Ötvös Tibor

Fura játékok, melyeket érdemes kipróbálni

Néha felbukkannak igen egyedi és a megszokottól alapvetően eltérő alkotások, melyekre elsőre ferde szemmel nézünk, utána meg nem bírunk leállni. Most ezekből szemezgetünk és sorba vesszük a számunkra legemlékezetesebb alkotásokat.

Elsőnek mindjárt egy viszonylag ismert, ám sajnos a kasszáknál nem túl sikeres Catherine. A pszichológiai horror nagyon egyedi játékmeneti elemekkel próbált berobbanni a köztudatba. Hősünk, Vincent Brooks két nő között vergődik. Az egyik a nappali Katherine, akivel már évek óta együtt van, a másik pedig az álmaiban megjelenő Catherine, aki elől folyamatosan menekülünk.

A játékmenet két részből áll. Nappal a Stray Sheep bárban üldögélve beszélgetünk, telefonálgatunk - szóval egy kalandjáték, melyben a morális mérőnket tudjuk tetteinkkel befolyásolni és ez nagy kihatással van a befejezésre is. Lefekvés után pedig egy egyedi logikai alkotássá válik, ahol a kockákból álló torony tetejére kell feljutni. Igen egyedi, aki tudja próbálja ki.



Talán meglepő, de a Fahrenheit (vagy Indigo Prophecy) is nagyon egyedinek számított akkoriban. David Cage és a Quantic Dreams ebben a programban mutatta be az elég sok kritikát kapott interaktív mozis technológiáját, melyet azóta is használ és a Beyond: Two Souls képeit látván szinte tökélyre emelt már.

A sztori hőse Lucas Kane, aki egy étkezőbe betévedve a vécében halálra szurkál egy embert. Ugyanakkor az ügyben nyomozó rendőr is a mi irányításunk alá kerül, így egyszerre vezetjük a gyilkost, aki próbálja kideríteni mi is történt és a rendőrt, aki megpróbál elkapni minket.

A Michigan: Report from Hell már szerepelt a horror játékokat bemutató sorozatunkban, de itt is kitérünk rá, kicsit részletesebben. A programban egy operatőrt alakítottunk, aki a titokzatos szörnytámadásokat filmezi riporterének segítségével. Érdekesség, hogy mi közvetlenül nem irányíthattunk senkit, hiszen megjelölhettünk tárgyakat vagy személyeket, akivel aztán a riporter kapcsolatba lépett.



Mindezt mi folyamatosan filmeztük és ha valamit rosszul csináltunk, a társunk elhunyt. Ugyanakkor ilyenkor mentünk a következő szakaszra egy új riporterrel. A játék három dologra ad pontot: az érdekes eseményekért, a halálesetekért és az erotikus jelenetekért. A program még mindig élvezetes és érdemes tenni vele egy kört.

Az utolsó alanyunk a Mr. Moskeeto címet viseli és egy szúnyogot alakítunk benne. "Hősünk" a Yamada családból él és minden nap egyetlen célunk van: annyi várt kiszívni az emberekből észrevétlenül, hogy ne halljunk meg. Ráadásul minden küldetésnél egyetlen családtagot kell követnünk és belőle kell lakmároznunk. Ha észrevesznek minket, akkor harc következett, melyben az ember átüldöz minket a szobán, nekünk pedig menekülnünk kell.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mágnes #5
    Sziasztok, egy online flash játékot keresek, 1-2 éve még fent volt a startlapjátékok oldalon, mára eltűnt. Cserélgetős játék (ha 3 egyforma kerül egymás mellé, eltűnnek), őserdős téma, bambuszokat és liánokat kell egymás mellé tenni és be lehet őket forgatni, hogy összekapcsolódjanak. Valaki tudja esetleg a nevét? Köszi előre is!
  • narumon #4
    Agreed. A MGQ szerintem valami förmedvény - beraktak pár képet, hozzá rengeteg szöveget (legtöbbjük bugyuta mint az atom), rettentően idegesítő zenét (amit valószínűleg valami automata kompozer csinált annyira nincs benne semmi) és ezt kiadták mint "játék". Viszont vannak benne őzike szemű nagydudás lányok rajzolva így aki erre gerjed az képes és játszik vele :(
  • Archenemy #3
    a monster girl questet felraktam, de ez nem annyira játék, inkább ilyen hentai-logikai valami, rpg köntösben... (a harcok pl. annyiból állnak, hogy jó sorrendben használod-e a skilljeidet, taktikázni nem nagyon tudsz) Érthető, hogy aki erre izgul, annak tetszik, de mint játék, elképesztően szar szerintem.

    Itt egy pár, ami nincs tele hentairape képekkel, viszont jó játék:

    "Cinders" visual novel, free demo van, annyiból látod, hogy bejön-e: hamupipőke (cinderella) sztori kicsit másként, sok befejezés.

    "Princess Maker 2" egy kiscsajt kell felnevelgetni, napirendet csinálni neki, kalandozni/harcolni, tanulni, stb. Az a kérdés, mi lesz belőle, ha felnő. Vagy 80 féle befejezése van, a háziasszonytól az udvari varázslón, sírásón, művészen keresztül a bdsm kurváig.

    "The cat lady" horror point&click kalandjáték, jó nagyon, desurán meg lehet venni.
  • Lollerka #2
    én még feltettem volna a The Path nevű gamet is

    https://www.youtube.com/watch?v=fEI9a2nedEs
  • zola2000 #1
    A fentiek nem is furák, de ez:

    Pcn manapság olyanok is mennek, mint a monster girl quest, és annak a sikerén felbuzdulva elkészült violated hero: a világot elözönlötték a szörnyek, és mivel csak nő neműek vannak ezért emberi férfiakra van szükségük, és jön a klasszikus történet: a hős elindul hogy legyőzze a szörnyek urát, szóval innentől el lehet képzelni a játékmenetet ami klasszikus rpg de csak amíg nem veszítünk ^^

    a Jfantasy ilyen iránya kicsit megfigyelhető a Maoyuu Maou Yuusha című sorozatban (részben, utána meg átmegy gazdaság elemzésbe)

    (na jó, azoknak akik a normál dating simekre hova tovább a normál jrpgkre is képesek ferde szemmel nézni, egy MGQról olvasni talán már túl "polgárpukkasztó" kategória ; )