Ötvös Tibor

Akciódús augusztus

Mostantól fogva minden hónap elején átnézzük, hogy milyen programokat tartogat a PC-s piac a játékosoknak. Augusztusra jogosan illik az "uborkaszezon" kifejezés, hiszen mindössze 3 alkotás várja a premiert.

Tegyük hozzá, hogy azért valahol érthető ez a "pangás", hiszen a StarCraft 2: Wings of Liberty - pestiesen szólva - mindent letarolt és hurrikánként söpör végig a játékvilágon. Épp ezért érthető, hogy a kiadók nem kockáztatnak és - ahogy korábban a Modern Warfare 2 esetében is - inkább eltolják a megjelenéseket.



Melyik augusztusi premier érdekel?
(Összesen 252 szavazat)
  • Kane & Lynch 2: Dog Days
    11 % (27 szavazat)
  • Mafia II
    66 % (166 szavazat)
  • City of Heroes: Going Rogue
    1 % (3 szavazat)
  • Egyik sem
    18 % (45 szavazat)
Szerencsére azért akadnak vállalkozó kedvű jelöltek és bár stratégiára vagy RPG-re augusztusban ne számítsunk, akciójáték az lesz. Itt van mindjárt a Kane & Lynch 2: Dog Days, mely a nagyon gyenge első rész után (mely anyagilag mégis sikeres lett) alapos átalakításon esett át és ez a kézi kamerás megoldás még jól is elsülhet. Ezt támasztja alá a tény is, hogy a játék első körben 9 pontot kapott az OXM magazinban, ami kiemelkedően jónak számít.

De gyorsan tegyük hozzá, hogy a kisördög nem alszik és sokakban rögtön joggal merül fel a "lefizetés" szócska, hiszen anno az Eidosnak nem egy ilyen botránya volt (a Kane & Lynch: Dead Men értékelései kapcsán is magyarázkodhattak), de azért előlegezzünk meg egy kis bizalmat a fejlesztőknek. A Kane & Lynch 2: Dog Days 20-án jelenik meg.



A második cím egy kiegészítő lesz, mely a méltán népszerű City of Heroes című MMO-hoz jelenik meg. A Going Rogue napra pontos megjelenési dátummal nem rendelkezik, de az biztos, hogy ebben a hónapban magunkhoz szólíthatjuk a lemezt. A kiegészítőben kapunk egy új helyszínt, melyben a legtöbb főszereplő épp ellentéte az alapjátékban látottaknak.

Például az Amerika kapitányra erősen hajazó Statesman az alap City of Heroesben egy becsületes hős, ám az új helyszínen, Praetoriában Cole császár néven egy kegyetlen zsarnok. És az eredetileg gonoszként felbukkanó Ghost Widow itt a rendszer ellen fellázadó Belladonna szerepét ölti magára.



Végül következzen a már régóta esedékes Mafia II, mely augusztus 27-én végre valahára megjelenik. Az eddigi legjobb GTA-klón első része igazi klasszikus, ám azért akadtak hibái is. A 2K Czech most ezeket szeretné orvosolni és elszakadni a GTA világától, hiszen az egyik utolsó hír szerint a Mafia II jobban hasonlít majd az Alan Wakere, mint a Rockstar sikersorozatára.

Mindenesetre az első kritika nem volt túlságosan elragadtatva a programtól és kerek 7 pontot kapott, ami még így is egy jó játéknak számít - legalábbis egy tízes skálán. A megjelenése után mindenképpen foglalkozunk a programmal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kange #6
    Egy kis szövegértelmezés nem ártana! A Mafia 2 kapott 7-t (demo alapján).

    Amúgy nálam az Alan Wake még annyit sem kapna!
  • Zoliz #5
    Ha az Alan Wake 7 pontot kapott, akkor a M2 mennyit fog? :D
  • bino512 #4
    Milyen hibái voltak a Mafia1nek?Valaki mondja már meg? És egyáltalán nem gta "klón".
    Ennyi erővel minden mászkálós "szabadságot" adó játék gta klón,ne vicceljünk már.
    Mafia 2 kenterbever mindent(abban a kategóriában:D)100% hogy igy lesz.fizikára,grafra nem lehet panasz,max a story, de remélem olyan jó lesz legalább mint az első részé.
  • Balumann #3
    Mafia 2 -re inkább kíváncsi vagyok, de van egy olyan előérzetem, hogy a Kane & Lynch lesz a jobb. Nekem az első része is nagyon tetszett.
  • NEOreg3 #2
    igen
  • Gascan #1
    mi kapott 7 pontot? a Mafia 2?