Ötvös Tibor

Dead Island: Epidemic

A Techland tovább bővíti a Dead Island sorozatát, mely azonban nem a harmadik epizódját kapja meg, hanem egy, kimondottan a multis játékra épülő mellékágat. Ez lesz az Epidemic.

A nagyobb címek esetében immáron bevett szokás, hogy két epizód között kapnak egy, az eredetitől eltérő mellékágat, mely általában már a bejelentésekor kivívja a rajongók ellenszenvét. Ez a Dead Island: Epidemic esetében sincs másként. A program leleplezésekor ugyanis szinte minden fórumon megjelentek a "lehúzás" és "átverés" szavak a fanok oldaláról.

Mi azonban a kivárásra játszunk és adunk egy esélyt az alkotásnak. A Dead Island: Epidemic a GamesComon is bemutatkozott, így most kicsit részletesebben is be tudunk számolni arról, mit takar majd a fejlesztők által csak kiegészítőként aposztrofált cím.

Klikk ide! Klikk ide!

Az Epidemic kimondottan a csapat alapú multira építi játékmenetét. Egy pályán egyszerre 12 fő lehet jelen, akik 3 darab 4 fős csapatban harcolnak majd a zombik és egymás ellen is. A Diablo-játékmenetét idéző programban ugyanakkor lesznek olyan pillanatok, amikor az addigi ellenfeleknek össze kell fogniuk. Ez többnyire a hatalmas és csak összefogással és taktikával legyőzhető Boss-harcoknál fordul elő.

A csatákban több száz fegyvert használhatunk majd fel és folyamatosan fejleszthetjük is őket. Bár az Epidemic egy MOBA (Multiplayer Online Battle Arena - bár a fejlesztők ZOMBA néven emlegetik) lesz, de azért csavarnak az ott megszokott játékmeneten a készítők.

Klikk ide! Klikk ide!

Ezúttal ugyanis nem az ellenfél bázisát kell majd elfoglalni, hanem a különböző kiemelt pontok felett kell átvenni az uralmat. Amíg ezek a pontok a mi kontrollálásunk alatt áll, addig hozzánk jönnek a pontok, amint azonban elveszítjük, indulhat elölről a harc.

A Dead Island: Epidemic ingyenesen lesz elérhető, így a legtöbb rajongó valószínű tesz majd vele egy kört. Kérdés azonban, hogy mennyire fogja majd meg ez az új játékmenet őket. Kétesélyes a dolog, de reméljük, hogy a pozitív oldalra billen majd a mérleg. A játék nem kapott még megjelenési dátumot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nessboth #1
    Hopszi, első mondatban elírtad: dead risingot írtál.