Ötvös Tibor

Outlast előzetes

Korábban már beszámoltunk az Outlast címet kapott horrorjátéktól, melyet az a Red Barrels készít, ahol olyan fejlesztők dolgoznak, akik korábban a Prince of Persia, az Uncharted, az Assassin's Creed vagy a Splinter Cell sorozatokon dolgoztak.

Jelen alkotásuk azonban egy minimalista horror lesz, mely játékmenetét tekintve legjobban a még megjelenés előtt álló Daylightra illetve a sikeres Amnesia: The Dark Descentre hajaz majd. Érdekes tény, hogy a nagyobb kiadók továbbra sem próbálnak meg betörni erre a piacra, hiszen a Daylight mellett csupán az Amnesia: A Machine for Pigs és a Slender készül a rajongóknak.

A sztori szerint Coloradóban járunk, ahol ott áll az elhagyott Mount Massive Elmegyógyintézet. A pletykák szerint titokzatos dolgok történnek ott, mely az újságíró, Miles Upshur figyelmét is felkelti. Természetesen el is megy a helyre, ahol aztán meglepő dolgokat tapasztal. Egyetlen "fegyvere" a kamerája, mellyel mindent rögzít és ez jelenti az egyetlen fényforrást is.



A 20 perces, játékmenetet prezentáló demóban volt nem egy olyan pillanat, amikor megremegett a kezünk, ám a pálya végén érezhettük meg azt, milyen félelmetes is lehet majd az Outlast. Egy Killer Croc-szerű teremtmény mellett kellett elosonni, ami nem sikerülhet a szkript miatt. Mindenesetre itt egy olyan látványos és hangulatos, ugyanakkor nagyon rémisztő üldözési jelenet veszi itt kezdetét, mely az utóbbi évek legmaradandóbb élményét nyújtotta.

"Az Amnesiával kapcsolatban azt vettem észre, hogy a fejlesztők folyamatosan ugyanazt az ellenfelet hozták elő újra és újra" - árulta el David Chateauneuf, a Red Barrels társ-alapítója. "És egy ponton túl már megszokhattuk ezt a félelmet. Mi sokkal több és változatosabb ellenfeleket kínálunk eltérő képességekkel. Mindegyikük teljesen beteg."

"Elmebetegek, így soha nem lehet tudni, mire számíthatunk tőlük. Vannak olyanok, akik csak ránk vetik magukat, míg mások ártatlanul sétálnak, hogy az utolsó pillanatban kést rántsanak és megpróbálják elvágni a torkunkat. égül vannak sima járőrök, akik nem foglalkoznak velünk."



"Egyes ellenfelek látnak a sötétben, mások minden rejtett zugot felkutatnak, mások csapatban mászkálnak és vannak szóló őrültek is. Szóval elég változatosságot nyújtunk, hogy sose legyen unalmas vagy kiszámítható a játékmenet." Chateauneuf megemlítette még a BioShock sorozatot is, mint ihletőt, mivel az Outlast is nyitott befejezéssel bír, ám viszonylag lineáris pályákon jutunk oda.

Az Outlast az év egyik legígéretesebb horrorjának tűnik és izgatottan várjuk a megjelenését, hogy végre bejussunk a diliházba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TomecK #1
    Tényleg félelmetes, de nem nekem való. Nem szeretem az ijesztgetős játékokat. A 4 perces trailert is 3x-or megállítottam ...