Ötvös Tibor

"Epikus lesz a StarCraft 2: Heart of the Swarm is"

Július 27-én végre valahára megjelent a Blizzard régen várt stratégiai játéka, a StarCraft 2 első része, a Wings of Liberty.

Az első kritikák odáig voltak a játékért, az angol The Guardian például úgy véli, hogy "a játék átalakítja az RTS-ekről kialakított elképzeléseinket és egy C&C 4 teljesen sterilnek és ötlettelennek tűnik a StarCraft 2: Wings of Liberty mellett". Mindenesetre elemzők szerint az első héten legkevesebb 3 millió példányt adnak el a játékból és ha azt vesszük, hogy vannak olyanok, akik a premier estéjén már nem jutottak a kedvencükhöz, igazat is kell adnunk nekik.



Mivel a Wings of Liberty megjelent, az újságírókat mostantól a StarCraft 2/2 érdekli, mely elméletileg a Heart of the Swarm címet kapta. A programról eddig csak azt tudni, hogy a Zergek kampányát tartalmazza és Kerrigan lesz a főszereplője. Tegnap a vezető fejlesztő, Carl Chimes pedig annyit tett ehhez hozzá, hogy "a Heart of the Swarm ugyanolyan epikus lesz, mint a Wings of Liberty."

És végül alig pár perce futott be a hír, hogy az egyik rajongó végigjátszotta az egyszemélyes kampányt, mely kereken 16 órájába telt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mikromanus #133
    Úgy látom itt is kb ugyanaz megy mint máshol a témában.
    VAn két alapvető fajta ember(?)típus aki hozzászól:
    - aki megvette, kipróbálta és szereti a játékot
    - aki a büdös életben nem venné meg, és mindenki más hülye, a blizard meg rablóbanda, hogy háromszor adja ki ugyanazt + sose próbálta ki, de semmi újítás nincs benne és sablonos unalmas koppintás az egész

    Első csoport kicsit elfogult. Én is ilyen vagyok :). Engem már a bétán is megvettek kilóra, a kampány meg lényegesen eltér a multi résztől. Nekem mindkettő tetszik.
    Akik kipróbálás nélkül is ilyen jól képben vannak, azok számomra amúgy is hiteltelenek.
    Szó se róla, sóher egy alak vagyok és a büdös életben nem gondoltam, hogy ennyit ki fogok valaha is adni egy játékért. Lehet a nyárra kenhető a beszámíthatatlanságom, meg enyhe starcraft függőségemre, de most sem érzem úgy, hogy egy nagy melléfogás lett volna. A második csoport lelkes tagjainak becsülöm az önmérsékletét és örömmel veszem, hogy nem kell velük összemérnem multiba a tudásomat és mehetnek vissza warez offline játékot játszani.

    Persze vannak páran akiknek megvan, vagy kipróbálták és ennek ellenére valahogy nem jön be. Ezeket is meg tudom érteni. Van akinek épp az nem jön be, ami másnak tetszik. Vagy épp olyanokat vetnek fel, hogy "nincs benne kihívás, pedig normálon nyomom". Ha nem vagy kezdő és nem csak gyönyörködni akarsz a tereptárgyakban amíg az ellen lustán mozgolódik, akkor inkább hard vagy brutál fokozaton kezdjed. Kapásból kevésbé lesz lassú és lanyha :) Az egyik legnagyobb hiba ha alulbecsülöd a képességeidet. Én is normalon kezdtem, aztán pár map után újrakezdtem hardon. Picit csalóka volta nehézségek leírása. Ennyire azért nem vagyok jó. Lehet a kezdőket nem akarták elriasztani...


    Mindenesetre jöhet a zerg kampány, akár "epic" akár brutális és realista lesz, vagy csak enyhe fekete humorral fűszerezett hentelés. A zerg a kedvencem a starcarftban, így valószínüleg hagyom magam ismét lehúzni pár ezressel.:)

    Jut eszembe. Mi a fenét értenek itt azon, hogy "epic"?
  • Renjike #132
    StarCraft 2 > StarCraft & Brood War > CnC 3 > összes többi RTS
  • Ry0K3N #131
    Starcraft > Generals > Stálin és a marslakók > Red Alert 3
    Starcraft2 > CnC3 > > CnC 4
    Tiberian Sun >
    Redalert2 >
  • Stranger666 #130
    ahahhahahhahaa
  • Fbn Lx #129
    red alert 2 > tiberian sun > red alert > red alert 3 > sc2
  • Razieel #128
    C&C3 < Starcraft 2
  • Ry0K3N #127
    Ya Rly http://en.wikipedia.org/wiki/Real-time_tactics
  • narumon #126
    "de tény, hogy egy red alerttel vagy tiberian sunnal összepárosítva már nem olyan epik... "

    Az mellett is ugyanolyan epic CnC 3 sem rúghat labdába SC2 mellett semmilyen szinten. Sem graf, sem játékmenet, sem hangulat, semmilyen szempontból.
  • Fbn Lx #125
    "és egy C&C 4 teljesen sterilnek és ötlettelennek tűnik a StarCraft 2: Wings of Liberty mellett"

    ja, célszerű a c&c univerzum legunalmasabb, legötlettelenebb epizódjához hasonlítani :D
    de tény, hogy egy red alerttel vagy tiberian sunnal összepárosítva már nem olyan epik...
  • Loverman #124
    látom neked még mindig nem jutott el piciny agyadig hogy SC2-ből egy rész van úgy megcsinálva mint másból egy egész. És ez a játékidőre is vonatkozik. de azért csak hirdesd nyugodtan a hülyeségeidet. hiszen nem érdekel a játék, nem fogod megvenni, stb, és mégis itt sírsz róla :D annak mi értelme is van? ja hogy időmilliomos vagy és olyan dolgokkal is van időd foglalkozni amit nem szeretsz? éértem kishaver