Ötvös Tibor

Az Activision fizetőssé teszi az átvezető jeleneteket?

Bobby Kotick, az Activision jelenlegi vezetője bizony sokat tett azért, hogy a legtöbb játékos szívből gyűlölje őt.

Aktívan részt vett az Infinity Ward felbomlasztásában, fizetőssé akarta tenni a demókat és végül sikerült elérnie, hogy a Call of Duty: Black Ops multija sem ingyenes többé (a dedikált szerverek működtetéséért havi 3400 forintot kérnek el a játékosoktól). Ma minderre rátett még egy lapáttal, mikor egy Kaliforniában tartott beszédében bejelentette, hogy szerinte fizetőssé kellene tenni a játékokban található átvezető jeleneteket.



Mit gondolsz a dologról?
(Összesen 585 szavazat)
  • Menjen a...
    95 % (558 szavazat)
  • Támogatom
    3 % (16 szavazat)
A StarCraft 2: Wings of Liberty példáját hozta fel, ahol is - elmondása szerint - legalább másfél órányi animáció látható, melyet ha kivennének a játékból és egy prémium csomag keretében 20-30 dollár (4500-6500 forint) ellenében letölthetővé tennének, akkor a játékosok megvennék. Sőt, annyi vásárlójuk lenne erre a "StarCraft mozira", hogy minden addigi filmbevételi rekordot megdöntenének.

És hogy mennyire komolyan gondolja Kotick úr, azt kiválóan jelzi az utolsó mondata, mely szerint "a cég az elkövetkezendő 5 évben már számos játékot ezzel a módszerrel jelentet meg".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xido #49
    Egyébként arra kíváncsi lennék,hogy ki az,aki végig játszik egy játékot,nagyjából képben lesz a történettel is...aztán még megvenne külön mondjuk fél óra animációt és a játék után nézegetné,ami a játék fejezetei közötti átvezetést hivatott lemesélni...hát utólag pont letojnám,mint ahogy nem vennék elő újra semmilyen játékot még egyszer,mert utólag belekerül az első fejezetbe egy új nyakkendő:)
  • Szefmester #48
    Ha abba belegondolsz hogy a pénz nagy részét nem is az alkotógárda kapja meg, hanem a kiadó akkor máris úgy érezheted, hogy az elkért összeg sok. Pláne ha azt is megnézed hogy ez a kotick fazon is "csak" a kiadó feje. Tényleges termelést nem végez, és ez azon embereknek fáj leginkább akik megdolgoznak a pénzükért.

    Nagy sansza van annak hogy ha én lennék egy vezérigazgató valahol, akkor nem érdekelne a kisemberek pénzügyi problémái. Ha csak munkavezető lennék ugyanannál a cégnél akkor már azt mondanám hogy figyeljünk már oda hogy akarjuk kisajtolni a hasznot az emberből. Jómunkásemberként (ami most is vagyok) pedig erősen bicskanyitogatónak találom az efféle kijelentéseit egy olyan embernek aki még (szerintem) életében nem végzett termelő munkát. Persze kell lenni főnöknek is, csak hát ha megnézel egy céget akkor 5en leprogramozzák a játékot, 20an animálják és kidolgozzák a grafikát, megint páran megcsinálják a hangot, és majd kb ugyanennyi ember akinek köze nem volt a készítéshez benyelik a haszon jelentős részét. Majd kiállnak a vásárlók elé hogy ő még többért adná a cuccot mert kevésnek találja a bevételt.
  • xido #47
    Buzigyerek akkor fogja az animátorait és csináljanak olyan mozifilmeket,mint anno a Final Fantasy volt..gyűrjék le a Pixart a picsába..termeljenek bevételt a moziban,dvd és bd kiadásokból...vagy ne csináljanak semmilyen átvezetőt,csak szöveges formában írják le,hogy és akkor ez és ez történt:)
    Amúgy is parasztvakítás egy high end renderelt mozifilm minőségű videó egy olyan játékhoz,amiben utána fényévekkel eltérő grafikával és lehetőségekkel találkozik az ember...
  • Jude666 #46
    Az emberek olyanok mint a krumpik.Ha megesszük őket meghalnak. Éljenek a gójok!
  • Julius Caesar #45
    "És sajnálatos módon mostanra a játékbizniszben sokkal nagyobb hangsúly került a bizniszre, mint a játekra"

    Mert amúgy mit akarsz? A két szép szemedért majd kiadják neked ingyen? Nemtom mi lehet a foglalkozásod, mondjuk asztalos. Mostanában az aszatalosoknál is nagyobb hangsúly került a pénzre, mint hogy asztalokat csináljanak...

    Hahó! Amióta ember az ember, a pénzért megy minden! Az hogy aranynak, földnek vagy terméknek hívják, tökmindegy. Az hogy a zsidók meg miért lettek üzletemberek, bankárok, tessék utána olvasni, mert ez a szeretett egyházunk terméke :)
  • SuperCharger #44
    Aztán? Már alig vannak a játékokban átvezetõk, a legtöbben már a játék engine-el oldják meg.

    Kivéve persze a Blizzard-ot, akiknek egyrészt nincs egy valamirevaló 3D engine-jük, másrészt meg biztos a több évtizede felhalmozódott 3D animátor tapasztalatot és tehetséget sem akarják cask úgy hirtelen az utcára tenni. Meg hát a fanboy-ok amúgyis csodaszép renderelt animációkat várnak tõlük a Diablo meg a SC óta.

    Ha az ürge eddigi ötletei bejöttek (PÉNZÜGYILEG, persze, nem a játékostársadalom általi elfogadottságban), akkor ez is pikk-pakk valóság lehet. Sõt, részben már ma is az. Hány játéknak van Collector's Edition-je, és mit is kapsz benne? Adnak majd neki egy hasonlóan hangzatos, csalogató nevet, hogy elhidd, hogy te most tulajdonképpen TÖBBET kapsz.

    Nem tudom, zsidó-e a csávó, de ha nem, az, nagyon jó zsidó lenne belõle. És ezt mindenfajta rasszista és szélsõséges meggyõzõdés hiányában mondom. Ha valahol pénzt lehet v. kell csinálni, ott elég hamar megjelennek a zsidók, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy õk valamiért bizony jobban értenek az üzlethez. És sajnálatos módon mostanra a játékbizniszben sokkal nagyobb hangsúly került a bizniszre, mint a játekra. Ergó, megjöttek a zsidók. De persze mellettük megjöttek a menedzserek, marketingesek, ügyvédek, és hozzájuk hasonló önjelölt világcsászárok. Hiszen hogy is működhetett ez az egész dolog eddig nélkülük?
  • Narxis #43
    Attól, hogy egy korongot veszel játék címén, ugyanúgy lesznek DLC-k és részekre osztott játékok.
  • Julius Caesar #42
    Pedig hidd el, nem. Majd ha okosabb leszel, megtudod.
  • GG #41
    Az a gáz, hogy biztosan nem. Ők nem így gondolkodnak hanem plusz pénzt akarnak kisajtolni a játékosokból...és ez a baj
  • GG #40
    Szöveg értésből soha nem voltam jó de ha jól értem külön is akarja értékesíteni azaz mondjuk mint a SC1 videóit külön dvd is meglehett vásárolni. Gondolom ezt akarja. De ha ténylegesen azt akarja amit a többi ember gondol akkor az igen kemény. De sajnos ennek a Hímtagnak hatalma van és a hatalmasok azt tesznek amit csak akarnak amig mi kis por népek nem lázadunk fel és azt nem mondjuk, hogy: NEM!