1206
Heroes of Might & Magic IV
-
Rundstedt17 #1166 Azt csak elvetemültek csinálják,én azért nem vagyok,az egyszer olvastam hogy azon néhányok aki 3 felett csinálták térképenként átlagban hetek,hónap alatt sikerült:D.
Mondom nem csal a gép,csak már szinte legyőzhetetlen túlerővel rendelkezik,láthatod kezdéskor a thief guildbe.És tudod itt nem lehet hátrányt behozni csak úgy ha megsemmisited az ellenfél seregét,mert ugye ha vársz az sem segít mert ő is gyárt egységeket meg te is marad a különbség.
Az NWN2 azért más kategória,a h4 kimondottan ismeretes volt nehézségéről és hosszúságáról.
Megjegyzés:A CIV IV az tényleg csalt nagyon XD -
#1165 Akkor próbáld ki ezt, amit írok. Meghívlak egy sörre, ha sikerül 3. szint felett elfoglalni a várost. :)
Mi az, hogy divatjáték? Az NWN2-őt is a legnezebb szint alatt vittem végig. A legtöbb stratégiát a max. alatt, de legalább középszint felett tolom. (A CIV IV kivétel, ott a gép olyan pofátlanul csalt, hogy már nem is játszok vele...) -
Rundstedt17 #1164 Lol,nem egy divatjáték ahol maxra húzod a nehézségi szintet aztán az kb vmi átlag nehézségnek felel meg.2-es szinten.
A h4 gép nem igazán cheatel,csak a tolvaj hatodik érzékével.A gond az hogy nagyobb sereget kap kezdéskor,illetve a neutral őrző lények száma óriásivá válik.A vicces az hogy emiatt legnehezebb szinten néha könnyebb is a játék mert a gép serege megsemmisül a neutralok miatt.
Csak 3 hadjáratról halottam ami lehetetlen maxi nehéz szinten,Mstyrio küldetése,az alap might kampány,illetve alap halál kampány.
-
#1163 És milyen nehézségi szinten? Mert, ha lejebb veszem nekem is sikerül elsőre... Magyarán csináltak egy olyan hadjáratot ami X szint felett nem megcsinálható. Éljen. 3. szint, 5. szintre fel se mertem tenni. 2. szinten simán megy. Csak én nem ahhoz szoktam, hogy "2/5" beállításon megnyerhetetlen már ez elején egy játék. Még a hipercheater Civ2 és MoO2 is magasabbre kell tenni azért, hogy beverjen a gép... -
Zóanagyvarázsló #1162 Beelkukkantottam. Bár elfelejtettem fel venni a nehézségi szintet, így bizonyára könnyebb volt, de az alapbeállításokat használva nem volt vészes az a csata. Milyen enhézségi szinten lehetetlen? -
Rundstedt17 #1161 Gathering storm 5.ik hadjárat. -
Zóanagyvarázsló #1160 Melyik ez? Én csak az alapjátékkal játszottam annak idején, de a topikon nekibuzdulva már feltelepítettem mindet. -
Nuki #1159 Fú ezt meg kell néznem! (:
(én nem játszottam hadjáratokkal) -
Rundstedt17 #1158 Kedves barátom,nem lehetetlen lévén én mindkettő kiegészítő hadjáratát megcsináltam.Sejtem kire gondolsz vmi Elita evantide vagy hogy hívják csajra aki halál és élet mágiát ismeri.Elsőre megcsináltam nem tudom mit nem bírsz. -
#1157 Érdekes az egyik kieg hadjárat. LEHETETLEN megcsinálni. Az elején egy varázsló csajjal indulok akinek fel kellene kutatnia egy tárgyat. Van pár lovag egysége és mellette csontik (!). Az első várost lehetetlen elfoglalni. Egyszerűen nincs hozzá elég ember. Komolyan mondom nem értem, hogy mi vezette a hadjáratkészítőket. Kb. 10-szer lenyomtam a csatát és semmi esélyem sincs az égvilágon... -
#1156 Igen. Nekem semmi bajom vele. Az átvezető szövegek magyarul is nagyon magasz szintűek és választékosan foglmazottak. A szinkorhangok sem rosszak sőt, vannak benne jók is. Kellemesen csalódtam. -
Zóanagyvarázsló #1155 Jó, de én kritikus vagyok, és angolhoz szokott, az SG-n pedig sokan nagyon elnézőeka trehány fordításokkal szemben is :( Sajnos a magyar van egy jó ideje a polcomon, csak nem mertem kipróbálni :) -
Nuki #1154 Én nagyon sokáig játszottam angollal, aztán áttértem magyarra, mert eredetiben így volt kapható, és szerintem jó, csak ahhoz nehéz hozzászokni hogy az egységek neveit ne angolul mond a melletted ülőnek :D -
Nuki #1153 "senki nem játszik D2-t" ... én ezt azért még átgondolnám a helyedben.
