1206
Heroes of Might & Magic IV
  • Rundstedt17
    Lol a Heroes 3 megjelenésekor tele volt hibával akárcsak a 4.A fura az hogy egyesek rögtön a patcholt verzióhoz kezdték hasonlítani a frissen megjelent 4-et,meg mondogatni hogy unbalanced.A 3-nál unbalanced nem is kell jobban,patch nélkül a GREMLIN RUSH megállíthatatlan volt.Később meg a Conflux volt a legerősebb vár.....Ráadásul a 3-nak lehetne a címe inkább Creatures of Might and Magic.Általában véve a 4 azért lett leszarozva mert nem egy javított 3 hanem egy teljesen másik játék lett.
    Mindenesetre a tény az tény,a 3 elég sivár varázslatokkal bírt,a karaván hiánya stb súlyosan a sivárság felé hat.Az 5 még egészen tűrhető bár ezúttal safe play volt,inkább egy szinte javított 3-at adtak ki mert ugye a rajongóknak újítás csak módjával kell,de legalább megtalálható benne a 4 néhány eleme.
  • Rundstedt17
    Így van én se a 3-at se az 5-öt nem szeretem.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem játszottam még túl sokat a HoMM V-tel, de én inkább úgy érzem, hogy abban jobban megvan az egyensúly a klasszikus játékmenet és az újítani akarás között. A HoMM IV-be szerintem túl sok - ízlésen felül álló . hiba csúszott be, de ha tényleg annyira élvezed a játékot, hogy ezek nem zavarnak, akkor végül is nincs miről beszélni.

Mindenesetre az ötödik rész demójában két elég könnyű pálya van, nem azokból kell kiindulni. Illetve az első kampány eleve csak bemelegítésnek tekinthető.

A verziószámot pedig én mindenképp ellenőrizném, fogalmam sincs, hogy milyen kiadást vettél, illetve azt sem tudom, hogy ezek tartalmazzák-e a patcheket, esetleg csak a lemezen van rajta - vagy azon sem.
  • Molnibalage
    Én is úgy értettem. Egyetlen hátránya, hogy egy városban kevés fajta lény lehet, nem olyan színes a játék így lények terén, mint a III. Ez az egyetlen hátránya szerintem vele szemben.

Az V demójával játszottam. Nagyon nem jött be. Hangulatos kis hadjárat volt amit végigtoltam, csak iszonyat könnyű. Szó szerint diadalmenet volt az egész. A hőseimmel mindent végigtaroltam. Igazi félistenek voltak. :)

Én nem patcheltem fel, mert gondolom ennyi év után egy patchelt verziót vettem. Vagy nem?
  • Zóanagyvarázsló
    Szerintem úgy értette, hogy még most is jó a negyedik rész.

Mindenesetre az általad írottakkal egyáltalán nem értek egyet,a trükkös varázslatok jól hazsnálhatóak voltak minden részben. A HoMM IV pedig elég kiegyensúlyozatlan útkeresésnek tűnt a maga idejében, ki kellene már próbálnom legfrissebb patchekkel. Persze azért sokat játszottam velée én is.

A legnehezebben viszont azt tudom megbocsátani, hogy a kellemes sztorijú kampányokat aláaknázták azzal, hogy szinte mindig csak a sajáét fajunk ellen kell harcolnunk. Na ez az igazi sivásrság!
  • Molnibalage
    A HIV után a HIII tök sivár, hogy a hős nem harcolhat és mivel a HV a HIII vonalát követi engem nem izgat. A trükkös varázslatok is itt az igazán használhatóak sőt, szinta csak azokat használom. A régi heroes részekben szinte csak a sebző varázslatoknak volt haszna.
  • Nuki
    Régen egész jó volt - most is még az :)
  • Rundstedt17
    Hm érdekes,de mondom velem is előfordult ilyesmi hogy egyszerűen vmi eltoltam az elején de másodjára már általában minden simán ment
  • Molnibalage
    Azért annyire nagy difi nem volt a hősök között. Viszont valamiért kb. 1/3-ad akkora sereg ellen harcoltam, mint első probálkozás alkalmával. Így még a régi hősökkel is simán győztem volna.
  • Rundstedt17
    Tudtam én,mondtam megfelelő hősökkel nem lehet probléma.a heroes 4 hadjárataiból mindig az első kettő nehezebb miután már meg vannak az erős hősök akár többszörös túlerőt is könnyedén lelehet nyomni.

