet pályafutásom alatt nem nagyon láttam ...
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
kapcsolasirajz.lap.hu
iszonyatosan minimális a tudásom 😞