Készül az első űrhotel

Több száz vendég látogathatná az éttermeket, mozikat és bárokat a Föld körül.

Az űrkutatás területén már megjelentek a magáncégek, ezek némelyike az űrturisták célba juttatását is komolyan tervezi, viszont mások már egy űrhotel felépítését célozzák meg, amely több száz vendéget szolgálna ki. Az első ilyen létesítmény az évtized közepétől épülne meg, meglehetősen érdekes (ám kétségkívül logikus) kivitelben.

Az Orbital Assembly Corporation (OAC) nevű vállalat tette közzé saját elképzelését, amely egy ilyen űrhotel felépítésére vonatkozik. A hivatalos oldalon rögtön szemügyre vehetjük a rövid felsorolást, amelyből kiderül, hogy teljesen új területre merészkednek, hiszen jelen pillanatban sem a helyszínen történő építkezés, sem pedig a több eltérő célpont kijelölése nem megoldott, itt egyedüli szereplőként a Nemzetközi Űrállomás jöhet szóba. A cég minden ilyen megoldatlan problémára választ találna, a helyben való munkálatokat pedig 2025-ben kezdenék el, hogy alig 2 évvel később már az első vendégeket fogadhassák. A kör alakú állomáson a Hold felszínén tapasztalható gravitációt, vagy ahhoz nagyon hasonló szintet biztosítanának, többek között Werner von Braun ötvenes években részletezett elképzelésére építve, a látogatók pedig számos különböző szórakozási lehetőség közül választhatnának, legyen szó mozikról, éttermekről, edzőtermekről, vagy akár fürdésről.

A külső gyűrűn helyezkednének el a különböző modulok, ebből 24-et a Gateway Foundation üzemeltetne, kifejezetten a legénység megfelelő kiszolgálása érdekében. A Voyager Station összesen mintegy 400 vendéget fogadhatna, akik egyben kísérleti alanyként is funkcionálnának, hiszen a hosszabb tartózkodás révén szép lassan megértenénk, hogy pontosan mekkora gravitációra van szüksége az emberi szervezetnek ahhoz, hogy semmilyen komolyabb negatív következménnyel ne kelljen számolnunk. A hivatalos anyag szerint nagyjából olyan élményt szeretnének biztosítani, amit a Földön a méretes tengerjáró hajókon tapasztalhatunk, a magánszemélyek mellett pedig számos egyéb szervezet, kormányzati ügynökség, csoport, illetve vállalat bérelhet majd nagyobb villákat.

Az egyelőre még nem világos, hogy mennyiben sikerül majd beindítani a vállalkozást, a fejleményekről mi is beszámolunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Agyturbinikusz #92
  Az űr hotelnek sajnos nagyon nagy konkurencia lett it a földön lévő űr(es) hotel. Nem hinném jó ötlet ez most.
 • rebekakocsis #91
  Ó, te, tisztalelkű aszkéta, azt azért vedd már észre, hogy hol megjelensz 2 hozzászólásoddal ( ha egyáltalán bírod addig és nem alapból kezded ) később, már tolod a vallásos, feudalista maszlagot. Bár nyílván ez a lényedből fakad, hogy a valóságtól elrugaszkodott lázálmaidat az álltalad oly nagyon szapult internetre szabadítsd.
  És ha a témához nem tudsz hozzászólni, akkor tudod : Silentium est aurum. Ha már annyira nyomod azt az álértelmiségi dumát.
 • Tetsuo #90
  Oh, ez már releváns hozzászólás volt. Ja, mégsem. Volt neked olyan valaha?
  Senki nem tartott vissza attól, hogy hozzászólj az űrhotel-témához, ezt mégsem tetted, csak a másikat szapulod, mert ez a lényedből jön. És megint ezt tetted.
  Reklamációd ellenére a lehetőség mindig fennállt és jelenleg is fennáll, hogy az űrhotelről csevegj...
 • rebekakocsis #89
  Ja, persze neked lehet másra terelni a témát, mert az eredeti "kifújt". Ugatni max te ugass az anyáddal, te gyökér.
 • Agyturbinikusz #88
  Köszönöm, ahogy növök, úgy hülyülök.
 • Tetsuo #87
  Tessék, beszélgess az űrhotelről. Az a téma kifújt, nincs mit hozzáfűzni, persze az ugatás az megy.
 • rebekakocsis #86
  Ahol tetsuo megjelenik mindig elmegy abba az irányba, de sajna nem veszi észre magát.
 • Macropus Rufus #85
  azért az kemény, hogy 84 hozzászólás után már a vallásnál jártok egy olyan topicon ami qurvára nem erről szól :D :D
  Végig olvastam mind a 84-et. Komolyak vagytok srácok, de tényleg. :D