A barbárok és az élőhalottak hadjárata elég nehéz azokra majd figyelj
  • Molnibalage
    Közben már megcsináltam a pályát. A hadjárat olyan, hogy szinte végig csak hősök vannak, lények nem állnak rendelkezésre. Újrakezdtem az egész hadjártot. Jobb hősöket hoztam összes és gyorsabban megcsináltam a 1. pályát. Kevesebb lény lett a másodikon. Lehet, hogy ezért. A nehézségi szint ugyanaz volt.

A song os peace varázslatot eddig is toltam, de a darázsraj még jobb nála. :)

Azon a pályán még ital sem volt vehető asszem. Mindegy. Az utolsó pályát csinálom már elvileg.
  • Rundstedt17
    Csak hősök?Az nagy hiba(már ha van lehetőséged lények beszerzésére).A lényekre szükség van mint golyófogó még magas szintű hős esetén is.Javaslom továbbá a Song of Peace nevű varázslatot(tudod az adott lény nem támadhat a köv körbe)Biztos van vmi harci képeséggel rendelkező hösöd is na az szép lassan kiírtja a csoportokat,a másik hősöd meg biztos tudja gyógyítani közben,illetve ne felejtsd el a halhatatlanság italát sem ha tudsz szerezz bőven és itasd a csata előtt álló hősöket.
  • Molnibalage
    Ez mind megvan. Maxon hoztam át szinte minden hőst az előző pályáról. Egyszerűen nics esély. 30-40 efreet, 20 fekete unikornis (vagy mi a fene a neve), 60 körüli kentaur, és 3 csoport medúza az ellen. Nekem meg van a 4 db hősöm... A térképen minden más csoportot játszva leirottam, de ellenük esélyem sincs.
  • Rundstedt17
    Én "csak" a kiegészítők hadjáratait nyomtam végig.Az eredeti vhogy nem tudott érdekelni.Jobban bejön hogy gyűjtsünk airfactot különböző hösökkel hogy egyesülve legyőzzük az őrült varázslót(gathering storm storija),vagy hogy egy királyságot meghóditsunk 5 hóditót elvinni a királyság kapujába aztán a végső hadjáratba választani egyet akivel az összes többit legyőzni meg elfoglalni a királyságot(winds of war).

Nah de a kérdésre reagálva,nincsenek legyőzhetetlen véderők legalábbis ha ai irányítja.Alapszitut írd le,mekkora a véderő és mekkora a te támadó erőd,jah igen és az első hadjárat a legkönyebb tudomásom szerint(az Lysander féle ha jól emlékszem).
    Alaptippek:
    -járd végig mindig a térképet
    -maxold mindig a hősödet(rajta múlik később szinte minden)
    -a hősöd MINDIG TANULJA MEG A COMBATOT,szart se ér ha mindentől elpusztul
    -gondolkozz....
    -
  • Molnibalage
    Sok sok év után rászántam magam és megvettem, mert régen egész jó volt.

Az eredeti első hadjárat 2. pályáját hogyan lehet megcsinálni. Kb. közepes szinten nyomom, de az orákulum második tesztje teljesíthetetlen. A véderő, ami a kardot védi lenyomhatatlan...
  • Rundstedt17
    én annál lustább vagyok hogy pályát csináljak csak foltozgatok,szeretem ha tele van neutral csapatokkal,meg minél nagyobb annál jobb imádom tápolni a hőst amenyire csak lehet ahhoz meg sok xp szerző lehetőség kell illetve egyéb hős erősítők:D
  • bauer
    Az jó :) én is mostanság belekezdtem a pálya gyártásba, amint kész vannak töltöm fel netre, hogy mások is élvezzék munkám gyümölcsét :)