Pont ez a játék szélesíti a körökre osztott stratégiai játékok színes palettáját egy egyedi darabbal, ami megunhatatlanná teszi ezt a műfajt, ha a többivel is játszol főleg, hogy a 3. része nem-nagyon fog hasonlítani az elődre. -
Zóanagyvarázsló #1152 Egyébként magyarul játszol vele? Ez esetben emészthető a fordítás? -
gaspijoci #1151 Én nagy HoMM fan vagyok. Koromnál fogva az egyel kezdtem és azóta is imádom minden részét. A H IV nekem azért jött be nagyon, mert nekem ez adja legjobban vissza a fantasy világot, ahol a hősök ereje seregekével ér fel és itt harcolni is lehet velük. Én nagyon élvezem ezt a más fajta harcot, ez a rész nekem ettől különleges és ebben tér el a többi hasonló típusu játéktól. -
Rundstedt17 #1150 Szerintem is ezért.A 3 ban már csata előtt eldőlt minden a sereg összetétele alapján.
A 4.ben megfelelő taktikával vagy éppen rosszal bármi lehet a kimenet.
Az 5.korlátozott lehetőségeket biztosít de legalább többet mint a száraz 3. -
#1149 Kezdő HIV-es játékosként egy nagy csatában legyaktak. Simán. 4-szeri újrajátszás után helyes varázslatokkal és takitával én vertem le simán az ellent. HIII-ban szó sem volt ilyesmiről. Ezért jobb szerintem a H IV. -
Zóanagyvarázsló #1148 Elég lett volna, ha megnézed a hozzászólásom, és akkor arra válaszoltál volna, nem képzelt állításokra ;) -
Rundstedt17 #1147 Elég ha megnézed.Ma már senki nem játszik D2-t vagy KB-t.Ellenben Heroes 4 rajongók még mindig vannak.De ha tények nem érdekelnek csak okoskodsz legyen neked,sorry. -
Zóanagyvarázsló #1146 Water elemental (imádtam, hogy a lények rendes varázskönyvet kaptak végre) vagy mantis. A növényre a lassúsága miatt csak elvétve vitt rá a lélek. Szóval ebben teljes mértékben Rundstedtnek adok igazat. -
Zóanagyvarázsló #1145 A KB és a D2 esetében a grafikáról beszéltem. A többit pedig hagyjuk, te úgyis eldöntötted melyekért rajongsz, és melyeket utálod, vitatkozni veled érvekkel úgysem lehet, másra pedig nem vagyok nyitott. Sorry. -
Rundstedt17 #1144 A HIII-ben simán voltak erősebb városok.
"Nem is állítom, hogy ott tökéletes az egyensúly, de ilyen kijelentéseket főleg azoktól szoktam hallani, akik nem ismerik kellő mélységében a játékot. Látszólag gyenge, lesajnált várakkal is van durva taktikák."
Jah a "taktikákat" hívhatjuk bug kihasználásnak.
