Ötvös Tibor

Bukott Damnation - megszűnő stúdió

A gazdasági válság érintette a játékforgalmazókat és fejlesztőket is, épp ezért nem meglepő, hogy egy nem túl sikeres programot készítő brigád nem kap több lehetőséget.

Ebbe a csapdába esett most az ígéretes steampunk akciójátéknak induló, ám egy ZS-kategóriás programként megjelenő Damnation is, melyet a Blue Omega készített és a Codemasters adott ki. A program világszerte negatív fogadtatásban részesült és ennek hatására az eladások is nagyon gyér számot mutattak (sőt, egy kimutatás szerint az illegális letöltések száma is nagyon alacsony volt).



Épp ezért a Codemasters nem sokat teketóriázott és egy tollvonással megszűntette a fejlesztőbrigádot, a tagokat elbocsátotta, a Blue Moon nevet pedig kitörölte adatbázisából. Ez elrettentő példa lehet a játékvilágban, hiszen egy ilyen válságban valóban nem lehet megengedni a legkisebb bukást sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • giga123 #4
    Én végigtoltam a damnationt és vegyesek voltak az érzelmeim mert hát a trailer eléggé ütős volt viszont tényleg nem volt valami nagy a játék gyenge sztorival és ronda célzórendszerrel és nagyon könnyű volt . Viszont hogy valami jót is mondjak róla az tetcett benne hogy egy adott hejre kellet menni és azt többfelől meglehetett közelíteni nem csak egy irányból.
  • LordDraven #3
    "[...]melyet a Blue Omega készített[...]"
    "[...]a tagokat elbocsátotta, a Blue Moon nevet pedig kitörölte adatbázisából[...]"
  • Broafka #2
    részben valóban így lehetett, bár nem hiszem, hogy fél kész lenne a játék, nagyon vészes bugokkal nem találkoztam benne, és amúgy nem is lett volna annyira rossz, de valamiért tényleg nagyon gagyi lett
  • QuippeR #1
    Azért az érdekes kérdés lenne, hogy mennyire volt benne a bukásban a Codemasters. Nem hinném, hogy létezik olyan játékfejlesztő, aki ne akarná szinte tökéletesre csiszolni a játékot kiadás előtt, ráadásul a kiadónak is látnia kell, ha a program még nincs olyan szinten, hogy sikeres legyen.

    Szóval az én tippem, hogy a Codemasters mondta nekik, hogy "most pedig már kiadjuk, akármilyen állapotban is van", most meg a teljes felelősséget a fejlesztőkre próbálja hárítani.