  @Agyturbinikusz: ha jól látom akkor öregebb lettél egy évvel. :) boldogat.
 • Agyturbinikusz #84
  Ki találta ki, és mi alapján, hogy a másik ember alsóbb rendű?

  Csak nem a Biblia, és egy katolikus pap szerelem gyereke?

  Amit nem értesz mindenkinek Joga van úgy élni ahogy tud törvényes keretek között...

  Így nincs értelme annak, hogy te a vallás butasagait ráerőlteted mindenre.
  Jogom van nem hinni Istenben és jezusban, és mivel nem félek semmiféle büntetéstől, így semmi közöm az egészhez.
  Mert én vállalom a tetteimet, és annak következményeit.

  A keresztes háborúk mondanak valamit?

  Tudod a fő maffiafőnök a pápa okoskodta ki.

  Egy bűnszervezet védesz foggal körömmel.

  Degeneralt, milyen jogon allitasz ilyet?
  Az nem degeneralt, hogy a pápák adót szedtek, embereket öletetekk meg orgiakat rendeztek, államokat döntöttek be, másik vallások ellen uszítottak?
  Az egész vallás egy degeneralt elmebetegseg. A vallás uralma alatt volt eddig a legdegeneraltabb világ, és van is ahol ezt erőltetik, nézd meg Iránt, vagy a kalifatusokat, vagy éppen Amerikát, a képmutató templom bujokkal.

  Különben meg ha lettél volna életedben szerelmes, akkor nem írnál ennyi butaságot, bűnről, megváltásról meg egyéb zagyvasagokat. Mert a vallás semmi más csak képmutatás és az embert kényszerít, hogy a saját boldogságnak legyen az ellensége. Mert a szádba adott értelmezés alapján úgy cselekszel, hogy a bűnszervezet fennmaradását biztositsad.

  Egyszerűen agyrém milyen degeneralt dolog ez.
 • Tetsuo #83
  Már megint halandzsázol alapvető tudás nélkül. Képregényeken, meg filmeken nevelkedtél? Nem szoktál könyvet olvasni?
  A rabszolgaságnak, vagy a gyarmatosításnak köze nem volt a valláshoz, az emberi gyarlósághoz viszont igen. Az egy másik dolg, ki mit használt ürügyként.

  "Mindenki bűnt követ el". Leírtad a #82-ben, amit én a #81-ben. Na, ez haladás. Jöhet a többi mondat is.
  Ezért jött el hozzánk Jézus Krisztus, hogy megváltson minket a bűneinktől. A bűnösségnek fokozatai vannak. Van egy szint, ami egyenértékű a végleges önfeladással: az illető elutasítja Jézust.

  A modern világ annyira eltávolodott Istentől, hogy már nyilvánvalóvá lett, Sátán átvette/megkapta az uralmat az anyag felett. Az az ember, aki szellemileg a korszellembe ágyazódik, aki megy a tömeggel, az a bűnnel van. A haladár eszmék Sátán eszméi. Civilizációnk úgynevezett fejlődése az az Istentől való elszakadás folyamata. Ennél degeneráltabb, magából kifordult, igazságtalanabb világ még nem volt és ez csak fokozódik.