"Bele tudnék kötni szinte bármelyik részébe, nem arról van szó. A Disciples 2 vagy a King's Bounty ebből a szempontból alázza az egész szériát"
Tedd hozzá szerinted a King's Bounty übergagyi,a Disciples 2 meg hamar unalmassá vált
-
Rundstedt17 #1143 Elég megnézni egy harcot a 3 ban,nem igazán volt taktika az nyert akinek jobb lényei voltak sivár mondjuk ki,a 4-ben ezzel szemben döntő tényezők a használt varázslatok is és könnyen alakulhat másképp a csata mint ahogy papírforma szerint kellene. -
Rundstedt17 #1142 A lényeg hogy Heroes 3 tiszta unbalanced,persze ezt hiába magyarázod kiöregedett nosztalgiázoknak,akkor is a 4 lesz bugosobb. -
Rundstedt17 #1141 A vízelementál sokkal jobb varázsló sereghez kötelező,ellenben hátrány lehet a lassúsága miatt amúgy minden más esetben Mantist kell vinni.Illetve alternatívaként várőrzőnek wasportot is be lehet vállalni.A tűz elementál nem jó választás.Sorry -
Nuki #1140 Jóbarátaim történetei alapján a Heroes 2-ben volt egy faj/vár ami nagyon nagyon erős volt (Warlock?), amiket meséltek arra a szintre mégsem ér föl a Rend.
Jó a dzsini, de amikor TE játszol vele, akkor túl lassan jön, és túl hamar hal meg
Mondjuk szerintem hatalmas nagy durvaság, hogy Káosznál, a Nightmare-eket (Lidércmén?) szétosztod minden maradék helyre, és varázsolgatják szépen a gerinces bénító varázslataikat.
Egy nagy kérdésem lenne: ha természettel vagytok, milyen lényt szoktatok venni a "Creature portal"-ból? Én tűzelementál párti vagyok, de barátnőmmel játszogattam párszor ezt, ő inkább a vízelementált kedveli. (mindkettőnek tisztában vagyok az előnyeivel) -
Zóanagyvarázsló #1139 Szökőévenként fordul elő, hogy valaki blokkoja az utat.
Mázlista :) Egyébként tényleg jó az alapötlet, de ha már emlegettétek a karavánt, meg kellett említenem.
A dzsinn miért táp?
Az order most így nem ugrik be.
Akkor még nem láttál túl sokat a játékból ;)
A HIII-ben simán voltak erősebb városok.
Nem is állítom, hogy ott tökéletes az egyensúly, de ilyen kijelentéseket főleg azoktól szoktam hallani, akik nem ismerik kellő mélységében a játékot. Látszólag gyenge, lesajnált várakkal is van durva taktikák.
Nekem még mostani szemmel is tetszik a grafikája.
Bele tudnék kötni szinte bármelyik részébe, nem arról van szó. A Disciples 2 vagy a King's Bounty ebből a szempontból alázza az egész szériát.
Mindegy, én szeretem a HoMM IV-et is, véleltenül sme akarok senkit sem lebeszélni róla, annak pedig külön örülök, hogy más is tudja értékelni - csak vannak látványos fonákságai. Viszont őszintén szólva kedvet is kaptam hozzá, még a saját hibalistám is ezt erősítette :) -
#1138 Nekem még mostani szemmel is tetszik a grafikája.
A karavánokat nem kötelező használni, lehet ugyanazt csinálni, mint a HIII-ben, csak még hős sem kell hozzá. Menetel a sereg a saját lábán. Te egy fantasztikus újítás hibáját hozod fel, mikor jó, ha egyáltalán van ilyen ma... Az hihetetlen jó, hogy a terepen levő lényforrásokhoz nem kell körbe-körbe jártkálni. Szökőévenként fordul elő, hogy valaki blokkoja az utat.
A várbuggal még nem találkoztam. Az AI kegyetlenül leveri az ostromló seregeket jó taktika hiányában.
A dzsinn miért táp? Akkor az efreet az nem? 20-30 még a félisten hőseimet is megszorongatja az aurája miatt.
Az order most így nem ugrik be. A lovagossal toltam végig egy hadjáratot most. Hát ő sem gyenge.
A HIII-ben simán voltak erősebb városok. Az élőholt az összesben egy vicc volt eddig. A HIII-ben aknél sárkány volt az igencsak bajnok volt és a titános sem volt gyenge. A sárkány varázslat immunitása + mindenkire ható spellek űberelhetetlen kombót alkotttak. Papíron 3-szor erősebb seregeket gyaktam le vele, minimális veszteséggel.
