Ötvös Tibor

2011 eddigi legrosszabb PC-s játékai

2011 első féléve is bővelkedett a rosszabbnál rosszabb játékokban és most átnézzük, hogy a Metacritic összesített listája alapján melyek voltak az eddigi legfélresikerültebb alkotások.

10. Theatre of War 3: Korea
A listán a legjobban a Theatre of War 3: Korea címet kapott stratégiai játék szerepelt. Az eddig összesen 49 százalékos értékelést elért játék a II. világháború után kezdődik. A játékban két kampányt kaptunk: az egyikben az észak-koreai csapatokat irányíthattuk, a másikban pedig az amerikai seregnek parancsolhattunk. A játék nem fest rosszul, de a legtöbb kritika szerint folyamatosan kifagy és csak a hardcore RTS fanok élvezik.

9. Gods and Heroes: Rome Rising
A Gods and Heroes: Rome Rising egy MMORPG, melynek "bukása" azért meglepő, mert a fejlesztést a Diablo II-ben is közreműködő Stieg Hedlund vezette. A játékban Róma védelme a feladatunk és számos isteni képességre is szert tehetünk. A grafika elég gyenge, a játékmenet szintén csalódást okozott - megérdemelten szerepel itt.



8. Garshasp: The Monster Slayer
A Garshasp: The Monster Slayer egy független, mindössze 9 főt számláló csapat munkája, mely egy vérbeli hack'n slash lett. A kritikusok szétszedték a játékot, átlagosan 49 százalékot kapott, viszont a játékosok kedvelték a programot. A grafika elfogadható, a játékmenet a megszokott és bár vannak hibák, azt mindenki elismeri, hogy kezdésnek nem rossz.

7. APOX
Az APOX egy valós idejű stratégiai játék, melyben számos, eddig többnyire FPS-ben látott elemet alkalmaztak a készítők. A katonáink limitált darabszámú lőszert kapnak és használhatják a különböző járműveket is. Emellett bázisokat építhetünk, egységeket gyárthatunk és hasonló, az RTS-ekben megszokott módszert bevethetünk. Sajnos a megvalósítás már nem sikerült ilyen jóra, a kritikusok átlagosan 48 százalékot adtak a programra.

6. Dungeons & Dragons: Daggerdale
A következő játék, a Dungeons & Dragons: Daggerdale, melyet már mi is kiveséztünk és épp ezért most nem is foglalkoznánk vele. Akit érdekel, az a kritikában mindent elolvashat.



5. Post Apocalyptic Mayhem
A Post Apocalyptic Mayhem egy autóverseny, mely a Mad Max képi világát idéző környezetben játszódik. A program nem lenne rossz, hiszen grafikailag sincs nagyon mit szégyellnie, de sajnos a rövidsége miatt sokan elfordultak a játéktól. A kritikusok átlagosan 44 százalékot adtak a játékra, mely csak a Steam hálózatán érhető el.

4. Ghostbusters: Sanctum of Slime
Miután a Ghostbusters nagygépes változata szép sikereket aratott, az Atari úgy döntött, hogy még egy bőrt lehúz a Szellemirtók sztorijáról és megjelentette a Sanctum of Slime címet kapott játékot. A program azonban változtatott a korábban bevált recepten és amolyan Diablo-klónt készítettek belőle, melyben 4 fős ko-op módra is lehetőség volt. A grafika nem volt kimagasló, a játékmenet unalmas - nem meglepő a 43 százalékos átlag.

3. Battle: Los Angeles
Talán nem meglepő, hogy egy sikeres film adaptációja is helyet kapott a listán. A Föld inváziója - Csata: Los Angeles FPS-ként született újjá a monitorokon és tűnt is el szinte pillanatok alatt. Pedig a Konami nagyon reklámozta az alkotását, melyben újra átélhetjük a filmbeli eseményeket, de a kritikusi 38 százalékos átlag és a kiadó nyakán maradt eladatlan példányok azt bizonyítják, hogy ehhez valami tartalmat is kellett volna csatolni.



