Ötvös Tibor

Brutális lesz a True Crime: Hong Kong

Korábban már foglalkoztunk kiemelten az Activison új akciójátékával, ám most ismét érdemes visszatérni a True Crime: Hong Kong címen futó programhoz, hiszen új információk és képek jelentek meg a játékból.

A sorozat harmadik részével a kiadó újrakezdi a szériát. A True Crime: Hong Kong főszereplője egy beépített nyomozó, Wei Shen, akinek feladata a rettegett Triádok felszámolása. Sikeresen be is szivárog az egyik szervezetbe (Sun On Yee), ám - ahogy a Szigorúan piszkos ügyekben láttuk - ahhoz, hogy feljebb jusson a ranglétrán és álcázni tudja valódi foglalkozását olyan dolgokat is meg kell tennie, melyekhez nem fűlik a foga.

Ez a morális egyensúlyozás a rendőri szolgálat és a bűnözés határán fontos szerepet kap a játékban. Elég egy rossz mozdulat vagy nem Triád-taghoz méltó megmozdulás harc közben és addigi barátaink máris gyanakodni kezdenek majd kicsit nyomoznak utánunk és ha sokat "bénázunk", akkor simán lebukhatunk és elbuktuk a játékot.



Melyik a kedvenc GTA-klónod?
(Összesen 245 szavazat)
  • Mafia
    68 % (166 szavazat)
  • True Crime
    9 % (21 szavazat)
  • The Godfather
    8 % (20 szavazat)
  • Más
    11 % (27 szavazat)
A True Crime: Hong Kong harcrendszere elsősorban a közelharcokra épül, de természetesen számos fegyvert is bevethetünk a csatákban. A legnagyobb újítás azonban a mozgás szabadságának lehetősége. A harcban ugyanis akadnak olyanok, akik inkább a futást választják (ha mondjuk egy 4 fős csoportból 3 tagot fél perc alatt vertünk le, az utolsó nem fog nekünk ugrani) és ilyenkor a filmekben is látott üldözési jelenet köszön vissza a játékban.

Egyáltalán nem biztos ugyanis, hogy elkapjuk, hiszen áldozatunk mindent elkövet, hogy megmeneküljön: autót lop, motorra pattan vagy csak simán elvegyül a tömegben. A harcok nagyon brutálisak lesznek. A rendszer nagyon hasonlít a The Bourne Conspiracy megoldására (kihasználhatjuk a környezetet) csak itt fröcsög a vér, törnek a csontok és ha egy hűtőajtóval csapkodjuk az ellenfél fejét, akkor elég 1-2 ütés a kivégzéshez.

Mivel egy GTA-elemekből építkező játékról van szó, így a True Crime: Hong Kong is számos vezethető járművet kínál. Az autós részeket olyan programozók készítették, akik egykoron számos Need for Speed játék fejlesztésében vettek részt, szóval ezzel a résszel valószínű nem lesz gond. A város egyébként több részre lesz osztva: North Point a valóságban létező Kowloont próbálja lemodellezni magas épületeivel és zsúfolt utcáival, Aberdine egy halászfalu, a Központ pedig a város szíve, a legforgalmasabb része.



A fő sztori vonal számos, a Mass Effect 2-ben látott megoldást tartalmaz majd. Először is szinte mindenkivel beszélhetünk, de persze a többségnek csak 1-2 soros szövege van. A karaktereket nem sérthetjük meg vagy ilyesmi, helyette az úgynevezett Face rendszert használja a program. Ez annyit jelent, hogy az NPC-ket elsősorban ruházatunk befolyásolja és ez határozza meg, hogyan állnak hozzánk. Ha például a Központban halászruhában bukkanunk fel, akkor negatívan viszonyulnak hozzánk.

Érdemes megfigyelni az aktuális terület stílusát és az ottani lakosok öltözékéhez igazítani saját ruházatunkat, mert ezzel szimpatikusak lehetünk a többi karakternek. Ez pedig mellékküldetéseket jelent, melyekkel fegyvereket, információkat vagy pénzt szerezhetünk. Ugyanígy végezhetünk extra feladatokat a Sun On Yee számára is és ezzel elnyerhetjük bizalmukat. Azonban itt is figyelni kell a morális egyensúlyra, hiszen ha túl erőszakosak leszünk, akkor a főnökeink véget vetnek a megbízatásunknak és véget ér a játék - mi pedig bűnözők maradunk.

A True Crime: Hong Kong nagyon ígéretesnek tűnik és remélhetőleg a kiadó tartja a 2010-es megjelenést is.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FRISSÍTÉS: Az Activision pár perce jelentette be, hogy a True Crime: Hong Kong tökéletesítéshez több időre van szükségük és ezért december helyett csak majd 2011-ben jelenik meg a program.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat 02 #2
    Elsővel toltam csak, de az nagyon jó volt még anno
  • Skynet #1
    A true crime 2-ben számos olyan 5let volt ami új volt és hangulatossá tette,az autós üldözések a mai napig jobbak bármelyik gta résznél. Jöhet,várós!