A hadjáratok sivársága az rémlik. Tényleg miért ugyanazon várak ellen van? Azért ilyen jó alapra ilyen hibát rakni... -
Zóanagyvarázsló #1137 - a lények, kevés van a várakban, mint te is írtad, uyganakkor sok esetben nincs valós alternatíva (pl. a naga vicc a dzsinn mellett, az utóbbi 4. szintű lényekkel ér fel)
- a remek kampányok nagy csorbát szenvedtek az uyganolyan várak elleni harcolással - élőhalott kampányban vámpírokkal harcolni életszívásra immunis élőholtak ellen? Nem móka :( (Mellesleg nagyon jó az a kampány, de ez egy roppant bosszantó hiba.)
- a hősök fejlesztése - kötelező combat skill, addig papírból vannak, a végére viszont túlságosan is félistenek, a Gothicot überelő kiegyensúlyozatlanság :); maga a karakterfejlesztés nem annyira letisztult, mint a harmadik részben, s nem annyira összetett, mint az ötödikben; a spéci kasztok nem eléggé kidolgozottak, kiegyensúlyozottak, fölöslegesen a fejlesztési sorrend dönt róluk; feltámaszthatatlan elesett hősök, a foglyul ejtetteknél kihagyott ziccerek; jellegtelen hősök, akár több is szaladgálhat a pályán ugyanabból...
- sosem láttam még olyan szintű hibát a sorozatban (pedig mindegyik patcheletlen verziójával játszottam, sőt azokkal a legtöbbet, nem volt netem), hogy ostromnál védekezve az AI szinte semmit ne csináljon az esetek 100%-ban (csúf bug, ha javították, akkor már lényegtelen)
- az Order túl erősnek tűnik, fantasztikusan sokoldalú mágiával rendelkezik, minden poszton jó lényekkel, "jóárasított" dragon golemmel (4000 aranyba kerül ugyan, de mellette csak 4 kőbe, ez a legtöbb pályán hatalmas előny), übertáp dzsinn-nel - tévedhetek persze, de a többi a részben nem éreztem egy várat sem ilyen szinten kiemelkedőnek
- a karaván jó ötlet, de mivel egy csontváz is elállhatja 100 sárkány elől az utat, a vége úgyis a monitor lefejelése lesz...
- béna animációk, vegyes art design
- tény: ez túl nagy váltás volt, teljesen érthető, hogy a sorozat rajongóit megosztotta (ráaádsul még a megszokott világ is odaveszett), mindazonáltal alternatív HoMM-ként nekem igenis bejött ez a megközelítés -
#1136 Kicsit visszaolvasgattam. Abban igazatok van, hogy a hősnek szinte mindig mester szintre kell fejlesztenie a védelmi képességét. Viszont ez nagyon hamar meg van. Sőt, a játék elején 6 szinten már lehet 40-es védelem körkénye tárgyakkal is és szép nagy támadás. Egy fél sárkány szerű lény kapásból összerakható. Táp lénnyel meg mindig be lehet állni a gyengus varázsló elé.
Azért azt hozzáteszem, hogy a fejlődés szempontjából tényleg alig pár "kaszt" kihasználató...
A képességek igazán multiban jönnek ki, nem AI ellen! -
#1135 Köszi! -
Rundstedt17 #1134
Nos ha jobb gombal rákantintasz egy adott lényre láthatod a kis képet a körülötte levő szín határozza meg jellemét.
Ez a élet jele.