2. Painkiller: Redemption
Meglepő, hogy a sokak által nagyon várt és kedvelt agyatlan FPS-ek legsikeresebb képviselője, a Painkiller legújabb része is ennyire gyengén szerepelt mind a kritikusok mind pedig a rajongók szemében. Az átlagosan 36 százalékot elért játék csúnya és unalmas is egyben, mely maximum a megszállott rajongóknak okozhat boldog perceket.

1. Shadow Harvest: Phantom Ops
Az idei félév eddigi legrosszabb alkotása a Shadow Harvest: Phantom Ops címet viseli és műfaját tekintve taktikai akciójáték. A leírása szerint "a 2025-ben játszódó játék realisztikus grafikával és élethű játékmenettel rendelkezik". A kritikusok és a rajongók azonban másképp gondolták. A legtöbben szimplán csúnyának minősítették a programot, mely ráadásul játszhatatlannak is tűnik. Átlagosan 35 százalékot kapott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #10
    Azok a játékok mint a cod- duke forever csak a magas elvárásokhoz képest rosszabbak, de nem ennyire szörnyűek.

    Egyébként nem jó ez a cikk, reklámoz xar játékokat, az ember kíváncsi lesz rájuk, pedig tényleg nem is poén kipróbálni őket, mert egyszerűen csak nem jók.
  • COOLancs #9
    8. Garshasp: The Monster Slayer: A kritikusok szétszedték a játékot,....a játékosok kedvelték a programot. Most akkor szar vagy nem?
    Am gyakorlatilag az összes Tesco-gazdaságos játékot ide lehetne rakni...
  • dronkZero #8
    Nem bugos, mint a Black Ops, mi? Muhaha.
  • Skynet #7
    Érdekes a COD-ot nem pontozzák le hogy a minősége részről részre romlik és egy mezei egyszerű grafikai és pálya update....
    Bárgyú singleplayerrel,rettenet gyenge sztorival,és méggyengébb folyamatosan butuló romló multival...:)
    Persze nem bugos,elég nehézlenne egy olyan játékban bugot ejteni amiben minden adott csak pályákat kell évente szerkesztgetni,hozzáttenni némi szart, és előre bescriptelni az összes cselekményt,de még azt is hogy melyik ellenfél mit csináljon...
  • s1lkforrent #6
    Nem feltétlenül, sőt, általában nem. Pécés-wargémeres elitizmus mögé igen sok játékmenetében szar-szemét játékot bebújtattak már, a mazochista realizmus fanok(mehehe) legnagyobb örömére.
    A Theatre of War sorozat ettől független szépen alakult, halvány esély volt rá hogy valamikor egy a valóságtól nem elrugaszkodott, mégis jó stratégia válik majd belőle, de szegény ToW3 a kiadó/fejlesztő szűklátókörűsége okán úgy maradt ahogy vót(értd: rókabőr - persze a ToW2 fanok biztos örültek egy újabb kiegészítő lemeznek), és még igen bugosan is lett kiadva, szóval nem csoda a csúnya lepontozás.
  • wednes #5
    "10. Theatre of War 3: Korea"

    Igaz nem ismerem a játékot, (bár olvastam róla egy tesztet, 80%-os értékelés) lehet benne bug, meg egyéb baj. DE mióta hátrány, hogy "csak a hardcore RTS fanok élvezik"? Ettől lesz rossz egy játék? Szerintem inkább ettől lesz jó.
  • sata75 #4
    "3. Battle: Los Angeles
    Talán nem meglepő, hogy egy sikeres film adaptációja is helyet kapott a listán."

    sikeres film? LOL?
  • curse #3
    a dnf ezekhez kepest egy gyongyszem
  • netperformer #2
    Én is. Kitüntetett helyen kellett volna szerepelnie, úgyhogy tulajdonképpen ez az egész cikk rossz.
  • steamsux #1
    A Duke Nukem Forever-t hiányolom a listáról.