Heroes map
  • Rundstedt17
    igen
  • bauer
    Mármint a gépi alap pályákat?
  • Rundstedt17
    nem sokat,inkább felturbózom a gépét:D....nagyjából vágom,de azért nem minden tiszta:).hát igen a 4-be nem cheatel a gép:p
  • bauer
    Jaja a 4-el játszom már én is leginkább, de valahogy a 3 maradt nekem az örök fav. Pályát készítettél már? Vágod, hogy lehet ilyen küldetéses kunyhókat beállítani? :)
  • Rundstedt17
    Én játszom mai napig a kedvencem,mondjuk én csak ezt szeretem,itt lehet tápolni a hőst a legjobban.A 3-at nem bírja a szemem ráadásul hülye szabályai vannak plussz a gép csal nagyon.Az 5 sem jön be.számomra ez a etalon
  • bauer
    Hello mindenkinek,

Játszik még valaki ezzel a remek játékkal? Én mostanság vettem le újból a polcról. Valahogy mindig visszanyúlok bizonyos idő közönként a HEROES játékokhoz, egyszerűen zseniálisak!!! Igaz az 5. rész esetében ez nem teljesen igaz, mert nekem nem jön be annyira, már nem az a hangulat :)
  • davidragon
    Nem mellesleg, egy teljes napot vesz igénybe.
  • davidragon
    Ásni a menüből lehet. Van egy olyan menüpont ha jól emlékszem. Ott fent a minitérkép mellett az egyik gomb :P
  • foldi6
    sziasztok, elakadtam a 3. kampány 3.pályáján. A fekete sárkányok földjén járok és már mindenkit kiirtottam, a de a fekete sárkány temetőjébe csak akkor enged be, ha a sárkánypáncélt megtalálom. De nincs meg sehol sem, az orakurum megmutatott egy helyet, de nem tudom hogyan kell ásni a hőssel. Ha vkinek van vmi tippje azt megköszönném
  • Rundstedt17
    Lehetetlen nekem angolul van.itt meg már nem is játsszák
  • davidragon
    igen ezt tudom, ezért gondoltam valaki lesz olyan kedves és feltölti a fájlokat. bár nem tudom mekkora fájlokról van szó.
  • Rundstedt17
    mivel magyarul kapható a boltokban,ezért interneten semmilyen formában sincs fent magyarosítás.
  • davidragon
    sziasztok, remélem valaki még olvassa a topicot.
    magyar nyelvi fájlokat valaki fel tudná tölteni? szinkron hangok nem fontosak. remélem megoldható kérés. köszi
  • Vass Gábor
    Most akarnék szerveren játszani vele, oda hogyan kell pályákat rakni?
  • akyyy
    ja, asszem a két embert egy csapatba kell tenni. ugy a elgegyszerübb ha monjduk a lysanderrel rámész a másik hősre és egyesited őket:D

ilynekro egy csapatba vannak, odamennek, és kinyilik a kapu!
  • alex báró
    Elsó kampány első pályája
  • akyyy
    húú...

hanyadik kampány hanyadik pálya?:D

el kéne kezdeni folytatni a kiegjét
  • alex báró
    Sziasztok elakadtam az egyik pályán ahol lysanderrel vok és van egy torony amit csak vele meg egy proetho nevű lovaggal lehet kinyitni de hiába megyek velük oda nem enged át és csak ugy tudnék tovább menni ha sikerülni kinyitni. Az a kérdés hogy azon hogy lehetne átmenni???
  • bust
    ok. de akkor a következő kérdés(nyilván sejthető): melyek páják ezek?
  • akyyy
    szerintem az pálya függő
  • bust
    üdv a népnek.
    van egy kis problémám:
    haverral nyomjuk ketten a heroes4-et, de nem tuggyuk megoldani h egy csapatban legyünk(diplomácia vagy mi). szal ebben kéne minél hamarabb segíccség! ja és lehet h volt már ilyesmi kérdés de nem volt időm visszaolvasgatni...
  • akyyy
    másnak se volt hangja a 2 küldetés bevezetőjében?
  • akyyy
    sőt, most ebben a percben vittem végig jöhetnek a kiegek... bá azért valami gratláció vagy videó jó lett volna:(