Készül az első űrhotel

Több száz vendég látogathatná az éttermeket, mozikat és bárokat a Föld körül.

Az űrkutatás területén már megjelentek a magáncégek, ezek némelyike az űrturisták célba juttatását is komolyan tervezi, viszont mások már egy űrhotel felépítését célozzák meg, amely több száz vendéget szolgálna ki. Az első ilyen létesítmény az évtized közepétől épülne meg, meglehetősen érdekes (ám kétségkívül logikus) kivitelben.

Az Orbital Assembly Corporation (OAC) nevű vállalat tette közzé saját elképzelését, amely egy ilyen űrhotel felépítésére vonatkozik. A hivatalos oldalon rögtön szemügyre vehetjük a rövid felsorolást, amelyből kiderül, hogy teljesen új területre merészkednek, hiszen jelen pillanatban sem a helyszínen történő építkezés, sem pedig a több eltérő célpont kijelölése nem megoldott, itt egyedüli szereplőként a Nemzetközi Űrállomás jöhet szóba. A cég minden ilyen megoldatlan problémára választ találna, a helyben való munkálatokat pedig 2025-ben kezdenék el, hogy alig 2 évvel később már az első vendégeket fogadhassák. A kör alakú állomáson a Hold felszínén tapasztalható gravitációt, vagy ahhoz nagyon hasonló szintet biztosítanának, többek között Werner von Braun ötvenes években részletezett elképzelésére építve, a látogatók pedig számos különböző szórakozási lehetőség közül választhatnának, legyen szó mozikról, éttermekről, edzőtermekről, vagy akár fürdésről.

A külső gyűrűn helyezkednének el a különböző modulok, ebből 24-et a Gateway Foundation üzemeltetne, kifejezetten a legénység megfelelő kiszolgálása érdekében. A Voyager Station összesen mintegy 400 vendéget fogadhatna, akik egyben kísérleti alanyként is funkcionálnának, hiszen a hosszabb tartózkodás révén szép lassan megértenénk, hogy pontosan mekkora gravitációra van szüksége az emberi szervezetnek ahhoz, hogy semmilyen komolyabb negatív következménnyel ne kelljen számolnunk. A hivatalos anyag szerint nagyjából olyan élményt szeretnének biztosítani, amit a Földön a méretes tengerjáró hajókon tapasztalhatunk, a magánszemélyek mellett pedig számos egyéb szervezet, kormányzati ügynökség, csoport, illetve vállalat bérelhet majd nagyobb villákat.

Az egyelőre még nem világos, hogy mennyiben sikerül majd beindítani a vállalkozást, a fejleményekről mi is beszámolunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Agyturbinikusz #80
  Ebben egyet értünk én nem süllyedek le arra a szintre, hogy kiközösítsek más embereket az alapján, hogy milyen a szexuális beállítottságuk, nem mondom meg kit szerethetnek, és nem állok a változás útjában mondva csinált okokkal, mert rettegést neveltek belém.
  Hiszek benne, hogy egyszer talán te is boldog leszel, és nem lesz szükséged ilyen alantas módon kicsikart örömömre, mint az ítélkezés mások felett.
 • cateran #79
  Ez...wow...Szerintem sokak neveben irhatom, hogy keress fel 1 szakerto pszichiatert, mar ha csak 1 bolhapocsnyit is komolyan gondoltad, amit irtal..
 • Tetsuo #78
  Azért van az a szint, ahova nem süllyedek még vitatkozni sem. Ordenáré baromságokra, mondatonkénti ellentmondásokra, önismétlésekre nincs mit írni, esetleg azt, hogy olvass vissza, minden ott van előtte megmagyarázva.
 • Agyturbinikusz #77
  Azért el lehet hallgatattni méltóságot álszentség urat is.

  https://sg.hu/forum/tema/1616760714#post-1616760714-1617489944
 • BladeW #76
  oh... my bad
 • defiant9 #75
  mint a kapitalista gazdasági, liberális demokrata (valójában judeokrata) társadalmi rendszer.
  #44
 • BladeW #74
  Épp ellenkezőleg, puhul. Már évek óta nem zsidózik :( Lehet a migrik átvették a helyüket?
 • defiant9 #73
  Pár éves tendenciát figyelembe véve, egyre inkább azt látjuk ahogy Tetsuo radikalizálódott.
  Már csak egy lépésre van onnan hogy ami - szerinte - bűnös, gonosz azt aktívan pusztítani is kell.
 • Agyturbinikusz #72
  A barátom hívő, Te vallásos vagy.

  A barátom azért él, hogy szerethessen, ahogy magam is. Te azért élsz, hogy megfelelj egy beléd programozott elvárás rendszernek, és ez alapján predikalhass itelkezz mások felett. Az utóbbi egy mentális betegség, mert felsőbb rendűnek gondolod magad. Az előbbi a leg gyönyörűbb dolog a világon.

  Nem tehetsz ellene semmit, így vagy felprogramozva, én ezt megértem, de te nem érted meg amit én mondok. Azért mert így vagy felprogramozva a vallás miatt.

  Ezért inkább adnék drogot egy gyereknek, mintsem vallásos nevelésben részesítsék, mert az utóbbi nem gyógyítható.
 • Tetsuo #71
  A barátod, mikor toleráns más tanokkal, valójában a bűnnel, a bűnös élettel és ideológiákkal toleráns, ami alapvetően rossz.
  A gonosszal nincs kompromisszum, nem szabad megengedőnek lennünk egy hajszálnyit sem. Tehát nincs kegyes hazugság, rossz a gúny és a szarkazmus minden formája, a félreérthető fogalmazás, de még a csevegés is. Ha toleránsak vagyuk a homoszexualitással, a drogos életmóddal, az ezt preferáló vagy reklámozó szubkultúrákkal, akkor a gonosszal vagyunk toleránsak.
  Amikor az egyház "nyit", "elfogad" addig nem normálisnak vélt tanokat, viselkedéseket, akkor az egyház a gonosz áldozata.
  A már említett generális hanyatlás az egyházakra, tradíciókra is érvényes, azok is mindinkább az Ördög uralma alá kerülnek.
  Ezért ha a tiszta tanokat keressük, vissza kell mennünk az időben és minden modernet el kell vetnünk. Mindennek van nem időbeli aspektusa is, azt itt leírni viszont félreértése adhat okot.