A narancs a káoszé
A szürke halálé
A piros a mighté
A zöld a természeté
A kék a rendé -
#1133 Tudsz adni róla egy screen-t, hogy hol keressem ezt a színt? -
Rundstedt17 #1132 Dehogy nem,szín pl. -
Rundstedt17 #1131 Master Gremlin Rush:
Start a game and choose Tower as your starting town. Tower heroes start with around 60 Gremlins, around 4 Stone Gargoyles and sometimes around 2 Stone Golems. Leave all troops but 1 Gremlin in your town. Attack the nearest wandering creature stack with your 1 Gremlin hero and retreat. Go to your Tavern straight away and recruit the same hero you just retreated with. He will have a whole fresh and juicy army. Leave all troops but 1 Gremlin in your town. And again attack the nearest wandering creature stack with your 1 Gremlin hero and retreat. Recruit him again... etc... Repeat this for as long as you have gold to do so. On Easy difficulty you can re-recruit your hero 12 times, 8 on Normal, 6 on Hard and 4 times on Expert difficulty using just your starting gold. It costs only 1000 gold to upgrade Workshop, original Workshop is the only requirement. Then it costs only 10 gold to upgrade each Gremlin to Master Gremlin. Don't attack shooters or creatures with high speed because they will kill you before you can retreat! When you re-recruit your hero, he will have as much movement left as he had when he retreated, this will slow down the process. One of two heroes available for recruitment will be Alchemist or Wizard, so recruit him/her too to speed up the process. Piquedram starts with around 8 Stone Gargoyles only, so don't start with him nor recruit him. There is no Tower hero which has Gremlins as his specialty.
Ok, let's put it to the test! You have chosen Normal difficulty and nearest slow wandering monster stack is half a day's movement away. All creature quantities are average.
(Day1) 20.000 Gold. With your starting hero1 you get 60 Gremlins and 4 Stone Gargoyles, you move him to garrison. You recruit another Tower hero2 and he has 60 Gremlins, 4 Stone Gargoyles and 2 Stone Golems. Leaving hero1 in town with 120 Grem, 8 SGar and 2 SGol, you waste hero2 and re-recruit him. Hero1 in garrison now has 180 Grem, 12 Sgar and 2 SGol, you waste hero2 again and re-recruit him. Hero2 has no more movement, so you move him to garrison with all the army of 240 Grem, 16 SGar and 4 SGol. Waste and re-recruit hero1 two times. You now have 360 Grem, 24 SGar, 6 SGol, 7.500 Gold and 2 heroes with no movement. Upgrade Workshop = 1000 Gold. Upgrade 360 Gremlins = 3600 Gold. 2.900 Gold left. End your turn.
(Day2) 3.400 Gold. Build Town Hall = 2500 Gold. Recruit 16 master gremlins = 640 Gold. Give your preffered hero 376 Master Gremlins and 13 Stone Gargoyles. He/she will be the warrior hero. I suggest that you leave Stone Golems because they will slow down your hero and castle will be defended against quick explorer heroes. Give 3 Stone Gargoyles to another hero, put each one in different army slot, so that he/she will have time to retreat for sure if attacked. Second hero will be the explorer hero. You now have 260 Gold left, but what an unstoppable army! You are simply undefeatable!
(Note) Numbers of Monsters, Gold, Distance, Time to Complete this 2-Day plan depend on Chance, Difficulty and Map.
Well, the most terrible thing is that you haven't cheated! If you calculate the price of creatures that Tower heroes start with, it will be about 2500 Gold which is the price of the hero! So you are basically getting the hero for free while buying army which has endless population - with no price penalty whatsoever! Isn't this the biggest bug HOMM3 has?
1.2 patch után már nem használható.
-
#1130 A godom az, hogy nagyon nagy a szint difi a lények között. Nehezebb így a lények számával, árával és erősségével skálázni. Eggyel több szint bizony még belefért volna és az első két szintnél lehetett volna mondjuk mindkettőt megépíteni, az jobb lett volna talán. -
#1129 A karaván hiánya megoldható volt, hogy más hősökkel szállítgattam a lényeket.
Mi az a gremlin rush? -
#1128 Mik azok a hibák szerinted? Nem kötekedésből, csak kíváncsiságból érdekelne.
Ja, azt nem jelzi ki sehol, hogy egy lény milyen jellemű? Mert sok olyan varázslat van, ami jellem ellen véd, de mivel nem találtam sehol kijelzést így azért bizonytalan a dolog. -
Rundstedt17 #1127 "Egyetlen hátránya, hogy egy városban kevés fajta lény lehet, nem olyan színes a játék így lények terén, mint a III. Ez az egyetlen hátránya szerintem vele szemben."
Talán,habár jobban belegondolsz jó néhány lényt nem is érte meg használni,illetve az upgrade is butaságnak tűnt tekintve sokszor nem alternatívát jelentet hanem hogyha megtudod fizetni meg kell,tehát ergo nem választás kérdése.