Ötvös Tibor

The Evil Within

Manapság már nem állja meg teljesen az a panasz a helyét, hogy folytatások és feldolgozások érhetők csak el a játékpiacon. Legalábbis egy kiadó messze kiemelkedik az egyedi ötletek támogatásában. Ők pedig a Bethesda Softworks.

A kiadó simán megtehetné, hogy "ráül" olyan, a birtokában lévő címekre, mint a Fallout, a Quake, a Doom vagy akár a The Elder Scrolls. Ám ők inkább új projekteket karolnak fel és azok számára szinte teljes szabadságot adnak, a fejlesztésbe csak ritkán szólnak bele. Így születhetett meg az elmúlt években a Rage vagy legutóbb a Dishonored. Most pedig a Resident Evil atyja, Shinji Mikami kapott szabad kezet, hogy elkészítse eddigi legrémisztőbb horrorját.

A The Evil Within pedig egy valódi, a klasszikus alapokon nyugvó, néhol rémisztő, néhol akciódús, de leginkább egy félelmetes hangulattal bíró akció-kalandjáték lesz. A sztori hőse egy nyomozó, Sebastian, aki a Beacon Elmegyógyintézetbe száll ki két társával, miután az eredetileg odarendelt osztag nem válaszol a központ hívására.



Ahogy megérkezünk már rögtön szembesülünk valami természetfelettivel, mikor hőseinket egy szellem támadja meg, aki először lemészárolja társainkat, mi pedig elájulunk egy ütésnek köszönhetően. Fejjel lefelé, egy gerendához kötözve térünk magunkhoz és innen indulnak kalandjaink.

A The Evil Within két játékmeneti elemmel bír majd. A legtöbb időt nyomozgatással és mászkálással töltjük és ehhez a teljes intézetet szabadon járhatjuk be. A második pedig az akció-rész, mely nagyon látványos és könnyen kezelhető, ugyanakkor itt találkozhatunk jó pár szkriptelt elemmel is.



Bár a történet során találkozhatunk majd más, normális emberekkel (az eltűnt csapat pár tagjával például), ennek ellenére a The Evil Within megmarad egyszemélyes kalandnak. A többiek csak ideig-óráig tartanak velünk, ha egyáltalán csatlakoznak hozzánk és különböző módokon vállnak el útjaink.

A The Evil Within nagyon ígéretesnek tűnik és nagyon várjuk már a jövőre esedékes megjelenést is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!