• ostoros
    #93
    Ehhez a témához csak annyit szólnék hozzá, hogy nemrég láttam a tv-ben a 2012 című...ööö..alkotást. Ha jól megnézzük a főbb motívumait, azért kivehető az elitizmus propagandája vastagon.
    Ugye megtudják az elitek, hogy világvége lesz, és eltitkolják mindenki elől, hogy ők megmeneküljenek. Aztán pedig, az utolsó percben!!! hirtelen kitárul a szívük és beengedik azt a párszáz embert, aki közvetlenül az orruk előtt várja a halált, nem törődve azzal, hogy korábban már tízmilliókat hagytak meghalni.
    És még az egyik orosz milliárdost, aki egyértelműen a negatív figura szerepét töltötte be, is megváltották az utolsó pillanatban, mert a gyerekeiért feláldozta magát...
    Én nagyon azt látom, hogy arra tréningezik a lakosságot, hogy ha valami tényleg történne, akkor a lakosság birkamód menjen a vágóhídra, miközben az elitek meg megmenekülnek mert ők megérdemlik.

    Hasonló dolog már a Jurassic Parkban is mefigyelhető. Michael Crichton könyve és a film között a leglényegesebb különbség, hogy a könyvben a milliárdost jól megérdemelten megeszik a dinók, a filmben pedig ő a jóságos nagypapa, aki nem spórolt semmit, aki álmokat vált valóra...
    Azért ha valami, akkor ez eléggé megmutatja, hogy a média nem nagyon meri kikezdeni a multimilliárdosokat, maximum eseti szinten. Mondjuk ez minden oligarchiárban így működik.